آموزش

چگونه بهترین صفحه نمایش لپ تاپ را انتخاب کنیم؟

نحوه انتخاب بهترین صفحه نمایش لپ تاپ

اگر به دنبال خرید لپ تاپ هستید ، یکی از مواردی که باید در نظر بگیرید نوع صفحه نمایش آن است. همه صفحه ها به یک اندازه ساخته نشده اند و یک صفحه نمایش بی کیفیت در طولانی مدت می تواند آسیب جدی به چشم های شما وارد کند.

اندازه صفحه نمایش

اولین مورد در رابطه با صفحه نمایش لپ تاپ که بیشتر مورد توجه قرار میگیرد ، اندازه بزرگی آن است. بیشتر لپ تاپ ها در گروه 13 تا 15 اینچی قرار می گیرند ، اما شما می توانید لپ تاپ های کوچکتر (11 تا 12 اینچی) را نیز پیدا کنید. برعکس ، می توانید لپ تاپ هایی با صفحه نمایش به مراتب بزرگتر را هم پیدا کنید. رایج ترین آن 17 اینچ میباشد؛ با این حال ، بزرگتر از 17 اینچ هم وجود دارد.

اندازه صفحه نمایش

به طور کلی ، مانیتورهای 13 تا 15 اینچی متداول تر هستند. وزن لپ تاپ با اندازه مانیتور افزایش می یابد ، بنابراین اگر از لپ تاپ خود بیشتر در حال حرکت استفاده می کنید ، احتمالاً یک مدل با صفحه کوچکتر برای شما بهتر باشد. همچنین اگر از لپ تاپ در خانه استفاده میکنید ، یک صفحه نمایش بزرگتر را انتخاب کنید ، زیرا کار با صفحه بزرگتر برای چشم راحت تر میباشد.

وضوح (رِزولوشن) صفحه

تمام صفحه های لپ تاپ از پیکسل ساخته شده اند. پیکسل ها در واقع نقاط کوچک و منفردی هستند که عناصر مختلف صفحه لپ تاپ شما را نشان می دهند. این پیکسل ها به صورت یکپارچه قادر به نمایش تصویری هستند که روی صفحه لپ تاپ مشاهده می کنید. هرچه تعداد پیکسل شما بیشتر باشد ، وضوح صفحه نیز بالاتر است. صفحه نمایش با وضوح بالاتر به معنای تصویر واضح تر است.

وضوح صفحه یا رِزولوشن

هنگام خرید لپ تاپ توصیه میشود دستگاهی را انتخاب کنید که دارای صفحه نمایش 1920 * 1080 یا با وضوح بالاتر مانند 2560 * 1440 (2K) یا 3840 * 2160 (4K) باشند. اگرچه این وضوح بالاتر نمایشگر واضح تری را ارائه می دهد ، اما می تواند مصرف انرژی بیشتری داشته باشند.

وضوح صفحه

انواع پنل های مانیتور

وقتی صحبت از صفحه نمایش لپ تاپ می شود ، پنل های متنوعی وجود دارد که یک تولید کننده می تواند انتخاب کند و همه آنها با قیمت های مختلف ارائه می شوند. پنل مانیتور مشخص میکند که این مانیتور مناسب چه افرادی است.

انواع پنل های مانیتور

TN (Twisted Nematic): یکی از قدیمی ترین پنل ها میباشد که اغلب در دستگاه های سطح پایین یافت می شود. از جمله مزایای آن برای تولید کنندگان هزینه پایین تولید میباشد.

IPS (In-Plane Switching): این پنل ها به دنبال رفع مشکلات صفحه های TN بودند. پنل های IPS زاویه دید بسیار خوبی دارند و از دقت رنگ بهتری برخوردار هستند. همانطور که حدس زده اید ، تولید پنل های IPS گران تر است. بنابراین ، به طور کلی آنها را در دستگاه های میان رده یا بالاتر پیدا می کنید.

OLED (Organic Light Emitting Diode): تمام نمایشگرها از پیکسل هایی با نور پس زمینه تشکیل شده اند که به کاربر اجازه می دهد نمایشگر را ببیند. با نمایشگرهای LED سنتی ، نور پس زمینه همه پیکسل ها را روشن می کند. در نتیجه ممکن است برخی از رنگ ها شسته شده و سیاه پوستان خاکستری به نظر برسند. از طرف دیگر OLED ها می توانند نور پس زمینه هر پیکسل را خاموش و روشن کنند. این منجر به تولید دقیق تر رنگ می شود.

روشنایی

میزان روشن بودن صفحه نمایش لپ تاپ شما تأثیر قابل توجهی در کاربرد لپ تاپ شما دارد. استفاده از لپ تاپ در خارج یا در محلی که نور کافی داشته باشد می تواند به صفحه نمایش شسته شده منجر شود. نمایشگر ضعیف صفحه نمایش می تواند بهره وری شما را از بین ببرد ، بنابراین داشتن صفحه ای که در فضای باز قابل خواندن باشد یک امر ضروری است. این بدان معنی است که صفحه نمایش شما باید بتواند از نور اطراف آن روشن تر شود تا قابل خواندن باشد.

روشنایی صفحه نمایش لپ تاپ

روشنایی صفحه با واحد “nits” اندازه گیری می شود. به یاد داشته باشید که هرچه تعداد nits بالاتر باشد ، صفحه نمایش نیز روشن تر خواهد شد. با لپ تاپ ها ، اتفاق نظر کلی این است که صفحه نمایش باید حداقل 250 نیت باشد. همانطور که گفته شد ، اگر تمایل دارید از لپ تاپ خود در خارج یا در معرض تابش مستقیم آفتاب استفاده کنید ، احتمالاً می خواهید لپ تاپی را انتخاب کنید که قادر به انتشار بیش از 300 نیت باشد. با این وجود ، یک صفحه روشن تر انرژی بیشتری را مصرف می کند و در نتیجه باتری سریع تر خالی می شود.

تازه کردن نرخ ها

میزان تازه سازی نرخ ها ، میزان صاف بودن تصویر را تعیین می کند. برای اینکه شما یک تصویر صاف را تجربه کنید ، صفحه نمایش شما باید آنچه را که بارها در ثانیه نمایش داده می شود “دوباره” بکشد. صفحه شما با چه سرعتی قادر به انجام این کار است به عنوان نرخ تازه سازی شناخته می شود.

نمایشگرهای رایانه با سرعت تازه سازی 60 هرتز شروع می شوند. برخی از مدل های لپ تاپ دارای نرخ تازه سازی بسیار بالاتری هستند (نمایشگرهای 120 ، 144 ، 240 ، حتی 360 هرتز). یک کاربر متوسط لپ تاپ احتمالاً تفاوت زیادی را بین استاندارد 60 هرتز و بالاتر مشاهده نخواهد کرد ، اما یک کاربر حرفه ای قطعا دید برتری نسبت به این نوع صفحه نمایش دارد.

منبع
maketecheasier

یوسف وفایی

فارغ التحصیل کارشناسی IT، علاقه مند به برنامه نویسی و علم امنیت، عاشق یادگیری حرفه های جدید، کنجکاو برای همه چیز، همچنین همیشه تلاش میکنم تا به هدفم برسم...

یک دیدگاه

  1. افتضاح بود
    تقریبا بیشتر مشخصات فنی مهم رو از قلم انداخته مثل anti glare یا anti reflective ، لمسی بودن یا نیودن و تفاوت هاشون و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا