شبکه

فایل تورنت چیست و تورنتینگ چه کاربردی دارد؟

فایل تورنت چیست و تورنتینگ چه کاربردی دارد؟

در این مقاله از کالی بویز قصد داریم شما را با دنیای فایل های تورنت و تورنتینگ آشنا کنیم و به طور کلی به این درک برسیم که این شبکه چه مزایا و معایبی دارد؟ در ادامه با ما در این مقاله جذاب همراه باشید.

تاریخچه اشتراک فایل به دهه هفتاد میلادی باز میگردد. در این زمان توسعه دهندگان تبادل فایل بین دستگاه ها را به عنوان یک نیاز احساس کردند. ابتدایی ترین پروتکل های انتقال فایل به این گونه بود که با سیستمی مبتنی بر سرور و کلاینت، کاربران می توانستند فایل ها را به صورت مستقیم از منبع واحدی دانلود کنند. این تکنولوژی با توسعه سیستم هایی مثل usenet و IRC به مرور محبوب شد. اما مشکل اصلی آن محدودیت در سرعت و پهنای باند محدود بود.

فایل تورنت چیست و تورنتینگ چه کاربردی دارد؟
فایل تورنت چیست و تورنتینگ چه کاربردی دارد؟

به دلیل قوانین سفت و سخت کپی رایت در بسیاری از کشور های پیشرفته تورنت و تورنتینگ با هدف به اشتراک گذاری منابع اطلاعاتی به صورت رایگان و مستقیم در بستری امن راه اندازی شد تا با اینگونه انتقال اطلاعات به صورت کاملا داوطلبانه و رایگان به اشتراک گذاشته شود.

از آنجا که در کشور عزیزمان ایران همواره قانون کپی رایت رعایت نشده و هیچ جایگاهی تقریبا در هیچ قسمتی نداشته، ما هیچ گونه محدودیت در به اشتراک گذاری اطلاعات رایگان در فضای اینترنت خود نداریم. به همین دلیل است که تورنتینگ در ایران تقریبا معنایی ندارد و بلا استفاده در شبکه داخلی می باشد.

اما تورنتیگ برای ما در حالتی بسیار با ارزش می باشد که بتوانیم اطلاعات رایگانی از منابع گران قیمت خارجی بدست آوریم که نشان دهنده جذابیت بالای تورنت می باشد.

گستره تورنت

حال اگر شما در خارج از ایران باشید و یک فیلم یا بازی یا هر فایل دیگری را به صورت رایگان دریافت کرده باشید طبیعتا آن فایل یک فایل تورنت است. جالب است بدانید که در حال حاضر تورنت 3 درصد از ترافیک اینترنت جهان را در اختیار دارد. در واقع تورنت ها خود داده را شامل نمی شوند بلکه شامل اطلاعاتی هستند که داده ها در آن قرار دارند. تورنت توسط BitTorrent ایجاد شده که یک پروتکل انقال فایل می باشد. در این پروتکل فایل هایی با حجم هایی زیاد را تکه تکه می کند و این تک ها را به هم متصل می کند تا در سیستم به حالت اولیه فایل بر گردانده شود.

اصطلاحات کاربردی در تورنت

Seeders: افرادی هستنتد که فایل ها را در شبکه تورنت آپلود می کنند. نکته بسیار پراهمیت برای کاربران عادی این است که فایل های دانلودی را در داخل کلاینت نگه دارند تا آنها نیز به عنوان یک seeder در شبکه فعال بمانند. به طور خلاصه بدون وجود سیدر ها نمی توان فایلی را در شبکه تورنت دانلود کرد.

Lechers: افرادی هستند که بدون سید کردن فایل ، آن را دانلود می کنند. این اقدام عملیاتی ناپسند در شبکه ی تورنت است که اغلب ما ایرانی ها جز دسته بزرگی از این افراد می باشیم.

Indexers: به وب سایت هایی گفته می شود که فایل های تورنت را جمع می کنند و مانند موتور جستجو عمل می کنند  سرویس هایی مثل extratourent .pirate bay و RarBG در این دسته بندی قرار می گیرند.

Trackers: ردیاب ها سرور هایی می باشند که مانند رشته اتصال بین کاربران تورنت عمل می کنند. وقتی شما فایلی را آپلود یا دانلود می کنید، این سرور ها کل فرایند را منظم و ساختار دهی می کنند.

BitTorrent Clients: به یک سری از نرم افزارها گفته می شود که به منظور اتصال به ترکر ها استفاده می شوند. از طریق همین نرم افزار ها می باشد که کاربران عادی می توانند وارد شبکه تورنت شوند.

خلاصه عملکرد تورنت

اگر بخواهیم به صورت کلی توضیح دهیم ، زمانی که ما از یک وب سایتی فایلی حجیم را دانلود می کنیم، در واقع پشت این فعالیت سروری ثابت وجود دارد که ما کاربران با درخواست دادن می توانیم فایل های مورد نیاز خود را بارگیری کنیم.

اما در تورنتینگ شرایط کاملا متفاوت است ، در تورنت سروری  مستقل نداشته و هر کلاینت خود به عنوان یک سرور عمل می کنند در این شرایط تمرکز و فشار از روی یک سرور برداشته و پخش می شود. همچنیین شما می توانید بخش های متفاوتی از یک فایل از سرور های مختلفی دانلود کنید و نیاز بر متمرکز بودن بر یک سرور نیست.

مشکلات استفاده از تورنت

هنگام استفاده از تورنت ، نمی توانید پیش نمایش فایل ها را برای بررسی کیفیت مشاهده کنید، اگر که از این دسته از افراد هستید این کار در تورنت امکان پذیر نمی باشد.

هنگام استفاده از تورنت ، آدرس IP شما در معرض بسیاری swarm ها قرار می گیرد بنابراین اگر می خواهید در امان بمانید ، استفاده از VPN ها الزامی است.

همچنین حملات DdoS یکی از رایج ترین حملاتی می باشد که به سایت هایی ک فایل های تورنت را به اشتراک می گذارند قرار می گیرد.

مانند هر تکنولوژی و ابزار دیگری که در جهان وجود دارد، تورنت هم مانند چاقو در عین حال بسیار خطرناک و بسیار کاربردی می باشد و اینکه افراد و مخاطبان چگونه و با چه هدفی از آن استفاده می کنند مسوئلیت را به گردن Seeder ها می اندازد تا هر فایلی را به اشتراک نگذارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا