شبکه

انواع روش های شبکه کردن کامپیوتر ها

انواع روش های شبکه کردن کامپیوتر ها

گاها در برخی موارد لازم است تا یک سری اطلاعات بر روی سیستم ها جا به جا شوند و یا دو یا چند کامپیوتر برای اجرای بازی­های شبکه ای به هم متصل شوند. برای انتقال اطلاعات راه های متفاوتی وجود دارد برای مثال استفاده از هارد یا فلش های قابل حمل و یا انتقال اطلاعات از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر.

در این بین نیز امکان استفاده از هارد داخلی کامپیوتر مورد نظر نیز وجود دارد به این صورت که با خارج کردن هارد از دستگاه و اتصال آن به تبدیل مورد نظر می توان از آن خروجی به صورت USB دریافت کرد و این اطلاعات را جا به جا کرد. اما در این روش به دلیل وجود شرایط نامناسب ممکن است هارد دچار آسیب شود و اتفاقات جبران ناپذیری برای هارد اتفاق بیافتد. برای حل این مشکل می توانیم از روش شبکه کردن و انتقال اطلاعات بر بستر شبکه های کامپیوتری یا LAN استفاده کنیم.

برای شبکه کردن دو کامپیوتر روش های مختلفی وجود داره که ما در اینجا اون ها رو به شما معرفی می کنیم.

استفاده از کابل Ethernet (شبکه LAN)

برای انجام این کار یک سری پیش نیاز ها لازم هست:

  1. پورت Ethernet که بر روی مادربورد موجود است (یا همان LAN)
  2. کابل کراس (در حال حاضر کارت های شبکه از کابل استریت هم پشتیبانی می کنند)

ابتدا لازم است که Workgroup های هر دو سیستم را به یک نام تغییر دهیم و آن ها را یکسان کنیم. برای این کار از مسیر زیر اقدام می کنیم.

Control Panel\All Control Panel Items\System

سپس همانند تصویر در قسمت change Setting با استفاده از گزینه Change همانند تصویر workgroup را تغییر می دهیم. برای مثال در تصویر سوم ما نام را KALIBOYS در نظر گرفتیم. توجه داشته باشید که در این مرحله لازم است Computer name دو کامپیوتر نیز متفاوت باشد. برای اعمال این تنظیمات باید حتما کامپیوتر ها راه اندازی مجدد داشته باشند.

انواع روش های شبکه کردن کامپیوتر ها
شبکه کردن کامپیوتر ها

انواع روش های شبکه کردن کامپیوتر ها

انواع روش های شبکه کردن کامپیوتر ها

در مرحله بعد نیاز است که IPهای هر دو سیستم به صورت دستی تغییر کنند برای اینکار از کلید win+R استفاده می کنیم و ncpa.cpl را نوشته و اجرا می کنیم. درصفحه مورد نظر کارت شبکه کامپیوتر را پیدا کرده و سپس با راست کلیک کردن گزینه Properties را انتخاب می کنیم. سپس در بخش Internet Protocol Version 4  مجدد وارد بخش Properties شده و مانند تصویر IP ها را به صورت دستی وارد می کنیم.

دقت کنید که باید رنج IPها و Subnet Mask آن ها یکسان باشد.

انواع روش های شبکه کردن کامپیوتر ها

که به‌طور مثال در کامپیوتر اول IP را 192.168.1.1 قرار دهید و در کامپیوتر بعدی 192.168.1.2 قرار دهید.

در ادامه باید یک سری کارهای دیگر را هم انجام دهیم. به این مسیر زیر رفته و از ستون سمت چپ گزینه Advanced sharing settings را انتخاب کنید و طبق تصویر زیر تمامی گزینه ها را turn on کنید. قسمت های قرمز را هم باز کرده و turn on کنید.

Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center

در این قسمت شما اجازه انتقال اطلاعات را صادر می کنید که در صورت نیاز می توانید در قسمت مورد نظر برای انتقال از پسورد کامپیوتر خود نیز استفاده کنید.

از ستون سمت چپ گزینه Advanced sharing settings رو انتخاب کنید و طبق عکس تمامی گزینه ها رو turn on کنید و اون قسمت های قرمز رو هم باز کنید و turn on کنید.

فقط دو گزینه که در تصویر زیر وجود دارد را تغییر بدهید.

شبکه کردن کامپیوتر ها

بعد بهتر هست که کلا فایروال هر دو سیستم را کلا خاموش کنید از این مسیر می توانید این کارو انجام بدهید.

Control Panel\System and Security\Windows Firewall

از ستون سمت چپ گزینه Advanced sharing settings رو انتخاب کنید و طبق عکس تمامی گزینه ها رو turn on کنید و اون قسمت های قرمز رو هم باز کنید و turn on کنید.

****حتما بعد از اتمام کارتان با شبکه، تنظیمات فایروال را به حالت سابق بازگردانید.****

بعد از انجام تمامی مراحل بالا حال نوبت به Share کردن داده ها می رسد برای اینکار با انجام راست کلیک و گزینه Properties در تب sharing  امکان share کردن فایل با Workgroup ایجاد شده برای شما وجود دارد. اما بهتر است که گزینه Everyone را انتخاب کنید که هر شخصی که به شبکه وارد می شود و داده ها نیاز دارد امکان استفاده از آن ها را داشته باشد.

انواع روش های شبکه کردن کامپیوتر ها

استفاده از مودم وایرلس برای شبکه کردن به صورت بی سیم

در این روش نیز یک سری موارد مورد نیاز است که اصلی ترین آن مودم اکسس پوینت می باشد. برای ایجاد شبکه با استفاده از مودم وایرلس باید مراحل زیر را طی کنید:

در مرحله اول باید به مودم مورد نظر متصل شوید. برای اینکار در قسمت wifi نمایان شده در پایین صفه نام مودم را انتخاب کرده و گزینه Connect را می زنیم. حتما از اتصال دستگاه به مودم اطمینان حاصل کنید.

استفاده از مودم وایرلس برای شبکه کردن به صورت بی سیم

در مرحله بعد همانند روش اول WorkGroup های سیستم ها را به صورت یکسان تعریف می کنیم. همانطور که در روش اول گفته شد با مراجعه به مسیر زیر اقدام به تغییر Workgroup می کنیم:

Control Panel\All Control Panel Items\System

سپس همانند تصویر در قسمت change Setting با استفاده از گزینه Change همانند تصویر workgroup را تغییر می دهیم. برای مثال در تصویر ما نام را KALIBOYS در نظر گرفتیم.

استفاده از مودم وایرلس برای شبکه کردن به صورت بی سیم

شبکه کردن 2 کامپیوتر از طریق وایرلس

Untitled 1 426x430 - انواع روش های شبکه کردن کامپیوتر ها

سپس از مسیر زیر فایروال سیستم ها را خاموش می کنیم.

Control Panel\System and Security\Windows Firewall

شبکه کردن 2 کامپیوتر از طریق وایرلس

پس از اتمام کار شما همانند روش اول می توانید داده هارا Share کنید. برای بازی های شبکه ای در قسمت multiplayer بازی رفته و از این حالت استفاده کنید و از بازی شبکه ای لذت ببرید.

روش Ad-Hoc برای شبکه کردن کامپیوتر ها

اگر شما دو کامپیوتر(لپتاپ) یا بیشتر برای اتصال به هم دارید در روش سوم که Ad-Hoc نام دارد باید به همان تعداد هم کارت شبکه داشته باشید کارت شبکه وای فای می تواند به شکل های قدیمی یا به شکل وای فای باشند.

روش Ad-Hoc برای شبکه کردن کامپیوتر ها

اگر لپتاپ دارید که کار راحت تر هست زیرا تقریبا تمامی لپتاب هایی که از چند سال قبل تولید می شوند به یک کارت شبکه مجهز هستند که قابلیت وای فای در آنها تعریف شده است و اگر از کامپیوتر روی میزی استفاده می کنید باید یک کارت وای فای بخرید فرقی ندارد. بعد از اتصال شما باید مطمئن شوید که کارت شبکه وای فای شما شناخته شده است برای این کار از مسیر زیر استفاده می کنیم:

Control Panel\All Control Panel Items\Device Manager

اگر همه چیز درست باشد اگر زبانه Network Adaptor را باز کنید کارت های شبکه مورد نظر خود را مشاهده خواهید کرد.

روش Ad-Hoc برای شبکه کردن کامپیوتر ها

 

در سیستم دوم هم چک کنید که وای فای روشن باشد. کار اصلی از این جا شروع میشود به Network and Sharing Center برید و مانند تصویر عمل کنید.

روش Ad-Hoc برای شبکه کردن کامپیوتر ها

در این قسمت در واقع ما یک Hotspot ایجاد می کنیم. همانطور که در تصویر مشاهده می کنید لازم است که برای Hotspot خودمان username و password تعیین کنیم تا از دسترسی اشخاص دیگر به فایل های خود جلوگیری کنیم.

روش Ad-Hoc برای شبکه کردن کامپیوتر ها

در حال حاضر شبکه مورد نظر ما آماده است و برای دسترسی به آن می توان از قسمت This PC در قسمت Network شبکه را مشاهد کرد.

روش Ad-Hoc برای شبکه کردن کامپیوتر ها

بعد ازینکه سیستم دوم به Ad-Hoc شما متصل شود نام سیستم مورد نظر نیز در تصویر بالا نمایش داده می شود. حال می توانید با انتخاب سیستم مورد نظر انتقال اطلاعات را انجام دهید.

امیدوارم از این آموزش لذت کافی رو برده باشید.

علیرضا مظهری

شبکه های سیسکویی و میکروتیک امنیت شبکه

‫7 دیدگاه ها

  1. چطور میشه کامپیوتر دوم را به شبکه متصل کرد؟ (روش سوم)
    و کاربردهای روش سوم رو هم میگین؟
    فقظ کامپیوتر ها میتونن با شبکه ی اصلی ارتباط بگیرن یا باهم هم میتونن ؟
    من میخوام که کامپیوتر های یه شرکت معماری رو شبکه بکنم این روش به درد من میخوره؟
    ممنون

    1. سلام،
      روش Ad-Hoc در شبکه‌بندی کامپیوترها، به شما امکان می‌دهد کامپیوترها را به صورت مستقیم و بدون نیاز به یک شبکه زیرساخت (مانند روتر یا سوئیچ) به یکدیگر متصل کنید. در این روش، یک کامپیوتر به عنوان یک نقطه دسترسی (Access Point) عمل می‌کند و دیگر کامپیوترها به طور مستقیم به آن متصل می‌شوند.

      برای اتصال کامپیوتر دوم به شبکه Ad-Hoc، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

      1. در کامپیوتر اول (که به عنوان نقطه دسترسی عمل می‌کند):
      – روی کارت شبکه بی‌سیم خود، یک شبکه Ad-Hoc تعریف کنید و آن را فعال کنید.
      – یک SSID (نام شبکه) برای شبکه Ad-Hoc تعیین کنید.
      – امنیت شبکه را تنظیم کنید (مانند استفاده از رمز عبور یا امکانات رمزگذاری دیگر).

      2. در کامپیوتر دوم:
      – به شبکه بی‌سیم کامپیوتر اول (نقطه دسترسی) متصل شوید.
      – اگر در قدم قبلی از رمز عبور استفاده شده است، رمز عبور را وارد کنید.

      حالا کامپیوترهای یک شرکت معماری را می‌توانید با استفاده از روش Ad-Hoc به یکدیگر متصل کنید. این روش می‌تواند در مواردی مفید باشد که نیاز به اشتراک فایل‌ها، چاپگرها، اینترنت و سایر منابع شبکه بین کامپیوترها وجود دارد و می‌توانید بدون نیاز به نصب یک زیرساخت شبکه پیچیده، آن‌ها را به هم متصل کنید.

      با این حال، در نظر داشته باشید که روت Ad-Hoc برای شبکه‌بندی کامپیوترها به صورت موقت و محلی است و به خصوص برای محیط‌های کوچک و محدود مانند یک دفتر معماری مناسب است. برای شبکه‌بندی یک شرکت معماری با تعداد کامپیوترهای بیشتر و نیازهای پیچیده‌تر، معمولاً روشهای شبکه‌بندی پایدارتر و مقیاس‌پذیرتری مانند استفاده از روترها و سوئیچها در شبکه بهتر عمل می‌کند.

      در این موارد، معمولاً نیاز است تا یک زیرساخت شبکه مدیریت شود که امکاناتی مانند امنیت، کنترل دسترسی، ردیابی ترافیک و مدیریت منابع را فراهم کند. این باعث سهولت مدیریت و پشتیبانی شبکه، بهبود امنیت و افزایش اعتماد به شبکه می‌شود.

      بنابراین، برای شبکه‌بندی شرکت معماری با تعداد کامپیوترهای بیشتر و نیازهای پیچیده‌تر، بهتر است از یک راهکار شبکه پایدار و قابل مقیاس استفاده کنید که معمولاً شامل استفاده از روترها، سوئیچها، سرورهای شبکه و امکانات مدیریت شبکه است.

  2. با سلام
    سوالی ک دارم اینه:
    یک دفتره با تقریباً ۱۰ تا کامپیوتر، هر کدوم هم کارهای متفاوتی انجام میدن، آیا راهی وجود داره ک این ۱۰ تا سیستم از یک کیس پرقدرت استفاده کنند و ۹تای باقی مانده سیستم ها فقط مانیتور موس و کیبرد و نهایت کارت شبکه باشن؟
    یعنی یک کیس داشته باشیم و همگی از اون استفاده کنن، هر کدوم هم بتونن کار خودشونا انجام بدن.

    1. یک روشی هست به اسم استر کردن. که ما توی شرکت خودمون یک کیس رو به دو سیستم تقسیم کردیم یعنی یک کیس و دو مانیتور و موس و کیبورد

  3. سلام..ممنون از آموزش..می خواستم بدونم با روشهای بی سیم تا چه فاصله رو میشه شبکه کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا