شبکهمجازی سازی

VDI یا مجازی سازی دسکتاپ چیست؟

VDI یا مجازی سازی دسکتاپ چیست؟

در این مقاله از وب سایت کالی بویز قصد داریم تا به بحث مجازی سازی دسکتاپ (vdi) بپردازیم. مجازی سازی دسکتاب (vdi) به میزبانی از محیط دسکتاپ در یک سرور مرکزی میگویند. Vdi یک شکل دیگر دسکتاپ است که از دسکتاپ به صورت مجازی استفاده میشود. سیستم عامل دسکتاپ در ماشین مجازی اجرا میشود و ما میتوانیم از آن استفاده کنیم. از دستگاه هایی مانند پی‌سی ها،تبلت ها و گوشی های هوشمند میتوان به عنوان نقطه دریافت (end-point) استفاده کرد.

در مجازی سازی دسکتاپ یک hypervisor، سرور ها را به ماشین های مجازی تقسیم میکند که از دسکتاپ مجازی میزبانی میکنند. و کاربران میتوانند از طریق دستگاه هایشان از آن استفاده کنند. کاربران میتوانند از دسکتاپ های مجازی در هر دستگاه و هر مکانی استفاده بکنند، در حالی که تمام پردازش ها در سرور انجام میشود. کاربران به وسیله یک واسطه اتصال به دسکتاپ متصل میشوند، این واسطه یک نرم افزار است که به عنوان واسطه بین کاربر و سرور عمل می کند.

VDI ممکن است persistent یا nonpersistent باشد که هر کدام فواید خاص خود را دارند:

با persistent VDI یک کاربر در هر زمانی میتواند به یک دسکتاپ مجازی دسترسی داشته باشد، نکته اصلی در مورد persistent این است که کاربر میتواند آن را شخصی سازی کند و هر تغییری را اگر در آن ایجاد کند و پس از راه‌اندازی دوباره دسکتاپ مجازی تمام تغییرات در جای خود باقی بمانند. persistent در اصل مانند یک سیستم فیزیکی عمل میکند و هر تغییر در جای خودش باقی میماند.

در مقابل nonpersistent را نمیتوان شخصی سازی کرد و دقیقا مانند یک سیستم عمومی است و هیچ تغییری را نمیشه درش ایجاد کرد. اما نکته مثبت nonpersistent سادگی و ارزان بودن است.

چرا باید از VDI استفاده کنیم؟

تکنولوژی روز به روز افزایش پیدا میکند و ما هم باید خود را به مراتب با آن همگام سازی کنیم. با آمدن سرعت 5G قطعا میتوانیم خیلی از کارها را انجام دهیم. با این سرعت اینترنت و پیشرفت تکنولوژی دسکتاپ مجازی جایگزین سیستم های فیزیکی خواهند شد. از دلایل دیگر استفاده از VDI کم هزینه بودن آن نسبت به سیستم های فیزیکی است.

فواید VDI چیست؟

فواید vdi

اگرچه پیچیدگی و فواید VDI لزوماً به معنی استفاده از آن نیست، اما سازمان‌ها و کسانی که از آن استفاده کنند از مزایای آن بهرمند خواهند شد، بعضی از این فواید عبارتند از:

  • دسترسی از راه دور : کاربران VDI میتوانند در هرمکان و با هر دستگاهی به دسکتاپ های مجازی خودشان متصل شوند. کاربران میتوانند در هر نقطه از جهان به فایل ها و برنامه های خود دسترسی داشته باشند.
  • صرفه جویی در هزینه : از آنجا که تمام پردازش ها بر روی سرور انجام میشود، سخت افزار وسیله اتصال میتواند یک سیستم ضعیف باشد. کاربران میتوانند با سیستم قدیمی و ضعیف از دسکتاپ مجازی استفاده بکنند. به این دلیل کاربران نیازی به خرید سیستم قوی ندارند و میتوانند با خرید سیستمی ضعیف و ارزان قیمت از دسکتاپ مجازی استفاده نمایند.
  • امنیت : در محیط VDI داده ها در سرور مرکزی نسبت به وسیله گیرنده ذخیره و نگهداری میشوند‌. این سرور ها از اطلاعات شما در زمان دزدیده شدن یا در معرض خطر قرار گرفتن وسیله اتصال یا همون “end-point” از داده های شما محافطت میکند.
  • مدیریت متمرکز : قالب متمرکز VDI اجازه میدهد به راحتی اپدیت و پیکربندی شوند و از ایجاد هرگونه مشکل جلوگیری شود.

VDI در چه جاهایی کاربرد دارد؟

با اینکه می توان از VDI در انواع محیط ها استفاده کرد، اما تعدادی مورد استفاده وجود دارد که مخصوصا مناسب VDI است.

  • کار از راه دور : از آنجا که VDI مجازی سازی دسکتاپ را فراهم میکند به همین دلیل دسترسی به آن راحت تر است. و شرکت ها میتوانند از آن برای چندین کارمند خود استفاده کنند.
  • تنها دستگاه خودت رو بیار (BYOD) : Bring Your own Device (BYOD) به این معنی است که شما در محیط هایی که میتوانید از “end-point” یا همان وسیله اتصال استفاده کنید، آن دستگاه را با خود آورده و از کارایی و امنیت بیشتر آن در مکان های بیشتری استفاده کنید.
  • کار های تمام وقت یا پاره وقت : VDI NONPERSISTENT دقیقا در زمان هایی استفاده دارد که کار به صورت تکراری انجام شود و میتوان از تعداد زیادی دستگاه برای انجام کار استفاده کرد که نیاز به همیشه کار کردن ندارد و همیشه در هرجا در دسترس باشند.

تفاوت میان VDI و مجازی سازی دسکتاپ چیست؟

مجازی سازی دسکتاپ در واقع یک اصطلاح عمومی برای هر تکنولوژی است که یک محیط دسکتاپ را از سخت افزار مورد استفاده برای دستیابی به آن جدا می کند. و VDI نوعی مجازی دسکتاپ است اما تفاوت اساسی بین آنها در این است که مجازی سازی دسکتاپ میتواند به نحو های مختلفی انجام شود. مانند RDS که کاربران از یک دسکتاپ مشترک استفاده می‌کنند.

تفاوت میان VDI و VMs چیست؟

ماشین های مجازی یا همان VMs یک تکنولوژی قدرت گرفته از VDI هستند. VMها ماشین های مجازی هستند که توسط یک hypervisor ساخته شده توسط یک سرور فیزیکی در چندین سرور مجازی ساخته شده اند. VMs میتواند در یک محیط VDI اجرا شود پس ماشین های مجازی در واقع یک نوع از VDI هستند.

بیشتر بخوانید: تفاوت فایل های Ova و Ovf در مجازی سازی

سامیار

متخصص دنیای مجازی و علاقه مند به دنیای برنامه نویسی، هک و امنیت. پیگیر باشید :)

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا