نحوه پیدا کردن اطلاعات گوشی اندرویدی برای دانلود APK سازگار
نحوه پیدا کردن اطلاعات گوشی اندرویدی برای دانلود APK سازگار
ممکن است شما هم دیده باشید که هنگام دانلود یک برنامه اندرویدی از سایت ها، چند نوع فایل APK وجود دارد که فقط یکی از آن ها با گوشی شما سازگار است. در این مقاله، به نحوه پیدا کردن اطلاعات گوشی اندرویدی برای دانلود APK سازگار با آن میپردازیم.
آشنایی با نسخه های مختلف فایل APK
APK Mirror یک سایت میزبان برای فایلهای APKای است که به صورت رایگان در فروشگاه گوگل پلی در دسترس هستند. اگر هنگام دانلود یک برنامه از گوگل پلی با خطاهای متنوعی روبرو می شوید (مانند برنامه مورد نظر شما دارای محدودیت جغرافیایی است، یا برنامه برای دستگاه شما در دسترس نیست یا بهروزرسانی دارد که هنوز به حساب شما وارد نشده است)، این سایت برای دانلود فایل APK آن برنامه عالی است.
در حالی که بسیاری از برنامهها فقط یک نسخه APK برای دانلود دارند، اما برخی از برنامهها انواع مختلفی دارند. این فایل ها با برخی اصطلاحات تخصصی برچسب گذاری شده اند و به طور کلی به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:
- Architecture یا معماری: این گزینه به نوع پردازنده گوشی شما اشاره دارد و معمولا شامل معماری arm معماری x86، معماری arm64 و x86_64 خواهند بود. ARM و x86 برای پردازنده های 32 بیتی هستند، در حالی که arm64 و x86_64 برای پردازنده های 64 بیتی هستند. در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.
- Android Version یا نسخه اندروید: این مورد نسخه سیستم عامل اندرویدی است که دستگاه شما اجرا می کند.
- Screen DPI :DPI مخفف Dots Per Inch است. اساساً این گزینه تراکم پیکسلی صفحه نمایش تلفن شما را نشان می دهد. به عنوان مثال، یک صفحه نمایش شش اینچی فول اچ دی (1920×1080) دارای DPI ~367 است. اگر رزولوشن را تا 2880×1440 افزایش دهید ، DPI به ~537 افزایش می یابد.
ARM و x86 به چه معناست؟
در حالی که دو مفهوم نسخه اندروید و DPI بسیار ساده هستند، اما معماری به طور کلی داستان دیگری دارد. دو معماری مختلف برای دانستن وجود دارد:
- ARM :ARM یک معماری پردازنده تلفن همراه است که در حال حاضر اکثر گوشی ها از آن استفاده می کنند. اسنپدراگون کوالکام، اگزینوس سامسونگ، تراشه های موبایل مدیاتک و تراشه های تنسور گوگل همگی نمونه هایی از پردازنده های ARM هستند. اکثر تراشه های مدرن 64 بیتی هستند یا همان ARM64.
- x86: این مشخصه ی معماری تراشه های اینتل است. از آنجایی که اینتل در بازار کامپیوتر مسلط است، این تراشه ها در گوشی های اندرویدی بسیار کمتر رایج هستند. x86_64 به تراشه های 64 بیتی اینتل اشاره دارد.
این اطلاعات مهم است زیرا فایل های x86 و ARM با یکدیگر سازگار نیستند. شما باید از نسخه طراحی شده برای معماری خاص گوشی خود استفاده کنید. اگر گوشی شما از یک پردازنده 32 بیتی استفاده می کند، APK شصت و چهار بیتی کار نخواهد کرد. با این حال، پردازندههای 64 بیتی با پردازنده های پیش از خود سازگار هستند، بنابراین APK سی و دو بیتی روی یک پردازنده 64 بیتی به خوبی کار میکند.
APK و Bundle چه چیزی هستند؟
آخرین چیزی که ممکن است در وب سایت هایی مانند APK Mirror متوجه شوید چیزی به نام Bundles است. برنامهها بهعنوان APK یا Bundle علامتگذاری میشوند و مهم است که برنامه مناسب را دانلود کنید. یک Bundle یک APK تقسیم شده (split APK) است و باید به روش خاصی نصب شود.
یک bundle از نظر سایز کوچکتر از یک APK است زیرا برنامه را به طور خاص برای دستگاه شما می سازد. ممکن است به همه اجزای آن نیاز نباشد و در نتیجه اندازه فایل کوچکتر می شود.
هنگامی که یک bundle را از فروشگاه گوگل پلی دانلود می کنید، همه این کارها بدون زحمت انجام می شود. با این حال، برای نصب یک bundle از APK Mirror، باید از برنامه رسمی APKMirror Installer استفاده کنید. بستههای تقسیمشده از منابع دیگر میتوانند از برنامهای به نام Split APKs Installer (SAI) استفاده کنند.
چگونه اطلاعات گوشی خود را پیدا کنیم؟
احتمالا تصور کنید پیگیری تمام این مطالب زمان بر و دشوار است، اما خبر خوب این است که یک راه آسان برای پیدا کردن تمام اطلاعات دستگاهتان با یک برنامه وجود دارد. برنامه ای که اطلاعات سخت افزاری گوشی را نمایش می دهد Device Info نام دارد. این برنامه رایگان است و تمام جزئیات دقیق دستگاه اندرویدی را در اختیار شما قرار می دهد.
پس از دانلود و نصب آن، برای یافتن DPI، به Density در تب Display نگاه کنید.
برای نسخه اندروید، به Code Name در تب System نگاه کنید. همچنین می توانید به راحتی نسخه سیستم عامل را از تنظیمات اندروید پیدا کنید.
برای اطلاعات معماری، به تب cpu بروید. گزینه های Supported ABIs و CPU Type به شما اطلاعات موردنیازتان را درباره پردازنده می دهند. برای اینکه بفهمید arm است یا x86، گزینه Suppored ABIs را بررسی کنید. شما در اینجا فقط به دنبال اطلاعات اولیه هستید مانند حروف arm. همچنین نوع ۳۲ بیتی یا ۶۴ بیتی را در قسمت CPU Type مشاهده کنید.
کدام فایل برنامه را برای دانلود انتخاب کنیم؟
با در نظر گرفتن همه این موارد، بیایید به یک برنامه در APK Mirror نگاهی بیندازیم. در زمان نگارش این مقاله، آخرین نسخه Google Photos دارای شش نوع است. بر اساس اطلاعات نشان داده شده از برنامه Device Info، می دانیم که باید به دنبال یک نوع ARM64 با 440 DPI باشیم.
مطابقت با نوع پردازنده و نسخه اندروید آسان است. اما گزینه خاصی برای 440 DPI وجود ندارد.
در این مورد، ما دو گزینه اصلی برای انتخاب داریم. 480-640dpi یا نوع nodpi.
نوع nodpi تمام DPIهای موجود را پوشش می دهد. پس چرا این نوع را بدون در نظر گرفتن دیگری انتخاب نکنیم؟ به دلیل اندازه فایل. از آنجایی که این نوع حاوی منابعی برای کار بر روی هر DPI است بنابراین فایل بسیار بزرگتر می باشد. بهتر است یک DPI پیدا کنید که مطابقت داشته باشد، اما در این مورد خاص، این تنها نوعی است که مطابقت دارد.
اکنون که فایل APK سازگار با دستگاه خود را دریافت کرده اید، فقط کافی است آن را نصب کنید. خوشبختانه، هنگامی که این اطلاعات را فهمیدید، تا زمانی که یک تلفن جدید دریافت نخریده اید، دیگر نگران آن نباشید.
بیشتر بخوانید:
- نحوه استفاده از Nearby Share برای انتقال فایل بین اندروید و ویندوز
- آموزش نصب انواع توزیع های لینوکس روی اندروید روت شده و بدون روت
- بررسی گزینه های Developer option (دولوپر آپشن) در اندروید