برنامه نویسی

دلایل یادگیری جاوا اسکریپت چیست؟

11 کتابخانه برتر JavaScript کدامند؟

دلایل یادگیری JavaScript

زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت (JavaScript) یک زبان تحت وب است که برای طراحی اپلیکیشن های وب استفاده میشود. جاوا اسکریپت به همراه دو رفیق خود یعنی Html و Css پایه و اساس تمام وب سایت های امروزی را تشکیل می دهد. این زبان در حال حاضر به دلیل دارا بودن کتابخانه های متنوع، یکی از بهترین زبان برنامه نویسی در میان زبان های دیگر است.

در اوایل از این زبان فقط در اپلیکیشن ها وب استفاده میشد، اما امروزه در اکثر پلتفرم ها از این زبان استفاده میشود مانند بلاکچین، iot، اندروید و مایکروسافت و غیره که یک موفقیت بزرگ محسوب میشود.

ساختار Hello World در زبان برنامه نویسی JavaScript به صورت زیر میباشد.

document.write(‘Hello, world!’);

در ادامه این مقاله از کالی بویز بررسی می کنیم که چرا باید جاوا اسکریپت را یاد بگیریم؟

جاوا اسکریپت به دلیل ویژگی هایی همچون یادگیری آسان، قابل مدل سازی (prototypal) بودن، ویرایش ساده و بدون نیاز به IDE خاص، دیباگینگ آسان (پیدا کردن ارورهای کد)، داشتن کتابخانه های متنوع، شی گرا بودن و سازگاری با انواع ابزار های توسعه وب به یک زبان محبوب و پرکاربرد در میان مردم تبدیل شده است.

کاربرد های جاوا اسکریپت

1- ساخت برنامه های موبایل

امروزه بسیاری از افراد به برنامه نویسی گوشی های هوشمند روی آورده اند و تنها دلیلش میتواند درآمد بسیار زیاد این حوزه باشد. حتما برایتان سوال پیش میاید که جاوا اسکریپت چه کاربردی در توسعه اپلیکیشن ها دارد؟ شاید به دلیل آسانی جاوا اسکریپت از سایر زبان های برنامه نویسی و کاربردی بودن آن باعث شده تا توسعه دهندگان اپلیکیشن روی به آن بیاورند.

2- وب سایت های متحرک

شاید برایتان پیش آمده باشد که وقی سایتی را باز میکنید عناصری را مشاهده میکنید که متحرک هستند. این کار باعث جذاب شدن و کاربر پسند بودن آن وب سایت میشود. استفاده از انیمیشن ها در وبسایت باعث میشود تا کاربر به آن سایت علاقه مند شود و بطور ناخدآگاه فکر کند که وب سایت سریعتر بارگذاری میشود. JavaScript این امکان را به شما می دهد تا عناصر متحرک را به سایت خود اضافه کنید.

ولی محتوای ثابت و استاتیک می تواند کسل کننده باشد و باعث شود تا چیزی که در پس زمینه قرار دارد، توجه کاربر را از مطالب مهم دور کند.

3- PWA یا برنامه ها پیشرفته تحت وب

PWA مخفف Progressive Web Apps (وب اپلیکیشن های پیشرفته) است. PWA یک تکنولوژی جدید است که در سال 2015 توسط گوگل معرفی شد. این تکنولوژی از جدید ترین فناوری ها برای پیوند دادن وب سایت ها با اپلیکیشن های موبایلی استفاده می کند. توسعه دهندگان PWA میتوانند از کدهای وب سایت که در گذشته زده اند استفاده مجدد کنند و فقط در صورت ایجاد تغییر به برنامه خود کد های جدیدی اضافه کنند. این کار باعث صرفه جویی در زمان و هزینه آن ها میشود.

4- بازی سازی

شما میتوانید با استفاده از JavaScript بازی های تحت وب بسازید. بازی هایی که در مرورگر قابل اجرا هستند و همچنین این کار میتواند یک تمرین بسیار عالی برای برنامه نویس های تازه کار باشد و به شما در مهارت برنامه نویسیتان کمک بسیاری کند.

5- هک و امنیت

JavaScript یک زبان سمت سرور است و بیشتر توسه دهندگان از آن استفاده می کنند. هکرها از این طریق میتوانند با استفاده از جاوا اسکریپت حملات سمت کاربر را از طریق مرورگر مانند دزدیدن کوکی ها، دسترسی به وب کم و حملات XSS را انجام دهند.

معرفی چند کتابخانه و فریم ورک پرکاربرد JavaScript

1- بوت استرپ (BOOTSTRAP)

BOOTSTRAP یک فریم ورک سمت کلاینت است که برای ساخت صفحات Responisve به کار می رود. بعد از پدید آمدن بوت استرپ سرعت طراحی صفحات Responisve به شدت افزایش یافت و به جرات می توان گفت bootstrap محبوب ترین، پرکابردترین و بهترین روش برای ساخت صفحات واکنشگرا است.

واکنشگرا یا Responisve چیست؟ کاربر ممکن است سایت شما را با گوشی هوشمند، تبلت و یا لپ تاپ مشاهده کند. اگر سایت شما واکنش‌گرا باشد، در تمام این ابزارها، با هر رزولوشن و اندازه‌ای به درستی نمایش داده می‌شود.

سایت واکنش‌گرا تمام عناصر سازنده صفحه را با توجه به ابعاد و رزولوشن نمایشگر تغییر می‌دهد تا کاربر بتواند بهترین حالت را در صفحه نمایشگر خود مشاهده کند.

2- جی‌کوئری (Jquery)

Jquery یک کتابخانه ی سریع و کوچک است که قابلیت های زیادی را مانند ایجاد و ویرایش HTML ، استفاده از انیمیشن ها و کنترل رویداد ها و غیره فراهم میکند. میتوان گفت Jquery برای هر وب سایتی نیاز است زیرا باعث کاربر پسند بودن و زیبایی وب سایت میشود.

3- React.js

سال 2013  کتابخانه React.js به یکی از محبوب ترین کتابخانه ها تبدیل شد و هزاران وب سایت در جهان از این کتابخانه استفاده میکنند. این کتابخانه متن باز بوده و توسط فیسبوک پشتیبانی میشود. نحوه کار این کتابخانه به صورت تک صفحه ای است یعنی این که تمام کامپوننت ها در یک صفحه بارگذاری میشود.

4- Bhive

Bhive یک فریمورک گرافیکی جاوا اسکریپت است که در HTML5 مورد استفاده قرار میگیرد. این فریمورک این اجازه را به شما میدهد تا انمیشین و فایل های SVG با سرعت بالا ایجاد کنید. از این فریمورک میتوانید در حوزه بازی سازی هم استفاده کنید.

5- Chart.js

اگر میخواهید به وب سایت خود نمودار های متنوع و زیبا اضافه کنید، Chart.js یک کتابخانه عالی برای این کار است. این کتابخانه طرح های متنوع فراوانی دارد و توانایی ترکیب آن ها در یک فضا میتواند یک مجموعه داده منحصر به فرد ایجاد کند. این کتابخانه توانایی ساخت انیمیشن هم دارد.

6- Choreographer-js

Choreographer-js یک کتابخانه جاوا اسکریپت ساده برای متحرک سازی CSS است. استفاده از آن آسان است و  به شما در دسترسی به انیمیشن های CSS در سایت کمک کند. تصویر زیر گویای این کتابخانه است.

Choreographer-js

7- Glimmer

Glimmer  یک کتابخانه عالی است که به اجزای UI و ارائه DOM کمک می کند. با استفاده از Ember CLI ساخته شده است و از Git ، Node.js ، npm و Yarn استفاده می کند.

بنابراین اگر به دنبال ابزاری برای تولید اجزای سازنده و راهنما هستید، Glimmer به برنامه ریزی پروژه کمک می کند و روند کار را را ساده تر می کند.

8- Angular

Angular یک بستر و چارچوب برای ساخت برنامه های مشترک تک صفحه ای با استفاده از HTML و TypeScript است.

9- Ionic

Ionic یک HTML5 SDK قدرتمند است که به شما کمک می کند با استفاده از فناوری های وب مانند HTML ،CSS و Javascript برنامه های تلفن همراه ایجاد کنید. این کتابخانه عمدتا بر روی ظاهر و تعامل رابط کاربری برنامه شما متمرکز است.

10- Vue.js

Vue js یک چارچوب مترقی برای جاوا اسکریپت است که برای ساخت رابط های وب و برنامه های تک صفحه استفاده می شود. Vue همچنین برای توسعه برنامه های دسکتاپ و موبایل با چارچوب الکترون استفاده می شود.

11- TypeScript

از TypeScript می توان برای توسعه برنامه های JavaScript برای اجرای سمت کلاینت و سمت سرور استفاده کرد (مانند Node.js)

 

خیلی ممنون از این که تا به اینجا همراه ما بودید.

علی پازکی

علاقه مند به حوزه امنیت و تکنولوژی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا