آموزش

برای مهاجرت چه شرایطی را باید پذیرفت؟

مهاجرت چیست؟ چرا باید مهاجرت کنیم؟

مهاجرت چیست و اصلا چرا مهاجرت؟!

جابجایی و نقل مکان افراد به هر دلیلی، از کشور خود به یک کشور دیگر که شهروند آن نیستند را مهاجرت (immigration) می گویند. البته ملاک اصلی اقامت برای زمان طولانی در آنجا می باشد.

immigration معمولا دو دلیل کلی دارد؛ جذب شدن توسط  کشور مقصد یا دور شدن از کشور مبدا بنابر دلایلی مثل فقر، تحصیل و … که به طور کامل این دلایل را در ادامه توضیح خواهیم داد. در این پست شما را با موضوعات زیر آشنا خواهیم کرد:

  • مهاجرت چیست؟
  • دلایل اصلی مهاجرت چیست؟
  • قصد مهاجرت دارم چه کنم؟
  • شرایط مهاجرت
  • مزایای مهاجرت
  • معایب مهاجرت

دلایل اصلی مهاجرت چیست؟

دلایل اصلی مهاجرت چیست؟
دلایل اصلی مهاجرت چیست؟

اگر بخواهیم دلایل مهاجرت را دسته بندی کنیم می توانیم آنها را به دو گروه اصلی، عوامل جذب کننده کشور مقصد و یا عوامل دفع کننده کشور مبدا تقسیم بندی کنیم. همچنین با توجه به کشور مبدا و مقصد این دلایل می توانند منطقی یا غیر منطقی باشند.

آب و هوا

برخی از افراد به دلیل بیماری های خاص و یا برای استفاده کردن از آب و هوای مناسب کشور مقصد، مجبور به مهاجرت می شوند. همچنین وقوع بلایای طبیعی، سرما یا گرمای غیرقابل تحمل و یا حتی کم آبی و … برخی را ترغیب به مهاجرت به کشور دیگر می کند.

آزادی بیشتر

برخی از مردم برای فرار از محدودیت های مذهبی، سیاسی، اقتصادی و دیگر دلایل در کشور خود، مهاجرت و شروع دوباره زندگی خود در شرایط بهتر و بدون محدودیت را در کشور دیگر، بر می گزینند.

اقتصاد و یافتن شغل

ناکارآمدی صاحبان کشور و برخی عوامل باعث به وجود آمدن بحران های اقتصادی می شود و اگر این بحران از حد تحمل یک شخص عبور کند، آنگاه معمولا برخی از اشخاص به کشوری که آسایش و زندگی راحت تری دارد مهاجرت می کنند. همچنین نبود شغل مناسب و کافی نبودن درآمد نیز از جمله دلایلی است که مردم را برای یافتن شغل و درآمد به کشور هایی که اقتصاد بهتر و موقعیت های شغلی بیشتری دارند سوق میدهد.

تحصیل و کسب مهارت

امکانات آموزشی و سطح علمی کشور ها در یک سطح نمی باشد، بنابراین برخی برای کسب برخی علوم و مهارت ها مجبور به مهاجرت می شوند. اما این نوع مهاجرت اغلب باعث بازگشت فرد پس از تحصیل و کسب مهارت به کشور خود می شود.

جذابیت های مقصد

مشخص است که بعضی کشور ها از نظر قوانین و قوائد یا حتی از نظر ظاهری بسیار مناسب تر و زیبا تر هستند و برخی جذب همین زیبایی ها می شوند و مهاجرت را برمی گزینند‌.

جنگ و ناامنی

امنیت یکی از مهمترین ویژگی های یک زندگی ایده آل است و جنگ نقض کننده آن. یکی از قدیمی ترین دلایل مهاجرت فرار از جنگ و یافتن مکانی امن برای یک زندگی راحت می باشد.

دلایل شخصی

بودن در کنار خانواده یا رسیدن به فرد مورد علاقه نیز می تواند از جمله دلایل شخصی برای مهاجرت باشد. همچنین فرار از مجازات کیفری، خوشگذرانی و ..نیز می تواند جزء همین دسته به حساب آید.

نژاد پرستی

یکی از دردناک ترین اتفاقات در گذشته که بعد از گذشت دوره ای امروزه کمی پر‌رنگ تر شده، نژادپرستی و جنگ بین سفید پوستان و سیاه پوستان می باشد. این تمایز گاهی به قدری دردناک است که مهاجرت، تنها راه فرار از این معضل میباشد.

قصد مهاجرت دارم چه کار کنم؟!

قصد مهاجرت دارم چه کار کنم؟!
قصد مهاجرت دارم چه کار کنم؟!

هر ساله افراد بسیاری تصمیم به تغییر محل زندگی خود می گیرند؛ بعضی ها کشور های خارجی را برای ادامه زندگی مناسب می دانند. شما که در حال مطالعه این مطلب هستید مطمعناً به این تغییر در زندگی خود فکر می کنید و قصد مهاجرت دارید.

در ابتدا پیدا کردن یک دلیل محکم برای مهاجرت می تواند شما را ترغیب به سرانجام رساندن تصمیم و دانستن طریقه آن کند. بدون شک تمام کشورهای جهان از لحاظ علمی، کاری و … با یکدیگر متفاوت اند. بنابراین برای مهاجرت به هر کشور دیگری باید هدف خود را با امکانات و تمام ویژگی های آن کشور تطابق دهید تا بهترین نتیجه را حاصل کنید و زندگی بهتری داشته باشید.

از آنجا که این مهاجرت ها روز به روز زیادتر می شوند، کشور ها شرایط را برای پذیرش این افراد سخت تر می کنند در نتیجه مهاجرت پیچیده تر می شود. باید بدانید که مهاجرت یک رویا نیست بلکه تصمیمی است که برای زندگی خود گرفته اید و به راحتی می توانید آن را عملی کنید اما چگونه؟!

شرایط مهاجرت چیست؟

شرایط مهاجرت چیست؟
شرایط immigration چیست؟

اگر برای مهاجرت شرایط زیر را نداشته باشید و به آنها آگاه نباشید، کار شما بسیار سخت و شاید ناممکن باشد. از جمله این شرایط می توان به داشتن تصمیم راسخ، هدف، سرمایه، مهارت، تحصیلات، تسلط به زبان دوم و .. اشاره کرد که در ادامه با آنها بیشتر آشنا خواهید شد.

 تصمیم جدی

شاید اولین و ابتدایی ترین شرط لازم داشتن یک تصمیم راسخ باشد. افراد زیادی به زندگی کردن در کشور های خارجی می اندیشند و البته فکر می کنند که زندگی بسیار ساده تر و زیبا تر خواهد بود اما باید بدانید هر کاری سختی خود را و حتی هر کشوری محدودیت های خود را دارد.

اما اگر تصمیم شما برای تغییر محل زندگی خود (برای کار، تحصیل، زندگی و …) جدی باشد این کار با سرعت بیشتر و روندی ساده ترانجام خواهد شد.

پس پیشنهاد می کنیم که اگر تصمیم شما برای این کار قطعی است و شما می توانید از کشور خود، اقوام و تمام دلبستگی های خود دست بکشید این مقاله را تا پایان بخوانید و بعد از کسب اطلاعات کافی این موضوع را با بقیه درمیان بگذارید و اقدام به انجام کارهای خود برای مهاجرت بکنید.

هدف

همانطور که در ابتدا گفتیم داشتن هدف یکی از مهمترین دلایل برای انجام هر کاریست. برای مهاجرت نیز باید هدف معینی را در ذهن داشته باشید‌. تفریح و داشتن یک زندگی راحت تر، مطمعناً هدف محکمی برای برخی از افراد در این راه نسبتا دشوار نمی تواند باشد.

اگر اهداف مشخص تری مثل تحصیل، کار و … را دنبال می کنید که برای شما ارزش بالاتری دارد پس حل کردن موانع و مشکلات راه برای شما ساده تر خواهد بود.

با توجه به هدف خود می توانید کشور مقصد را با کمی تحقیق و جستجو پیدا کنید، چرا که کشور ها از لحاظ علمی، پیدا کردن شغل، ایجاد حرفه، تحصیل و … در یک سطح نیستند و با انتخاب کشوری که به هدف ما نزدیک تر است، می توانیم راه را برای رسیدن به موفقیت هموار تر کنیم.

تکیه بر خود و توانایی‌های خود

این نظریه که داشتن اقوام و آشنایان در کشور های دیگر، سفر و زندگی ما را تامین خواهد کرد بسیار اشتباه است.

شاید وجود اقوام درجه یک به عنوان یک امتیاز برای روند مهاجرت شما به برخی کشور ها محسوب شود و این مسیر را ساده تر کند (که در هر کشور این امتیازات متفاوت می باشد) اما هزینه زندگی و اقامت در آنجا بحث جداگانه ای است.

زندگی در هر جای این کره خاکی دشواری های خاص خود را دارد. در کشورهای دیگر همانند ایران، هزینه زندگی بسیار زیاد و سرسام آور است از همین رو تقریبا تمامی اعضای خانواده باید مشغول به کار شوند تا بتوانند از عهده‌ی هزینه های زندگی خود برآیند.

بنابراین کسی نمی تواند هزینه زندگی شما را تامین کند و خود باید با تکیه بر توانایی و تحصیلات خود مشغول به کسب درامد شوید.

سرمایه و بودجه

مطمعناً در جریان هستید که مهاجرت به هر کشور خارجی، هزینه هنگفتی لازم دارد و شما برای مهاجرت باید بودجه و سرمایه لازم را داشته باشید.

همانطور که می دانید پول نقدی که به همراه دارید فقط مورد استفاده می باشد و ملک و املاک و هر وسیله‌ی دیگری که فکر می کنید می توانید در آینده به پول تبدیل کنید تا زمانی که آنها را به پول نقد تبدیل نکنید قابل استفاده برای مهاجرت نمی باشند.

به طور قطع نمیتوان یک هزینه و بودجه مشخصی را برای مهاجرت و زندگی در کشور دیگر در نظر گرفت. سرمایه لازمه می تواند با توجه به کشور مقصد، زمان، نوع مهاجرت و همچنین هدف از مهاجرت متفاوت باشد.

به عنوان گران ترین مهاجرت می توان به مهاجرت هایی که به قصد سرمایه‌ گذاری هستند اشاره کرد و کم هزینه ترین مهاجرت، مهاجرت به قصد تحصیل می باشد.

تحصیلات

با پیشرفت علم، هیچ کدام از کشور ها برای افراد بدون مهارت و تحصیلات، جای خوبی برای زندگی ندارند و تنها افرادی که تحصیلات یا مهارتی دارند مورد توجه مدیران و صاحبان کسب و کار می باشند.

فرد مهاجر باید یا مدرک تحصیلی بالا داشته باشد و یا قصد تحصیل در کشور مقصد را داشته باشد و یا به طور استثنا فردی که مهارت و سابقه بالایی در یک رشته فرهنگی، هنری و یا کامپیوتری (هر آنچه که باید درباره رشته مهندسی کامپیوتر بدانید) داشته باشد کار نسبتاً ساده تری برای مهاجرت خواهد داشت.

مهارت

یکی از موارد برای مهاجرت و زندگی کردن در کشور دیگر داشتن مهارت بالا در یک موضوع خاص می باشد. اگر مهارت خاصی ندارید پیدا کردن کار در نتیجه ادامه زندگی برای شما در کشور های خارجی ناممکن خواهد شد.

مسلماً صاحبان کار و شرکت ها به فردی که مهارت بالایی ندارد وظیفه ای را نمی سپارند و نمی توانند روی یک بیگانه سرمایه گذاری کنند.

طبق تجربیات، اخذ ویزای کاری یکی از محبوب ترین و پرطرفدار ترین روش های مهاجرت می باشد زیرا برخی کشور ها شرایط کاری و بازار کار بهتری نسبت به ایران و سایر کشور ها دارند.

زبان کشور مقصد

هر کشوری زبان مخصوص به خود را دارد و مشخص است که اگر زبان آن منطقه را ندانیم زندگی در آنجا بسیار سخت می شود.

با در نظر گرفتن کشور مقصد، نوع زبانی که باید بلد باشیم مشخص می شود. زبان اغلب کشور ها مثل امریکای شمالی و … زبان انگلیسی می باشد و برخی کشور ها مانند آلمان، زبان مخصوص به خود را دارند.

شرایط اعضای خانواده

شرایط و ویژگی های هر یک از اعضای خانواده که می خواهید با هم مهاجرت کنید می تواند خیلی موثر در مهاجرت، هزینه، انتخاب کشور مقصد و ادامه زندگی در آنجا باشد.

شرایط هر کدام از اعضا می تواند روند مهاجرت را بهبود ببخشند به همین‌ دلیل حتما تمام شرایط خود و اعضای خانواده‌ را در نظر بگیرید.

کارت پایان خدمت

علاوه بر شرط داشتن سن قانونی 18 سال برای پسران، داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت نیز برای مهاجرت الزامی است و سرکشی و توجه نکردن به آن تبعاتی را به دنبال دارد و مهاجرت غیر قانونی به حساب می آید.

اگر به دنبال راه های فرار از این قانون هستید کاملا در اشتباهید و تنها در موارد خاصی می توانید بدون داشتن کارت پایان خدمت مهاجرت کنید که این موارد خاص اغلب مربوط به مهاجرت‌های تحصیلی می باشد.

وکیل و مشاور

مهاجرت بدون داشتن وکیل و مشاور امکان پذیر می باشد اما با توجه به مسیر پیچیده و قانونمند مهاجرت، داشتن یک وکیل یا مشاور می تواند کمک شایانی به شما بکند.

عاقلانه است که در ابتدا وکیل خود را انتخاب کنید و بودجه ای نیز برای این کار در نظر بگیرید و با مشاوره و کمک گرفتن از او روند کار خود را سریعتر و ساده‌تر کنید.

به خاطر صرف هزینه کمتر برای این کار از وکلا و مشاورین ناکارآمد مشاوره نگیرید زیرا یک وکیل باتجربه و کاربلد می‌تواند از هر موقعیت و ویژگی افراد استفاده کارایی بکند و به طور قانونمند اقامت و مهاجرت شما را تامین و روند آن را تسریع کند.

راه‌های قانونی و اخذ ویزا

البته که برای مهاجرت روش ها و راه های غیر قانونی فراوانی وجود دارد اما بهتر است هیچ کدام از این راه ها را به هیچ وجه امتحان نکنید چرا که با این کار نه در کشور خود و نه در هیچ کدام از کشور های دیگر جایی نخواهید داشت.

یکی از روش های غیرقانونی، پناهندگی می باشد که فقط به افرادی که واقعا به مشکل غیر قابل حل برخورده اند، کمک می کند.

همانطور که میدانید دریافت ویزا لازمه‌ی مهاجرت قانونی می باشد. ویزای شنگن یکی از کاربردی ترین ویزا‌ها می باشد که با داشتن آن می‌توان به آلمان، سوئد، و 24 کشور دیگر رفت و آمد داشت.

مهاجرت با روش ها و هدف های متفاوت، ویزای مخصوص به خود را دارد، که باید آن را داشته باشید.

به طور مثال دریافت ویزای کاری برای سفرها و مهاجرت های کاری لازم می باشد که این ویزا زمان معینی را برای فرد تعیین می کند و پایان هر سال ویزا باید تمدید شود اما با گذشت  3-5 سال فرد می تواند برای صدور و دریافت ویزای دائم اقدام کند و تابعیت کشور مد نظر را کسب کند.

مزایای مهاجرت چیست؟

مزایای مهاجرت چیست؟
مزایای immigration چیست؟

رسیدن به هدفِ مهاجرت جزء مزایای مهاجرت محسوب می شود. به عبارتی اگر فردی برای تحصیل تصمیم به مهاجرت گرفته، با اتمام تحصیل خود، از مزیت مهاجرت بهره مند شده است. بنابراین بخشی از مزیتی که از مهاجرت نصیب هر فرد می شود مستقیما با هدف و قصد او رابطه دارد.

رسیدن به آزادی، کسب مهارت، به پایان رساندن دوره تحصیلی، ارتقا موقعیت اقتصادی، اجتماعی و … از مزیت های مهاجرت می باشند. از دیگر مزایای مهاجرت می توان به کسب تجربه جدید، آشنا شدن با زبان و فرهنگ کشور ها، گرفتن روحیه تازه برای ادامه زندگی، یافتن دوستان و همسایه های جدید و … اشاره کرد.

معایب مهاجرت چیست؟

معایب immigration چیست؟
معایب immigration چیست؟

مهاجرت علاوه بر مزیت ها و جذابیت‌های خود معایب و زیان هایی هم دارد. گاهی این معایب به قدری چشمگیر و موثر هستند که باعث بازگشت فرد به کشور خود می شوند.

این معایب را می توان به دو بعد کلی تقسیم بندی کرد:

  1.  بعد روانی (بسیار فراگیر تر و دردناک تر می باشد)
  2. بعد فیزیکی

بعد روانی

غربت: احتمالا این کلمه بارها به گوشتان خورده است. متاسفانه این مشکل حقیقت دارد که مهاجران بعد از مدتی نتوانند خود را با کشور مقصد وفق دهند و زندگی راحتی را تجربه کنند.
افسردگی، خانه نشینی و احساس تنهایی مهاجران را از مردم دور کرده و باعث کم شدن روابط اجتماعی می شود. اما این مشکل را با برنامه ریزی می توان به حداقل رساند.

دلتنگی: مطمعناً هر فردی علاقه مندی هایی در محل سکونت خود دارد. از خانواده و دوستان تا محله و مدرسه و دانشگاه و … همه و همه دلبستگی هایی ایجاد می کنند که گاهی دوری از آنها، ادامه زندگی را خیلی سخت می کند.

تفاوت فرهنگی: زندگی در محیطی که با فرهنگ آن آشنایی کافی ندارید و نمی توانید با مردمان آن ارتباط برقرار کنید به احتمال زیاد در ذهن و روح شما تاثیر منفی خواهد گذاشت. تفاوت در عقیده، رفتار و عادات اطرافیان، احساس تنهایی و متفاوت بودن را به انسان می دهد که خوشایند نمی باشد.

 بعد فیزیکی

این بعد در مقایسه با بعد روانی قابل تحمل تر می باشد. تصور کنید شما برای شغلی که از قبل در نظر گرفته اید به کشور دیگر مهاجرت کرده و ساکن شده اید ولی ممکن است به هر دلیلی نتوانید مشغول به کار شوید و یا نتوانید از پس آن شغل برآیید.

پس با این حساب شما به مشکل مالی برخورده و زندگی در این شرایط در کشور دیگر سخت تر از کشور خود می باشد. کمبود سرمایه، یکسان نبودن موقعیت اجتماعی و مالی و حتی شکل ظاهری و پوشش افراد می تواند جزء معایب مهاجرت باشد.

راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام کالی بویز عضو شوید.

زهرا مدحی

دانشجوی مهندسی کامپیوتر و علاقه مند به یادگیری فناوری اطلاعات

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا