آموزش

هر آنچه که باید درباره رشته مهندسی کامپیوتر بدانید

هر آنچه که باید درباره رشته مهندسی کامپیوتر بدانید

در جهان امروز تکنولوژی از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که زندگی انسان ها بدون تکنولوژی همانند کامپیوتر، موبایل، تبلت و… دشوار می شود. تکوین دنیای جدید قبل از هر چیز مدیون دستاورد تکنولوژی های نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی است. رکن اصلی این فنون، امروزه کامپیوتر و ابزارهای ارتباطات از راه دور است. به همین دلیل رشته مهندسی کامپیوتر به یکی از پرطرفدارترین رشته ها تبدیل شده است.

فهرست مطالب گفته شده در این مقاله

  • معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و گرایش های آن در دوران کارشناسی
  • معرفی دروس تخصصی در رشته مهندسی کامپیوتر
  • معرفی رشته کامپیوتر در هنرستان
  • معرفی بهترین دانشگاه های ایران و خارج برای رشته مهندسی کامپیوتر
  • ادامه تحصیل در این رشته در ایران و خارج از کشور
  • بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر
  • برتری رشته کامپیوتر نسبت به سایر رشته ها
  • چگونه در رشته کامپیوتر موفق شویم؟

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و گرایش های آن

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر و گرایش های آن

رشته مهندسی کامپیوتر ترکیبی از علوم کامپیوتر و علم مهندسی الکترونیک است. این رشته به طراحی و ساخت اجزای کامپیوتر، نرم افزارهای کاربردی، شبکه ها و سیستم های ارتباطی می پردازد. هدف این رشته تربیت متخصصانی برای تحلیل، طراحی، شبیه سازی، پردازش، ساخت و راه اندازی دستگاه‌ها و سخت ‌افزارهای جدید، عیب یابی و تعمیر و اصلاح و توسعه و نرم افزار های کامپیوتر است.

رشته کامپیوتر ویژگی و توانايی خاصی نمیخواهد اما استمرار در یادگیری و پافشاری در حل مسائل مطمعناً لازمه دانشجویان و فعالان این رشته میباشد. چرا که این رشته روز به روز در حال پیشرفت میباشد و لحظه ای غفلت ، شما را از این فضا دور خواهد کرد و از دریافت اطلاعات مهم و به روز جا خواهید ماند.

مشخص است که استفاده از کامپیوتر و اینترنت روند رو به رشدی داشته و فعالان در رشته کامپیوتر میتوانند در حوزه شرکتهاي توليدکننده نرم افزار، شرکتهاي توليدکننده قطعات، شرکتها و موسسات خدماتي، مراکز آموزشي و … درآمد کسب کنند.

این رشته در کارشناسی شامل سه گرایش سخت افزار، نرم افزار و فناوری اطلاعات می باشد که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم. در مقطع ارشد نیز داراي چهار گرايش معماري کامپيوتر، مهندسي نرم‌افزار، هوش مصنوعي و الگوريتم و محاسبات است.

گرایش مهندسی سخت افزار

در این گرایش با قسمت های فیزیکی کامپیوتر سر و کار خواهید داشت. از جمله کارهایی که یک مهندس سخت افزار انجام می دهد شامل: طراحی قطعه های سخت افزاری جدید، به روز کردن تجهیزات موجود کامپیوتر جهت کار با نرم افزارهای جدید، آزمایش سخت افزارهای ساخته شده، تعمیر کامپیوتر، چاپگر، اسکنر، فاکس و ….

گرایش مهندسی نرم افزار

این گرایش همانطور که از اسمش پیداست به قسمت های نرم افزاری کامپیوتر می پردازد و هدف آن ساخت برنامه هایی است که دستور انجام کارهای مختلف را به کامپیوتر می دهند. دانشجویانی که در این رشته درس میخوانند زبان های مختلف برنامه نویسی و نحوه کار با سیستم عامل های متعدد و طراحی الگوریتم ها را یاد می گیرند.

گرایش فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات یک رشته بین رشته ای است. در مقطع کارشناسی این رشته علاوه بر آشنایی با تولید نرم افزار با مباحث دیگری مثل شبکه، خدمات الکترونیکی، سخت افزار کامپیوتر، مدیریت فناوری اطلاعات و … آشنا خواهید شد.

معرفی دروس تخصصی در رشته مهندسی کامپیوتر

مانند هر رشته دیگر مهندسی کامپیوتر نیز شامل تعدادی دروس تخصصی می باشد که عبارتند از: نظریه زبان ها، مدار منطقی، معماری کامپیوتر، ساختمان داده، طراحی الگوریتم، سیستم عامل، شبکه های کامپیوتری، هوش مصنوعی، کامپایلر، پایگاه داده که دروس تخصصی و مهم این رشته می باشند.

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر در هنرستان

دانش آموزان پس از گذراندن دوره اول دبیرستان می توانند رشته کامپیوتر را در یکی از هنرستان های کار و دانش یا فنی حرفه ای انتخاب کرده و پس از طی دوره ای مدرک دیپلم خود را بگیرند. برای ادامه تحصیل تا دوره کارشناسی در رشته کامپیوتر دانشجویان فقط می توانند در دانشگاه های فنی حرفه ای، علمی کاربردی و آزاد درس بخوانند و برای کارشناسی ارشد و دکتری می توانند در دانشگاه های دولتی درجه یک به ادامه تحصیل بپردازند.

معرفی بهترین دانشگاه های ایران و خارج برای رشته مهندسی کامپیوتر

معرفی بهترین دانشگاه های ایران و خارج برای رشته مهندسی کامپیوتر

بهترین دانشگاه های ایران برای تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر شامل موارد زیر می باشند:

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه امیر کبیر
  • دانشگاه علم و صنعت
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه صنعتی اصفهان

همچنین بهترین دانشگاه های خارج برای تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر به صورت زیر می باشند:

  • موسسه فناوری ماساچوست (MIT) در شهر کمبریج
  • دانشگاه استنفورد در ایالات متحده آمریکا
  • دانشگاه کمبریج در کشور انگلستان
  • دانشگاه کالیفرنیا، برکلی در آمریکا
  • دانشگاه صنعتی نانیانگ در سنگاپور
  • دانشگاه آکسفورد در انگستان
  • دانشگاه امپریال کالج لندن
  • دانشگاه ملی سنگاپور (NUS)
  • دانشگاه چینهوا در چین
  • موسسه پلی تکنیک فدرال لوزان در سوئیس

ادامه تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر در ایران و خارج از کشور

ادامه تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر در ایران و خارج از کشور

در کشور ایران امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری برای بیشتر گرایش های این رشته وجود دارد. از جمله این دانشگاه ها می توان به دانشگاه های دولتی ، آزاد و نیمه دولتی مانند پیام نور اشاره کرد. اما بر اساس رقابت های تحصیلی مابین دانشجویان این مقطع و جوی که برای این رشته حاکم است، بیشتر دانشجویان فکر مهاجرت برای ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند. به خصوص این جو رفتن در دانشگاه های برتر مانند دانشگاه تهران، شریف، امیر کبیر، خواجه نصیر و دانشگاه های برتر و دولتی سایر شهر ها خیلی رواج دارد.

همه ما میدانیم که نقش زبان انگلیسی و فراگرفتن آن در یادگیری سریع تر آموزش های کامپیوتری ، شبکه ، IT ، فناوری اطلاعات و … بسیار چشمگیر میباشد.

همانطور که میدانید رشته مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر هر روز اطلاعات جدید و به روزی را به دانش خود اضافه میکند. همچنین اغلب این دانش و فناوری در خارج از کشور دریافت شده و مسلما به زبان انگلیسی و یا زبان خارجی دیگری میباشد. پس میتوان گفت تقریبا تمام مقالات و اطلاعات به زبان انگلیسی که یک زبان بین المللی است ترجمه میشود.

همچنین عبارات و اصطلاحات بسیاری در این رشته به دلیل جامعیت و فراگیر بودن آن وجود دارد که تقریبا همگی به زبان انگلیسی میباشد و معادل فارسی آن به سختی جایگزین میشود و در مواردی هم این کار به هیچ وجه امکان پذیر نیست. لذا میتوان گفت دانستن زبان انگلیسی ضروری و همچنین داشتن مدرک آن خیلی به شما در ادامه راه کمک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: مدرک های معتبر زبان انگلیسی برای تحصیل و مهاجرت

از این رو شما بر اساس علاقه و شرایط خود می توانید تحصیل در ایران یا در خارج را انتخاب کنید.

بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر

ادامه تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر در ایران و خارج از کشور

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن فناوری در همه مشاغل و متکی شدن تمامی صنعت ها و بخش های تجاری به کامپیوتر، نیاز به متخصصان کامپیوتر در همه جا احساس می شود. از این رو زمینه های شغلی زیادی برای رشته کامپیوتر نیز فراهم شده است. برای مثال در همه سازمان ها نیاز به یک مهندس IT وجود دارد. یا به عنوان مثال دیگر، زمینه های کاری شغل امنیت را می توانید در ادامه بخوانید:

  • تحلیلگر امنیتی (Security Analyst)
  • حسابرس امنیتی (Security Auditor)
  • مهندس امنیتی (Security Engineer)
  • مشاور امنیتی (Security Consultant)
  • مدیر امنیتی (Security Manager)
  • معمار امنیتی (Security Architect)
  • مدیرکل امنیت (Security Director)
  • افسر ارشد امنیت اطلاعات (CISO)
  • ادمین امنیتی سیستم ها (Systems Security Administrator)
  • ادمین امنیتی شبکه (Network Security Administrator)
  • ادمین امنیتی ای تی (IT Security Administrator)

برای همه رشته های کامپیوتر زمینه های شغلی مناسبی وجود دارد. همانطور که به عنوان نمونه شغل های مرتبط با رشته رایانش امن بیان شد. بر اساس یک نظر سنجی انجام شده، 87 درصد از همه مهندسین کامپیوتر از شغل خود راضی هستند.

برتری رشته کامپیوتر نسبت به سایر رشته ها

همانطور که می دانید کامپیوتر به عنوان مظهر علم و فناروی شناخته شده است. از این رو از طریق این رشته شما به راحتی می توانید در دنیای امروزی به روز باشید و به سرعت جذب بازار کار شوید.

بیشتر گرایش های این رشته با توجه به ویژگی هایی که دارند نیاز به فعالیت فیزیکی زیادی ندارند و برای بیشتر افراد جامعه از جمله خانوم ها بسیار مناسب هستند.

چگونه در رشته کامپیوتر موفق شویم؟

قطعا میدانید که لازمه هر موفقیتی داشتن هدف و تلاش در راستای رسیدن به آن است. پس اگر شما از همان ابتدا برای خود هدفی داشته باشید و با علاقه آن را دنبال کنید، 100 درصد به آن خواهید رسید. به عنوان مثال با وارد شدن به رشته کامپیوتر از روی علاقه، همه سختی های راه از جمله یادگیری زبان انگلیسی که یکی از لازمه های اصلی علم کامپیوتر است، برای شما آسان خواهد بود و در مدت زمان کوتاهی در کنار تحصیل، خواهید دید که چه اندازه زبان شما قوی شده است.

اگر شما هم دانشجو یا تحصیل کرده کامپیوتر هستید، مطالب گفته شده ما را از طریق نظرات خود کامل تر کنید.

نرگس مدحی

علاقه مند به مباحث کامپیوتر و برنامه نویسی

‫76 دیدگاه ها

  1. سلام وقت بخیر. میخواستم تفاوت بین گرایش های فناوری اطلاعات و نرم افزار رو در دوره کارشناسی مهندسی کامپیوتر بدونم.کدوم بهتره؟ برای کارشناسی ارشد گرایش هوض مصنوعی، از دانشگاه یاد بگیریم بهتره یا خودمون بریم دوره ببینیم و دیگه ارشد رو ادامه ندیم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.
    همین طور مسئله ی دیگه ای هم هست و اونم اینه که خیلیا میگن دانشگاه چیزی یاد نمیده و بهتره بری خودت دوره ببینی زبان های مختلف برنامه نویسی رو یاد بگیری اینجوری هم کامل یاد میگیری هم هزینش کمتر در میاد برات.من الان ترم یک مهندسی کامپیوترم و واقعا گیج شدم نمیدونم چیکار کنم! انصراف بدم از دانشگاه برم خودم دوره ببینم؟دانشگاه ازاد هم میرم شهریش بالاس و اینکه باز یه سری میگن ممکنه به شبکه علاقه پیدا کنی و از طریق دانشگاه ادامه بدیش برای همین انصراف نده…خودم هم درست نمیدونم علاقم به کدوم شاخه ی مهندسی کامپیوتره و برای انصراف هم بهتره همین ترم یک انصراف بدم و باید زودتر تا قبل بهمن تصمیمم رو بگیرم واقعا ممنون میشم اطلاعاتتون رو در اختیارم قرار بدید و راهنماییم کنید

  2. سلام
    ببخشید من امسال پایه دهم هستم و رشته م تجربیه..دلم میخواد رشته م رو به کامپیوتر تغییر بدم
    میخواستم بدونم از فنی حرفه ای برم کامپیوتر مدرکم ازش داره؟
    من میترسم از رشته ی تجربی بیام بیرون و وقتی رفتم کامپیوتر فنی حرفه ای مدرکم چنان ارزشی نداشته باشه
    ولی من واقعا علاقه دارم
    از کامپیوتر فنی حرفه ای نمیشه درخواست مهاجرت کرد؟

    1. سلام،
      تغییر رشته در مقطع تحصیلی خود یک تصمیم مهم است و باید با دقت انجام شود. اگر شما از رشته تجربی به رشته کامپیوتر در مدرسه تحصیلی خود تغییر دهید، ممکن است مسائلی مانند محتوای درسی و نحوه ارزیابی متفاوت باشند.

      در مورد موضوع مدرک، باید توجه داشت که مدارک تحصیلی اهمیت خود را دارند ولی برای ورود به صنعت فناوری اطلاعات، تجربه عملی و مهارت‌های عملی نیز بسیار مهم هستند. بسیاری از افراد موفق در این صنعت بدون مدرک دانشگاهی و یا با مدارک فنی حرفه‌ای مشغول به کار هستند.

      فنی حرفه‌ای نیز می‌تواند به شما اطلاعات عملی و مهارت‌های فنی مرتبط با حوزه کامپیوتر را آموزش دهد. بسیاری از دوره‌های فنی حرفه‌ای از نظر عملی بر روی توانایی‌های فرد در صنعت تأکید دارند.

      در مورد مهاجرت، بله، امکان مهاجرت به حوزه کامپیوتر و فناوری اطلاعات وجود دارد. مهمترین چیز در اینجا توانایی‌ها و مهارت‌های عملی شماست. بسیاری از کارفرمایان از توانمندی‌ها و تجربیات عملی شما بیشتر اهمیت می‌دهند تا مدرک تحصیلی.

      قبل از اتخاذ هر تصمیمی، بهتر است با مشاور تحصیلی مدرسه یا مشاور حرفه‌ای صحبت کرده و در مورد تجربیات دیگران در این حوزه نیز تحقیق کنید.

  3. سلام وقت بخیر،
    من امسال میرم دانشگاه برای رشته مهندسی کامپیوتر. سوالی که داشتم اینه که به عنوان دانشجوی این رشته قبل از ورود به دانشگاه باید به کامپیوتر خیلی مسلط بود؟ چون من درحد کارهای معمولی روزمره بلدم.

    1. سلام،
      برای ورود به دانشگاه تنها چیزی که لازم هست علاقه و اشتیاق شما به این رشته است.
      بعدش باید در کنار دروس دانشگاهی سعی کنید مهارت های کامپیوتریه دیگه ای رو هم یاد بگیرید که بسته به علاقه شما میتونه متفاوت باشه.
      منظورم از مهارت ها، برنامه نویسی، شبکه، امنیت و غیره است.

  4. سلام وقتتون بخیر، من 18 سالمه و امسال دوازدهم رشته انسانی رو گذروندم.
    برای رشته دانشگاهی میخوام مهندسی نرم افزار رو بخونم بنظر شما اگر بخوام بدون کنکور برم، دانشگاه پیام نور بهتره یا آزاد؟
    اطرافیان میگن پیام نور تستی زیاد داره و از انسانی بری پیام نور رشته نرم افزار سخته.
    واقعا بین انتخاب دانشگاهم موندم.
    بنظرتون چیکار کنم دانشگاه رفتنو؟
    و اینکه من زیاد اطلاعات آنچنانی در مورد این رشته ندارم و فقط در حد مبتدی باهاش آشنایی دارم،برای اینکه بتونم کامل مهارت پیدا کنم باید در کنار دانشگاه چه کلاس هایی برم؟؟

    1. سلام،
      بین دانشگاه ازاد و پیام نور، بستگی داره شهر شما کدوم باشه و توی شهرتون از کدوم بیشتر تعریف بشه.
      توی دانشگاه ازاد گرفتن نمره اینا نسبت به پیام نور راحت تره چون سوالات پیام نور همشون به صورت سراسری میشه.
      درباره چگونه بودن رشته هم میتونم بگم که اگه علاقه داشته باشین خیلی عالیه و در طول تحصیل میتونید کلی مهارت یاد بگیرید و مسیر خودتون رو پیدا کنید.

  5. سلام،من امسال باید انتخاب رشته کنم و بین رشته ریاضی و انسانی موندم. ریاضیم خوبه ولی عالی نیست.
    علاقه ام توی رشته انسانیه و خب دوسش دارم ولی فکر میکنم که رشته انسانی اینده شغلی خاصی نداره و فقط مسیرش برام قشنگه،، رشته ریاضی هم درسته که خیلی علاقه ندارم ولی در عوض تو اینده یه شغل خوب و یه در امد خوب دارم.
    نظر شما چیه؟

  6. سلام خسته نباشید
    من یه پسر ۱۴ ساله هستم که امسال می رم سال نهم و باید انتخاب رشته کنم.
    و من به رشته کامپیوتر برنامه نویسی و….
    خیلی علاقه دارم
    خودم از پنجم شروع به فراگیری درس کامپیوتر کردم
    و (،icdl کرل،فتوشاپ،ایلوسلیتور،پریمیر و….) رو بلدم
    و امسال که می خوان انتخاب رشته کنم
    اول تعیین هدف کردم و تصمیم گرفتنم برای دانشگاه برم رشته کامپیوتر
    می خواستم بدونم چه رشته ای برای الان (نهم) انتخاب کنم که خوب باشه و در آینده بدردم بخوره.

    نمی دونم برم
    ریاضی فیزیک
    خود کامپیوتر
    یا ……
    چون می گن از ریاضی فیزیک برم کامپیوتر دانشگاه بهتره چون اینها رو که تو رشته کامپیوتر درس می دن رو تقریبا بلدم
    و کامپوتر مخصوصا برنامه نویسی نیاز به ریاضیات داره .
    واقعا نمی دونم چه کار کنم چی برم
    اگه میشه لطف کنید راهنماییم کنید.

    1. سلام،

      خیلی عالیه که به رشته کامپیوتر علاقه دارید. این یک رشته بسیار پرطرفدار و آینده‌دار است.

      در مورد انتخاب رشته در سال نهم، من پیشنهاد می‌کنم که رشته ریاضی فیزیک را انتخاب کنید. این رشته پایه‌های خوبی برای رشته کامپیوتر در دانشگاه فراهم می‌کند. در رشته ریاضی فیزیک، شما با مفاهیمی مانند حسابان، جبر، هندسه و آمار آشنا می‌شوید. این مفاهیم برای برنامه نویسی و سایر زمینه‌های کامپیوتری ضروری هستند.

      همچنین، شما می‌توانید در کنار رشته ریاضی فیزیک، برخی از دوره‌های کامپیوتری را نیز بگذرانید. این دوره‌ها به شما کمک می‌کنند تا با مفاهیم پایه‌ای کامپیوتر و برنامه نویسی آشنا شوید.

      در نهایت، مهم‌ترین چیز این است که به رشته‌ای بروید که به آن علاقه دارید و در آن موفق باشید. اگر به رشته کامپیوتر علاقه دارید، من مطمئن هستم که در رشته ریاضی فیزیک موفق خواهید بود.

      در اینجا چند نکته اضافی برای انتخاب رشته در سال نهم آورده شده است:

      * با مشاوران مدرسه خود صحبت کنید. آنها می‌توانند به شما کمک کنند تا رشته‌ای را انتخاب کنید که متناسب با علایق و توانایی‌های شما باشد.
      * به دانشگاه‌هایی که می‌خواهید در آن تحصیل کنید، نگاهی بیندازید. ببینید چه رشته‌هایی ارائه می‌دهند و چه الزاماتی برای پذیرش دارند.
      * با دانشجویانی که در رشته‌های مختلف تحصیل می‌کنند، صحبت کنید. از آنها در مورد تجربیات خود بپرسید و ببینید که آیا رشته‌ای که انتخاب کرده‌اند، برای شما مناسب است یا خیر.

      امیدوارم این اطلاعات مفید باشد. موفق باشید!

    2. سلام یعنی کامیپوتر بجز lcdl بخشای دیگه هم داره من فکر کردم lcdl بلد باشی یعنی کلا کامپیوتر رو بلدی

  7. سلام خسته نباشید امسال سال آخر رشته تجربی هستم و میخام برای دانشگاه رشته مهندسی کامپیوتر رو انتخاب کنم و زبانمم تا یک سال دیگه مدرکم رو میگیرم و اوکیه واسم میخاستم بدونم ک بدون کنکور ک گفته شده برای دانشگاه آزاد و پیام و نور و ….نمیشه دانشگاه دولتی رفت وقتی سعی کنم؟و اینکه اگر بخام میتونم کنکور ریاضیو بدم ک بتونم وارد دتنشگاه دولتی بشم؟

    1. سلام،
      خیر بدون کنکور نمیتونید وارد دانشگاه دولتی بشید.
      بله از طریق کنکور ریاضی خیلی راحت اگه قبول بشید میتونید وارد دانشگاه شوید.

  8. با سلام آیا این حقیقت داره که میگن دانشگاه آزاد سطح تدریس و مدرکش پایین تره تا یک دانشگاه دولتی معمولی برای رشته ی کامپیوتر به خصوص

    1. سلام وقتتون بخیر
      سال اخر رشته ریاضیم امسال میخوام دانشگاه آزاد رشته کامپیوتر صرفا از راهنمایی‌هایی که گرفتم برم،زبانم اونقدری جالب نیست علاقه و آشنایی خاصیم ندارم با این رشته و خیلی سردرگمم در کل میرم دانشگاه که یه چیزی خونده باشم و بعده ها اگر شد به بازار کار برسم بنظرتون چیزی میشم یا پولمو نریزم تو چاه و به دیپلمه از نظر خانوادم بی‌سواد بمونم؟ آخه درسام خوبه 🙂
      و اینکه آیا به لپ‌تاب احتیاج دارم؟?

      1. سلام
        همه چیز بستگی به علاقه شما داره و در صورتی که علاقه ندارید موفق شدن توی هر رشته ای براتون سخت میشه.
        بله لپ تاپ لازم میشه ولی نه اول کار و شما میتونید رفته رفته برای خودتون تهیه کنید.

  9. سلام, خسته نباشید
    کارشناسی اقتصاد میخونم
    برای ارشد می‌خوام مهندسی کامپیوتر ادامه بدم
    چه چیز هایی رو شروع کنم به یادگیری که از بقیه عقب نباشم ، داخل ارشد ؟
    کامپیوتر همون مباحث مقدماتی رو فقط بلدم، ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. سلام
      پیشنهاد من اینه که کتاب های تخصصی دوره کارشناسی رو مطالعه کنید.
      همچنین بر اساس هدفی که دارید مثلا شبکه یا برنامه نویسی و غیره می تونید آموزش ها رو دنبال کنید.

  10. سلام وقتتون بخیر ممنون از مقاله مفیدتون
    یه سوال داشتم: من الان آخرای یازدهم هستم و رشته هم ریاضی فیزیک هستش
    حقیقتا علاقه زیادی به رشته کامپیوتر ندارم ولی خب میشه گفت فقط یه علاقه عمومی و کلی بهش دارم ..
    آشنایی من با کامپیوتر زیاد نیست و در حد متوسط (حتی رو به پایین) هستش اما میدونم استعداد نسبی رو دارم (چون کافیه یه چیزی راجبش بدونم بقیه چیزاش رو هم میتونم بفهمم و یاد بگیرم و در آخر انجام بدم..)
    زبان انگلیسیم هم فول نیست و در گذشته کلاس میرفتم که ولش کردم و در خونه هم زیاد تمرین نکردم
    در کل با علاقه بسیار سمتش نمیرم ?‍♀️ و بخاطر درآمدی که تا اونجایی که میدونم حتی تو جهان زیاده ( و سر همین مهاجرتش هم خوبه) میخوام بخونمش
    با تمام این وضعیت به نظرتون اصلا به جایی میرسم ؟ ?

    1. سلام
      من زرشک پلو رو خیلی دوست ندارم و فقط به خاطر مواد مقوی که توی گوشت مرغ هست میخوام بخورمش!
      به نظر شما بخورم یا نه؟ ?
      ————————————————-
      شما خودتون بهتر از هر کس دیگه ای خودتون رو میشناسید! حالا ببینید از پسش بر میایین یا نه؟

  11. سلام
    من امسال دوازدهمم و میخوام رشته کامپیوتر (نرم‌افزار)انتخاب کنم ولی چیز زیادی از کامپیوتر بلد نیستم میخاستم بدونم در اینصورت مشکلی پیش نمیاد؟ پیش زمینه ای لازم هست واسه رفتن به این رشته؟

  12. سلام. من پایه هشتمم و سال دیگه انتخاب رشته دارم
    همین رشته کامپیوتر خیلی از چیزایی که بهش علاقه دارم رو توی خودش جای داده و به همین دلیل رشته انتخابیمه برای ورود به دانشگاه
    خواستم ازتون سوال کنم که برای پایه نهم که میخوام انتخاب رشته کنم چی رو بردارم که مناسب رشته کامپیوتر باشه؟؟

  13. سلام من ديپلم تجربي دارم و ميخام با سوابق تحصيلي دانشگاه ازاد نرم افزار بخونم معدل ديپلمم ١٦.٣٣هستش ميخاستم بدونم با اين معدل احتمال قبوليم هس يا ن

  14. سلام خسته نباشید…
    من رشته ی تجربی هستم ولی عاشق این رشته شدم چون خودم برنامه نویسی رو یاد گرفتم و دوست دارم به صورت خودآموز دوره های زیادی راجب آی تی و برنامه نویسی ببینم…
    ولی خب از طرفی نمیتونم کنکور ریاضی بدم…
    میخواستم بدونم نحوه ی تدریس و سطح اساتید و مطالبی ک توی دانشگاه دولتی یا آزاد با کنکور تدریس میشه با دانشگاه آزاد بدون کنکور و صرفا براساس سوابق تحصیلیه فرقی داره؟ آیا مدرک هاشون باهم فرقی می‌کنه برای بازار کار یا صرفا مهارت اون شخص ملاک شرکت هاست؟
    چون برای ارشد دانشگاه تهران رو تارگت زدم ک راحت فاند خوبی بگیرم برای مهاجرت ولی میترسم سطح تدریس توی دانشگاه آزاد بدون کنکور خیلی پایین باشه…
    ممنون میشم به همه ی سوالام جواب بدید??

    1. توی دانشگاه چیزی یاد نمیدن و باید خودتون بر اساس علاقه و پشتکارتون هر چی که دوست دارین رو یاد بگیرین.
      دانشگاه رفتن یه جور شخصیت میسازه به آدم و همچنین مدرک میگیرد که اکثر جاها ممکنه به دردتون بخوره.
      دانشگاه دولتی به مراتب از بقیه دانشگاه ها بهتره.
      کلا چه با کنکور چه بی کنکور هیچ فرقی نداره دانشگاه آزاد چون یکیه.

  15. سلام من پایه دوازدهم هستم امسال کنکور تجربی دارم میخواستم بدونم میشه از طریق کنکور تجربی رفت دانشگاه کامپیوتر چون یکم دیر شده برای تغییر رشته

  16. سلام من دانشگاه دولتی قبول شدم میخواستم بدونم کتاب هارو دانشگاه میده یامن باید تهیه کنم ؟؟؟

    1. سلام
      اساتید معرفی میکنن و شما از بیرون تهیه میکنید.
      میتونید از کتابخونه دانشگاه هم پیگیری کنید چون ممکنه داشته باشه و شما لازم نباشه بخرید و از کتابخونه امانت میگیرید.

  17. سلام وقت بخیر
    قطعا موفق میشید اگه واقعا علاقه داشته باشین.
    من نمیتونم بگم که از فنی برید یا ریاضی چون هر کدوم مزایا و معایب خودشونو دارن!

  18. سلام وقت بخیر من امسال انتخاب رشته دارم
    هنوز نمیدونم چکار کنم ولی میگن رشته کامپیوتر خیلی خوبه
    منم آشنایی ندارم به نظرتون در این رشته میتونم موفق باشم

  19. سلام خسته نباشید
    ببخشید شهریه رشته مهندسی کامپیوتر در آموزشکده فنی حرفه ای چقدر هست؟
    ممنون میشم پایخ بدید تشکر♡

    1. سلام
      شهریه رو نمیشه گفت چون برای هر دانشگاه فرق میکنه و هر ساله تغییر میکنه.
      همچنین به واحدهایی بستگی داره که شما انتخاب میکنید.

  20. سلام من امسال کنکور دادم و میخوام وارد رشته مهندسی کامپیوتر شم ولی زبانم ن بده ن خوب واردش شم و برم کلاس زبان در کنارش تا زبانم خوب خوب شه اوایل سخت نیست برام ممنون میشم جواب بدین

        1. سلام میخواستم بدونم که قبل از اینکه وارد دانشگاه بشیم بهتره چه مهارت هایی رو یاد بگیریم

          1. سلام
            ببینید اساسا توی دانشگاه چیزی یاد نمیگیرید!!
            شما بر اساس علاقه و هدفی که دارید از همون اول باید برید دنبال مهارت های اون.

  21. سلام
    من پایه یازدهمم کامپیوتر هستم و خیلی چیز زیادی درمورد این رشته نمیدونم
    ولی رفته رفته بهش علاقه پیدا کردم
    خواستم بدونم این دو سالی که چیز زیادی یاد نگرفتم برای کنکور به مشکل میخورم

  22. سلام وقتتون بخیر
    مطالب عالی بود من خودمم رشته کامپیوتر میخونم و مثل تمام دوستان باید بگم که با تمام سختیاش خیلی قشنگه گاهی واقعا خسته میشم مثلا همین چند شب پیش ک داشتم سایتی طراحی میکردم و نمیتونستم رنگارو با هم ست کنم اعصابم بهم ریخته بودو ب مامانم گفتم من بدرد این کار نمیخورم و سلیقه ندارم و از این چیزا اما مامانم گفت یاد میگیری و توش ماهر میشی همه اولش همین بودن همین حرفش بهم انرژی داد ک نمیدونید دیدم واقعا هم همینه و همه از اول تو این کار حرفه ای نبودن
    اگه واقعا علاقه دارین بدونین ک با تمام سختی ها و خستگیاش براتون شیرینه
    با تمام این ها که شاید مجبور باشی برای اتمام یه کار ساعت ها پای کامپیوتر بشینی اما وقتی علاقه داشته باشی اون ساعت ها به چشمت نمیاد و برات زود میگذره
    (یه چیزی تو پرانتز بگم شاید برای اینکه متوجه بشین تو این رشته موفق میشید یا نه کمکتون کنه من خودم به گفته مامانم از 6-7 سالگی با کامپیوتر کار میکردم و همه جاش میرفتم بدون کمک همین هم بود که وارد این رشته شدم چون مامانم میگفت موفق میشی و خودمم به کار با کامپیوتر علاقه داشتم ، پس اگه به کار با کامپیوتر علاقه دارین و روحیه ای دارین ک همه جای کامپیوتر سرک میکشین این خودش یه پوئن مثبته براتون)
    بازم ممنون از مطالب کاربردیتون
    اگه سایتی میشناسین ک مفصل تر درباره این رشته و زیر مجموعه هاش و دانشگاه ها صحبت کرده باشه ممنون میشم معرفی کنید

    یه چیز دیگه اینکه تو این مقاله درباره دانشگاه های فنی و حرفه ای تو تهران صحبت نکردید میشه اسمشونو بهم بگین؟
    و اینکه از هنرستان هم میشه وارد این دانشگاه هایی ک تو مقاله نام بردید شد(مثلا دانشگاه تهران و …)؟

  23. سلام وقت بخیر
    من رشتم تجربی هستش، ولی به مهندسی کامپیوتر علاقه دارم. میخواستم بدونم چیکار باید کنم؟

  24. سلام
    از ابتدای ورود به دانشگاه در رشته مهندسی کامپیوتر تا دریافت دکتری چند سال طول میکشد؟
    لطفاً جواب دهید

    باتشکر ?♥️

  25. سلام، من تازه میخوام وارد دانشگاه بشم
    رشته مهندسی کامپیوتر انقدر تعریف کردن گفتن سخته،. سخته دل منو خالی کردن
    واقعا اینطوریه
    من خیلی این رشته رو دوست دارم
    ممنون

    1. سلام
      هر علمی که وجود داره رو یک انسان که مثل ما بوده کشف کرده پس توی این دنیا چیزی به اسم سختی وجود نداره و همه چیز با تلاش و اراده امکان پذیر خواهد بود.

  26. ایا از طریق رشته ریاضی فیزیک میشه مهندسی کامپیوتر رو خوند؟

  27. سلام وقت بخیر
    من امسال میخوام وارد دانشگاه بشم واز طریق مقاله شما بیشتر با رشته مهندسی کامپیوتر اشنا شدم. تعریف این رشته رو خیلی شنیدم و شاید همین رشته انتخابیم باشه اما من چیززیادی از کامپیوتر نمیدونم و درحد کم و ابتدایی میتونم از کامپیوتر استفاده کنم. میخواستم بدونم برای ورود به این رشته باید مهارت خاصی داشت؟؟

      1. سلام وقتتون بخیر، ببخشید من میخوام برای دانشگاه، رشته کامپیوتر رو انتخاب کنم اما زبان انگلیسیم چندان خوب نیست‌. آیا مشکلی پیش میاد و دروسش به انگلیسی هستند؟

  28. سلام وقت بخیر
    من دانشجوی رشته مهندسی کامپیوتر هستم و باید بگم که این رشته واقعا فوق العادس.
    سختی های زیاد داره درسته ، ولی همین سختی هاست که این رشته رو شیرین میکنه. اوایل فقط میخاستم زودتر درسم تموم بشه و مدرکشو بگیرم ، اما الان لحظه به لحظه بیشتر عاشق این رشته میشم و نمیتونم حتی یک لحظه بی خیال یاد گرفتن بشم.
    میخام به اونایی ک میگن کامپیوتر درس آسونیه و ماله اوناییه ک نمیتونن تو مدرسه معدل خوبی بگیرن بگم که ؛ نه دوست عزیز کاملا در اشتباهی. کامپیوتر واقعا فوق العاده و سخته و اینکه سختیش شاید صدها برابر از رشته های ریاضی ، فیزیک و انسانی بیشتر باشه.
    اونایی که این رشته رو میخونن واقعا نابغه ان ، حتی اونایی ک شاید تو مدرسه معدل و نمراتشون اونقدرام چشم گیر نبود.
    و در آخر اینکه من به خودم و تمام اونایی که این درسو میخونن افتخار میکنم و همیشه براشون آرزوی موفقیت تو تمااااااااااااام مراحل زندگی و کارشونو دارم.
    بابت این مطلب فوق العاده هم ممنون و امیدوارم با همین فرمون ادامه بدین.
    موفق باشید. فایتییییینگ.?

  29. سلام. من امسال کنکور دادم و می‌خواهم وارد رشته کامپوتر بشم. میخواستم بدونم که برای وارد شدن به رشته کامپوتر چه پیش نیاز هایی را باید بلد باشم؟

      1. می خواستم بدونم واسه کار شناسی ارشد میشه تعیین کرد که نرم افزار بخونیم یا سخت افزار؟؟

          1. سلام وقتتون بخیر من یک پشت کنکوری هستم و کنکور رو دی رو دادم رشته من انسانی هستش و دوست دارم رشته کامپیوتر بخونم ایا امکانش هستش ک کنکور سراسری انسانی بدم بعد برم دانشگاه دولتی کامپیوتر بخونم؟!
            چون سال نهم ک میخوندم میخواستم برم رشته کامپیوتر ولی خونواده نذاشتن ؛اگه ممکنه ی راهنمایی کنین درمورد انتخاب رشته دانشگاه ک چطوریاست
            اگه راهنمایی کنین ممنون میشم
            کوچیک شما؛امیر_گلستان

          2. سلام
            خیر از رشته انسانی نمیتونید برید رشته کامپیوتر توی دانشگاه دولتی! مگر اینکه برید ازاد یا پیام نور

  30. سلام کارشناسی برق الکترونیک دارم میخوام سربازی برم و بعد از سربازی کارشناسی کامپیوتر نرم افزار بخونم و برای ارشد المان اپلای کنم که حدودا ۲۹ سالم میشه اون موقع (قصد دارم حین سربازی برنامه نویسی و زبان آلمانی و انگلیسی یادبگیرم) آیا بخاطر سنم گپ تحصیلی دارم؟ یا چون کارشناسیم و تازه گرفتم میتونم برای ارشد اپلای کنم؟

    1. سلام و عرض ادب ، بزارید یکم واقع بینانه و خودمونی بهتون پاسخ بدم :
      حین سربازی اینایی که میخواید یاد بگیرید کاملا شرطی هست و روی هوا هست ، اگر نشد یاد بگیرید و شرایط نذاشت چیکار میخواید کنید؟ (چون خدمت هیچیش دست خود شما نیست مثلا اگر عین من بیفتید پاسگاه صفر مرزی تو دل کویر یا مثلا فوریت 110 که همش باید برید اینور اونور هیچ کاری عملا نمیتونید کنید)
      شما همیشه باید برنامه رو جوری بریزید که اگر اتفاقاتی که پیش بینی میکنید برعکسش اتفاق بیفته چه کاری میخواید کنید ؟ ، خیلی خوش بینانه برنامه ریزی کردید و اینکه برنامه ای ریختید که با یادگیری زمان فول تایم 2 سال هم نمیشه انجامش داد، خود زبان انگلیسی در حداقلش 2 سال زمان میبره که بتونید صحبت کنید و اینکه روزانه تعداد ساعات زیادی رو باید وقت بزارید در صورتی که در خدمت اصلا چیزی دست شما نیست که بخواید براش برنامه بریزید جز روزهای مرخصیتون ، تازه همین مرخصی هم ممکنه وسطش تماس بگیرند که اماده باش خورده و باید برید محل خدمتی یا برنامه نویسی که نوشتید یاد بگیرید شما باید عملی تمرین کنید برنامه نویسی رو و به کلی مشکل بخورید و رفع کنید تا بتونید مسلط بشید و یاد بگیرید صرفا با خوندن یک کتاب چیزی رو یاد نمیگیرید فقط آشنا میشید و بعد مدتی هم یادتون میره و داخل خدمت هم شما دسترسی به جایی ندارید که بخواید تمرین کنید مگر در همون روزهای مرخصی ، شدنی هست این کارهایی که نوشتید رو تا حدود زیادی ببرید جلو مثل خیلی ها که چیزهای زیادی رو یاد گرفتن مثلا 50 60 درصد کامل ببرید جلو ولی بستگی به شرایط شما داره توی ارگان خدمتی
      در مورد گپ تحصیلی ، تحصیل کردن ربطی به سن نداره و هروقت که بخواید می‌تونین اپلای کنین برای ارشد مهم نیست چندسال گذشته باشه مهم اینه که بتونید توی مصاحبه های اون دانشگاه مورد نظرتون قبول بشید.
      موفق و موید باشی عرفان جان امیدوارم تونسته باشم دیدگاهی بهت بدم که برنامه خوبی بچینی و به هدفت برسی

      1. سلام آقا علی
        من الان دارم برای کارشناسی برق شاخه مخابرات میخونم. خواستم ببینم چطور میشه ک رشتمو به کامپیوتر عوض کنم؟ باید برای کارشناسی ارشد تغییر رشته بدم یا راه دیگه ای وجود داره؟

  31. سلام ببخشید من میخوام تو رشته ی مهندسی کامپیوتر تحصیل کنم و مهاجرت کنم میخواستم بپرسم ایران بورس میکنه؟و شرایطش چطوریه؟و کسایی که مهاجرت کردن موقعیت شغلی و درآمد شون خوبه؟

    1. سلام
      ببینید بستگی داره الان در چه وضعیتی باشید. منظورم اینه که برای کارشناسی خیلی کم اپلای میکنند و خیلی سخته تا بتونید برای کارشناسی اپلای کنید.
      ولی اگه شما ارشد باشید خیلی راحت میتونید برای دکتری اپلای کنید.
      اینکه چطوری اپلای کنید خودش یه مقوله جدا هست اینجا نمیشه توضیح داد.
      از نظر شغلی قطعا درآمدش عالیه و اگه براش تلاش کنید حتما موفق میشید.

  32. درود بر شما دوست عزیز
    سپاس بابت مطالب مفیدتون.
    من 30 ساله هستم و قصد دارم در رشته کامپیوتر تحصیل کنم. در ریاضی ادم موفقی نیستم و دوست دارم در این رشته که ان را اینده دار می بینم تلاشم را به کار ببرم. رشته اصلی من علوم انسانی بود. اما ادامه تحصیل ندادم. خواستم با شما مشورت کنم به عنوان یک صاحب نظر ایا این رشته رو بخونم با توجه به اینکه هوش ریاضی خوبی ندارم؟ من تلاش خود را به کار خواهم برد با توجه به قسمت های برنامه نویسی و توضیحاتی که دادید ( مد نظر من نرم افزار کامپیوتر است). ایا من وارد تحصیل در این رشته بشوم؟
    با سپاس

    1. سلام وقت بخیر
      همه چیز بستگی به خودت داره!
      اگر علاقه داشته باشی، سن اصلا مهم نیست و خیلی زود به موفقیت میرسی.
      به شخصه من خودم جای شما بودم میرفتم سراغش چون علاقه دارم بهش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا