برنامه نویسی

هنر فکر کردن مثل یک برنامه نویس و ایجاد ذهنیت برنامه نویسی برای حل مسئله

چگونه مانند یک برنامه نویس فکر کنیم؟

ممکن است شما هم قبل از ورود به دنیای برنامه نویسی با شنیدن بسیاری از واژه ها و اصطلاحات برنامه نویسی سردرگم شوید. هر مبتدی که وارد دنیای برنامه نویسی می شود با چالش های یکسانی مانند مشکل هنگام حل مسئله ، مشکل در درک کردن منطق کد ، مشکل در نزدیک شدن به ارور و دریافت راه حل برای آن و غیره روبرو می شود. در این مطلب با هنر فکر کردن مثل یک برنامه نویس آشنا شده و یاد خواهید گرفت که چگونه مانند یک برنامه نویس حرفه ای در حل مسائل ، پیاده سازی منطق نرم افزارهای پیچیده و ایجاد ویژگی های هر نرم افزار عمل کنید.

ذهنیت برنامه نویسی به چه معناست؟

بیایید به برنامه نویسی به عنوان صحبت کردن برای یک لحظه فکر کنیم. وقتی صحبت می کنید ، هدف شما برقراری ارتباط موثر با اطرافیان است. هنگام برنامه نویسی ، هدف شما برقراری ارتباط با یک دستگاه است. در هر دو مورد ، شما نیازی به دانستن تک تک کلمات یا عناصر یک زبان ندارید ، فقط باید آنقدر بدانید که ایده های خود را منتقل کنید تا درک شوند.

وقتی از کد برای حل مشکل استفاده می کنید ، بیشتر به خاطر سپردن قطعات کد و استفاده از آنها نیست ، بیشتر در مورد دانستن اصول و استفاده از آنها صحبت می شود. وقتی می فهمید که چگونه یک مشکل را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و اصول برنامه نویسی را به کار بگیرید ، نیازی به حفظ همه چیز ندارید. شما به سادگی نحوه برخورد با یک چالش یا مشکل را یاد می گیرید و این مهارتی است که می توانید در هر بار کد نویسی از آن استفاده کنید.

همه چیز را به اجزای سازنده تقسیم کنید

حل مسئله ، فراتر از یک مهارت است. همه ما به مشکلات بزرگ و کوچکی برخورد می کنیم و ممکن است نحوه برخورد ما  با آن به صورت تصادفی باشد مگر اینکه از قبل با آن برخورد داشته باشیم. خب برای اینکه کل مسئله را به صورت کامل درک کنید باید این سه مرحله را طی کنید:

  • مشکل را به مشکلات کوچک تقسیم کنید.
  • برای مشکلات کوچک خود راه حل پیدا کنید.
  • راه حل ها را به صورت منسجم جمع آوری کنید.
  • جمع بندی کنید و آن را بهبود دهید.

به این مثال توجه کنید؛ چگونه می توان فیل را در یخچال گذاشت؟

  • در یخچال را باز کنید.
  • فیل را بگذارید داخل
  • در یخچال را ببندید.

مشکل حل شد. این چیزی است که اکثر مردم پاسخ می دهند. اگر در مورد این سوال منطقی فکر کنید ، چند مشکل آشکار خواهید دید که بی پاسخ مانده اند:

  • در مورد چه نوع یخچالی صحبت می کنیم؟
  • ما درباره چه نوع فیل صحبت می کنیم؟
  • اگر فیل آنقدر بزرگ باشد که در یخچال جا نگیرد ، چه می کنید؟
  • در وهله اول فیل را از کجا پیدا می کنید؟
  • چگونه فیل را به یخچال خود منتقل می کنید؟

هنگام کد نویسی ، باید به هر سوال کوچکی که فکر می کنید ، پاسخ دهید. به همین دلیل اولین قدم این است که مشکل خود را به بخش های کوچک تر تقسیم کنید.

روشی معمولی برای ایجاد مهارت حل مسئله

تنها در صورتی می توانید مسائل را به سرعت حل کنید که قبلاً مشکل را حل کرده باشید ، به این معنی که قبلاً مسئله را حل شده مشاهده کرده باشید. بنابراین چالش این است که اطمینان حاصل کنید که قبلاً همه مسائل و مشکلات را دیده اید.

در حال حاضر ، این بدان معنا نیست که شما باید همه مشکلات را قبلاً دیده باشید ، زیرا غیرممکن است. در این موارد ، شما باید بتوانید الگوهای چالش های برنامه نویسی را شناسایی کنید. این امر ناشی از این است که شما راه حل های مختلف مسائل را عمیقا درک کرده باشید تا بتوانید تشخیص دهید که دو مشکل مشابه هستند و می توانید از اصول حل مسئله حل شده ، برای حل مشکل حل نشده استفاده کنید.

افرادی که در برنامه نویسی مبتدی هستند ابتدا باید درک مجموعه ای از الگوریتم های اصلی و ساختار داده ها را آغاز کنند. راه حل برخی مسائل دیگر را بخوانید تا الگوها برای شما قابل مشاهده شوند. سپس ، باید تا زمانی که سریع نیستید ، چالش های آنلاین را تمرین کنید. در برنامه نویسی بسیاری از مشکلات حل می شود ، و هرچه بیشتر حل کنید ، الگوهای مشکلات قدیمی را در مشكلات جدیدی كه حل می كنید بیشتر می بینید و با گذشت زمان بهتر خواهید شد.

نکات ساده برای فکر کردن مثل یک برنامه نویس

دیدگاه برنامه نویسی هرکس متفاوت است ، به این معنی که هر برنامه نویس به شیوه ای متفاوت فکر می کند و می آموزد که چگونه به طور منحصر به فرد به مسائل نزدیک شود و آنها را تجزیه کند. با تمرین ، چشم انداز برنامه نویسی خود را توسعه می دهید و برای حل مشکلات پیچیده ، ارتباط با ماشین ها آسان تر می شود.

همانطور که دیدگاه خود را توسعه می دهید ، در اینجا چند نکته و ترفند وجود دارد که می توانید از آنها برای یادگیری فکر کردن مثل یک برنامه نویس و توسعه این ذهنیت استفاده کنید.

1- مشکلات را با صدای بلند بیان و حل کنید

می توانید با تماس با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده و توضیح اینکه در تلاش برای حل مسائل هستید ، مشکلات را بیان و با آنها صحبت کنید. با مکالمه با شخصی ، می توانید نحوه ارتباط با او را برای توضیح واضح مشکل و راه حل خود تعیین کنید.

آیا کسی را ندارید که در حال حاضر با او صحبت کنید؟ مشکلی نیست! فقط سعی کنید مشکل را با صدای بلند بیان کنید. عملکرد و درک خود را توضیح دهید. در بعضی مواقع ، بلند صحبت کردن راه حل مشکل است.

یک متد دیگر نیز به اسم Rubber Duck Debugging وجود دارد که برای رفع مشکلات برنامه نویسی بسیار کارساز است. به این صورت است که شما یه اردک پلاستیکی (یا هر اسباب بازی دیگر) را به عنوان یک شخص درنظر گرفته و خط به خط کد برنامه خود را به آن توضیح می دهید. با این کار اشتباهات یا باگ برنامه شما موقع توضیح دادن ، خودش را نشان می دهد.

2- تمرین کنید ، حفظ نکنید

به خاطر سپردن کد کار سختی است و نیازی نیست که آن را حفظ کنید تا مانند یک برنامه نویس فکر کنید. در عوض ، روی اصول اساسی تمرکز کنید. اصول و ایده های پشت برنامه نویسی را بیاموزید و بسیار فراتر از تلاش برای به خاطر سپردن همه چیز خواهید رفت.

هر زمان که یک مشکل ساده را با برنامه نویسی حل می کنید ، اصول خود را حتی بیشتر توسعه می دهید و با پیشرفت آن کار را آسان تر می کنید. پروژه های کوچک نقطه ای عالی برای شروع و تمرین است. تمرین ، کلیدی است که چشم انداز برنامه نویسی شما را به حرفه ای شدن تبدیل می کند.

3- میانبرها می توانند خطرناک باشند

استفاده از میانبر یا به اصطلاح سریع تر رسیدن به هدف و عجله کردن در حین یادگیری برنامه نویسی می تواند بیشتر مضر باشد تا مفید. سعی کنید به فرایند یادگیری فکر کنید.

به جای این که بلافاصله در مواجهه با مشکلی به دنبال پاسخ باشید ، سعی کنید ابتدا خودتان آن را حل کنید. وقتی به راه حل های برنامه نویسی دیگران تکیه می کنید ، نمی توانید خودتان آن عضله برنامه نویسی را قوی کنید.

روی اصول اولیه تمرکز کنید ، تمرین کنید و تمرینات خود را اجرا کنید. یادگیری برنامه نویسی به زمان نیاز دارد ، این می تواند ناامید کننده باشد ، اما همه این ها ، بخشی از فرایند تشکیل چشم انداز برنامه نویسی شماست.

4- اشکال زدایی برنامه خود

گام به گام راه حل خود را بررسی کنید و سعی کنید محل اشتباه خود را بیابید. برنامه نویسان به این کار Debugging یا اشکال زدایی می گویند.

گاهی اوقات آنقدر در جزئیات یک مشکل گم می شویم که از اصول کلی که مشکل را حل می کند غافل می شویم. راه دیگر ارزیابی مجدد برنامه است. همه چیز را حذف کنید و دوباره با دید باز شروع کنید. تحقیق و جستجو در گوگل یکی دیگر از راه های پیداکردن راه حل برای مشکل است پس حتما این مورد را جدی بگیرید.

5- با خواندن اسناد و نحوه عملکرد کدها آشنا شوید

مستندات برنامه نویسی درست مانند دستور پخت و پز است. این اسناد نحوه کارکرد کد را بیان می کند و یک منبع عالی برای درک بهتر برنامه نویسی است. یادگیری خواندن اسناد همچنین شما را از جستجوی میانبر یا راه حلی آسان برای مشکلات یا اشکالات دور می کند.

سخن پایانی

درست زمانی که فکر می کنید با موفقیت از یک مانع عبور کرده اید ، موانع دیگری ظاهر می شود. اما این چیزی است که برنامه نویسی را جذاب می کند. در واقع با هر راه حلی که شما برای مشکل و مسئله خود پیدا می کنید ، پیشرفت می کنید. در نهایت مقاله فکر کردن مثل یک برنامه نویس را با جمله زیبای استیو جابز به پایان می رسانم.

هر فردی در این کشور باید شیوه برنامه ‏نویسی کامپیوتر را یاد بگیرد. زیرا به شما می ‏آموزد که چگونه فکر کنید.

  • استیو جابز

بیشتر بخوانید:

سجاد گلی پور

برنامه نویس سی شارپ، علاقه مند به علوم کامپیوتر، تولید محتوای سئو و فعالیت حرفه ای در زمینه سئو تکنیکال سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا