برنامه نویسی

7 اشتباه برنامه نویسی که نباید انجام داد

اشتباهات برنامه نویسان مبتدی

در این مقاله قصد داریم در مورد اشتباهاتی که برنامه نویسان مبتدی مرتکب می شوند صحبت کنیم، اما اگر شما یک برنامه نویس مبتدی هستید، منظور این نیست که در مورد اشتباهاتی که مرتکب می شوید احساس بدی داشته باشید. بلکه قصد داریم شما را با آن ها آشنا کنیم. با ما تا آخر مقاله همراه باشید تا 7 اشتباه برنامه نویسی رایج را با هم مرور کنیم.

1- کد زدن بدون برنامه ریزی

همانطور که میدانید محتوای با کیفیت را نمی توان به راحتی ایجاد کرد. نیاز به تفکر و تحقیق دارد. برنامه های با کیفیت بالا نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

نوشتن برنامه های با کیفیت فرآیندی است که شامل فکر ، پژوهش ، طرح ، نوشتن ، تصدیق و تغییر می باشد. شما باید عادتی ایجاد کنید که همیشه میزان مناسب این فعالیت ها را پشت سر بگذارید.

یکی از بزرگترین اشتباه برنامه نویسی که رخ می دهد این است که برنامه نویس بلافاصله و بدون فکر و تحقیق شروع به نوشتن کد می کند. در حالی که این ممکن است برای یک برنامه کوچک و مستقل کار کند ، اما تأثیر منفی و بزرگی بر برنامه های بزرگتر دارد.

همانطور که قبل از گفتن چیزی که ممکن است از آن پشیمان شوید باید فکر کنید ، باید قبل از کدزدن هم درباره آن برنامه یا پروژه فکر و برنامه ریزی کنید. برنامه نویسی همچنین راهی برای انتقال افکار شما است.

به برنامه نویسی به عنوان نوشتن یکسری کد فکر نکنید. برنامه نویسی یک خلاقیت مبتنی بر منطق است که نیاز به پرورش دارد.

2- اهمیت ندادن به کیفیت کد

اگر فقط می توانید روی یک جنبه از کدی که می نویسید تمرکز کنید ، باید بخش خوانایی آن باشد. کد نامشخص و نامفهوم فاقد ارزش و اعتبار است.

هرگز اهمیت کیفیت کد را دست کم نگیرید. به برنامه نویسی به عنوان راهی برای ارتباط پیاده سازی نگاه کنید. وظیفه اصلی شما به عنوان برنامه نویس این است که به وضوح پیاده سازی راه حل هایی را که روی آن کار می کنید ، بیان کنید.

نکته ساده دیگر استفاده از خطوط طولانی است. خواندن هر چیزی بیش از 80 کاراکتر بسیار سخت است. سعی کنید در هنگام کد زدن از نوشتن خطوط طولانی کد پرهیز کنید و به تو رفتگی ها و برجستگی ها اهمیت دهید تا کد تمیز ارائه بدهید.

3- انتخاب اولین راه حل

این مورد برای تازه کار ها است. وقتی با مشکلی روبرو می شوند ، راه حلی پیدا می کنند و فقط با آن کار می کنند. آنها بلافاصله قبل از فکر کردن در مورد پیچیدگی ها و شکست های احتمالی راه حل شناسایی شده ، پیاده سازی را سریع انجام می دهند.

در حالی که اولین راه حل ممکن است وسوسه کننده باشد ، راه حل های خوب معمولاً هنگامی کشف می شوند که همه راه حل هایی را که پیدا کرده اید زیر سوال ببرید. اگر نمی توانید به چندین راه حل برای یک مشکل فکر کنید ، این احتمالاً نشانه این است که شما به طور کامل مشکل را درک نکرده اید.

وظیفه شما به عنوان یک برنامه نویس حرفه ای ، یافتن راه حلی برای مشکل نیست. یافتن ساده ترین راه حل برای مشکل است. منظورم از “ساده” این است که راه حل باید به درستی کار کند و به اندازه کافی عمل کند اما هنوز برای خواندن ، درک و حفظ آن به اندازه کافی ساده باشد.

4- بررسی نکردن کدهای خود

7 اشتباه برنامه نویسی که نباید انجام داد
اشتباهات برنامه نویسان

برخی از کد ها بد به نظر می رسند اما ممکن است شرایط خاصی در اطراف آن وجود داشته باشد که توسعه دهنده را مجبور به نوشتن آن به این شکل کرده است.

باید بدانید که هر کدی که نمی فهمید بد نیست. آن را زیر سوال ببرید در مورد آن از دیگران بپرسید. اگر نویسنده آن کد مدتهاست رفته است یا نمی تواند آن را به خاطر بسپارد ، در مورد آن کد تحقیق کنید و سعی کنید همه چیز را در مورد آن بفهمید.

فقط وقتی کد را کاملاً بفهمید ، می توانید نظر خود را درباره بد یا خوب بودن آن اعلام کنید. قبل از آن چیزی فرض نکنید. بدتر این است که اگر از شیوه های غیر استاندارد استفاده کنید ، ممکن است  آن شیوه بد را در جاهای دیگر کدهای خود تکرار کنید. زیرا آن را به عنوان چیزی که فکر می کردید خوب است یاد گرفته اند و تبدیل به عادت می شود.

5- مقایسه ، تردید و احساس شک در خود و ترس

طبیعت انسانی این است که خودمان را همیشه با دیگران مقایسه کنیم. در برنامه نویسی نیز چنین است. شما یک برنامه نویس با استعداد را می بینید که در حل مشکلات و انجام سریع کارها مهارت دارد ، شروع به شک و تردید در مورد توانایی خود می کنید که خوب نیست. برخی از افراد به راحتی می توانند این مفهوم را بفهمند و برخی دیگر برایشان زمان میبرد تا بفهمند ، اما اگر به برنامه نویسی علاقه‌مند باشید ، یادگیری آهسته و پیوسته بسیار بهتر از سریع یاد گرفتن است.

برنامه نویسی ممکن است گاهی برای شما ترسناک باشد و حس کنید که به اندازه کافی قادر به کد نویسی نیستند. وقتی به خود شک دارید همیشه به خاطر داشته باشید که باید با شجاعت با آن روبرو شوید و باید نترس باشید. برنامه نویسی زمینه ای برای پذیرش چالش و کمک به دیگران با حل مشکلات آنها است ، اما قبل از آن به خودتان لطف کنید و ابتدا به خود کمک کنید.

ضعف خود را شناسایی کرده و با کمک گرفتن از دیگران ، تماشای آموزش ها یا پیوستن به یک جامعه برنامه نویسی بر روی آن کار کنید.

6- فکر می کنید همه چیز را می دانید

این واقعا یک احساس هیجان انگیز برای مبتدیان و جزو یک ذهنیت اشتباه برنامه نویسی است ، وقتی که کد آنها بدون هیچ اشکالی شروع به کار می کند. در نهایت آنها تلاش زیادی برای یادگیری کد نویسی کردند و در نهایت آنها با موفقیت برنامه ای را نوشتند که واقعاً کار می کند. شما از کد نویسی لذت می برید ، اعتماد به نفس شما افزایش می یابد و شاید شما نیز تدریس مطالب را به دیگران شروع کنید.

این واقعاً احساس لذت بخشی است که شما چیزهای زیادی یاد گرفته اید اما اگر بگوییم که پروژه های پیچیده تری را که توسط برنامه نویسان درجه یک در Github ساخته شده اند بررسی کنیم یا فقط کد خود را که چند ماه پیش نوشته اید ، بررسی کنیم ، متوجه خواهید شد که کد شما نیاز به تغییر دارد. این امر در مورد برنامه نویس با تجربه نیز اتفاق می افتد.

همیشه به یاد داشته باشید برنامه نویسی یک ماراتن است که در آن هیچ خط پایانی وجود ندارد. هر روز فناوری جدید ، چارچوب ها و موارد زیادی در جهان ظاهر می شود ، بنابراین یادگیری مطالب برنامه نویسی پایان ندارد. توانایی خود را دست کم نگیرید اما توانایی خود را نیز بیش از حد ارزیابی نکنید.

7- تنبلی کردن در انجام تمرینات

خواندن هزار خط کد فایده ای ندارد. بین خواندنِ نظری برنامه نویسی و انجام عملی کارها تفاوت زیادی وجود دارد. در برنامه نویسی هرگز نباید تمرین کد واقعی را نادیده گرفت. خواندن چند خط کد یا تماشای چند فیلم برای یادگیری آسان است ، بعد از آن به مغز خود می گویید که همه چیز را درک کرده اید اما هنگامی که شروع به نوشتن کد می کنید ، متوجه می شوید که شما هم اشتباهات برنامه نویسان مبتدی را تکرار کرده اید.

وقتی که دست به کد می شوید ، متوجه خواهید شد که یک سیمیکالون را در خطی از کد جا انداخته اید ، براکت ها نیز در نوشتن یک حلقه با مشکل روبرو می شوند. اما برای خلاص شدن از شر همه این موارد تنها کاری که باید انجام دهید این است که خودتان دست به کار شوید ، به تمرین آن ادامه دهید ، برخی از خطاها ، اشکال زدایی آن خطاها و در نهایت دریابید که چگونه تمام قطعات کوچک با هم ترکیب می شوند و در کنار هم کار می کنند.

برنامه نویسی مهارتی است که با تمرین بدست می‌آید.

آلن تورینگ

سخن پایانی:

نمی توان یک شبه از صدساله عبور کرد و انتظار داشت بدون تلاش به شغلی مانند برنامه نویسی رسید. اکنون که برنامه نویسی را به عنوان حرفه خود انتخاب کرده اید ، بهتر است در ابتدا با برخی از این اشتباهات برنامه نویسان مبتدی آشنا شوید تا گرفتار این اشتباهات نشوید.

بیشتر بخوانید:

امتیاز ۵ از ۵ – ۴ رای
7 اشتباه برنامه نویسی که نباید انجام داددر حال ثبت رای

سجاد گلی پور

برنامه نویس سی شارپ، علاقه مند به علوم کامپیوتر، تولید محتوای سئو و فعالیت حرفه ای در زمینه سئو تکنیکال سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا