Gameآموزش

موتور بازی سازی یونیتی (Unity) چیست؟

معرفی کامل موتور بازی سازی یونیتی (Unity)

یونیتی در حال حاضر محبوب ترین موتور بازی سازی در جهان است که توسعه دهندگان در سراسر جهان از آن استفاده می کنند. در این مطلب به معرفی موتور بازی سازی یونیتی می پردازیم. با ما همراه باشید.

تاریخچه کوتاه درباره Unity

این موتور دارای یک رابط بصری قدرتمند برای ساخت بازی ، توسعه پلتفرم و یک کامیونیتی فعال است. یونیتی یک موتور بازی سازی چند سکویی(Cross Platform) است که عمدتا برای توسعه بازی های ویدئویی و شبیه سازهایی برای رایانه ، کنسول ها ، دستگاه های تلفن همراه و غیره استفاده می شود.

یونیتی توسط تیم Unity Technologies توسعه یافته است ، اولین بار در ژوئن 2005 در کنفرانس توسعه دهندگان اپل به عنوان موتور بازی سازی منحصر به فرد Mac OS X معرفی و منتشر شد. از آن پس این موتور به تدریج توسعه داده شد تا از انواع سیستم عامل های رومیزی ، تلفن همراه ، کنسول و واقعیت مجازی پشتیبانی کند.

موتور بازی سازی Unity چیست؟

یونیتی یک موتور بازی 3D/2D و یک IDE قدرتمند برای توسعه دهندگان است. یونیتی به عنوان موتور بازی می تواند بسیاری از مهمترین ویژگی های داخلی را که باعث کارکرد بازی می شود را ارائه دهد. این بدان معناست که مواردی مانند فیزیک ، رندر سه بعدی و تشخیص برخورد در این موتور وجود دارد. از دیدگاه توسعه دهندگان ، به این معناست که نیازی به اختراع مجدد چرخ نیست.

آنچه یونیتی را حتی قوی تر می کند این است که شامل “Asset Store” می باشد که فروشگاهی است که توسعه دهندگان می توانند آثار خود را در آنجا بارگذاری کرده و در اختیار جامعه هدف خود قرار دهند. شما حتی می توانید با مراجعه به این فروشگاه ، یک سری از اشیا و آبجکت های بازی را دانلود کرده و به صورت آماده در پروژه خود قرار دهید.

شما با استفاده از یونیتی ، تجربه طراحی منحصربه فرد و سرگرم کننده را خواهید داشت. یونیتی برای کسانی که به بازی سازی علاقه دارند و می خواهند شروع کنند ، بسیار مناسب است.

پلتفرم های خروجی

همانطور که گفتیم یونیتی یک موتور بازی ساز چند پلتفرمه یا چندسکویی است ، یعنی می‌تواند برای بسیاری از پلتفرم‌های موجود بازی را ایجاد کند که این پلتفرم ها عبارتند از:

  • اندروید
  • ios
  • مک
  • وی
  • وب
  • ایکس‌باکس 360
  • ایکس باکس وان
  • پلی‌استیشن 3
  • پلی استیشن 4

IDE یونیتی چیست؟

موتور بازی سازی یونیتی (Unity) چیست؟

یونیتی علاوه بر موتور بازی ، یک IDE است. IDE(integrated development environment) مخفف “محیط توسعه یکپارچه” است که رابطی را توصیف می کند که به شما امکان دسترسی به همه ابزارهای مورد نیاز برای توسعه در یک محیط را می دهد. نرم افزار Unity دارای ویرایشگر بصری است که به سازندگان اجازه می دهد عناصر را به سادگی drag and drop کنند و سپس ویژگی های آنها را تغییر دهند.

نرم افزار یونیتی مجموعه ای از ویژگی ها و ابزارهای مفید دیگر را نیز مانند قابلیت حرکت در پوشه های پروژه یا ایجاد انیمیشن از طریق ابزار زمان بندی ارائه می دهد. در مورد برنامه نویسی ، یونیتی به ویرایشگر جایگزین دلخواه شما تبدیل می شود. رایج ترین گزینه برای کار با آن ، Visual Studio مایکروسافت است که در بیشتر قسمت ها به صورت یکپارچه طراحی شده است.

لازم به ذکر است که نرم افزار ویژوال استودیو از نسخه 2017 به بعد ، برای این موتور بازی سازی بهینه شده است و محیطی کاملا سازگار و یکپارچه را در اختیار شما قرار می دهد.

یونیتی از چه زبان برنامه نویسی استفاده می کند؟

یکی از مزایای یونیتی این است که بدون انجام بسیاری از کد ها می توان کارهای فوق العاده را در آن انجام داد. با این حال ، درک نحوه برنامه نویسی ، ویژگی های بیشتری را برای چیزی که میخواهید ایجاد کنید ، اضافه می کند و یونیتی به شما این انعطاف پذیری را می دهد تا تقریباً همه چیز را تغییر دهید.

این موتور بازی سازی از زبان های برنامه نویسی جاوا اسکریپت و سی شارپ پشتیبانی می کند و همین عامل باعث شده است که افراد حرفه ای که در زمینه برنامه نویسی مهارت بیشتری دارند ، معمولا موتور بازی سازی یونیتی را به عنوان موتور مورد نظر برای طراحی بازی انتخاب کنند.

خوشبختانه سی شارپ یکی از زبانهای برنامه نویسی مبتدی است. و ارزش یادگیری را دارد ، زیرا در صنعت برنامه نویسی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین اشتراکات زیادی با سایر زبانهای محبوب مانند C و جاوا دارد. به عبارت دیگر ، یادگیری یونیتی با سی شارپ ، مقدمه ای عالی برای شروع برنامه نویسی است.

مقایسه Unity با دیگر موتورهای بازی سازی

موتور بازی سازی یونیتی (Unity) چیست؟

موتورهای بازی سازی بزرگ دیگری نیز برای توسعه بازی ها در دسترس هستند. از رقیب های سرسخت یونیتی می توان به Unreal Engine و Cryengine اشاره کرد که گرافیک فوق العاده را خلق می کنند.

خب می توان گفت که یونیتی با توجه به میزان گرافیکی که می تواند خلق کند ، بیشتر در سیستم عامل هایی مانند اندروید و آی او اس کاربرد دارد و با این سیستم عامل ها شناخته شده است. بنابراین اگر که شما علاقه مند به بازی سازی برای گوشی های هوشمند هستید ، یونیتی یک انتخاب عالی برای شما است. از جمله بازی هایی که با این موتور قدرتمند برای اندروید و IOS ساخته شده است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

همچنین از گیم های فوق العاده ای که توسط یونیتی برای دیگر سیستم عامل ها توسعه داده شده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Ori and the Blind Forest / Will of the Wisps
  • INSIDE
  • My Friend Pedro
  • FireWatch
  • Super Mario Run
  • Deus Ex: The Fall
  • Getting Over It
  • Beat Saber(VR)
  • Escape From Tarkov
  • Risk Of Rain 2

بازی هایی که در لیست بالا مشاهده کردید از بازی های بسیار موفق و محبوبی در بین گیمر ها هستند که از نمرات خوبی هم برخوردار هستند.

بنابراین ، یونیتی در مقایسه با Unreal یا Cryengine ، به اندازه کافی قادر به خلق گرافیک فوق العاده عالی نیست. با این وجود ، به روز رسانی های اخیر به آن کمک می کند تا در این زمینه پیشرفت کند.

انتخاب یک موتوربازی سازی بستگی به نوع کار شما دارد. اگر شما یک استودیوی توسعه دهنده بسیار بزرگ هستید که هدف شما بازی سازی برای رایانه شخصی است و بهترین گرافیک ممکن را هدف گرفته اید ، احتمالاً Unreal یا Cryengine را انتخاب بهتری خواهد بود.

دیگر ویژگی های موتور بازی سازی Unity

در بخش قبلی گفتیم که با استفاده از این موتور بازی سازی می توانید برای بسیاری از پلتفرم ها بازی بسازید، در واقع این یک ویژگی بسیار مهم برای یک موتور بازی سازی می باشد که موتور بازی سازی یونیتی دارای این ویژگی می باشد.

با استفاده از موتور بازی سازی یونیتی می توانید برای پلتفرم هایی از قبیل ویندوز، اندروید، بلک بری و … بازی سازی کنید ولی گاهی اوقات پیش می آید که شما بخواهید یک امکان خاص را که فقط در یک پلتفرم وجود دارد به بازی خود اضافه کنید، در این شرایط است که می توانید با استفاده از کد نویسی قسمتی را اضافه کنید که فقط در صورتی که بازی شما بر روی یک پلتفرم خاص اجرا شد آن امکان نیز برای شخصی که بازی می کند اجرا شود. نکته بسیار جالبی که درباره موتور بازی سازی یونیتی باید بدانید این است که میلیون ها نفر از این موتور بازی سازی استفاده می کنند.

موتور بازی سازی یونیتی با توجه به قابلیت‌ های بسیاری که دارد دارای قیمت مناسب و ارزانی است، که این خود یکی از دلایل روی آوردن بازی سازان به این موتور بازی ساز شده است.

سخن پایانی

تقریباً می‌شود گفت که یونیتی برای تمامی پلتفرم‌‌های مهم موجود در بازار خروجی تولید می‌کند و این نکته از لحاظ تجاری بسیار مهم است. به خصوص اجرای بازی روی وب و به صورت چند نفره (network) باعث جذب کاربران بسیاری خواهد شد و جالب است که بدانید تعدادی از بازی‌‌های موجود در شبکه‌ی اجتماعی فیسبوک نیز با موتور بازی‌سازی یونیتی ایجاد شده‌اند. در این مقاله ما به معرفی کامل موتور قدرتمند یونیتی پرداختیم ، امیدوارم که لذت برده باشید.

بیشتر بخوانید:

امتیاز ۵ از ۵ – ۶ رای
موتور بازی سازی یونیتی (Unity) چیست؟در حال ثبت رای

سجاد گلی پور

برنامه نویس سی شارپ، علاقه مند به علوم کامپیوتر، تولید محتوای سئو و فعالیت حرفه ای در زمینه سئو تکنیکال سایت

‫4 دیدگاه ها

  1. سلام وقت بخیر
    واقعا عالی نوشتید خیلی خوانا و خوب بود
    فقط من می توانم این مطلب را در سایت خودم قرار بدهم حق کپی رایت آزاد هست؟

  2. واقعا فوق العاده نوشتید
    قلمتون بسیار روان و خوانا هست لذت بردم سپاس از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا