آموزش

8 عادت اشتباه در استفاده از کامپیوتر

8 عادت اشتباه در استفاده از کامپیوتر

در این مطلب لیستی از 8 عادت اشتباه در استفاده از کامپیوتر که می تواند به لپ تاپ یا کامپیوتر شما آسیب برساند را بررسی کرده و راهکارهایی را برای رفع آنها ارائه می دهیم.

1- مقاومت در نصب کردن آپدیت های نرم افزاری

به روز نگه داشتن سیستم ، نه تنها به جلوگیری از حملات سایبری کمک می کند ، بلکه عمر باتری شما را هم بهینه می کند. همچنین با بروزرسانی درایوها و نرم افزارهای سیستم ، منابع سیستم شما بهینه می شود و فضای Ram و حافظه بیشتری در اختیار شما قرار می گیرد که به سرعت پردازش کامپیوتر یا لپ تاپ شما کمک می کند.

2- تخلیه باتری لپ تاپ به کمتر از 20 درصد

هر باتری ای طول عمر مشخصی دارد به این معنا که باتری ها دارای تعدادی چرخه (cycle) هستند. بدین معنا که هر بار باتری شما به صفر درصد میرسد و شما باتری را تا 100 درصد شارژ می کنید ، یک عدد از تعداد آن چرخه کم می شود. اگر این تعداد به صفر برسد ، به این معناست که عمر باتری شما به اتمام رسیده است و باید به تعویض باتری لپ تاپ خود اقدام کنید.

بنابراین درصد شارژ باتری خود را به کمتر از %20 نرسانید. یا به عبارتی باتری را تا اخرین درصد باقی مانده استفاده نکنید. سعی کنید میزان شارژ باتری لپ تاپ خود و یا حتی گوشی هوشمند را بین 20 تا 90 درصد نگه دارید تا به طول عمر باتری لپ تاپ خود بیفزایید.

توصیه می کنیم حالت Battery Saver را در لپ تاپ ویندوزی خود فعال کنید. پس از فعال شدن این حالت ، هر زمان که باتری شما به 20 درصد کاهش پیدا کند ، برنامه های پس زمینه به طور خودکار بسته می شوند ، روشنایی صفحه معمولا کمتر می شود و چند عملیات دیگر برای افزایش طول عمر باتری انجام می شود. اگر MacBook دارید ، تنظیمات Energy Saver preference باید به طور خودکار فعال شود تا لپ تاپ شما بتواند روشنایی صفحه را کم کند و سایر اجزا را برای حفظ عمر باتری بهینه کند.

3- توجه نکردن به دمای سیستم یا قطعات

توجه نکردن به دمای سیستم یا قطعات
عادت اشتباه در استفاده از کامپیوتر

گرما قاتل طول عمر دستگاه شما است. همیشه سعی کنید لپ تاپ ، تلفن هوشمند و سایر دستگاه های خود را در اتاقی خنک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید. برای مثال گذاشتن لپ تاپ یا گوشی در یک ماشین داغ ، می تواند در مدت زمان کوتاهی آسیب شدیدی به لپ تاپ وارد کند. اگر احساس می کنید دستگاه شما بیش از حد گرم می شود ، آن را خاموش کرده و اجازه دهید قبل از راه اندازی مجدد خنک شود. در ویندوز ، می توانید دمای کامپیوتر خود را با برنامه های رایگان مانند CoreTemp و Real Temp مشاهده کنید.

4- اجرای بیش از حد برنامه ها به طور همزمان

همانطور که کارایی انسان ها در انجام چندکار به طور همزمان کاهش پیدا می کند ، سیستم های رایانه ای هم به همین شکل است و شباهت بسیار زیادی به انسان ها دارد. شما با انجام دادن چند کار به طور همزمان در سیستم خود ، فشار زیادی را به قطعات سیستم خود از جمله سی پی یو و رم تحمیل می کنید.

حتی اگر قطعات شما بسیار قدرتمند باشند ، باز هم باعث کاهش طول عمر آن قطعات می شود پس سعی کنید که چندین برنامه را به طور همزمان باز نکنید و حتما نرم افزارهای اضافی که نیاز به آن ندارید را ببندید.

5- حذف نکردن نرم افزارها و افزونه هایی که استفاده نمی شود

همه ما برنامه هایی را داریم که از آنها استفاده نمی کنیم.  سعی کنید این نرم افزارها و افزونه ها را نادیده نگیرید و اگر از آن ها استفاده نمی کنید ، حتما آن ها را حذف کنید. زیرا آنها می توانند سیستم شما را کند و شلوغ کنند. برخی حتی ممکن است بی سر و صدا در پس زمینه کار کنند و منابع سیستم شما را مصرف کنند.

6- استفاده کردن از یک رمزعبور برای تمامی حساب ها

بیشتر هکرها با استفاده از همین روش وارد حساب های آنلاین شما می شوند؛ آنها از رمزهای عبور ضعیف استفاده می کنند. یکی از آن ها را پیدا می کنند ، سپس از آن برای ورود به سایر حساب های حیاتی شما استفاده می کنند.

شاید ایجاد گذرواژه های مختلف برای هر حساب آنلاینی که دارید ، سخت باشد. اگرچه برنامه های مدیریت رمز عبور وجود دارد که می تواند کمک کند ، اما بعضی از کاربران بدلیل نگرانی های امنیتی طرفدار آنها نیستند. حالا چگونه از حساب های خود محافظت کنیم؟ من پیشنهاد می کنم حداقل سه نوع رمز عبور ایجاد کنید ، یک رمز قوی برای همراه بانک یا حساب های بانکی و خرید ، یک رمز متوسط و تقریبا ​​قوی برای ایمیل ها ، سایت ها و شبکه های اجتماعی و یک رمز عمومی برای انجمن ها یا وب سایت های خبری.

بیشتر بخوانید: اهمیت انتخاب پسورد مناسب و مطمئن

7- پشتیبان گیری نگرفتن از اطلاعات خود

بکاپ نگرفتن از اطلاعات خود

پشتیبان گیری از اطلاعات از اهمیت بالایی برخوردار است که نیازی به تاکید ندارد. ما اطلاعات بسیار ارزشمندی را در گوشی ، لپ تاپ یا کامپیوتر خود ذخیره می کنیم ، اما هر وسیله ای طول عمری دارد و ما نمی توانیم تصور کنیم که همه دستگاه های ذخیره سازی دارای طول عمر نامحدود هستند. شما هرگز نمی دانید که چه زمانی دستگاه شما خراب می شود و هنگامی که این اتفاق بیفتد ، اغلب بدون هشدار و اگاهی قبلی است. اگر از فایل های خود پشتیبان تهیه نکنید ، تمامی اطلاعات خود را از دست می دهید.

علاوه بر این ، خطای انسانی ممکن است باعث از بین رفتن داده های مهم شود. ما تمایل داریم به منظور آزادسازی فضای دیسک ، فایل ها را سریعا حذف کنیم ، اما متوجه می شویم که فایل های مورد نیاز خودمان ، به طور تصادفی پاک شده اند. راهکار چیست؟ از همه داده های مهم خود چندین نسخه پشتیبان تهیه کنید با استفاده از یک هارد دیسک اکسترنال یا از طریق سرویس ابری آنلاین مانند Dropbox یا Google Drive از اطلاعات حیاطی خود پشتیبان تهیه کنید.

8- خاموش نکردن کامپیوتر یا لپ تاپ خود

علاوه بر اینکه در ساعات ضروری سیستم خود را خاموش می کنید تا استراحت کند. باید هرچند وقت یکباری این کار را انجام دهید تا سیستم عملکرد بهتری داشته باشد. بنابراین ، کامپیوتر شما فقط به یک راه اندازی مجدد کوچک برای عملکرد بالا نیاز ندارد ، بلکه نیاز دارد به صورت کامل خاموش شود. ممکن است تأکید بر این موضوع احمقانه به نظر برسد ، اما بسیاری از مردم تمایل دارند رایانه های خود را در حالت اسلیپ بگذارند تا اینکه هر بار کاملاً آن را بوت کنند.

این امر به طرز چشمگیری طول عمر رایانه شما را کاهش می دهد و عملکرد آن را از بین می برد. به علاوه ، رایانه ای که مدتی خاموش نشده است ممکن است آنقدر داغ شود که خطر اتصالات داخلی را افزایش دهد. بنابراین ، کامپیوتر خود و خود را ایمن نگه دارید ، کامپیوتر یا لپ تاپ خود را خاموش کنید تا سیستم کمی خنک شود.

سخن پایانی:

در این مطلب از سایت کالی بویز ما به معرفی 8 عادت اشتباه در استفاده از کامپیوتر پرداختیم که از مهم ترین و کاربردی ترین روش ها استفاده کردیم تا کاربران بتوانند به راحتی این عادت ها را کنار بگذارند و به نحو بهتری از سیستم خود استفاده کنند. اگر مطلبی در این مقاله جا مانده است ، حتما آن را در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

موفق باشید.

سجاد گلی پور

برنامه نویس سی شارپ، علاقه مند به علوم کامپیوتر، تولید محتوای سئو و فعالیت حرفه ای در زمینه سئو تکنیکال سایت

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا