رپورتاژ آگهی

وردپرس چیست و چه کاربردهایی دارد؟

وردپرس چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اگر در حوزه تولید محتوا فعال باشید حتما اسم وردرپرس (wordpress) را شنیده‌اید. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که به شما این امکان را می‌دهد تا بدون دانستن زبان برنامه‌نویسی خاصی، بتوانید به راحتی راه اندازی سایت خود را انجام دهید. در حقیقت بیش از 43 درصد از وب‌سایت‌هایی که در فضای آنلاین قرار دارند، توسط وردپرس ساخته شده‌اند. در این مقاله قصد داریم با وردپرس بیشتر آشنا شویم و از مزایای استفاده از این ابزار مدیریت محتوا بیشتر صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.

کاربرد وردپرس در ساخت وب‌سایت‌های مختلف

در گذشته از وردپرس فقط برای ایجاد وبلاگ استفاده می‌شد؛ اما امروزه به دلیل تغییراتی که در آن به وجود آمده است، می‌توان از این سایت بدون کدنویسی برای ساخت انواع وب‌سایت‌های فارسی و انگلیسی استفاده کرد. همچنین وردپرس یکی از بهترین راه‌ها برای ایجاد وب‌سایت فروشگاه‌های اینترنتی است. سایر وب‌سایت‌هایی که می‌توان با وردپرس ساخت عبارت‌اند از:

  • وب‌سایت‌های تجاری
  • فروشگاه‌های آنلاین
  • وبلاگ‌ها
  • وب‌سایت نمونه کارها یا پورتفلیو
  • وب‌سایت برای سوابق کاری و تحصیلی
  • و…

(مشاهده آگهی‌های استخدام وردپرس کار مبتدی و بررسی بازار کار آن)

کدام وب‌سایت‌های معروف از وردپرس استفاده می‌کنند؟

وب‌سایت‌های معروف بسیاری هستند که با استفاده از وردپرس ایجاد شده‌اند. برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • Whitehouse.gov
  • بلاگ مایکروسافت
  • The rolling stones
  • کمپانی والت دیزنی
  • بلاگ mozilla
  • و…

در ادامه مزایای استفاده از وردپرس را نام برده و هرکدام را توضیح می‌دهیم.

رایگان و منبع باز بودن

نرم افزار وردپرس رایگان است و شما می‌توانید از تمامی ابزارها و ویژگی‌های این نرم افزار به طور کاملا رایگان استفاده کنید. همچنین منبع باز بودن وردپرس به شما این امکان را می‌دهد تا برای ساخت هر وب‌سایتی با هر هدفی از آن استفاده کنید.

محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوا

در فضای اینترنت میلیون‌ها وب‌سایت وجود دارند که بیش از 40 درصد آن‌ها توسط وردپرس ساخته شده‌اند. همین امر نشان از محبوبیت و کاربردی بودن این نرم افزار دارد. همچنین محبوبیت وردپرس باعث شده است تا تم‌ها و ویژگی‌های بیشتری به آن توسط برنامه‌نویسان اضافه شود و همیشه به روز‌رسانی‌های بیشتری برای وردپرس وجود داشته باشد.

به‌عنوان‌مثال، بیش از 55000 افزونه وجود دارد که می توانید به صورت رایگان در WordPress.org به آن‌ها دسترسی داشته باشید. همچنین هزاران قالب وردپرس وجود دارند که به شما آزادی عمل می‌دهد تا سبک وب‌سایتتان را خودتان انتخاب کنید.

قابلیت استفاده برای انواع وب‌سایت‌ها

وردپرس فقط برای توسعه وبلاگ نیست؛ بلکه می‌توان از آن برای ساخت انواع وب‌سایت‌ها استفاده کرد. به‌عنوان‌مثال، می‌توانید از وردپرس برای رشد کسب‌وکارتان، ایجاد کلاس‌های درس مجازی، پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی یا هر نوع پروژه دیگری که می‌توانید تصور کنید، استفاده کنید. همچنین اگر صاحب یک کسب و کار کوچک هستید، می‌توانید یک فروشگاه آنلاین با وردپرس و افزونه WooCommerce راه‌اندازی کنید.

یادگیری آسان

یادگیری و کار با وردپرس بسیار آسان است؛ حتی اگر قبلا با آن کار نکرده باشید. برای شروع تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک موضوع را انتخاب کنید، یک یا دو افزونه را نصب کنید و سپس مستقیم به سراغ ایجاد صفحات و سایر محتواها بروید. همچنین یکی دیگر از ویژگی‌های بسیارخوب این نرم افزار این است که می‌توانید بعد از یادگیری آن، به صورت حرفه‌ای تری آن را به کار بگیرید و عملکردهای پیشرفته‌تری را برای به دست آوردن کنترل کامل بر ظاهر سایت خود به کار بگیرید. حتی برای برنامه‌نویسان وب مانند برنامه نویسی php، وردپرس چیزهای زیادی برای ارائه دارد.

داشتن یک جامعه بزرگ

قبلاً در مورد محبوبیت وردپرس از نظر تعداد صحبت کردیم. به دلیل این تعداد زیاد، وردپرس جامعه بزرگی دارد و هرگونه مشکل یا سوالی که درباره آن برای شما پیش بیاید، می‌توانید به راحتی با یک سرچ ساده در اینترنت، جواب سوال خود را پیدا کنید.

نصب آسان

نصب وردپرس روی هر سروری بسیار آسان است و می‌توان با چند کلیک ساده آن را به راحتی نصب کرد. همچنین امروزه اکثر میزبان‌های وب‌سایت‌ها وردپرس را برای شما نصب می‌کنند یا ابزارهای اختصاصی برای آسان‌تر کردن نصب آن را به شما می‌دهند.

نگهداری آسان وب‌سایت‌های وردپرسی

اگر تا به حال وب‌سایتی را راه‌اندازی کرده باشید، حتما می‌دانید که نیاز به نگهداری و بهبود دارد. وردپرس نیز از این قاعده مستثنی نیست و باید به موارد زیر برای آن توجه شود:

  • به‌روز‌رسانی CMS با انتشار نسخه‌های جدید
  • به‌روزرسانی افزونه‌ها و تم‌ها
  • مدیریت نظرات سایت (در صورت فعال کردن آن‌ها)
  • اطمینان از بهینه‌ و ایمن بودن وب سایت

در عمل، هیچ یک از این وظایف نباید بیش از حد وقت شما را به صورت فردی بگیرد. به همین دلیل سرویس‌های زیادی وجود دارند که شما می‌توانید از آن‌ها برای وردپرس خود استفاده کنید تا این کارها را به‌طور خودکار انجام دهند.

بهینه کردن وب‌سایت برای موتور جستجو

بهینه‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو (SEO) به این معنی است که مطمئن شوید وب سایت شما ترافیکی را که شایسته آن هستید، از شرکت هایی مانند گوگل، بینگ و غیره دریافت می‌کند. کارهای زیادی وجود دارد که ‌می‌توانید برای کار بر روی سئو سایت خود انجام دهید. با این حال، بسته به پلتفرمی که استفاده می‌کنید، بهینه‌سازی محتوای شما برای نتایج موتورهای جستجو می‌تواند کاری ساده یا بسیار سخت باشد. به همین دلیل استفاده از وردپرس اینجا اهمیت پیدا می‌کند؛ زیرا با وردپرس، به بسیاری از افزونه های سئو مانند Yoast SEO، All in One SEO Pack، The SEO Framework و… به‌راحتی دسترسی خواهید داشت.

امنیت بالا

هیچ سیستم مدیریت محتوا یا وب سایتی کاملا امن نیست. تهدیدهای امنیتی همیشه وجود دارند، بنابراین استفاده از پلتفرمی که ایمنی آنلاین را جدی می گیرد، ضروری است. وردپرس یکی از این پلتفرم‌ها است که امنیت آن بسیار بالا است و اگر همیشه آن را به‌روز نگه دارید، می‌توانید خیالتان از امنیت آن راحت باشد. حتی اگر می‌خواهید امنیت وب‌سایت خود را بیشتر کنید، می‌توانید از میزبانی وب استفاده کنید که امنیت را جدی می‌گیرد.

مالکیت کامل وب‌سایت و محتوای آن

به وردپرس، سیستم مدیریت محتوای «خود میزبان» می‌گویند. این بدین معناست که می‌توانید از وردپرس روی هر سروری که می‌خواهید استفاده کنید. همچنین با نرم‌افزار وردپرس مالیکت کامل روی وب‌سایت خود دارید و می‌توانید مطمئن باشید که توسط میزبان دیگری تعلیق نمی‌شود. از طرف دیگر، با وردپرس می‌توانید هر تغییری را که می‌خواهید در سیستم مدیریت محتوای خود ایجاد کنید و مالکیت کامل تمام محتوایی را که ایجاد می‌کنید داشته باشید.

جمع‌بندی

وردپرس یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا است که بیش از 40 درصد از وب‌سایت‌ها در فضای اینترنت، از آن استفاده می‌کنند. وردپرس مزایا و کاربردهای زیادی دارد که آن را به یکی از بهترین سیستم‌های مدیریت محتوا تبدیل کرده است. از مزایای این نرم‌افزار می‌توان به نصب آسان، یادگیری آسان، داشتن مالکیت وب‌سایت، عدم نیاز به دانستن زبان برنامه نویسی، امنیت بالا، داشتن افزونه های سئو و نگهداری و بهبود آسان اشاره کرد.

این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی است و کالی بویز مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد.

نرگس مدحی

علاقه مند به مباحث کامپیوتر و برنامه نویسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا