آموزشامنیت

چگونه یک متن رمزی بنویسیم؟

چگونه یک متن رمزی بنویسیم؟

امروزه ممکن است بر اساس اتفاقاتی که در دنیای دیجیتال رخ میدهد، فکر کنید که دیگر اطلاعات ارزش خود را از دست داده اند چرا که به آسانی افشا شده و نشت پیدا میکنند. خطوط تلفن میتواند شنود شود، ایمیل ها و شبکه های اجتماعی می توانند هک شده و دسترسی به پیام های شما توسط افراد متفرقه صورت گیرد. دفتر یادداشت شما ممکن است به دست یک شخص متفرقه بیافتد و غیره. حال راهکار چیست؟ در این مقاله به نحوه رمزنگاری متن و پنهان کردن کلمه ها و جمله های محرمانه می پردازیم تا از هرگونه افشای آن جلوگیری کنیم.

رمزنگاری چیست؟

رمزنگاری نامی است برای رمزگذاری و رمزگشایی اطلاعات. یعنی تغییر آن به نحوی، برای جلوگیری از خواندن آن توسط دیگران و کشف چگونگی تبدیل آن به پیامی که قابل درک باشد. “رمزها” راه هایی برای رمزگذاری و رمزگشایی اطلاعات هستند که از یک سری دستورالعمل های بسیار دقیق استفاده می کنند.

در ادامه انواع روش های رمزنگاری متن ها را بررسی کرده و روش استفاده از آن ها را بیان میکنیم.

رمز گذاری عددی

ساده ترین نوع رمزنگاری، رمزگذاری عددی است. به این گونه که هر حرف یک عدد دارد. الف عدد اول است، ب عدد دوم است و غیره. اگر بخواهیم کالی بویز را رمزگذاری کنیم به 13-32-30-2-32-27-1-25 (از چپ به راست) تبدیل می شود. اگر می خواهید 2-32-15 را رمزگشایی کنید، اعداد را با حروف مطابقت دهید و خواهید دید که به معنای سیب است. این رمزگذاری به قدری ساده است که استفاده از آن را توصیه نمی‌کنیم و حتی ممکن است آماتورها هم متوجه آن شوند. این روش فقط برای آشنایی شما و معرفی آن به عنوان یک ایده است.

انواع روش های رمزنگاری - رمز گذاری عددی

البته می توان به صورت قراردادی به هر حرف، عدد دلخواه خودتان را اختصاص دهید. برای مثال برای الف عدد 54 و برای ب عدد 31 را اختصاص دهید تا به نحوی غیرقابل رمزگشایی شود. اما توجه داشته باشید که شما باید روش و چگونگی رمزگذاری را از قبل با فردی که قصد دارید پیام را به او بفرستید هماهنگ کرده باشید تا بتواند بدون مشکل و اشتباه آن را رمزگشایی کند.

هنگام یادگیری این رمزها، یک قلم و کاغذ تهیه کنید و با حروف و کلمات زیادی تمرین کنید. انجام این کار باعث می شود حروف و  اعداد در حافظه شما بمانند و این اطمینان در شما ایجاد خواهد شد که هر رمز را کاملا درک می کنید.

رمزگذاری سزار

دومین روش رمزگذاری سزار نام دارد. رمز سزار (Caesar Cipher) که به نام شیفت رمز (shift cipher) نیز شناخته می شود، یک رمز گذاری عالی است که امنیت مناسبی دارد. قبل از شروع به رمزگذاری پیام خود، باید یک چرخ رمزساز بسازید. در ابتدا مانند تصویر پایین یک چرخ رمزساز بسازید.

انواع روش های رمزنگاری - رمزگذاری سزار

حالا که چرخ رمزساز خود را دارید، باید بدانید که چگونه از آن استفاده کنید. ابتدا چرخ زرد رنگ را بچرخانید تا الف در چرخ آبی رنگ با ب در چرخ زرد، ب با پ، پ با ت و غیره مطابقت داشته باشد. فرض کنید پیامی که می‌خواهید رمزگذاری کنید این است: «پنج دقیقه دیگر به فروشگاه بروید». در چرخ آبی، حروف پیام را پیدا کنید، سپس حرفی که در چرخ زرد با آن مطابقت دارد را یادداشت کنید. «پنج دقیقه دیگر به فروشگاه بروید» تبدیل به «توچ ذکاکی ذالز پی قزهصلبی پزهاذ» می شود.

برای رمزگشایی پیام، کاملا برعکس عمل می کنید. حروف رمز شده را در چرخ زرد پیدا کنید و آن ها را با چرخ آبی مطابقت دهید. اکنون می توانید ببینید که چرا به آن شیفت رمز می گویند. شما اساساً حروف الفبا را شیفت (جابجا) می کنید. در اینجا ما فقط یک واحد به حروف شیفت دادیم اما شما می توانید حروف الفبا را تا جایی که می خواهید شیفت دهید. در تصویر زیر ما پنج واحد حروف را جابجا کردیم و «الف» مقابل «ج» و «ب» مقابل «چ» قرار گرفت.

انواع روش های رمزنگاری - رمزگذاری سزار

قبل از ارسال پیام مطمئن شوید که شما و هرکسی که با آن ارتباط می گیرید در مورد اینکه چند بار حروف را شیفت کرده اید به توافق رسیده اید. اگر در رمزنگاری متن آن را دو بار شیفت دهید و در رمزگشایی آن را سه بار شیفت کنید، در این صورت اشتباه کار می کند و رمزگشایی نمی شود.

رمزگذاری ماسونیک

رمزگذاری ماسونیک (Masonic cipher) که با نام پیگپن (pigpen cipher) نیز شناخته می‌شود، یکی دیگر از راه‌های آسان برای کدگذاری پیام‌ها است. در این روش، هر حرف با یک نماد جایگزین می شود. تغییرات زیادی برای این رمزگذاری وجود دارد، اما فقط ابتدایی ترین آن ها را توضیح می دهیم. در تصویر پایین نحوه چیدمان حروف در گروه بندی های مختلف را مشاهده می کنید.

انواع روش های رمزنگاری -رمزگذاری ماسونیک

برای رمزگذاری یک پیام، حروف پیام خود را پیدا کرده و نمادی که با آن همراه است را ترسیم می کنید. به عنوان مثال الف یک گوشه باز در سمت راست بالا، برای ژ یک مربع، برای ف یک شکل v به همراه یک نقطه بالای آن است و غیره. همچنین برای رمزگشایی یک پیام، از کلید خود، برای تطبیق نمادها با حروف استفاده ‌کنید.

رمزگذاری ماسونیک

رمزگذاری Playfair

رمزگذاری Playfair مورد علاقه من است. درک آن نسبتاً ساده و بسیار امن است. در رمزنگاری های قبلی، هر حرف یک نماد، علامت یا حرفی داشت که نماینده آن بود. اما رمزگذاری Playfair، حروف را به صورت جفت کد می کند و شکستن آن بسیار سخت تر می شود.

اولین گام در استفاده از این رمزگذاری آماده کردن پیام شماست. برای مثال Hello World.

علائم نگارشی و فاصله ها را حذف کنید و حروف را دوتایی جفت قرار دهید. اکنون شما باید عبارت مقابل را داشته باشید: he ll ow or ld

اگر حروف دوتایی مانند LL دارید، باید یک X بین آن ها قرار دهید. پس می شود: he lx lo wo rl d

اگر در آخر حرفی دارید که تنها است و جفت نیست، یک X اضافه کنید تا جفت شود. کد شما اکنون اینگونه به نظر می رسد: he lx lo wo rl dx

حالا کلمه یا عبارتی را انتخاب کنید که می خواهید کلید شما باشد. هر چه طولانی تر باشد کد شما امن تر خواهد بود. کلید ما LINUX SECURITY است.

کلید خود را در یک جدول 5 در 5 بدون تکرار هیچ حرفی بنویسید. سپس جاهای باقیمانده را با بقیه حروف الفبا به ترتیب پر کنید (معمولاً “J” یا “Q” را حذف می کنند تا حروف الفبا را کاهش دهند تا متناسب با جدول شود.)

انواع روش های رمزنگاری - رمزگذاری Playfair

بالاخره زمان رمزگذاری پیامتان فرا رسیده است. شما می خواهید هر جفت حروف را جداگانه بگیرید، آن ها را در بلوک حروف پیدا کنید و از این سه قانون برای کدگذاری پیام خود استفاده کنید.

  1. اگر هرکدام از دو حرف در سطر یا ستون مختلف قرار داشتند، شما باید حرف مقابل آن را یادداشت کنید. ترتیب نوشتن آن ها مهم است.
  2. اگر حروف در یک ردیف افقی هستند، حرفی را که یادداشت کنید که بلافاصله بعد از آن قرار دارد. ترتیب حروف رمزگذاری شده باید به همان ترتیب حروف اصلی باشد. جهت (راست یا چپ) را با توجه به ترتیب آن دو حرف پیدا کنید.
  3. اگر حروف در یک ردیف عمودی هستند، حرفی را که یادداشت کنید که بلافاصله بعد از آن قرار دارد. جهت (بالا یا پایین) را با توجه به ترتیب آن دو حرف پیدا کنید.

اکنون ما عبارت he lx lo wo rl dx را با کلید LINUX SECURITY رمزگذاری می کنیم.

انواع روش های رمزنگاری - رمزگذاری Playfair

عبارت he lx lo wo rl dx (Hello World) را با کلید LINUX SECURITY رمزگذاری کردیم که می شود: AIILXGZKSUFU

برای رمزگشایی پیام، مراحل کدگذاری را طی کنید، فقط این دفعه کارها را معکوس انجام دهید. به یاد داشته باشید، برای اینکه دوست شما پیام را بفهمد، باید کلمه کلیدی را بداند. می‌توانید یک کلمه کلیدی مورد توافق را از قبل داشته باشید.

سطح امنیتی این روش بالا است زیرا همه چیز بستگی به کلمه کلیدی دارد و می توان از بین میلیاردها کلمه یک کلمه کلیدی انتخاب کرد تا پیام رمزی شما قابل شکستن نباشد.

رمزگذاری Columnar Transposition

Columnar Transposition یکی دیگر از روش های عالی است که به راحتی رمزگذاری می شود و رمزگشایی آن دشوار است.

این رمز با نوشتن پیام شما در ستون ها و سپس مرتب کردن مجدد آن ها کار می کند.

انواع روش های رمزنگاری - رمزگذاری Columnar Transposition

ابتدا باید یک کلمه کلیدی را انتخاب کنید. بیایید از کلمه fancy به عنوان کلید استفاده کنیم. پیامی که رمزگذاری می کنید این است: Meet me at next midnight.

تعداد ستون های شما با طول کلمه کلیدی تعیین می شود. Fancy دارای پنج حرف است، بنابراین شما پنج ستون دارید. اکنون شما پیام خود را در سراسر ستون ها می نویسید و هنگامی که به انتهای ستون های خود رسیدید به ستون بعدی بروید. اگر خط آخر پیام شما ردیف آخر را پر نمی کند، آن را با حروف تصادفی پر کنید.

در مرحله بعد باید به هر ستون یک عدد اختصاص دهید. که این کار هم با کلمه کلیدی تعیین می شود. اعداد یک تا پنج را به ترتیب به هر حرف اختصاص دهید. برای مثال A اولین حرف است پس عدد 1 را می گیرد و F با توجه به ترتیب الفبا بعد از C و قبل از N می آید بنابراین عدد 3 به آن اختصاص پیدا می کند.

عدد بالای هر ستون تعیین می کند که به چه ترتیبی نوشته شود. بنابراین پیام Meet me at next midnight با کلید Fancy رمزگذاری شده و به eatitnihmexnetmgmedt تبدیل می شود.

برای رمزگشایی پیام، ابتدا حروف را بین ستون ها تقسیم کنید. شما می دانید چند ستون وجود دارد زیرا کلمه کلیدی را دارید. تعداد حروف رمزگذاری شده را تقسیم بر تعداد ستون کنید تا بدانید در هر ستون چند حرف قرار می گیرد. سپس با توجه به ترتیب اعداد اختصاص یافته به کلمه کلیدی، حرف ها را در ستون ها بچینید.

سطح امنیتی این روش بالا است. این کد را می توان با دانش درست و صرف زمان زیاد شکست، اما تا زمانی که از کلمه کلیدی خود محافظت می کنید، باید در امان باشید.

رمزگذاری Acrostic

به آنچه می خواهید رمزگذاری کنید فکر کنید. قبل از اینکه بتوانید یک پیام رمزگذاری شده ایجاد کنید، باید به خود پیام فکر کنید. شما می توانید هر کلمه یا عبارتی را با استفاده از یک کد آکروستیک رمزگذاری کنید. با این حال، باید سعی کنید پیام های خود را کوتاه نگه دارید. رمزگذاری پیام های طولانی تر ممکن است دشوار باشد و ممکن است توسط افراد غریبه شناسایی شوند.

انواع روش های رمزنگاری - رمزگذاری Acrostic

برای مثال، ممکن است بخواهید پیامی مانند “HELP IN DANGER” را در متن خود پنهان کنید. باید از نوشتن پیامی مانند PLEASE HELP ME I AM IN DANGER اجتناب کنید زیرا این پیام بسیار طولانی است.

کلمه را به حروف تقسیم کنید. برای ساختن یک آکروستیک باید هر کلمه را به حروف جداگانه تقسیم کنید. این حرف ها در متن بزرگتری قرار خواهند گرفت.

اگر می خواهید کلمه HELP را پنهان کنید، باید از H، E، L و P در پیام خود استفاده کنید. مطمئن شوید که هیچ حرفی را از دست ندهید، زیرا این می تواند کد را تغییر دهد. به عنوان مثال، از دست دادن حرف L در HELP منجر به خواندن کد HEP می شود.

برای هر حرف یک جمله بنویسید. اکنون که هر حرف از کلمه خود را آماده کرده اید، می توانید ساخت کد را شروع کنید. هر حرفی بعد از آن جمله خاص خود را خواهد داشت. کد با خواندن هر حرف اول هر جمله آشکار می شود.

انواع روش های رمزنگاری - رمزگذاری Acrostic

به عنوان مثال، تصور کنید که می خواهید کلمه HELP را رمزگذاری کنید. اولین جمله شما باید با حرف H شروع شود. جمله How is everyone at home انتخاب خوبی خواهد بود. جمله بعدی باید با حرف E شروع شود. Everything still going well in town می تواند در این مورد استفاده شود.

به همین ترتیب ادامه دهید تا پیام به طور کامل رمزگذاری شود.

انواع روش های رمزنگاری - رمزگذاری Acrostic

مهم است که جملات و پیام شما توجه را به پیام رمزگذاری شده جلب نکند. لحن و محتوای خود را خنثی و طبیعی نگه دارید.

انواع روش های رمزنگاری - رمزگذاری Acrostic

نصب نرم افزار برای رمزنگاری متن

اگر میخواهید متن و پیام خود را با نرم افزار رمزگذاری کنید ما به شما نرم افزار Text Converter Encoder Decoder را پیشنهاد میدهیم.

این ابزار هوشمند با پشتیبانی از حالت های مختلف رمز نگاری کاربران را قادر می سازد تا متن های خود را به گونه ای خاص تبدیل کرده و آن را برای دوستان خود ارسال نمایند. برعکس نوشتن حروف، تبدیل متن به باینری و ascii یکی از چندین حالت موجود می باشد که دارای طرفداران بسیاری در میان کاربران می باشد.

جوهر نامرئی در رمزنگاری متن

احتمالاً همه شما در مورد جوهر نامرئی با آب لیمو شنیده اید، چه راهی برای ایمن نگه داشتن یک متن و نامرئی کردن آن وجود دارد؟

جوهر نامرئی در رمزنگاری متن

ابتدا مقداری آب لیمو را در یک کاسه بریزید و چند قطره آب به آن اضافه کنید. یک پنبه بردارید و آن را در مخلوط آب و لیمو فرو کنید. از پنبه خود برای نوشتن پیام روی کاغذ استفاده کنید. وقتی آب لیمو خشک شود پیام نامرئی خواهد شد. برای اینکه دوباره ظاهر شود، آن را روی یک منبع گرما مانند یک شمع یا بخاری نگه دارید.

یک تکه کاغذ خالی کمی مشکوک است، بنابراین باید با خودکار چیزی روی آن بنویسید. از آنجا که شما یک پیام نامرئی و یک پیام آشکار دارید، راه های مختلفی برای منحرف کردن افراد دارید.

ابتدا، می‌توانید برخی اطلاعات گمراه‌کننده را به فارسی یا انگلیسی بنویسید تا افرادی که پیام شما را می بینند را فریب دهید. شما می توانید یک سری حروف تصادفی بنویسید، تا افراد فکر کنند نوعی کد وجود دارد در حالی که واقعا وجود ندارد.

امیدواریم اکنون دانش و مهارت ارسال متن های رمزگذاری شده و محرمانه را داشته باشید.

بیشتر بخوانید:

وحید خاک پور

متولد 76. مبتدی در همه چیز. علاقه مند به یادگیری و به اشتراک گذاشتن تجربه های مفید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا