
بزرگترین شرکت های تکنولوژی دنیا در سال 2020
در این مقاله از وبسایت کالی بویز قصد داریم به بررسی بزرگترین شرکت های تکنولوژی دنیا در سال 2020 بپردازیم.
دنیای فناوری یکی از مهم ترین بخش های اقتصاد در جهان است. این شرکت ها قلب نوآوری و خلاقیت هستند و به سرعت زندگی مردم را تغییر می دهند.
شرکت های فناوری(IT) روش ها یا محصولاتی را ارائه می دهند که روش های سنتی تجارت را مختل می کند یا اینکه روش هایی را ارائه می دهند که کل بخش های اقتصاد یک کشور را متحول می سازد.
در حال حاضر بزرگترین شرکت های فناوری در دنیا ستون فقرات رشد اقتصادی کشور ها هستند که یکی از اصلی ترین مواردی هستند که می توانند در کشور ها مشاغل پردرآمد برای مردم جامعه ایجاد کنند.
بررسی بزرگترین شرکت های فناوری
این رتبه بندی بر اساس بودجه و سرمایه هر شرکت است. اکثر افراد فکر می کنند که بزرگترین شرکت های فناوری دنیا در آمریکا هستند اما باید بدانید که در آسیا نیز چند شرکت فناوری خود را در میان برترین ها قرار داده اند.
1. مایکروسافت

زمینه فعالیت: توسعه نرم افزار و سخت افزار ، یارانش ابری و …
درآمد سالانه: 125.8 میلیارد دلار
تعداد کارمندان: 148.645 نفر
بودجه کل: 1045 میلیارد دلار
مایکروسافت به دلیل سرمایه گذاری بیش از یک تریلیون دلار امروزه با ارزش ترین شرکت فناوری در دنیا است، همچنین یکی از گرانترین شرکت ها و برند ها در دنیا می باشد.
این شرکت بزرگ در سال 1975 توسط بیل گیتس و پل آلن تاسیس شد. آن ها پیشنهاد کردند که از نرم افزار های بسته بندی شده برای رایانه های خانگی استفاده کنید تا تجربه استفاده از رایانه های شخصی ساده تر، کاربر پسند و شهودی باشد. بنابراین سیستم عامل ویندوز متولد شد. بر اثر این اتفاق مایکروسافت موفقیتی باور نکردنی و سود کلانی بدست آورد.
از آن زمان این شرکت خدمات و بازارهای خود را گسترده کرده است. امروزه مایکروسافت سیستم عامل هایی را برای رایانه ها، سرورها، تلفن ها، ابزارهای هوشمند، ابزارهای مدیریت و توسعه، بازی ها و موارد دیگر ارائه می دهد.
همچنین این شرکت اخیرا در زمینه های نوآورانه مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و محاسبات ابری متمرکز شده و سعی دارد این بازار را نیز در دست خود بگیرد.
دفتر مرکزی این شرکت در ردموند، واشنگتن، ایالات متحده واقع است.
2. اپل

زمینه فعالیت: سخت افزار، نرم افزار، الکترونیک، فناوری اطلاعات و… .
درآمد سالانه: 260.2 میلیارد دلار
تعداد کارمندان: 137000 نفر
بودجه کل: 1003 میلیارد دلار
اخیرا اپل از نظر در دست داشتن بازار به دومین شرکت تکنولوژی دنیا تبدیل شده است. اما همچنان سود آورترین شرکت دیجیتالی دنیا با درآمد سالیانه 260.2 میلیارد دلار است.
اپل با ارزش ترین شرکت جهان در بین تمام صنایع در نظر گرفته شده بود تا اینکه شرکت سعودی آرامکو وارد این لیست شد و مقام اول را کسب کرد و اپل به رتبه دوم رسید.
اپل میلیون ها طرفدار وفادار در سراسر دنیا دارد که هنگام رونمایی از محصولات جدید این شرکت حاضرند در صف های عظیمی بایستند تا این محصولات را خریداری و از آن ها استفاده کنند. این حرکت قطعا یک دستاورد عظیم برای یک شرکت است و توانسته اپل را به یکی از موفق ترین برند های جهان تبدیل کند.
این شرکت در آوریل سال 1976 توسط استیو وزنیاک، رونالدوین و استیو جابز تاسیس شد. در ابتدا آن ها شروع به تولید رایانه های خانگی و مدل های اختصاصی رایانه شخصی کردند. اما بزرگترین موفقیت آن ها زمانی حاصل شد که خط تلفن های هوشمند آیفون، تبلت های آیپد به دنیا معرفی شد و این امر اپل را به یکی از ثروتمندترین شرکت ها تا به کنون تبدیل کرد.
امروزه این شرکت طیف وسیعی از محصولات هوشمند الکرونیکی مانند ساعت های هوشمند، رایانه ها، لپ تاپ ها، تبلت ها، تلفن های هوشمند و موارد دیگر را روانه بازار می کند.
دفتر مرکزی اپل در کوپرتینو، کالیفرنیا، ایالات متحده واقع است.
3. آمازون

زمینه فعالیت: تجارت الکترونیک، توزیع دیجیتال، محاسبات ابری و… .
درآمد سالانه: 232.9 میلیارد دلار
تعداد کارمندان: 798000 نفر
بودجه کل: 919 میلیارد دلار
آمازون با توجه به ارزش بازار رتبه سوم را در لیست ما به خود اختصاص داده، البته این شرکت بالاترین تعداد کارمندان را در بخش شرکت های فناوری به خود اختصاص داده است.
علاوه بر این آمازون یکی از شرکت هایی است که دارای سهام با قیمت بالا می باشد، یعنی قیمت هر سهم آمازون بیش از 1800 دلار است. برخی ممکن است این نظر را داشته باشند که آمازون بیش از یک شرکت فناوری و خرده فروشی آنلاین است.
احتمالا شما در مورد رایانش ابری و سرویس وب آمازون شنیده اید. آمازون به موسسه های نوپا، شرکت ها، دولت و موسسات دانشگاهی به ایجاد هر نوع مشاغل آنلاین با ارائه خدمات محاسباتی، ذخیره سازی، بانک اطلاعاتی و سایر خدمات فنی کمک می کند.
این شرکت در سال 1994 توسط جف بزوس تاسیس شد و دفتر مرکزی آن در واشنگتن است.
4. Alphabet

زمینه فعالیت: تحقیق و توسعه نرم افزار، بازی های ویدیویی، بیوتکنولوژی و… .
درآمد سالانه: 161.9 میلیارد دلار
تعداد کارمندان: 118.899 نفر
بودجه کل: 735.35 میلیارد دلار
احتمالا همه کاربران اینترنت حداقل یکبار نام گوگل را شنیده اند. اما برخی نمی دانند که در سال 2015 این غول مشهور بین المللی نام رسمی خود را به شرکت alphabet تغییر داد. در آن زمان این شرکت از محدوده موتور جست و جوی گوگل خارج بود.
اما امروزه بیش از 30 مورد از شرکت های فرعی محبوب بخشی از دارایی alphabet هستند. علاوه بر این این تجمع دارای بسیاری از پروژه های جانبی جالت توجه مانند شرکت تمدید عمر Calico یا پروژه خانه هوشمند Nest است.
این تجمع در سال 1993 توسط سرگئی برین و لری پیج تاسیس شد و دفتر مرکزی آن در Mountain View کالیفرنیا، ایالات متحده می باشد.
5. گروه علی بابا

زمینه فعالیت: اینترنت، تجارت الکترونیک، رایانش ابری، رسانه های تلفن همراه و… .
درآمد سالانه: 56.152 میلیارد دلار
تعداد کارمندان: 101.958
بودجه کل: 486.38 میلیارد دلار
علی بابا یکی از بزرگترین سیستم های تجارت مجازی در چین و جهان است، که توجه خریداران را هم با قیمت مناسب هم با تنوع و طیف گسترده ای از کالاهای ارائه شده جلب می کند.
این شرکت 4 آوریل 1999 تاسیس و از طریق پورتال های وب و همچنین پرداخت های الکترونیکی و خدمات محاسبات ابری و یک سیستم جست و جوی پیشرفته برای مشتریان و خدمات مصرف کننده را ارائه می دهد. ناگفته نماند که رسانه های دیجیتال و سرگرمی نیز جزو خدمات علی بابا هستند.
شرکت وابسته آن Ant Financial به سرعت به یکی از موفق ترین شرکت های Financial در جهان تبدیل شده است. اگر این رشد ادامه یابد علی بابا یه تهدید برای آمازون محسوب می شود و ممکن است آن را از موقعیت خود دور کند.
دفتر مرکزی شرکت علی بابا در هانگزو چین واقع شده است.
6. Tencent

زمینه فعالیت: اینترنت، موتور جست و جو، شبکه های اجتماعی، پورتال های وب، هوش مصنوعی و… .
درآمد سالانه: 472.1 میلیارد دلار
تعداد کارمندان: 54309
بودچه کل: 432.73 میلیارد دلار
این غول چینی در سال 1998 تاسیس شده است. در مورد محصولات این شرکت می توان به سیستم عامل های تجارت الکترونیکی، شبکه های اجتماعی، پورتال های وب، سیستم های پرداخت، خدمات اینترنتی، بازی ها موبایل چند نفره و تلفن های هوشمند که در دسته بندی آن ها موفق تر است.
بیش از یک میلیارد نفر به صورت روزانه از خدمات آنلاین Tencent استفاده می کنند. به هر حال اخیرا این شرکت حق توزیع انحصاری فرانسیس های جیمز باند و جنگ ستارگان در چین را داشت.
دفتر مرکزی این شرکت در منطقه نانژن، شنژن واقع است.
7. فیس بوک

زمینه فعالیت: رسانه های اجتماعی، تبلیغات دیجیتال
درآمد سالانه: 70.7 میلیارد دلار
تعداد کارمندان: 44942 نفر
بودجه کل: 426.80 میلیارد دلار
فیس بوک یکی از کسب و کار هایی است که رشد بسیار سریعی داشته است و دارای یکی از گرانترین برند های دنیا می باشذ. در واقع ارزش بازار فیس بوک 426 میلیارد دلار می باشد.
فیس بوک توسط مارک زاکربرگ در ماه فوریه 2004 توسعه داده شد. در حال حاضر هر روز بیش ار دو میلیارد نفر از این شبکه اجتماعی بازدید می کنند. همانطور که می دانید امروزه فیس بوک مالک بسیاری از پروژه های دیگر از جمله اینستاگرام، واتس اپ و Oculus VR می باشد.
دفتر مرکزی این شرکت در پارک Menlo در کالیفرنیا ایالت متحده واقع شده است.
8. سامسونگ

زمینه فعالیت: الکترونیک، لوازم خانگی، کشتی سازی، مهندس هوافضا
درآمد سالانه: 211.2 میلیارد دلار
تعداد کارمندان: 310000 نفر
بودجه کل: 240.53 میلیارد دلار
سامسونگ در سطح جهانی به عنوان تولید کننده لوازم الکترونیکی خانگی شناخته می شود. حتی می توان گفت این شرکت کارهای دیگری مانند خدمات مربوط به ساختمان، کشتی، هواپیما و بیمه عمر به مشتریان خود عرضه می کند.
باید توجه داشته باشیم که سامسونگ با تلفن های هوشمند و تبلت های Galaxy خود بزرگترین حریف برای شرکت اپل در بازار موبایل است. گفته شده بخش بزرگی از درآمد سامسونگ (حدود 40%) مربوط به بخش تلفن های هوشمند آن است.
این شرکت در سال 1938 در کره جنوبی تاسیس شد. در سال 1969 سانیو با سامسونگ ادغام شد و گروه سامسونگ متولد شد. در سال 1938 این شرکت تولید کامپیوتر های شخصی را آغاز کرد و تا سال 1992-1991 توسعه خط اول تلفن های همراه به پایان رسید.
دفتر اصلی سامسونگ در سوون، مرکز استان جیونگگی در جمهوری کره جنوبی است.
9. Tsmc

زمینه فعالیت: نیمه هادی ها
درآمد سالانه: 35.7 میلیارد دلار
تعداد کارمندان: 46686
بودجه کل: 230.94 میلیارد دلار
شرکت تولیدی نیمه هادی تایوان تولید کننده مدار و بزرگترین ریخته گری نیمه هادی جهان است. محصولات آن در صنایع رایانه ای، ارتباطی، الکترونیک مصرفی، خودرو و تجهیزات صنعتی استفاده می شوند.
در سال 1987 توسط مورینگ چانگ تاسیس شد و به یکی از اولین شرکت های تولید نیمه هادی در جهان تبدیل شد و با گذر زمان، TSMC عنوان رهبر این زمینه را بدست آورد.
از جمله مشتریان این شرکت می توان به Broadcom، Nvidia و… نام برد. حتی اینتل نیز برخی از محصولات خود را به TSMC واگذار می کند اما مهم ترین و بزرگترین مشتری آن اپل است.
این شرکت موفقیت خود را مدیون مدل کسب و کار برد-برد است، یعنی معامله ها و قراردادها را به صورتی انجام می دهد که هر دو طرف معادله از قرارداد سود کنند. TMSC تراشه سازها را طراحی می کند، زیرا تمام تجهیزات مورد نیاز را در اختیار دارد و از نظر کیفیت بسیار عالی عمل می کند.
TSMC دارای شرکت های تابعه در چین، سنگاپور و ایالات متحده و همچنین دفاتر در اروپا، هند و ژاپن است.
دفتر مرکزی این شرکت در هسینچو تایوان واقع شده است.

جالبه. خیلی هم خوب میشد اگه توضیح میدادین که اگه ما هم بخوایم در آینده یه شرکتی مثل اینها در آینده تاسیس کنیم باید از کجا شروع کنیم و چه راهی رو در پیش بگیریم.
در ضمن، من شخصا بیشتر از پروژه ی تور خوشم میاد که بودجه ی سالانش دو میلیون دلار هست. در هرحال نهاد های بسایاری از نظر مالی حمایتش میکنن.
چکیدهای از ویکیپدیا به همراه ترجمه ی آن:
As of 2012, 80% of The Tor Project’s $2 million annual budget came from the United States government, with the U.S. State Department, the Broadcasting Board of Governors, and the National Science Foundation as major contributors, “to aid democracy advocates in authoritarian states”. The Swedish government and other organizations provided the other 20%, including NGOs and thousands of individual sponsors. Dingledine said that the United States Department of Defense funds are more similar to a research grant than a procurement contract.
«از آغاز سال ۲۰۱۲، هشتاد درصد از بودجه ی سالانه ی دو میلیوندلاری پروژه ی تور از دولت ایالات متّحده، با دپارتمان امور خارجهی آمریکا، هیئت کارفرمایان پخش و بنیاد ملّی دانش به عنوان مشارکتکنندگان اصلی گرفته میشد، تا [تور] به طرفداران دموکراسی در مناطق قانونمدار یاری رسانَد. دولت سوئد و سازمانهای دیگر بیستدرصد دیگر را تأمین میکردند از جمله انجیاو ها (خودمم نمیدونم چیان) و هزاران اسپانسر خاص. جناب آقای دینگِلداین (مؤسّس تور) فرمودند که بودجه از طرف وزارت دفاع ایالات متّحده بیشتر شبیه یک اهدای تحقیقاتی میماند تا یک اقدام تدارکاتی.»
خوش به حال تور که انقد بهش پول میدن 🙂
NGoیعنی سازمان های مردم نهاد دوست عزیز
عالی بود