کار با دیتابیس در پایتون

کار با دیتابیس در پایتون
دیتابیس یا پایگاه داده به مجموعهای از دادهها یا اطلاعات که در قالب ساختاری خاص درون یک سیستم ذخیره میشوند، گفته میشود. دیتابیس برای ذخیره، سازماندهی، مدیریت و دسترسی به دادهها استفاده میشود. در این مقاله نحوه کار با دیتابیس در پایتون را بررسی میکنیم.
در دنیای امروز، دیتابیسها در بسیاری از سیستمها، از جمله سیستمهای تجاری، بانکی، حمل و نقل، اطلاعات پزشکی، ارتباطات و … استفاده میشوند. دیتابیسها به دلیل قابلیت مدیریت و دسترسی آسان به دادهها، امنیت بیشتر و سرعت بیشتر در پردازش دادهها، بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. پس دیتابیس یکی از مهم ترین ویژگی هایی است که هر برنامه نویسی باید آن را یاد بگیرد.
برای کار با نرم افزار های مختلف، ابزار ها و ذخیره سازی داده ها، نیاز داریم تا از دیتابیس استفاده کنیم. امروزه پایگاه داده های مختلفی وجود دارند که عبارتند از:
- MySQL
- SQLite
- PostgreSQL
در ادامه قصد داریم تا با استفاده از پایتون دیتابیسی ساخته و عملیات CRUD را روی آن پیاده سازی کنیم.
کار با دیتابیس SQLite3 در پایتون
برای کار با هر دیتابیسی، ابتدا باید کتابخانه آن را فراخوانی کنیم. پس SQLite3 را فراخوانی می کنیم تا بتوانیم از دستورات آن استفاده کرده و به دیتابیس متصل شویم.
import sqlite3
در محله بعد برای این که بتوانیم کدهایمان را مدیریت کنیم، تابع ای تعریف می کنیم و کد هایمان را درون آن قرار می دهیم.
اضافه کردن داده به دیتابیس در پایتون
در این تابع می خواهیم در جدول constumer اطلاعات مصرف کننده را وارد کنیم. به تابع ۴ ورودی میدهیم که شامل اسم، نام خانوادگی، ایمیل و شماره تلفن است. در خط های بعد مثل تابع قبلی نیاز داریم تا به دیتابیس متصل شده و از متد ها استفاده کنیم. مرحله بعدی با استفاده از کوئری های SQL داده ها را در جدول constumer قرار می دهیم.
همانطور که در خط ۵ و ۶ میبینیم باید وروردی هایی که با تابع دادیم را صدا بزنیم. و در پایان برای اعمال تغییرات متد commit را صدا می زنیم.
برای این که تابع اجرا شود آن را فراخوانی میکنیم:
add_table_user('kali', 'boys', 'kaliboys@yahoo.com', 9111111)
برای آشنایی با کوئری های بیشتر میتوانید از sqlite3 docs python استفاده کنید.
نمایش داده های دیتابیس
اکنون از دستور Select برای خواندن همه رکوردها استفاده می کنیم. برای خواندن و نمایش تمام رکوردها از متد fetchall() استفاده می کنیم.
شما میتوانید با استفاده از این متد و حلقه ها در پایتون، داده ها را بخوانید و برای مدیریت بهتر آن ها در فایل جداگانه ذخیره کنید.
در آخر باید این نکته را بگویم که می توانید از تمام query ها به روش هایی که بیان شد استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
