سیستم عامللینوکس

چرا در لینوکس بیشتر از خط فرمان استفاده می شود؟

دلیل استفاده زیاد از ترمینال لینوکس چیست؟

هنگامی که برای اولین بار شروع به استفاده از لینوکس می کنید، متوجه خواهید شد که با وجود محیط های دسکتاپی متعدد، لینوکس برخلاف سایر سیستم عامل ها به خط فرمان (ترمینال) متکی است. دلایل زیادی وجود دارد که خط فرمان لینوکس یا ترمینال لینوکس به عنوان بخشی ضروری این سیستم عامل می باشد.

1. عدم وجود محیط گرافیکی در زمان توسعه یونیکس

از آنجایی که لینوکس یونیکس نیست، اما می توان گفت که لینوکس برپایه یونیکس است. زمانی که یونیکس در اواخر دهه 60 و اوایل دهه 70 در آزمایشگاه بل توسعه یافت، چیزی به نام رابط کاربری گرافیکی وجود نداشت.

در آن زمان بیشتر مردم برنامه‌های خود را روی کارت‌های پانچ ارسال کردند، در حالی که برخی افراد مانند سازندگان یونیکس (دنیس ریچی و کن تامپسون)، توانستند با استفاده از ترمینال لینوکس با سیستم ارتباط برقرار کنند.

این ترمینال ها یا دستگاه های تله تایپ بودند یا پایانه های تصویری که فقط یک صفحه نمایش و یک صفحه کلید داشتند. هر دوی این نوع ترمینال ها فقط از متن پشتیبانی می‌کردند.

2. استفاده ابزارهای برنامه نوسی از خط فرمان

از همان ابتدا، برنامه نویسان اصلی ترین حامیان لینوکس بوده اند، زیرا ابزارهای زیادی برای انجام کارشان در اختیار دارند که اکثر این ابزارها در خط فرمان اجرا می شوند.

به دلیل متن باز بودن لینوکس، برنامه نویس های زیادی اقدام به ساخت برنامه های خود در این سیستم عامل می کنند که اکثر آنها محیط گرافیکی نداشته و در محیط ترمینال قابلیت اجرا شدن دارند.

3. سریع تر بودن ترمینال لینوکس

سریع تر بودن ترمینال لینوکس

حتما میدانید که اجرای برنامه ها در ترمینال لینوکس نسبت به برنامه های گرافیکی بسیار سریع تر است. این یکی از دلایلی است که وقتی لینوکس برای اولین بار روی رایانه های شخصی عرضه شد، توزیع ها به طور پیش فرض در محیط کنسول قرار گرفتند.

برای مثال تصور کنید که یک کامپیوتر i386 با 4 مگابایت رم در اوایل دهه 90، چگونه می توانست یک پنجره گرافیکی ساده را اجرا کند. از این رو بسیاری از توزیع های لینوکس به گونه ای طراحی شده اند که به دلیل استفاده از محیط کامندی در اکثر سیستم های قدیمی قابل اجرا شدن باشند.

4. اجرای ترمینال در سرورها

یکی از دلایل بزرگ ماندگاری ترمینال در سیستم های لینوکسی این است که تقریباً در همه جا کار می کند. از این رو نصب سرورهای لینوکسی فقط با رابط خط فرمان رایج است. زیرا این کار امکان استفاده کارآمدتر از سرور را فراهم می کند.

بیشتر بخوانید: چرا باید لینوکس را یاد بگیریم؟

بسیاری از مدیران سیستم ترجیح می دهند برای مدیریت سرورهای خود از راه دور از طریق SSH وارد سیستم شوند. این سربار کمتر به سرورهای لینوکس اجازه می دهد تا کارآمدتر از سرورهای ویندوز کار کنند.

اجرای ترمینال در سرورها

5. خودکار کردن برنامه های خط فرمان

یکی از مزیت های بزرگ برنامه های خط فرمان نسبت به برنامه های گرافیکی این است که برنامه نویسان می توانند آنها را خودکار کنند.

اگر با برنامه های گرافیکی مانند مدیریت فایل کار می کنید، اغلب با عملیات های تکراری مانند تغییر نام فایل ها مواجه خواهید شد. اگر فایل های زیادی دارید، با یک مدیر فایل رابط کاربری گرافیکی این کار خسته کننده خواهد بود. خط فرمان به شما امکان می دهد از حروف عام برای ایجاد لیستی از فایل ها استفاده کنید.

به عوان مثال اگر می خواهید تمام فایل های متنی خود را در یک فهرست انتقال دهید، از این کد دستوری استفاده کنید:

mv *.txt /kaliboys

اکنون می دانید که چرا لینوکس تا این حد از خط فرمان استفاده می کند. دلایل بسیار زیادی وجود دارد که در این مطلب به پنج مورد آن اشاره شد. اگر شما هم دلیل خاص خود را دارید، می توانید در قسمت کامنت ها با کاربران دیگر در میان بگذارید.

بیشتر بخوانید:

یوسف وفایی

فارغ التحصیل کارشناسی IT، علاقه مند به برنامه نویسی و علم امنیت، عاشق یادگیری حرفه های جدید، کنجکاو برای همه چیز، همچنین همیشه تلاش میکنم تا به هدفم برسم...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا