آموزش

تفاوت http و https در چیست؟ و چگونه بر سئو سایت تاثیر میگذارد

تفاوت http و https در چیست؟

شما به عنوان صاحب یک کسب و کار ، می دانید که کوچکترین تفاوت در یک محصول می تواند استراتژی بازاریابی یا هر چیز دیگری که مربوط به کسب و کار شما باشد را تحت تاثیر قرار دهد و تفاوت هایی ایجاد کند. در این مطلب ، ما به تفاوت http و https و اینکه چگونه روی سئو سایت شما تاثیر می گذارد ، پرداخته و آن را مورد بحث قرار می دهیم.

تاریخچه کوتاه

در ابتدا تمامی توسعه‌ دهندگان وب ملزم به استفاده از HTTP بودند و HTTPS چندان مورد استفاده نبود. HTTP در سال ۱۹۶۵ و HTTPS در سال ۱۹۹۴ توسعه پیدا کردند. به مدت سه دهه، HTTP تنها پروتکل انتقال بود و تا مدت‌ها مشکل خاصی وجود نداشت. اینترنت به شکلی که امروز می‌بینیم و به گونه‌ای که هرشخص با دستگاه خود به آن متصل باشد، وجود نداشت ، هم‌ چنین اتصال به اینترنت پرهزینه بود و به‌ سختی امکان پذیر بود.

تنها مسئله‌ی نرخ نفوذ در اینترنت، نیاز به وجود یک راه امن برای ارسال و دریافت داده‌ها بین دو سیستم را ایجاد نکرد ، بلکه در اصل باید انتقال اطلاعات به‌صورت امن صورت می گرفت. با گسترش استفاده از ایمیل در دانشگاه‌ ها، نیاز به انتقال امن افزایش یافت. با رشد اینترنت و ورود تجارت الکترونیک، بانک‌ ها شروع به یکپارچگی‌ روش‌ های پرداخت با فروشگاه‌ های آنلاین کردند. اطلاعات باید به‌صورت امن منتقل شوند و باید برای این کار راهی وجود داشته باشد.

Http چیست؟

http یا Hyper Text Transfer Protocol به معنای پروتکل انتقال ابرمتن است ، سیستمی که برای ارسال و دریافت اطلاعات از طریق اینترنت استفاده می شود. همچنین به عنوان “پروتکل لایه برنامه” شناخته می شود ، به سادگی اطلاعات را به صورت رمزنگاری شده به کاربر نهایی منتقل می کند. اغلب به عنوان “بدون تابعیت” شناخته می شود.

این سیستم هیچ اطلاعاتی در مورد جلسه قبلی وب ذخیره نمی کند که می تواند در افزایش سرعت بارگذاری صفحه مفید باشد. HTTP برای دسترسی به صفحات HTML ساده که اطلاعات محرمانه ای مانند جزئیات مالی ندارند استفاده می شود و این در صورتی است که امنیت اطلاعات در اولویت قرار نگرفته است.

https چیست؟

hُttps یا Secure hypertext transfer protocol باعث می شود که درخواست های سایت امن و مطمئن ترجمه شود. از دسترسی منابع غیرمجاز به اطلاعات محرمانه ، جلوگیری می کند. وب سایت های با پروتکل HTTPS ، سایت هایی هستند که SSL (لایه سوکت امن) را فعال کرده و کلید SL 2048 بیتی دارند. این امر از تراکنش های سایت با احراز هویت و رمزگذاری محافظت می کند.

در حال حاضر یکی از اولویت های موتور جستجو گوگل https است که به گونه ای تمامی سایت های امروزی دارای این لایسنس یا پروتکل می باشند چرا که در رتبه بندی سایت شما تاثیر بسزایی دارد.

رتبه بندی گوگل بر اساس Https

هدف گوگل ایجاد اینترنت ایمن تر است و در راستای دستیابی به این هدف ، می خواهد از امنیت وب سایت هایی که از طریق گوگل به آنها دسترسی پیدا می کنید ، اطمینان حاصل کند. گوگل در حال حاضر آزمایشی را برای بررسی اینکه آیا وب سایت ها ، از اتصال امن و رمزنگاری شده استفاده می کنند یا خیر ، در الگوریتم های خود برای رتبه بندی جستجو در نظر گرفته است.

از اکتبر 2017 ، هر سایتی که اطلاعات کاربر را با <form> در HTML از طریق HTTP جمع آوری کند ، هنگامی که کاربر در حال تایپ است ، یک هشدار در نوار URL ظاهر می شود. از ژوئیه سال 2020 ، گوگل اعلام کرد که همه سایت های که پروتکل HTTP هستند، اخطار دریافت می کنند.

در واقع این هشدار “غیر ایمن” که در ادرس سایت به کاربران نشان داده می شود ، باعث می شود که کاربران وب سایت شما را ترک کنند. زیرا به آن اعتماد ندارند. که این امر منجر به کاهش بازدیدکنندگان و ترافیک ورودی سایت شما  می شود که در نهایت باعث افت رتبه شما در گوگل می شود.

مزیت های استفاده از https

افزایش رتبه سایت با ارزش ترین مزیت تغییر به HTTPS است. گوگل تأیید کرده است که رتبه بندی سایت ها در HTTPS  افزایش یافته است. HTTPS اطمینان می دهد که داده هایی که از طریق HTTPS ارسال می شوند از طریق TLS یا پروتکل امنیت لایه حمل و نقل محافظت می شوند.

بعضی از این مزیت ها عبارتند از:

  • بهبود رتبه بندی: ممکن است افزایش چشمگیری نداشته باشد ، اما کارشناسان سئو پیش بینی می کنند که قدرت سیگنال رتبه بندی HTTPS با گذشت زمان افزایش می یابد.
  • داده های ارجاع: وقتی به داده های گوگل آنالیتیکس یک سایت HTTP نگاه می کنید، ترافیکی که از منابع ارجاع عبور می کند، می تواند به عنوان ترافیک “مستقیم” ظاهر شود. با این حال، برای یک وب سایت HTTPS، امنیت دامنه مرجع مهم است.
  • امنیت و حریم خصوصی: احراز هویت ارتباط وب سایت و سرور
  • جلوگیری از آسیب شخص ثالث
  • رمزگذاری داده ها و ارتباطات ، مانند سابقه مرور و اطلاعات کارت اعتباری

ایجاد صفحات موبایلی شتاب‌یافته یا AMP

اگر می خواهید از AMP (Accelerated Mobile Pages) استفاده کنید ، باید سایت شما HTTPS داشته باشید.

AMP توسط گوگل به عنوان راهی برای بارگذاری محتوا بر روی دستگاه های تلفن همراه با سرعت بسیار بیشتر ایجاد شده است. محتوای AMP به طور برجسته در SERP های گوگل نشان داده می شود تا تجربه موبایل بهتری را برای کاربران تلفن های هوشمند و رایانه لوحی ایجاد کند.

اگر ایجاد یک وب سایت سازگار با تلفن همراه برای شما مهم است (و باید با توجه به اهمیت روز افزون رتبه بندی جستجوی موبایل و SEO محلی) ، پس تغییر به HTTPS ضروری است.

چند نکته مهم برای انتقال سایت به Https

تفاوت http و https
تفاوت http و https

در حالی که تغییر از HTTP به HTTPS مزایای زیادی دارد ، اما ممکن است هنگام انجام این کار با مشکلاتی روبرو شوید. موارد زیر نکاتی است که هنگام انتقال به HTTPS برای جلوگیری از مشکلات احتمالی مرتبط با سئو ممکن است رخ دهد که باید از آن اطمینان حاصل کنید.

یکی از مهم ترین مشکلات ، کاهش ترافیک وب سایت شما پس از تغییر است. که البته با رعایت این نکات احتمال وقوع آن را کاهش دهید.

  • به گوگل اطلاع دهید که از HTTP به HTTPS تغییر وضعیت داده اید.
  • مسائل مربوط به کنونیکال سازی در سطح دامنه: باید تمامی صفحات وبسایت به ادرس صحیح https شما انتقال داده شود.
  • یک نقشه سایت جدید پس از انتقال ایجاد کنید.
  • تمامی لینک های داخلی خود را به آدرس جدید خود انتقال دهید.
  • تمامی بک لینک های خود را به آدرس جدید تغییر دهید.
  • تغییر به HTTPS احتمالاً باعث می شود که گوگل سایت شما را از نظر کیفیت دوباره ارزیابی کند. اگر از تکنیک های سئو کلاه سیاه استفاده کنید ، خطر از دست دادن رتبه خود را افزایش می دهید. پس صبر داشته باشید و به تدریج به سئو سایت ادامه دهید.
  • مطمئن شوید که به موتورهای جستجو اجازه می دهید صفحات شما را فهرست بندی کنند. فایل هایی مانند robot.txt را اپدیت کنید و آن ها را در دسترس قرار دهید تا خزنده های موتور جستجو گوگل بتوانند به آن دسترسی داشته باشند تا سایت شما سریع تر ایندکس شود.
  • بعد از انتقال ، با استفاده از ابزارهای تحلیل مانند گوگل آنالیتیکس و وب مستر تولز ، به تجزیه و تحلیل آمار وب سایت بپردازید و بررسی کنید که همه چیز بدون مشکل پیش می رود.
  • پیام ها و اخطارهایی که از سرچ کنسول گوگل دریافت می کنید را جدی بگیرید و سعی کنید آن ها را برطرف کنید.

با وجود همه این مشکلات احتمالی ، توصیه می شود که سایت خود را به https مجهز کنید به خصوص اگر صاحب کسب و کاری هستید.

سخن پایانی:

در دنیای امروز اتصال ایمن حرف اول در دنیای اینترنت را میزند از این رو گوگل و موتورهای جستجو از این قاعده مستثنا نیستند و هدف آن ها ایجاد اینترنت امن تر است تا کاربران خود را در برابر حملات احتمالی حفظ کنند. در این مطلب به توضیح تفاوت http و https و چگونگی تاثیر آن بر سئو سایت پرداختیم و مهم ترین نکات را برای شما آوردیم. امیدوارم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

سجاد گلی پور

برنامه نویس سی شارپ، علاقه مند به علوم کامپیوتر، تولید محتوای سئو و فعالیت حرفه ای در زمینه سئو تکنیکال سایت

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا