کد شبا چیست؟ و چگونه آن را دریافت کنیم؟


کد شبا چیست؟ و چگونه آن را دریافت کنیم؟
بانکها از روش های گوناگونی برای شماره گذاری حساب مشتری های خود استفاده میکنند، برای مثال شماره حساب بانک سپه با بانک ملی یکسان نیست و به همین دلیل انتقال وجه بین بانکهای مختلف، با مشکل مواجه می شود. به این خاطر برای جابجایی پول بینبانکی نیازمند یک مکانیزم یکپارچه هستیم. این مکانیزم یکپارچه کد شبا می باشد که در ادامه به چگونگی دریافت شبا خواهیم پرداخت.
شناسه استاندارد بینالمللی یا همان آی بن (IBAN) برای یکپارچهسازی شماره حسابهای بانکی به وجود آمده و تمامی بانکهای ایران از همین استاندارد استفاده میکنند. در این صورت هر حساب بانکی دارای یک شناسه یکتا می باشد که در ایران با نام «شناسه بانکی ایران» و یا بهطور اختصار «شبا» اطلاق می شود. این شماره در ایران با IR شروع شده و پسازآن ۲۴ رقم دیگر قرار میگیرد.


تفاوت شماره شبا با شماره کارت و شماره حساب چیست؟
قبل از اینکه به معرفی و توضیح مفصل شماره شبا بپردازیم، بهتر است وجه تمایز این سه را دریابیم.
شماره کارت: شماره کارت برای انتقال وجه بین بانکی به کار می رود.
شماره حساب: کد شناسایی حساب شما در بانک می باشد و برای انتقال وجه داخلی بین حسابهای یک بانک استفاده می شود. باید توجه داشته باشید که همه حساب ها اعم سپرده گذاری ها و جاری هرکدام یک شماره حساب دارند.
شماره شبا: هر شماره حساب بانکی، یک شماره شبا نیز دارد که برای انتقال وجه بین بانکی از آن استفاده می شود.
تنها وجه تمایز شماره کارت با شماره حساب و شماره شبا در تاریخ انقاضا می باشد که در نتیجه شماره حساب و شماره شبا با تمام شدن مهلت کارت منقضی نمی شوند.
چه زمانی به شماره شبا نیاز داریم؟
همانطور که می دانید در هرنوع تراکنش اعم از پایا و ساتنا و pos و همینطور پرداخت اینترنتی ما به دلیل محدودیت مجاز به انتقال وجه بیشتر نخواهیم بود، بنابراین داشتن کد شبا ضروری است. برای مثال در هنگام ثبت نام در بورس یا برخی خریدها و … برای درک بهتر تصویر زیر را مشاهده کنید.


چگونه شبای بانکی خود را دریافت کنیم؟
امن ترین راه دریافت شبا بانکی از طریق سایت رسمی بانک می باشد که در ادامه ما لیست تمامی بانک های موجود را برای شما آماده کرده ایم که با کلیک بر روی هرآیکون بانک به صفحه دریافت شماره شبا هدایت می شوید.







































































