RSS چیست و طرز استفاده از آن چگونه است؟

RSS چیست و طرز استفاده از آن چگونه است؟
حتما برای شما هم پیش آمده است که به مطالب یک یا چند وب سایت علاقه و یا احتیاج داشته باشید و یا در bookmark مرورگر خود ذخیره کنید تا هر روز به سایت مورد نظر سر بزنید. اگر یک یا دو سایت مد نظر باشد کار بسیار دشوار به نظر نمیرسد اما برای مثلا ۲۰ سایت این کار بسیار پیچیده و زمان بر است. در نهایت اگر سایتی اخبار جدید نداشته باشد شما را بیشتر کلافه خواهد کرد. اما با پیشرفت تکنولوژی کار انسان برای پیش بردن فعالیت ها آسان تر شده است. RSS یکی از همین تکنولوژی هایی است که کار بشر را در این زمینه اسان تر کرده است.
RSS چیست؟
RSS (خوراک خوان) مخفف REALLY SIMPLE SYNDICATION میباشد. از نگاه حرفه ای تر RDF SITE SUMMARY نیز می نامند.
RSS این امکان را به کاربران میدهد تا به آخرین اخبار و مطالب مورد علاقه ی خود در سایت های مد نظر ، دسترسی پیدا کند بدون اینکه بخواهد سایت ها را زیر و رو کند و وقت خود را صرف اینکار کند.
خوراک خوان دائماً سایت را رصد می کند و جدیدترین بروزرسانی ها را به کاربر گزارش می دهد. امروزه اکثر سایت ها به این تکنولوژی مجهز هستند. شما میتوانید کامپیوتر خود را تنظیم کنید تا بتواند به طور خودكار و در زمان های دلخواه با این سایتها تماس گرفته و جدیدترین خبرها و اطلاعات را کسب و به شما اطلاع دهد. پس تنها با چند کلیک و در یکجا میتوانید اخبار و اطلاعات جدید را مشاهده کنید.
به همین جهت کاملا مشخص است که هم وقت و هم انرژی خود را کمتر مصرف خواهید کرد.
یک سند RSS ؛ خوراک، خوراک وب یا کانال نیز نامیده میشود. خوراک خوان یا جمعکننده ، این اخبار و اسناد را جمع آوری میکند و به کاربر نمایش می دهد.
اکثر سایت ها از RSS استفاده می کنند تا اطلاعاتی را که اغلب به روز می شوند ، از جمله مطالب وبلاگ ، اخبار یا قسمت های سریال های صوتی و تصویری ، به دست کاربران برساند.
RSS شامل متن کامل یا خلاصه و ابر داده مانند تاریخ انتشار و نام نویسنده است. همچنین نرم افزار آن را می توان در یک وب سایت فعالسازی کرد و یا روی رایانه شخصی خود یا روی تلفن همراه نصب کرد.
جمع کننده اطلاعات به طور خودکار فید RSS را برای اخبار و اطلاعات جدید بررسی می کند و این امکان را می دهد که لیست به طور خودکار از یک سایت به سایت دیگر یا از یک سایت به کاربر انتقال یابد.
طی شدن این مراحل Web syndication نامیده میشود. همچنین بدانید که به طور پیشفرض Word Press از RSS پشتیبانی میکند. اگر ادمین یا منتشر کننده یک سایت وردپرسی هستید باید با RSS Feeds آشنا باشید ، هر سایت که با وردپرس ساخته شده به حالت خودکار Rss feeds را برای مطالب، برگه ها و… نشر می دهد. همچنین خوراک خوان می توانید واسط کاربری داشته باشد.
مزایای استفاده از RSS چیست؟
همانطور که گفتیم استفاده از RSS مزایای چشمگیری دارد از جمله از آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- به کاربران این امکان را میدهد که بتوانند مدام از آخرین آپدیت سایت های مورد نیاز و مورد علاقه خود خبردار شوند و با کمک rss خوان مطالب جدید سایت را دنبال کنند بدون اینکه مدام به سایت ها سر بزنند.
- اگر شما ادمین سایت هستید ، محتوای شما را قابل حمل میسازد و کاربران میتوانند برای خواندن آفلاین مقاله هم آن را داشته باشند.
- اگر شما ادمین سایت هستید ، استفاده کاربران از rss باعث میشود که مقالات شما در شبکههای اجتماعی بیشتر منتشر شود.
- در وقت و انرژی شما صرفه جویی موثری خواهد داشت.
- میتوانید برای پیدا کردن اخبار یا اطلاعات جدید سایت های بیشتری را در نظر بگیرید و مورد مطالعه قرار دهید.
چگونگی استفاده کاربران از RSS
برای استفاده از RSS دو روش متداول وجود دارد که عبارتند از:
روش اول این است که وارد سایت مورد نظر شوید و سپس آیکن RSS (معمولاً به رنگ نارنجی) یا لینک اشتراک در RSS را در سایت پیداکرده و روی آن کلیک کنید؛ اصولا با این کار لینک اشتراک RSS سایت در اختیار شما قرار میگیرد.
به عنوان یک کاربر تازه کار برای استفاده از Rss یک سایت، میتوانید از نرمافزارها و سایت های زیر استفاده کنید. اسامی زیر تعدادی از خوراک خوان هایی هستند که در ویندوز و اندروید و وب استفاده میشود و هر کدام ویژگی های کوچک متفاوتی دارند مثل نحوه عضویت در آنها ، اما در اصل یک خدمت را ارائه میدهند.
1- Feedly : برترین سایت و منبع شناخته شده برای استفاده از ویژگی های RSS میباشد. نسخه اندروید این سایت نیر وجود دارد.
2- Inoreader: یک نرم افزار اندروید میباشد که به راحتی در PLAY STORE در دسترس میباشد. یک برنامه خبری است که نه تنها یک تجربه خواندن زیبا و سبک را ارائه می دهد ، بلکه ویژگی های قدرتمند جمع آوری و گنجاندن اخبار را نیز در شما ایجاد می کند.
3- The old reader: این برنامه هم مانند برنامه قبل برای اندروید مورد استفاده قرار میگیرد.
4- Bloglovin: وب سایتی جالب برای ذخیره و دریافت مطالب به صورت یکجا میباشد.
5- Feed Demon: این برنامه برای استفاده کاربران در محیط ویندوز می باشد.
فقط کافیست آدرس سایتهای مورد نظر خود را در این نرمافزارها و سایت ها وارد کنید تا آخرین اخبار و مطالب که به اشتراک میگذارند به سادگی برای شما ارسال و ذخیره شود.
توجه داشته باشید که برنامه های فید خوان ویندوز و یا موبایل خیلی به کاربران توصیه نمیشود چرا که این برنامه ها تنها در یک کامپیوتر یا موبایل قابل دسترسی خواهند بود و بدون آنها به مطالب خود دسترسی نخواهید داشت ولی اگر بخواهید در هر زمان و مکانی واز هر ابزاری که به اینترنت متصل است به اطلاعات و اخبار خود دسترسی داشته باشید، احتیاج به یک فید خوان آنلاین ( تحت وب ) دارید. مثل Reader و Bloglovin.
برای استفاده از معروف ترین و بهترین سایت خوراک خوان با ما همراه باشید.
برای این کار می توانید از Feedly استفاده کنید.
ابتدا وارد سایت feedly میشویم و برای ساخت اکانت گزینه GET STARTED رو میزنیم.
گزینه continue whit google را انتخاب میکنیم.
در مرحله بعد شماره یا جیمیل خود را وارد می کنیم. توجه کنید که فقط حساب گوگل را میپذیرد. اگر gmail خود را وارد کردید در مرحله بعد باید رمز همان gmail را وارد کنید.
با نمایش صفحهی زیر نام نویسی شما تکمیل شده و جزو کاربران feedly محسوب میشوید. گزینه CREAT A FEED رو انتخاب میکنیم و موضوع دلخواه یا مورد نیاز خود را که میخواهیم اخبار آن برایمان ذخیره شود را مینویسیم.
در این مرحله برای انتخاب سایت هایی که مطالب آنها را نیاز داریم گزینه ADD CONTENT رو انتخاب میکنیم. صفحهی زیر باز میشود که در اینجا آدرس سایت مورد نظرمان را وارد میکنیم. (برای مثال ما سایت kaliboys را انتخاب کردیم)
سایت دلخواه و مورد نیاز را انتخاب کرده و گزینه FOLLOW را میزنیم. ثبت نام و ورود شما تکمیل شد و شما میتوانید تعداد زیادی موضوع (FEED) برای خود انتخاب کنید.
انتشار در RSS
سایت های ساخته شده با Word Press، به طور پیشفرض ، فید RSS را منتشر میکند. اما شما میتوانید بازدیدکنندگان سایت خود را از طریق اضافه کردن یک آیکون RSS به نوار کناری سایت و یا هر جای دیگری که بیشتر در دید کاربران باشد تشویق به عضویت در فید RSS خود کنید.
همچنین گفته شد که Word Press بهطور اتوماتیک RSS Feeds تولید میکند، اما شما میتوانید آن را کنترل کنید و تغییر دهید. شما با تغییرات خاص میتوانید RSS Feeds پرکاربردتری را تهیه کنید. شما میتوانید از RSS جداگانه برای هر دسته و انواع مختلف پست سفارشی استفاده کنید.
فرمت خاص XML که RSS وبسایت یا وبلاگ را میسازد به دو طریق تولید میشود: خودکار یا دستی.
اکثر سایتها و وبلاگها از طریق سیستمها یا نرم افزارهای مدیریت محتوا CMS مدیریت میشوند. با استفاده از این برنامهها مطالب مورد نظر را وارد میکنند و انتخاب کردن گزینه انتشار، کدهای مورد نیاز برای ساخت صفحه یا قسمت مورد نظر ایجاد میشود.
حذف مطالب قدیمی و جایگزینی مطالب جدید معمولاً در همین زمان انجام میشود و فایل XML فید RSS وبسایت با افزودن آیتمهای جدیدی که به پست جدید اشاره دارند این کار را انجام میدهد.
از طرفی ، در برخی از سایتهایی که به صورت سفارشی با استفاده از نرم افزار هایی مثل Dreamweaver ساخته میشود امکان تولید خودکار RSS وجود ندارد.
سازنده سایت باید خودش فایلهای XML را به روزرسانی کند و یا از نرم افزار و امکاناتی استفاده کند که به صورت رندوم سایت را بررسی کند و تغییرات ایجاد شده را شناسایی کند.
موفق باشید/
