آموزش

همه چیز درباره انواع استاندارد های USB

همه چیز درباره انواع استاندارد های USB

در جامعه مدرن امروزی تقریبا هر وسیله الکترونیکی که در زندگی روز مره خود از آن استفاده می کنید از تکنولوژی USB در آن استفاده شده است. هر چند کابل های USB در رابط های متنوعی ساخته شده اند اما هیچ کدام از این استاندارد ها با دیگری سازگار نیست، همین امر اگرچه یک مشکل جزیی به حساب می آید اما در بعضی مواقع باعث دردسر های مختلفی برای استفاده کنندگان از این تکنولوژی شده است.

برای مثال شاید micro B و mini USBs به یک معنی باشند اما نمی توانید هر کدام از این استاندارد ها را به دیگری متصل کنید. برای پیچیدگی بیشتر تکنولوژی USB و صنعت ساخت درگاه های آن هر روزه در حال پیشرفت بوده و حتی شما استاندارد های یکسان با سرعت مختلف را هم می توانید مشاهده کنید. ما برای شما توضیح کاملی آماده کرده‌ایم تا با جزییات کامل این تکنولوژی آشنا شوید.

USB Type A

انواع استاندارد های USB
USB Type A

به عنوان استاندارد نوع A نیز شناخته میشود. این نوع USB اکثرا در کنترلر های میزبان در کامپیوتر ها و هاب های شبکه استفاده می شود.

سوکت USB-A خیلی اندک در اهداف بالا رود در دستگاه ها استفاده می شود. این به این دلیل است که میزبان USB از جریان 5V DC پشتیبانی می کند.

در بعضی از مواقع نیز از کابل USB-A نر به USB-A نر برای ایجاد ارتباط بین دو نوع پورت USB-A ماده استفاده می شود. توجه داشته باشید که از کابل A-A برای ایجاد ارتباط بین دو کامپیوتر میزبان استفاده نمی شود.

انواع استاندارد های USB
USB Type A

USB Type B

 

انواع استاندارد های USB
USB Type B

این نوع درگاه به عنوان استاندارد نوع B نیز شناخته می شود. این درگاه برای دستگاه هایی همچون چاپگر و ارتباط بالا رود در هاب طراحی شده است. اولین و مهم ترین دلیل توسعه و ساخت USB نوع B برای اجازه ارتباط بین دو کامپیوتر بدون ریسک است. این استاندارد هم اکنون نیز مورد استفاده قرار می گیرد دلیل آن هم این است که به نسبت دیگر استاندارد های USB خیلی کم تغییر داشته است.

 

USB Type C

 

انواع استاندارد های USB
USB Type C

به عنوان استاندارد نوع C نیز شناخته می شود. این استاندارد جدیدترین رابطی است که امروزه در بازار جهانی و دستگاه های هوشمند مورد استفاده قرار میگیرد. این رابط از سرعت USB 3.1 نیز پشتیبانی میکند. بر خلاف دو استاندارد نوع A و B استاندارد نوع C می تواند در هر دو کامپیوتر میزبان مورد استفاده قرار بگیرد. امروزه نیز بیشتر دستگاه ها اعم از لپتاپ ها و گوشی های هوشمند از این نوع استاندارد استفاده می کنند.

استاندارد USB نوع C از سرعت های USB2.0 / USB3.0 / USB 3.1 نسل یک و دو پشتیبانی می کند. یک کابل USB نوع C که از سرعت USB-3.1 نسل دو پشتیبانی می کند میتواند داده ها را با حداکثر سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه منتقل کنند البته منبع تغزیه ۲۰ ولت و ۵ امپر (۱۰۰وات) نیاز است. همچنین برای پشتیبانی از پورت دیسپلی و HDMI این قابلیت را دارا می باشد.

 

USB Mini B

انواع استاندارد های USB
USB Mini B

همانند USB-B برای دستگاه های جانبی استفاده می شود با این تفاوت که این دستگاه ها از اندازه کوچکتری برخوردار هستند. این استاندارد داری ۵ پین ارتباطی هستند که یک پین اضافی به نام پین ID دارند تا از تکنولوژی OTG (USB on go) پشتیبانی کنند. به سبب همین پین می توان از وسیله های جانبی به عنوان میزبان USB استفاده کرد. این پورت برای گوشی های هوشمند امروزی طراحی شده بود اما با طراحی نازک تر گوشی های هوشمند این درگاه جای خود را به micro USB داد. اما امروزه بعضی از دوربین ها همچنان از این درگاه استفاده می کنند اما برای دستگاه های دیگر مجوز استفاده از این درگاه صادر نمی شود.

 

USB Micro B

 

انواع استاندارد های USB
USB Micro B

این درگاه از لحاظ طراحی کوچکتر می باشد تا در دستگاه های موبایلی مورد استفاده قرار گیرد و این امکان را به سازندگان گوشی های هوشمند داد تا دستگاه های خود را نازکتر بسازند. همچنین قابل اتصال به کامپیوتر های میزبان یا هاب ها هستند.

این درگاه دارای ۵ پین میباشد که از OTG پشتیبانی می کند و اجازه می دهد که گوشی های هوشمند و دیگر دستگاه های موبایلی اطلاعات درایو خارجی ، دوربین دیجیتال یا دیگر دستگاه های جانبی را بخوانند. البته به این نکته توجه داشته باشید که برای استفاده از قابلیت OTG کابل ارتباطی نیز باید سیم مخصوص OTG را نیز داشته باشد.

در ۲۲ اکتبر سال ۲۰۰۹ سازمان ITU اعلام کرد که رابط کاربری Micro USB با UCS ادغام شده و در صنایع استفاده شود.

USB 3.0 Type A

انواع استاندارد های USB
USB 3.0 Type A

ظاهر خود را از USB نوع A به ارث برده است از USB 2.0 و USB 1.1 نیز پشتیبانی میکند. همچنین این استاندارد از ارتباط پایین رود نیز پشتیبانی میکند که فقط در کنترلر های میزبان و هاب ها استفاده می شوند.

این نوع USB دارای پین های بخصوصی است که در استاندارد نوع A و USB 2.0 وجود ندارد. این درگاه برای سرعت های ۵ گیگابیت برثانیه طراحی شده است که به پهنای باند Super Speed نیز مشهور است. همچنین این قابلیت را دارد که اطلاعاتی که نرخ داده‌ پایین دارند را نیز منتقل کند. USB 3.0 معمولا با رنگ آبی در درگاه آن شناخته میشود بعضا دارای نماد SS نیز میباشد تا با USB-A متمایز شود.

 

USB 3.0 Type B

 

انواع استاندارد های USB
USB 3.0 Type B

این درگاه برای لوازم جانبی مانند چاپگر ها طراحی شده است که پورت ارتباط بالا رود برای هاب یا دیگر لوازم جانبی بزرگتر مورد استفاده قرار بگیرد. این درگاه نیز میتواند از Super Speed و سرعت USB 3.0 پشتیبانی کرده و همچنین از نرخ انتقال داده پایین در USB 2.0 نیز بطور همزمان پشتیبانی کند. درگاه USB 3.0 B به درگاه USB 2.0 B سازگار نیست زیرا این استاندارد داری برآمدگی برای شارژ درگاه است. اما درگاه USB 2.0 B میتواند به درگاه مادگی USB 3.0 B متصل شود.

USB 3.0 Micro B

انواع استاندارد های USB
USB 3.0 Micro B

این درگاه دارای ۵ پین اضافی دیگر نیز میباشد. این پین ها در کنار درگاره USB 2.0 Micro B قرار دارد تا بتواند به استاندارد کامل USB 3.0 وسرعت انتقال آن دست پیدا کند. این درگاه در حافظه های جانبی دوربین های دیجیتال گوشی هوشمند و دیگر دستگاه های USB 3.0 دیده میشود.

با رشد نیاز به انتقال سریع داده بیشتر صنایع کاربردی مانند تصویر برداری سه بعدی شروع به استفاده از USB 3.0 Micro B در سیستم خود کردند. همچنین درگاه قفل دار به پیچ نیز از USB 3.0 Micro B ساخته شده است تا ارتباط امن داخلی بدون قطعی داشته باشد.

 

USB 3.0 Internal Connector (20 Pin)

انواع استاندارد های USB
USB 3.0 Internal Connector 20 Pin

شرکت اینتل این درگاه را توسعه داده است. این درگاه برای اتصال پورت های USB SS خارجی به پنل جلویی مادربرد استفاده میشود. این درگاه ۲۰ پینی دارای دو کانال سیگنالی USB 3.0 است که اجازه میدهد دو کانال مجزای USB 3.0 به انتقال اطلاعات بپردازد.

 

USB 3.1 Internal Connector

انواع استاندارد های USB
USB 3.1 Internal Connector

USB 3.1 Internal Connectorشرکت اینتل این درگاه را توسعه داده است. از این رابط برای متصل کردن مادر برد به پنل جلویی USB استفاده میشود. این درگاه نیز مانند نسل قبل خود دارای ۲۰ پین برای ارتباط دو کاناله است اما از لحاظ ساختاری محکم تر شده و اندازه آن کوچکتر شده است.

rmahdavi

کارشناس ارشد کامپیوتر گرایش نرم افزار #IUST. علاقه مند به دنیای تکنولوژی deep learning and ai و خودرو.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا