آموزش

انواع مهاجرت کدامند و هر کدام چه ویژگی هایی دارد؟

مهاجرت تحصیلی، کاری، ازدواج، سرمایه گذاری، فاند، تولد، پناهندگی و ...

انواع مهاجرت کدامند و هر کدام چه ویژگی هایی دارد؟

همانطور که در مقاله قبلی شرایط مهاجرت را به طور کامل بررسی کردیم در این مقاله هم روش های مهاجرت را بررسی می کنیم. مهاجرت طرق مختلفی دارد که با توجه به شرایط و هدف خود از مهاجرت میتوانید راه خود را مشخص کرده و بهترین مسیر را انتخاب کنید. در این مقاله از کالی بویز قصد داریم تا شما را با انواع مهاجرت و ویژگی هر کدام آشنا کنیم.

مهاجرت از طریق تحصیل

مهاجرت از طریق تحصیل
انواع مهاجرت (مهاجرت تحصیلی)

یکی از دلایل رشد اقتصادی و افزایش تولید و در نتیجه توسعه و ثروتمند شدن برخی کشور‌ها پیشرفت دانش و علم می باشد. بنابراین یکی از سرمایه گذاری هایی که هر کشور برای پیشرفت خود انجام می دهد، اهمیت دادن به دانش، دانش آموختگان و جذب دانشجویان برتر می باشد تا  بتوانند برای پیشرفت بیشتر از توانایی و مهارت آنها بهره بگیرند.

هر فردی میتواند هدفی برای مهاجرت های تحصیلی خود داشته باشد از جمله اقامت بعد از تحصیل یا گرفتن مدارک با ارزش و یا پرداخت هزینه معقول و … و بنابر هدف خود می تواند با بررسی و تحقیق، مناسب ترین کشور را برای ادامه زندگی و یا تحصیل انتخاب کند.

بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی

کیفیت بالای آموزش و هزینه کم آن، دو دلیل مهم برای انتخاب کشور مناسب برای این نوع مهاجرت هستند. به صرفه بودن هزینه تحصیلی نسبت به برخی ویژگی ها مثل استانداردهای آموزشی، خدمات ارائه شده و سطح بالای آموزش در برخی کشور ها کمک کننده برای انتخاب بهترین مکان است.

از جمله این کشور ها می توانیم به آلمان، کانادا، اتریش، انگلستان، ایتالیا، آمریکا، استرالیا و … اشاره کنیم. همچنین بسته به شرایطی، در کشور های اتحادیه شنگن می توانید به صورت رایگان به تحصیل بپردازید.

حدود ۴۰ درصد از برترین دانشگاه های جهان از لحاظ سطح علمی در اروپا هستند و تقریبا از 200 دانشگاه برتر جهان یک چهارم آن در انگلستان است.

جالب است بدانید که دانشگاه اکسفورد واقع در انگلستان رتبه نخست را برای چهارمین سال متوالی در بین برترین دانشگاه های جهان کسب نموده است. از برترین دانشگاه های کانادا نیز می توان به مموریال نیوفاندلند و مونترال اشاره کرد.

ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر و زیر شاخه های آن

اگر شما به دنبال مهاجرت تحصیلی در رشته کامپیوتر هستید بدون شک باید بهترین کشورهایی که در این زمینه امکانات زیاد و پیشرفت خوبی داشتند را انتخاب کنید.

امروزه به دلیل اینکه اکثر کشورها به دنبال پیشرفت در علم و تکنولوژی هستند و آن را لازمه ادامه زندگی میدانند پس انتخاب کشور مقصد برای تحصیلات در حوزه علوم کامپیوتر و تکنولوژی کار دشواری نمیباشد. در ادامه به بررسی برترین کشور ها و دانشگاه ها در حوزه فناوری و تکنولوژی میپردازیم.

  • کشور آمریکا: دانشگاه استنفورد ، کارنگی ملون و دانشگاه کالیفرنیا و همچنین مؤسسه فناوری ماساچوست، دانشگاه واشنگتون (رتبه 16 در رشته های مرتبط با کامپیوتر) و همچنین دانشگاه تگزاس (رتبه 26 در رشته های مرتبط با کامپیوتر) جزو بهترین مراکز برای فراگیری این علم میباشد.
  • کشور کانادا: دانشگاه تورنتو (رتبه 10) ، دانشگاه بریتیش کلمبیا(رتبه 23)، دانشگاه واترلو (رتبه 31) و همچنین دانشگاه مک گیل و 15 دانشگاه دیگر در این حوزه رتبه دار میباشند.
  • کشور انگلستان: دانشگاه سلطنتی لندن(رتبه 12 )، دانشگاه ادینبرو (رتبه 21) و دانشگاه کالج لندن(رتبه 27 ).
  • کشور آلمان: دانشگاه مونیخ و ۴ دانشگاه دیگر جزو برترین دانشگاه‌های جهان در این رشته میباشد. فرانسه و ایتالیا در رتبه های بعدی قرار دارند.

فاند (fund) تحصیلی به چه معناست؟

فاند (fund) تحصیلی به چه معناست؟
انواع مهاجرت (فاند تحصیلی)

Fund تحصیلی به معنی تهیه وجه به منظور هدفی خاص یا همان سرمایه گذاری در راستای تحصیل میباشد. فاندها به طور معمول در ازای انجام وظایف و تعهدات خاص در راستای تحصیل و یا اینکه فرد شرایط خاصی یا نیاز مالی داشته باشد، به فرد تعلق میگیرد. همچنین فاند به افرادی تعلق میگیرد که یکی از شرایط زیر را داشته باشند:

  • داشتن نمرات و مهارت بالا
  • عدم توانایی مالی دانشجو برای تحصیل
  • دارا بودن استانداردهای مورد نظر دانشگاه برای بورسیه شدن
  • و…

دو گروه اصلی فاند کدامند؟

  1. هزینه‌ لازم برای شهریه و دیگر هزینه های دانشجو که به طور مستقیم یا غیر مستقیم به آنها پرداخت میشود.
  2. پول و هزینه ای که به عنوان دستمزد برای فعالیتهای دانشگاهی و پژوهشی به دانشجو پرداخت میشود.

انواع فاند ها کدامند؟

Research Assistantship (دستیار کمک پژوهشی): این نوع از کمک هزینه به دانشجویانی که در انجام امور پژوهشی مورد نظر استاد مثل مدیریت یا شرکت در کنفرانس‌ها ، حضور مداوم در آزمایشگاه‌ها، همکاری در ارائه و نوشتن مقالات با استاد همکاری میکنند ، تعلق میگیرد. این نوع فاند اغلب به دانشجویان دکترا داده میشود.

Teaching Assistantship (دستیار آموزشی): این نوع از کمک هزینه به کسی که کارهای کمک آموزشی مثل تصحیح امتحانات ، برگزاری کلاس حل تمرین و … را بر عهده می‌گیرد پرداخت میشود.

Grant: بر اساس نیاز دانشجو کمک هزینه ای در نظر گرفته میشود که به آن گرنت میگویند.

گرنت میتواند از طرف دانشگاه ، دولت و یا موسسه های خیریه ، مستقیما به خود دانشجو داده شود یا از شهریه و هزینه‌های تحصیل وی کم شود (Waiver).

Financial Need و Tuition grant: کمک هزینه هایی که دولت به دانشجوهای نیازمند پرداخت میکند. روشن است که تمام بررسی های لازم و در ایالات متحده آزمون‌هایی مثل Pell grant یا FSEOG و در کشور های دیگر با روند های دیگر انجام میشود تا این هزینه به درستی صرف شود.

Awards: این فاند به عنوان یک پاداش به افراد واجد شرایط داده میشود و عدم نیاز به بازپرداخت آن یک امتیاز بزرگ است.

افراد با استعداد و مهارت خاص این فاند را دریافت میکنند و یا به عنوان کمک برای رسیدن به اهداف و منافع دانشجویان از طرف موسسه ها و یا شرکت ها به دانشجویان داده میشود.

Scholarship: همان بورسیه میباشد که به عنوان کمک هزینه‌ ، طبق ویژگی ها و شایستگی ها و همچنین سابقه هنری یا ورزشی با ارزش افراد متقاضی برای ادامه تحصیل به فرد داده میشود.

این نوع از کمک هزینه به صورت ترمی میباشد که معمولا شرط دریافت آن در ترم بعد ، معدل بالای ترم قبل میباشد.

شرط بورسیه شدن فرد بالا بودن سطح تحصیلی و علمی و همچنین بالا بودن معدل و نمرات دانشگاه میباشد. همچنین قبولی در آزمون هایی مثل GRE و GMAT و …میباشد.

Fellowship : این نوع از فاند تعلق به دانشجویان دوره دکترا و در موارد خاص به دانشجویان کارشناسی ارشد دارد.

این نوع فاند به گروه های پژوهشی که هدف و پژوهش خاصی را در نظر دارند تعلق میگیرد و معمولا تمدید سالانه دارند.

گرفتن اقامت از طریق ازدواج

گرفتن اقامت از طریق ازدواج

اخذ اقامت و مهاجرت از طریق ازدواج در هر کشور و ملیتی قوانین و شرایط خاص خود را دارد. شما نیز برای اخذ اقامت از این طریق با تمام مراحل و شرایط آن آشنا شوید تا بتوانید به درستی مسیر را طی کنید. در ادامه به نکاتی درباره این نوع مهاجرت ، اشاره میکنیم .

قوانین اخذ اقامت از طریق ازدواج

اگر فردی با یک تبعه خارجی ازدواج کند ، میتواند مهاجرت و تابعیت خود را از این طریق به دست آورد.

بر طبق بند6 ماده 976 قانون مدنی ، اگر یک زن خارجی با مرد ایرانی ازدواج کند، کسب تابعیت برای زن خارجی به طور تحمیلی است اما ازدواج یک مرد خارجی با یک زن ایرانی، اجباری برای اخذ تابعیت ندارد.

برای اخذ اقامت از این طریق در ابتدا باید ازدواج به طور رسمی ثبت شده و سپس شما به سفارت مراجعه کنید و با ارائه مدارک لازم درخواست ویزای ازدواج کنید.

مدارک شما توسط سفارت بررسی میشود و اگر مدارک تایید و توان مالی همسر تبعه شما برای تامین هزینه زندگی مشترک به میزان کافی بود ، ویزای ازدواج صادر میشود. اعتبار این ویزا یک ساله میباشد همچنین قابل تمدید نیز میباشد.

از ویژگی های این نوع مهاجرت هزینه پایین، برخورداری از حقوق مساوی با شهروندان اتحادیه اروپا، مجاز بودن برای اشتغال تمام وقت و دریافت تابعیت بعد از گذشت حدود سه سال می باشد. در این نوع ازدواج و مهاجرت تا ۳ سال مرد وظیفه دارد تمام هزینه های همسر خود را برعهده بگیرد.

مهاجرت از طریق پناهندگی

مهاجرت از طریق پناهندگی
انواع مهاجرت (مهاجرت از طریق پناهندگی)

مطمعناً کلمه پناهندگی و پناهنده به گوشتان خورده است. میتوانیم به نوعی پناهندگی را جزو انواع مهاجرت بدانیم اما توجه کنید که پناهندگی غیر قانونی میباشد و استفاده از این روش به هیچ عنوان توصیه نمیشود.

طریقه درخواست پناهندگی

گرچه پناهندگی روند قانونی ندارد اما فرد برای پیمودن این روند باید درخواست رسمی خود را مکتوب کند و منتظر اعلام نتیجه‌ی درخواست خود از طرف مقامات بخش مهاجرت کشور پناهنده پذیر بماند.

اگر درخواست فرد پذیرفته شود ماندن در آن کشور ایرادی ندارد اما اگر پذیرفته نشود فرد باید آن کشور را ترک کند در صورت عدم ترک آن کشور ، ماندن در آنجا غیرقانونی بوده ؛ فرد دستگیر و به کشور خود فرستاده میشود.

اما در طول این روند از طرف دولت به این افراد کمک هزینه ای داده میشود که بتواند برای این مدت در کشور بماند.

مهاجرت از طریق تولد

مهاجرت از طریق تولد
انواع مهاجرت (مهاجرت از طریق تولد)

امروزه شاهد این قضیه هستیم که بسیاری از زوج ها به کشور دیگری مهاجرت میکنند تا فرزند خود را در آن کشور به دنیا بیاورند و از مزیتهای این قضیه برخوردار بشوند.

از مزیتهای تولد فرزند در کشور دیگر گرفتن حق شهروندی ( اقامت ) آن کشور برای فرزند میباشد. همچنین با اخذ حق شهروندی فرزند ، والدین نیز میتوانند از مزایای بخصوصی از جمله اخذ تابعیت و اقامت در محل تولد فرزندشان و همچنین بعد از بازنشستگی به راحتی درآن کشور ، شهروند به حساب بیایند ؛ بهره ‌مند شوند.

اخذ تابعیت همه کشورهای جهان دارای دو قائده میباشد که هر کشور ممکن است یکی از این قوانین را داشته باشد.

  1. از طریق قائده خون و اصالت: تابعیت فرزند بستگی به والدین خود دارد یعنی ملیت فرزند بنابر ملیت پدر و مادر خود کسب میشود. ایران ، آلمان ، ترکیه ، ایتالیا و … از جمله کشورهایی هستند که از قائده خون پیروی میکنند.
  2. از طریق قاعده خاک و محل تولد: این قائده بیانگر این است که اگر شخصی در یک کشور متولد شود ، تابعیت آن کشور را دریافت میکند. آمریکا ، شیلی ، کانادا ، برزیل ، آرژانتین و … از جمله کشورهایی هستند که از این قائده پیروی میکنند.

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
انواع مهاجرت (مهاجرت از طریق سرمایه گذاری)

اGolden visa یا همان ویزای سرمایه گذاری که در سال 1984 ، در کشور سنت کیتس و نویس تاسیس شد، در سالهای اخیر جزو محبوب ترین ویزا ها قرار گرفت. به این نوع ویزا ، ویزای طلایی نیز گفته میشود.

اصل کار این نوع مهاجرت طبق جذب و جابجایی سرمایه میباشد که فرد از طریق خرید سهام ، خرید ملک یا کارآفرینی میتواند مهاجرت از طریق سرمایه گذاری را شامل شود.

در این نوع مهاجرت خانواده سرمایه‌گذار نیز میتوانند اقامت بگیرند اما برخی کشور ها شرایطی از جمله سن قانونی ، مدرک زبان و .. را تعیین کرده اند.

هزینه‌ی زیاد این نوع مهاجرت میتواند جزو معایب آن باشد. پول سرمایه گذاری شده ، مالیات زیاد و … هزینه‌ی هنگفتی لازم دارد که از قبل حتما باید تمام جوانب آن سنجیده شود.

مهاجرت از طریق کار

مهاجرت از طریق کار
انواع مهاجرت (مهاجرت از طریق کار)

برای این نوع مهاجرت بهتر است افراد از مهارت و دانش بالایی برخوردار باشند. مهاجرت و اخذ ویزای کاری بستگی به این دارد که شخص از کشور مقصد ، پیشنهاد کاری دریافت کرده باشد این پیشنهاد کاری در برخی کشور ها لازمه‌ی مهاجرت و در برخی دیگر به عنوان امتیاز محسوب میشود.

مهاجرت از طریق Express Entry

این سیستم مهاجرت را برای متقاضیان، از طریق ۴ روش امکان پذیر میسازد. این ۴ برنامه ، تجربه کانادایی، نیروی متخصص فدرال، نیروی کار ماهر و برنامه های مهاجرت استانی و … میباشد.

تسلط بر زبان ، رزومه کاری ، مدارک کسب شده بین المللی ، دریافت پیشنهاد شغلی در کانادا و وضعیت تاهل از مهمترین معیارها برای سنجش افراد و امتیازدهی به آنها در این روش می‌باشد.

رشته های مهندسی کامپیوتر ( سخت افزار ، نرم‌افزار و IT ) جزو پر درآمد ترین رشته های دانشگاهی میباشد و درآمد آن بستگی به سوابق کاری و سمت شغلی فرد دارد.

به طور معمول بیکاری در این رشته کمتر از سایر رشته ها میباشد. همچنین دانشجویان در حال تحصیل میتوانند همزمان در بازار کار مربوط به رشته خود مشغول به کار شوند.

آلمان و آمریکا بزرگترین طالب مهندسان کامپیوتر میباشند. و کشورهایی مثل آلمان و اتریش به دلیل کمبود مهندسان و همچنین علم کامپیوتری ، از طریق ویزای کاری می توانید وارد و مشغول به کار شوید و در کشورهایی مثل کانادا با داشتن و ارائه مدرک تحصیلی ارشد یا دکتری در حوزه کامپیوتر میتوانید از امتیاز بالایی برخوردار شوید.

برنامه استانی (PNP) چیست؟

تقریبا تمام استانها برنامه مهاجرتی مخصوص به خود دارند. برنامه مهاجرتی استانی به هر استان این امکان را میدهد که با توجه بر شرایط کاری و اقتصادی و … برای خود قوانینی را برای جذب مهاجر وضع کند.

حدود 80 برنامه استانی در کشور کانادا وجود دارد که هر استان قوانین و اهداف خود را در جذب مهاجر دارند.

علاوه بر تمام این روشها ، راه های دیگری نیز برای مهاجرت وجود دارد.

از جمله مهاجرت از طریق ویزای توریستی ، مهاجرت افراد با توانمندی خاص ( فوتبالیست ، بازیگر و..) ، از طریق داشتن یک اسپانسر و …

بهترین روش برای مهاجرت

در این مقاله راه های مهاجرت را به طور کامل شرح داده و شرایط و ویژگی هر کدام را به طور واضح بیان کردیم.

از این رو فرد مهاجر باید تمام جوانب و ویژگی های کشور مبدا ، کشور مقصد ، سرمایه ، هدف ، تحصیلات شخصی ، وضعیت تاهل ، تسلط و یادگیری زبان و … را در نظر گرفته و سپس با مشورت گرفتن از یک وکیل مجرب بهترین راه را انتخاب نموده و مهاجرت کند.

زهرا مدحی

دانشجوی مهندسی کامپیوتر و علاقه مند به یادگیری فناوری اطلاعات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا