برنامه نویسی

معرفی انواع توسعه دهندگان و بررسی تفاوت آن ها

معرفی انواع توسعه دهندگان و بررسی تفاوت آن ها

در همه رشته هایی که وجود دارد ، افراد مختلف نقش های متفاوتی را در دستیابی به اهداف این رشته ایفا می کنند. این امر به ویژه در مورد انواع توسعه دهندگان صادق است. به عنوان مثال ، توسعه دهنده ای که بر ظاهر یک سایت تمرکز می کند و توسعه دهنده ای که بر بک اند آن تمرکز دارد.

انواع توسعه دهندگان

می توانید انواع توسعه دهندگان را در لیست زیر مشاهده کنید:

  • Backend Developer
  • Frontend Developer
  • Full Stack Web Developer
  • Desktop Developer
  • Mobile Developer
  • Graphics Programmer
  • Database Administrator
  • Data Scientist
  • DevOps/Site Reliability Engineer
  • Quality Assurance Developer
  • Client Relationship Management Developer
  • Embedded Developer

Backend Developer

توسعه دهنده بک اند به عنوان توسعه دهنده سمت سرور شناخته می شود که بر منطق سیستم های نرم افزاری تمرکز می کند. به عنوان مثال بررسی می کند چه چیزی باعث عملکرد یک سیستم و بهبود آن می شود. همچنین او سیستم هایی که داده ها را پردازش و ذخیره می کنند و اغلب محاسبات پیچیده الگوریتمی را در این فرایند انجام می دهند، طراحی می کند. توسعه دهنده بک اند دومین نوع پر تقاضا بعد از توسعه دهنده فول استک است. توسعه دهنده بک اند معمولاً به یکی از زبان های برنامه نویسی جاوا، سی پلاس پلاس، پایتون، پی اچ پی، سی شارپ و … مسلط است. همچنین توسعه دهنده بک اند به طور متوسط ​​بیشتر از توسعه دهنده فرانت اند، حتی با سطح تجربه یکسان، درآمد دارد.

Frontend Developer

توسعه دهنده فرانت اند که به آن “توسعه دهنده سمت کلاینت” نیز گفته می شود، بر ایجاد، نگهداری و بهبود رابط کاربری نرم افزارها تسلط دارد. اکثر ما هنگام استفاده از محصول یا فناوری با رابط کاربری تعامل داریم که توسعه دهنده فرانت اند وظیفه توسعه آن را دارد. او با زبان های برنامه نویسی JavaScript و CSS و HTML کار می کند همچنین به فریم ورک های فرانت اند مانند React ،Angular یا jQuery مسلط است.

Full Stack Web Developer

یک توسعه دهنده فول استک از مجموعه مهارت های توسعه دهندگان بک اند و فرانت اند استفاده می کند. بنابراین آنها هم بر اساس منطق برنامه و هم رابط کاربری آن کار می کنند. حقوق یک توسعه دهنده فول استک بیشتر از توسعه دهندگان فرانت اند و بک اند است که این اتفاق منطقی هم هست زیرا او مهارت های بیشتری را می داند.

Desktop Developer

توسعه دهنده دسکتاپ روی نرم افزاری کار می کند که بر روی رایانه های رومیزی (PC) اجرا می شود. این نرم افزار برای کار در یک سیستم عامل مانند Windows ،Apple OSX یا Linux طراحی شده است. آنها برخی از مهارت های مشابه توسعه دهندگان بک اند را دارند. حدود 10 تا 15 سال پیش، بازار کار توسعه دهندگان دسکتاپ بیشتر از امروز بود. اگرچه هنوز تعداد زیادی فرصت کاری برای توسعه دهنده دسکتاپ در این زمینه وجود دارند.

Mobile Developer

در حالی که توسعه دهندگان دسکتاپ برای رایانه های رومیزی کد میزنند، توسعه دهندگان موبایل هم برای سیستم عامل های IOS یا Android و غیره کد می زنند. برخی از توسعه دهندگان موبایل اساساً توسعه دهندگان فرانت اند هستند که از فناوری های موبایل ، سیستم عامل ها و زبان های نرم افزاری به جای وب استفاده می کنند. در حالی که برخی دیگر برنامه ها و سیستم های مستقل مانند توسعه دهندگان دسکتاپ ایجاد می کنند. آنها عمدتا از زبانهای خاص دستگاههای iOS و دستگاههای Android استفاده می کنند.

Graphics Programmer

برنامه نویسان گرافیک عمدتا در زمینه های تولید بازی های ویدیویی و جلوه های ویژه فعالیت می کنند. آنها با کار روی رندر، سایه زنی و سایر جلوه های بصری، طرح های خود را ایجاد می کنند که باعث ایجاد تصاویر پیچیده در بازی ها، فیلم ها، برنامه های تلویزیونی و سایر رسانه های تصویری می شود. اغلب دانش ریاضی و الگوریتم ها و مهارت ها و استعداد های هنری گسترده ای دارند. برنامه نویسان گرافیک عموماً به زبان های برنامه نویسی مانند جاوا، جاوا اسکریپت و سی پلاس پلاس مسلط هستند. اگر چه کسانی که زبان های تخصصی مانند Swift و Objective-C استفاده می کنند، تقاضای بیشتری دارند.

Database Administrator

مهندسان دیتابیس ، سیستم ها و برنامه های کاربردی مورد استفاده برای بازیابی اطلاعات از ذخیره سازی پایگاه داده را ایجاد و مدیریت می کنند. در برخی از موقعیت ها، مهندسان دیتابیس خطوط داده را مدیریت کرده و همچنین بر بهینه سازی عملکرد تمرکز می کنند. مجموعه مهارت های آنها به طور کلی شامل پیاده سازی های مبتنی بر SQL است. همچنین ممکن است شامل پایگاه های خاص و پیشرفته مانند NoSQL باشد.

Data Scientist

علم داده از ابزارهای کدگذاری برای تبدیل مجموعه وسیعی از داده ها به اطلاعات قابل استفاده برای نتیجه گیری و کسب بینش استفاده می کنند. در زبانهای یادگیری ماشین مانند R و Python و ابزارهایی مانند Spark برای انجام تجزیه و تحلیل آماری و پیش بینی مهارت دارند. آنها معمولاً اطلاعات گسترده ای از آمار دارند. علم داده با در نظر گرفتن سطح متوسط تجربه خود، یکی از پردرآمدترین نوع توسعه دهندگان بوده و در رتبه چهارم پردرآمدترین گروه در بین توسعه دهندگان ما قرار می گیرند.

DevOps/Site Reliability Engineer

یک مهندس دواپس روند تولید برنامه را تسهیل می کند. آنها به طور خاص بر روی نوشتن کد تمرکز می کنند که اطمینان می دهد یک محصول به طور ایمن وارد مرحله تولید می شود. وظایف یک مهندس دواپس شامل ایجاد فرایندها، تأمین منابع و اطمینان از مقاوم بودن زیرساخت یک برنامه در برابر ویروس های احتمالی، آسیب به پایگاه داده، اشکالات و سایر مشکلات احتمالی در جاده است. آنها معمولاً با ارائه دهندگان ابر مانند AWS و Azure، ابزارهایی مانند Spinnaker و همچنین پیاده سازی های Git و سیستم های مدیریت log مانند Splunk بسیار آشنا هستند.

Quality Assurance Developer

توسعه دهنده تضمین کیفیت، اطمینان حاصل می کند که یک برنامه مطابق انتظار عمل می کند. به طور خاص بر این اطمینان می دهد، کدی که توسعه دهندگان دیگر نوشته اند برنامه مورد نظر را خراب نکند. در واقع او کد را با استفاده از نرم افزار به صورت دستی آزمایش می کند تا ببیند که آیا مشکلی پیش آمده است؟! بسیاری از توسعه دهندگان تضمین کیفیت هنوز به عنوان بخشی از فرایند خود این کار را انجام می دهند. آنها همچنین ممکن است تست های خودکار را که شبیه سازی استفاده محصول و خطاها را بررسی می کند، بنویسند.

Client Relationship Management Developer

توسعه دهنده مدیریت ارتباط با مشتری، مرز بین مهندسی کامپیوتر و فروش را در بر می گیرد. آنها بر ایجاد، سفارشی سازی و پیاده سازی نرم افزارهای سازمانی تمرکز می کنند. نرم افزارهای سازمانی به طور کلی در یکی از سه دسته زیر قرار می گیرند:

  • سیستم های مدیریت ارتباط با مشتری
  • سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی
  • سیستم های ذخیره سند مشترک

مدیریت ارتباط با مشتری توسعه دهندگان می توانند با نوشتن و پیاده سازی نوع خاصی از کد مدیریت کسب و کار و مشتری، در بهبود فروش و رضایت مشتری بسیار مهم باشند.

Embedded Developer

توسعه دهنده ایمبدد با انواع دیگر توسعه دهندگان ذکر شده در این لیست تفاوت دارد زیرا آنها بیشتر بر روی سخت افزار کار می کنند تا نرم افزار یعنی به جای نوشتن کد برای سیستم ها و برنامه های کاربردی در یک ماشین سخت افزاری کار می کنند. توسعه دهنده ایمبدد اغلب از تراشه های میکروکنترلر و سیستم عامل ایمبدد استفاده می کند. حتی گاهی اوقات روی سیستم های بدون سیستم عامل، کد نویسی می کند.

بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا