آموزشموبایل

تست باتری اندروید برای سالم بودن آن

چگونه سلامت باتری گوشی های اندرویدی را بررسی کنیم؟

همانطور که می دانید، تقریبا تمام گوشی های هوشمند موجود در بازار از باتری های لیتیومی استفاده می کنند. مشکل این باتری ها این است که با گذشت زمان کارایی خود را از دست می دهند. در حال حاضر، در حالی که اندروید اطلاعات زیادی در مورد استفاده از باتری ارائه می دهد، به طور رسمی هیچ راه بومی برای بررسی سلامت باتری وجود ندارد. در این مقاله چند روش ساده برای تست باتری اندروید را معرفی میکنیم.

تست سلامت باتری از طریق تنظیمات اندروید

متأسفانه روش داخلی و رسمی برای تست باتری اندروید وجود ندارد اما برخی از اطلاعات اولیه باتری را در منوی تنظیمات خود ارائه می‌کند. برای مشاهده آن، به تنظیمات و سپس قسمت باتری بروید و روی منوی سه نقطه در بالا سمت راست ضربه بزنید. از منوی ظاهر شده، روی میزان مصرف باتری(یا Battery usage) کلیک کنید.

در صفحه نمایش داده شده، لیستی از برنامه‌هایی را می‌بینید که از آخرین شارژ کامل دستگاه شما بیشترین مصرف باتری را داشته اند. برای جزئیات کامل، روی دکمه منوی سه نقطه در بالا سمت راست ضربه بزنید و Show full device usage را انتخاب کنید تا شامل استفاده از فرآیندهای سیستم، مانند صفحه نمایش و خود سیستم عامل شود.

در حالی که این به شما اجازه نمی‌دهد سلامت باتری اندروید را مدیریت کنید، حداقل می‌توانید برنامه‌هایی را که باتری را بیش از حد مصرف می‌کنند ، شناسایی کنید و استفاده از آنها را محدود کنید. با انجام این کارها، باتری شما مدت طولانی تری دوام می آورد.

بررسی سلامت باتری از طریق کد شماره

اندروید چند کد مخفی دارد که می‌توانید آنها را در برنامه شماره گیر خود وارد کنید تا به منوهای تست گوشی ، دسترسی پیدا کنید. یکی از این موارد اطلاعات مختلفی را در مورد دستگاه شما از جمله تست باتری اندروید نمایش می دهد. برای مشاهده آن، شماره گیر خود را باز کرده و *#*#4636#*#* را تایپ کنید و به قسمت Battery information بروید.

DialNumber Check battery health - تست باتری اندروید برای سالم بودن آن

لازم به ذکر است که این کد بر روی همه مدل دستگاه های اندروید کار نمی کند و باید از روش های دیگری استفاده کنید. با این حال، ممکن است با تست کردن در دستگاه اندرویدی خود نتایجی بدست آورید. برخی از دستگاه ها دارای منوی اطلاعات باتری هستند که رتبه بندی سلامت باتری اندروید را نشان می دهند.

این تقریباً تمام اطلاعات باتری است که اندروید به تنهایی ارائه می کند. اما به یاد داشته باشید که شما می توانید بسیاری از نشانه های باتری ضعیف را به تنهایی مشاهده کنید. برای مثال اگر گوشی شما در زمانی که از آن استفاده نمی کنید به سرعت تخلیه می شود یا به طور مداوم در طول روز دوام نمی آورد، احتمالا باتری آن فرسوده شده و باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

معرفی نرم افزار AccuBattery

یکی از بهترین برنامه های اندرویدی برای به دست آوردن اطلاعات کافی درباره باتری دستگاه اندرویدی شما است. شاید بتوان گفت که بهترین بررسی کننده سلامت باتری برای کاربران اندرویدی است که نیازی به روت ندارد. روند کار این برنامه همانطور که در بالا توضیح داده شد ، به صورت چرخه است و شما هر بار که گوشی را از 0 تا 100 درصد شارژ می کنید، یک چرخه ایجاد می شود که این برنامه با استفاده از این الگوریتم به تحلیل و بررسی سلامت باتری شما می پردازد.

به عنوان مثال، فرض کنید گوشی شما از 100 درصد به 50 درصد استفاده شده است. اگر دوباره آن را 100 درصد شارژ کنید و اجازه دهید که دوباره به 50 درصد کاهش یابد، در واقع یک چرخه کامل رخ داده است. که در طول زمان کم کم باتری ضعیف تر می شود. این برنامه بیان می کند که تنها با شارژ کردن دستگاه خود تا 80 درصد به جای 100 درصد ، از چرخه های کمتری استفاده می کنید و در نتیجه عمر باتری خود را افزایش می دهید. چند ابزار را در اختیار شما قرار می دهد تا به شما کمک کند تا به این هدف برسید.

این برنامه به صورت دو نسخه pro و معمولی ارائه می شود که نسخه پرو اطلاعات بیشتری در اختیار شما می گذارد که با کمی جستجو در اینترنت می توانید نسخه پرو آن را نصب کنید.

لازم به ذکر است که تمامی باتری های لیتیوم یونی دارای طول عمری هستند که در هر صورت به مرور زمان فرسوده و ضعیف می شوند و در واقع شما با انجام این کارها ، فقط کمی به طول عمر این باتری ها می افزایید. بنابراین زیاد حساس نباشید.

نحوه تست باتری اندروید با نرم افزار AccuBattery

پس از راه اندازی اولیه، می توانید از طریق برگه هایی که در پایین صفحه هستند اطلاعاتی درباره باتری خود بدست آورید. با توجه به نوع کار برنامه که بالاتر گفته شد ، باید آن را نصب کنید و مدتی مانند معمول از گوشی خود استفاده کنید تا برنامه بتواند باتری شما را تحلیل و بررسی کند. بنابراین برای شروع، باید سعی کنید وقتی گوشی خود را 80 درصد شارژ کردید، آن را از برق بکشید. این برنامه شامل زنگ هشداری است که وقتی شارژ به 80 درصد رسید به شما اطلاع می دهد که دستگاه را از برق بکشید.

هنگامی که گوشی شما به برق وصل است، این تب همچنین اطلاعاتی را در مورد مدت زمان شارژ شدن نمایش می دهد. با گذشت زمان و با دقیق‌تر شدن آن، تخمین می زند که تلفن شما چه مدت زمانی را برای شارژ شدن نیاز دارد.

توضیح بخش های مختلف برنامه

accubattery test - تست باتری اندروید برای سالم بودن آن

اولین نماد از چپ (یک دایره قرمز و نارنجی) نشان می‌دهد که باتری به طور کلی با داشتن 55 درصد شارژ ، می تواند در طول استفاده مختلف (فعال و غیرفعال) دوام بیاورد. نماد دوم (نماد خورشید) نشان می دهد که گوشی چقدر می تواند در طول استفاده فعال دوام بیاورد. در نهایت، آخرین نماد (تخت) نشان می دهد که گوشی چقدر می تواند در حالی که غیرفعال است دوام بیاورد.

این تب همچنین می‌تواند آمارهای زنده مانند سرعت شارژ دستگاه، دما و غیره را هنگام شارژ شدن گوشی شما نمایش دهد.

برگه «Discharging» اطلاعاتی را در مورد سلامت باتری اندروید شما در حالی که شارژ نمی‌شود ، ارائه می‌دهد. از جمله اینکه چقدر سریع باتری تخلیه می‌شود و کدام برنامه‌ها بیشترین استفاده را از باتری دارند. حتی به شما آماری از سرعت شارژ شدن گوشی هم ارائه می دهد.

accubattery test Check Android Battery  - تست باتری اندروید برای سالم بودن آن

اگر که میخواهید تاریخچه شارژ و اطلاعات باتری گوشی در گذشته را مشاهده کنید، می‌توانید این کار را نیز در برگه History انجام دهید.

برای دیدن سلامتی باتری ، از قسمت پایین صفحه بر روی Health بزنید و نتیجه را مشاهده کنید به طور کلی می توان گفت که اگر سلامتی باتری بالای 80 باشد ، قابل قبول است و پایین تر از آن ضعیف محسوب می شود.

accubattery check health battery - تست باتری اندروید برای سالم بودن آن

همچنین در این قسمت می توانید مقدار میلی آمپر(Capacity) باتری خود را مشاهده کنید که در صورت اشتباه بودن این مقدار می توانید آن را به صورت دستی تغییر دهید.

سخن پایانی

برنامه AccuBattery به شما کمک می کند تا ببینید باتری اندروید شما چقدر سالم است و همینطور اطلاعات مفیدی درباره باتری گوشی اندرویدی به شما ارائه می دهد. به یاد داشته باشید که لازم نیست زیاد در مورد تست باتری اندروید خود استرس داشته باشید تا آنجا که می توانید سلامت باتری را حفظ کنید، اما نباید روی آن وسواس داشته باشید.

بیشتر بخوانید: 8 عادت اشتباه در استفاده از کامپیوتر

سجاد گلی پور

برنامه نویس سی شارپ، علاقه مند به علوم کامپیوتر، تولید محتوای سئو و فعالیت حرفه ای در زمینه سئو تکنیکال سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا