شبکه

معرفی پروتکل SMPP

پروتکل SMPP چیست؟

امروزه با فراگیر شدن استفاده از گوشی های هوشمند در بخش های مختلف زندگی ،بسیاری از سازمان ها و اپراتورها از خدمات پیامکی در بخش های مختلف کاری خود استفاده می کنند از این رو ما به معرفی پروتکل SMPP پرداختیم که به زبان ساده به شما اجازه ارتباط بین اینترنت و تلکام را فراهم می کند و پیام های شما می توانند از طریق اینترنت بر روی گوشی های هوشمند دریافت شوند. پروتکل SMPP پیام کوتاه ( Peer-to-Peer) یک پروتکل باز,  پروتکل استاندارد صنعتی است که به منظور ارائه یک رابط ارتباطی داده انعطاف پذیر برای انتقال داده های پیام کوتاه بین پیام کوتاه خارجی (ESME) و مسیریابی (RE) ومرکز پیام (MC) طراحی شده است. این پروتکلی است که از طریق آن برنامه ها می توانند پیام کوتاه به دستگاه های تلفن همراه ارسال کرده و از دستگاه های تلفن همراه پیامک دریافت کنند. این کار با استفاده از اتصال SMPP با مرکز خدمات پیام کوتاه (SMSC) ، گیت وی پیام کوتاه ، گیت وی SMPP یا هاب انجام می شود. همچنین می تواند به عنوان API برای استفاده با USSD ، CBC و سایر خدمات تلفن همراه استفاده شود.

1 2 300x115 - معرفی پروتکل SMPP

پشتیبانی از فن آوری های سلولی

SMPP به منظور پشتیبانی از قابلیت پیام کوتاه برای هر فناوری سلولی طراحی شده است و دارای کاربردها و ویژگی های خاصی برای فناوری هایی مانند: GSM ، UMTS ، LTE ، IS-95 (CDMA) ، CDMA2000 (1xRTT و 3xRTT) ، ANSI-136 (TDMA) ، iDEN

کاربردهای رایج SMPP

تنوع کاربردهای پیام رسانی به ویژه با استفاده از پیام کوتاه ، که می تواند SMPP برای آن استفاده شود ، تقریباً بی حد است. اپراتورهای تلفن همراه ، فروشندگان مرکز پیام ، ارائه دهندگان زیرساخت ها و توسعه دهندگان برنامه به طور مداوم برنامه های جدیدی را برای پیامکی در حال توسعه هستند. SMPP به عنوان یک پروتکل ایده آل برای دسترسی این برنامه ها است. چند مورد از کاربردهای SMPP به طور خلاصه در زیر آمده است.

بازار یابی: مشاغل به عنوان پیام متنی تبلیغاتی را به مشتریان ارسال می کنند.

تأییدهای رزرو: هتل ها ، رستوران ها ، تاکسی ها. تأیید از طریق پیام کوتاه هنگام اطلاع رسانی فوری بهتر از ایمیل است.

یادآوری ملاقات ها و جلسات: مورد استفاده در مشاغل برای یادآوری قرارها برای مشتریان و جلوگیری از تأثیر مالی و یا تأثیرگذاری بر روی یک قرار ملاقات از دست رفته.

احراز هویت دو مرحله ای / OTP: استفاده از پیام کوتاه برای ارسال كدی كه به عنوان عامل دوم برای تأیید هویت فرد در هنگام ورود به سیستم استفاده می شود.

هشدارهای پیام صوتی منشاء VPS(سیستم پردازش صوتی): که پیام های صوتی را در صندوق پستی مشتری نشان می دهند. این مسئله احتمالاً یکی از اولین برنامه های مبتنی بر ESME مبتنی بر پیام کوتاه است و هنوز هم به شدت در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.

خدمات اطلاعاتی: به عنوان مثال برنامه ای که مشترکین موبایل را قادر می سازد از نرخ ارز یا اطلاعات مربوط به قیمت سهم از یک بانک اطلاعاتی یا غیره..  پرس و جو کنند و آن را به عنوان یک پیام کوتاه در گوشی ها نمایش دهند.

صدا به متن: تماس هایی که مستقیماً با تلفن تماس گرفته یا به یک اپراتور منتقل می شود که پیام را به MC ارسال می کند تا از طریق آن به تلفن مشترک منتقل شود.

خدمات دایرکتوری: به عنوان مثال ، مشترک با یک سرویس دایرکتوری تماس می گیرد و از رستوران های یک منطقه اطلاعات می خواهد. اپراتور رستوران های موجود را لیست می کند و اطلاعات مناسب را به عنوان پیامک برای تماس گیرنده ارسال می کند.

برنامه های امنیتی: مانند سیستم های هشدار دهنده که می توانند از خدمات پیام کوتاه برای دسترسی از راه دور و اهداف هشدار دهنده استفاده کنند. به عنوان مثال ، والدین یک پیامک را از شرکت امنیتی خود دریافت می کنند تا به او اطلاع دهند که دخترش به خانه رسیده است.

بانکداری آنلاین: معاملات سهام و تجارت الکترونیکی. یک کاربر تلفن همراه می تواند برای ارسال پیام به ESME از پیام کوتاه استفاده کند و درخواست خرید محصولات ، سهام و غیره را داشته باشد. به همین ترتیب مشترک ممکن است از SMS برای دسترسی به خدمات بانکی مانند پرداخت قبض و انتقال وجه استفاده کند.

بخش های عملکردی SMPP: به منظور استفاده از پروتکل SMPP باید یک جلسه SMPP بین ESME و مرکز پیام یا واحد مسیریابی SMPP در صورت لزوم برقرار شود. جلسه ایجاد شده بر اساس یک لایه کاربردی اتصال TCP / IP بین ESME و MC / RE است و معمولاً توسط ESME آغاز می شود. این اتصال اغلب از طریق اینترنت است و می تواند از SMPP از طریق TLS یا VPN برای امنیت اتصال استفاده کند. SMPP به IANA به درگاه TCP 2775 اختصاص داده شده است اما از سایر درگاه ها اغلب استفاده می شود.

سه بخش از عملکرد ESME وجود دارد:

فرستنده (TX) – هنگامی که به عنوان فرستنده تأیید شود یک ESME می تواند پیام های کوتاهی را برای ارسال به ایستگاه های تلفن همراه به MC ارسال کند. یک اتصال فرستنده همچنین اجازه می دهد ESME لغو شود ، پرس و جو کند یا پیام های ارسال شده قبلی را جایگزین کند. پیام های ارسالی از این طریق غالباً پیام های خاتمه یافته تلفن همراه نامیده می شوند.

گیرنده (RX) – یک جلسه گیرنده ESME را قادر می سازد از MC دریافت پیام کند. این پیام ها به طور معمول از ایستگاه های تلفن همراه سرچشمه می گیرند و به آنها پیام های مبدا تلفن همراه گفته می شود.

فرستنده و گیرنده (TRX) – یک اتصال TRX ترکیبی از TX و RX است ، به گونه ای که می توان از یک اتصال SMPP برای ارسال پیام های خاتمه یافته تلفن همراه و دریافت پیام های مبدأ تلفن همراه استفاده کرد. SMPP v3.3 اتصال TRX را پشتیبانی نمی کند. پشتیبانی اتصال TRX در  نسخه SMPP v3.4 و v5 در دسترس است. علاوه بر این مرکز پیام می تواند با اتصال به ESME یک جلسه SMPP ایجاد کند. به این جلسه اتصال گفته می شود.

2 3 287x300 - معرفی پروتکل SMPP

نحوه عملکرد پروتکل و PDU

پروتکل SMPP مجموعه ای از عملیات است که هر یک از آنها به شکل یک درخواست و پاسخ واحد داده پروتکل (PDU) را شامل می شود که شامل یک فرمان SMPP است. به عنوان مثال ، اگر ESME مایل به ارسال پیام کوتاه باشد می تواند PDU Sub_sm را به MC ارسال کند. MC  با ارسال sm_resp PDU پاسخ می دهد ، که موفقیت یا عدم موفقیت درخواست را نشان می دهد. به همین ترتیب ، اگر MC بخواهد پیام خود را به ESME ارسال کند ، ممکن است یک PDU تحویل داده را به ESME ارسال کند ، که به نوبه خود با استفاده از PDU تحویل_sm_resp به عنوان وسیله ای برای تأیید تحویل پاسخ می دهد.برخی از عملیات مختص ESME و برخی دیگر مختص MC است. دیگران ممکن است مختص یک نوع جلسه معین باشند.با مراجعه به نمونه های Sub_sm_ و تحویل___Sm در بالا ، یک ESME فقط در صورت ایجاد یک جلسه TX یا TRX با آن مرکز پیام ، می تواند ارسال_sm را به MC ارسال کند. به همین ترتیب ، یک MC ممکن است PDU های تحویل داده فقط به ESME هایی که جلسات RX یا TRX را ایجاد کرده اند ارسال شود. عملکرد پروتکل به طور گسترده به گروههای زیر تقسیم می شود:

  • مدیریت اتصال: این عملیات برای ایجاد امکان ایجاد اتصالات SMPP بین ESME و MC طراحی شده و وسیله ای برای رسیدگی به خطاهای غیر منتظره را فراهم می کند.
  • تحویل پیام: این عملیات یک MC را قادر می سازد تا پیام ها را به ESME ارسال کند.
  • ارسال پیام: این عملیات به صراحت برای ارسال پیام از ESME (بازدید کنندگان) به MC طراحی شده است.
  • پخش پیام: این عملیات برای ارائه خدمات پخش سلول در مرکز پیام طراحی شده اند.
  • عملیات کمکی: این عملیات به منظور ارائه ویژگی های پیشرفته از جمله لغو ، پرس و جو یا جایگزینی پیام ها طراحی شده است.

source

ایمان جعفری

کارشناس NOC و پشتیبانی شبکه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا