برنامه نویسی

10 مهارت لازم برای توسعه دهندگان که باید بدانند

مهارت های لازم برای توسعه دهندگان

در اینجا لیست 10 مهارت لازم برای توسعه دهندگان را جمع آوری کرده ایم که هر برنامه نویسی باید صرف نظر از شغلی که انجام می دهد ، آن را بداند. این مهارت ها ، مهارت های اساسی و پایه ای هستند و در بلند مدت بسیار کمک کننده خواهند بود. هرگونه سرمایه گذاری در این زمینه از نظر زمان ، پول و تلاش به شما کمک می کند تا در مسیر هدف خود زندگی بهتری داشته باشید.

1- مهارت های رایانش ابری (AWS ، GCP یا Azure)

از آنجایی که رایانش ابری هنوز مهارتی جدید است ، تقاضا برای متخصصان ماهر در محاسبات رایانش ابری بسیار زیاد است. با استفاده از فناوری ابری جدید مانند خدمات وب آمازون ، داشتن مهارت های مناسب برای فرصت های شغلی که ایجاد می کند ، بسیار مفید است. همینطور کسب و کارها نیز به دلیل مزایای متعدد سرویس ابری ، مانند امنیت و مقرون به صرفه بودن و غیره بیزنس خود را به این سرویس انتقال می دهند. بنابراین تقاضا برای این مهارت چیزی است که احتمالاً در سال های آینده افزایش می یابد.

از آنجا که سازمان ها به جای استفاده از زیرساخت های نرم افزاری سنتی ، بیشتر محصولات و خدمات خود را بر روی سرویس ابری و خصوصی خود ایجاد می کنند ، توسعه بومی سرویس ابری مهارتی است که توسعه دهندگان باید روی آن سرمایه گذاری کنند.

2- ساختار داده و الگوریتم های آن

اگر می خواهید برنامه نویس شوید ، باید ساختار و الگوریتم های داده را به خوبی بشناسید که این موضوع باعث ایجاد ذهنیت برنامه نویسی در شما هم میشود. این مهارت جزو 10 مهارت لازم برای توسعه دهندگان  بوده و یکی از موضوعات مهم در هرگونه مصاحبه شغلیِ برنامه نویسی است و بدون اطلاع از ساختارهای داده اصلی ، مانند آرایه ، لیست پیوندی ، نقشه و مجموعه ها ، نوشتن یک برنامه در دنیای واقعی امکان پذیر نیست.

به همین دلیل است که هر برنامه نویس باید به صورت متداوم برای یادگیری ساختار داده و الگوریتم در طول دوره علوم کامپیوتر خود تلاش کند. حتی اگر شما یک برنامه نویس خودآموز هستید ، باید ساختار و الگوریتم داده را نیز بشناسید. در واقع بسیاری از بوت کمپ های برنامه نویسی به شما اولین ساختار و الگوریتم داده را آموزش می دهند.

3- گیت و گیت هاب

کنترل و مدیریت منابع برای ذخیره کد استفاده می شود و اگر می خواهید برنامه نویس یا توسعه دهنده نرم افزار شوید ، باید ابزارهای کنترل منابع مانند Git و SVN را بشناسید.

خوشبختانه Git و Github کار را تا حدودی راحت کرده اند و در حال حاضر بیشتر سازمان ها از Git استفاده می کند. بنابراین فقط با یادگیری Git می توانید یک مهارت عالی را بدست آورید.

در هر صورت ، شما باید برای یادگیری Git به خوبی تلاش کنید ، و روی مفاهیمی مانند کنترل منابع پیشرفته ، branching و ادغام و غیره هم بر به صورت کامندی و هم به صورت گرافیکی کار کنید.

همچنین میتوانید مقاله آموزش Git را مطالعه کنید.

4- کانتینرها (Docker and Kubernetes)

اگر می خواهید در عصر تکنولوژی مهارت جدیدی را بیاموزید ، پیشنهاد می کنیم Docker و Kubernetes را یاد بگیرید. این کار در کنار برنامه نویسی شما بسیار کمک کننده خواهد بود. زیرا این مهارت در بیشتر شرکت های برنامه نویسی ضروری است. خب در واقع امروزه ثابت شده است که Docker نه تنها به توسعه دهندگان کمک می کنند تا برنامه خود را در محیط یکپارچه آزمایش کنند ، بلکه روند استقرار آن را نیز راحت می کنند.

با کمک Docker ، می توانید به سرعت برنامه خود را با همه وابستگی های آن در کمترین زمان مستقر کنید. همینطور Kubernetes ، که یک ابزار سازماندهی کانتینرها است ، یک سطح بالاتر است و می تواند آن را برای شما مدیریت کند. یعنی اینکه شما نیازی به نگرانی در مورد مقیاس پذیری برنامه خود ندارید و Kubernetes یا K8s می توانند به طور خودکار این کار را برای شما انجام دهند.

5- نحوه کار با دیگر سیستم عامل ها (لینوکس ، مک ، ویندوز)

نحوه کار با دیگر سیستم عامل ها (لینوکس ، مک ، ویندوز)

لازم نیست در همه سیستم عامل ها متخصص شوید ، اما باید بدانید که آن سیستم عامل ها چگونه کار می کنند و مزایا و معایب آنها چیست. همچنین آگاهی از نحوه عملکرد محیط های مختلف توسعه به شما این امکان را می دهد که در هنگام تعویض بین آنها ، در وقت خود صرفه جویی کنید. به عنوان مثال ، توسعه یک برنامه اندروید در ویندوز یا مک شما را مجبور می کند گردش کار خود را تغییر دهید زیرا این فرایند با استفاده از لینوکس یا اوبونتو کاملاً متفاوت است.

6- مفاهیم دیزاین پترن (اصول Solid و الگوی شی گرایی)

لازم نیست همه الگوها را به صورت کامل بدانید ، اما درک اینکه آنها چگونه کار میکنند به شما به عنوان یک توسعه دهنده نرم افزار کمک زیادی می کند. الگوهای طراحی شی گرا به طور مکرر در چارچوب ها و فناوری های مختلف استفاده می شوند ، بنابراین درک آنها برای کار شما به عنوان توسعه دهنده نرم افزار ، بسیار مفید خواهد بود.

هنگام نوشتن کد ، اصول SOLID ما را راهنمایی می کند. این اصول شامل 5 اصل است که عبارتند از:

  1. اصل تک مسئولیتی (Single-responsibility principle)
  2. اصل باز/بسته (Open/closed principle)
  3. اصل جایگزینی برای اشیا (Liskov substitution principle)
  4. اصل تفکیک رابط (Interface segregation principle)
  5. اصل وارونگی وابستگی (Dependency inversion principle)

7- امنیت سایبری

مانند مشاغل پشتیبانی از راه دور و فناوری اطلاعات ، امنیت سایبری نقش حیاتی را در یک سیستم یا برنامه ایجاد می کند. امنیت سایبری برای هر کسب و کاری به ویژه کسانی که با داده ها و اطلاعات مشتریان سروکار دارند بسیار مهم است. در صورت عدم موفقیت در کارهای امنیت سایبری کاربران ، آن بیزنس از بین می رود و باعث نابودی اطلاعات کاربران خود می شود،

تقریبا همه کسب و کارها باید اطمینان حاصل کنند که دارای متخصصانی هستند که قادر به ارائه این امنیت باشد. اگر به دنبال کسب مهارت در حوزه خود هستید ، امنیت سایبری می تواند برای شما مفید باشد.

8- هوش مصنوعی (AI)

مهارت های لازم برای توسعه دهندگان

هوش مصنوعی که به آن یادگیری ماشینی نیز گفته می شود به دلیل کمبود متخصصان ماهر در این زمینه ، در جهان بسیار تقاضا دارد. هنگامی که متخصصان ماهر کافی در یک زمینه وجود نداشته باشند ، تقاضا برای آنها زیاد است ، بنابراین موقعیت شغلی و درآمد نیز در آن حوزه ها عالی است.

هوش مصنوعی چند سالی است که به صورت جدی وارد عمل شده و بسیاری از برنامه و سیستم ها حول محور این فناوری فوق العاده مدیریت می شوند. به این معنی که بعید است در آینده به عنوان یک مهارت قدیمی شناخته شود. بنابراین اگر به دنبال ورود به یک زمینه پیچیده هستید که فرصت های فراوانی دارد ، از یادگیری هوش مصنوعی غافل نشوید.

9- فناوری های جدید را یاد بگیرید

همانطور که قبلاً ذکر شد ، توسعه دهندگان باید همیشه فعال بوده و به سرعت فن آوری های جدید را بیاموزند. یادگیری زبان های جدید و چارچوب ها یا کتابخانه های جدید ، می تواند به شما در حل مشکلات کمک کند. با دانستن فناوری های جدید شما همیشه بروز خواهید بود و با سازگار کردن خود با این فناوری ها ، میتوان برنامه ها و سیستم های بهتری را با حداقل تلاش ایجاد کرد.

اگر چیزی را نمی فهمید یا چیزی هست که برای شما واضح نیست ، سوال بپرسید! از سوال پرسیدن نترسید زیرا اگر کسی چیزی را نفهمد ، هرگز به طور کامل بر آن تسلط نخواهد یافت.

10- مهارت‌ حل مسئله خود را تقویت کنید

توسعه نرم‌افزار یک زمینه پیچیده است. شما در طول حرفه خود در معرض مشکلات و کارهای مختلف قرار خواهید گرفت. مطمئن شوید که با یادگیری نحوه فکر کردن مانند یک توسعه‌دهنده، می‌توانید مشکلات و مسائل مختلف را حل کنید.

سخن پایانی

صنعت نرم افزار به سرعت در حال پیشرفت است و هر بخشی از فناوری ، به مهارت خاصی نیاز دارد. افرادی که از این فناوری ها سود میبرند ، کسانی هستند که سریعا خود را با پیشرفت تکنولوژی سازگار می کنند. در این مقاله ما به معرفی 10 مهارت لازم برای توسعه دهندگان پرداختیم. اگر این مقاله برای شما مفید واقع شده است ، حتما آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

بیشتر بخوانید:

سجاد گلی پور

برنامه نویس سی شارپ، علاقه مند به علوم کامپیوتر، تولید محتوای سئو و فعالیت حرفه ای در زمینه سئو تکنیکال سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا