آموزششبکه

ریموت دسکتاپ چیست؟ معرفی پروتکل های SSH و Telnet

ریموت دسکتاپ چیست؟ معرفی پروتکل های SSH و Telnet

ریموت دسکتاپ (remote desktop) برنامه یا ویژگی‌ای از سیستم عامل است که به کاربر اجازه میدهد تا به کامپیوتر خود از راه دور متصل شود در صورتی که خودش در مکانی دیگر است، میتواند صفحه ی کامپیوترش را ببیند و همانند همیشه از سیستم خود استفاده کند. اکثر مردم از ریموت دسکتاپ برای انجام کار های گوناگونی استفاده می کنند که برخی از این کاربرد ها عبارتند از:

  • دسترسی به میزکار کامپیوتر از خانه یا در مسافرت
  • دسترسی به کامپیوتر از مکانی دیگر
  • حل مشکلات کامپیوتری
  • انجام کار های مدیریتی ادمین
  • اثبات کارایی برنامه یا یک پردازش

پروتکل های ریموت دسکتاپ

ارتباط ریموت دسکتاپ نیازمند تعدادی پروتکل و استاندارد های خاصی است که شامل RDP(remote desktop protocol) ،‌ VNC(virtual network computing) ، NX و ICA(independent computing architecture) است.

نرم افزار دسترسی به ریموت دسکتاپ

برنامه های نرم افزاری زیادی برای دسترسی به ریموت دسکتاپ در سیستم عامل های مختلف وجود دارند. ماکروسافت و اپل هرکدام محصولی با نام ریموت دسکتاپ دارند در ادامه به معرفی تعدادی از این نرم افزار ها میپردازیم.

دسترسی از راه دور به شبکه Telnet & SSH

پروتکل Telnet

تلنت یک پروتکل شبکه است که به کاربر اجازه میدهد با دستگاه های دور ارتباط داشته باشد. یک پروتکل ترمینالی مجازی است که مدیر شبکه برای دسترسی از راه دور از آن استفاده می کند و با استفاده از تلنت و آیپی یا نام میزبان به شبکه و دستگاه از راه دور متصل شود.

برای استفاده از Telnet می بایست نرم افزار آن روی سیستم عامل نصب یا فعال باشد. در دستگاه میزبان نیز می بایست سرور Telnet فعال باشد که این پروتکل از پورت ۲۳ استفاده می کند.

مهمترین نقطه ضعف این پروتکل این است که تمامی داده ها اعم از نام کاربری یا رمزعبور به صورت متن آشکار تبادل می شود که یک ریسک بزرگی است. مهم ترین دلیل هم برای استفاده‌ی کم از این پروتکل هم به این نقطه ضعف برمی گردد. این مشکل در پروتکل Telnet باعث شد تا پروتکل جدید به نام SSH جایگزین آن شده که امنیت بیشتری نسبت به Telnet دارد.

در ویندوز نیز از طریق CMD میتوانید با دستور زیر به Telnet وصل شده و از دستگاه خود به صورت ریموت استفاده کنید.

[code]C:\> telnet 10.1.1.1[/code]
ریموت دسکتاپ چیست؟ معرفی پروتکل های SSH و Telnet
telnet in cmd

در ویندوز به صورت پیش فرض ویژگی Telnet فعال نیست و میتوانید با توجه به شکل آن را فعال کنید.

ریموت دسکتاپ چیست؟ معرفی پروتکل های SSH و Telnet
Telnet feature

پروتکل (SSH (Secure Shell

یک پروتکل شبکه است که برای دسترسی از راه دور و مدیریت دستگاه های شبکه از آن استفاده می شود. تفاوت اصلی در پروتکل های SSH و Telnet استفاده از رمزنگاری در پروتکل SSH است که به معنی رمزنگاری تمامی داده های ارسالی در محیط شبکه است که داده های شبکه را از شنود مصون میدارد. این پروتکل از کلید رمزنگاری عمومی برای این منظور استفاده می کند. همانند Telnet در میزبان و دستگاه راه دور هر دو ویژگی SSH را فعال کرده باشند. این پورتکل از پورت ۲۲ از TCP به صورت پیش فرض استفاده می کند.
در شکل مثالی از ساخت جلسه به وسیله نرم افزار Putty را مشاهده می کنید . برای آشنایی بیشتر از این میتوانید این پست را مطالعه کنید.

ریموت دسکتاپ چیست؟ معرفی پروتکل های SSH و Telnet
putty

۵ ابزار از بهترین برنامه های ریموت دسکتاپ که می بایست آنها را بشناسید

ابزار های ریموت دسکتاپ بیشتر با ویژگی هایی ساخته شده اند که مدیر شبکه به آنها نیاز دارد و همین باعث آسان شدن کار مدیران شبکه در خصوص مدیریت شبکه از راه دور می شود. با افزایش محبوبیت گوشی های هوشمند و تبلت ها افراد معمولی نیز درصدد استفاده از این ابزار ها برآمدند تا به کامپیوتر خود از راه دور دسترسی داشته باشند. خوشبختانه تعداد زیادی از این ابزار ها وجود دارند که شما می توانید از آن استفاده کنید. در این لیست ۵ ابزار برای شما معرفی می کنیم که بین مدیران شبکه کاربردی ترین و همچنین قابل استفاده برای عموم کاربران است.

1. ابزار Team Viewer

ریموت دسکتاپ چیست؟ معرفی پروتکل های SSH و Telnet
team viewer

در دو نسخه ی رایگان و پرمیوم موجود می باشد. این برنامه یکی از بهترین و تاثیرگذارترین ابزار ها برای ملاقات های مجازی یا ارایه های گروهی می باشد. قابلیت دسترسی تمام وقت به کامپیوتر و سرور ها را داراست و ویژگی دیگر آن قابیلت پشتیبانی تا ۲۵ نفر برای دسترسی کاربران را دارد. رابط کاربری بسیار عالی و نصب آسان از دیگر نکات مثبت آن می باشد.

2. برنامه Splashtop

ریموت دسکتاپ چیست؟ معرفی پروتکل های SSH و Telnet
splash top

با بیش از ۱۵ میلیون کاربر در اقصا نقاط کره زمین یکی دیگر از بهترین ابزار های ریموت دسکتاپ می باشد. چیزی که باعث تعجب و تفاوت با دیگر ابزارهای موجود نرخ تازه سازی صوت و تصویر است. اگر از افرادی هستید که درگیر تحصیلات بوده این ابزار میتواند کلاس شما بصورت زنده پخش کند البته دیگر قابلیت های شخصی یا تجارتی و مدیریتی نیز دارد.

3. Chrome Remote Desktop

ریموت دسکتاپ چیست؟ معرفی پروتکل های SSH و Telnet
chrome remote

تعجب کردید؟ خب گوگل کروم یکی از بهترین ابزار ها برای ریموت دسکتاپ برای شما محیا کرده است. به شما اجازه میدهد تا کامپیوتر خود را به صورت امن تنظیم کرده تا با خیال راحت به آن دسترسی داشته باشید. این ابزار میتواند از بهترین ابزار های شما باشد چرا که تقریبا هیچ خطایی در هنگام استفاده ندارد. با اینکه احتمال دارد هنگام تنظیم اولیه کمی خسته کننده باشد اما پس از آن استفاده از ویژگی های آن بسیار لذت بخش خواهد بود.

4. Microsoft Remote Desktop

ریموت دسکتاپ چیست؟ معرفی پروتکل های SSH و Telnet
microsoft remote desktop

ماکروسافت نیز یک ابزار برای ما معرفی کرده است که ویژگی دسترسی از راه دور برای ما فراهم می‌آورد. این ویژگی از نسخه ویندوز ۷ در دسترس بوده که به شما اجازه میدهد تا از راه دور به کامپیوتر متصل شده و اختیار آنرا به دست بگیرید البته این امکان در یک ارتباط امن اتفاق می‌افتد. از مزیت های این ابزار رایگان بودن آن نیز میتوان اشاره نمود.

5. ابزار TightVNC

ریموت دسکتاپ چیست؟ معرفی پروتکل های SSH و Telnet
tight vnc

برنامه VNC(Virtual Network Computing) یک سیستم اشتراک دسکتاپ گرافیکی است که از پروتکل فریم بافر برای کنترل یک سیستم دیگر از آن استفاده می کند. این برنامه از سیستم استفاده می کند تا بهترین نظارت برای دسترسی از راه دور را فراهم کند. وجود نسخه های مختلف در اکثر سیستم عامل ها نیز باعث مشهور شدن آن در بین اکثر کاربران اعم از مدیران فناوری اطلاعات یا افراد تجاری است اگر به دنبال یک پکیج رایگان برای کنترل راه دور از سیستم هستید Tight VNC میتواند گزینه مناسبی باشد.


بیشتر بخوانید:

آموزش ساخت کلید SSH با PuTTY

جدیدترین ورژن برنامه Putty 0.71

نصب سرویس SSH در کالی لینوکس

با این اپلیکیشن‌ها از راه دور به سرور متصل شوید

rmahdavi

کارشناس ارشد کامپیوتر گرایش نرم افزار #IUST. علاقه مند به دنیای تکنولوژی deep learning and ai و خودرو.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا