آموزش

انواع بوق بایوس نشانگر چیست؟

انواع بوق و شناسایی ایراد سیستم در هنگام بوت شدن بایوس

با پیشرفت تکنولوژی و فراگیر شدن استفاده از تجهیزات کامپیوتری باعث شده تا افراد در زمینه های مختلف از سیستم های کامپیوتری استفاده کنند. دانش و توانایی استفاده از سیستم های کامپیوتری به تنهایی برای استفاده از این سیستم ها کافی نبوده و در برخی موارد بایستی کمی تخصصی تر از این تجهیزات استفاده کنید.

در اصل شما بایستی در کنار استفاده از سیستم خود توانایی و دانش تشخیص ایراد را هم داشته باشید. یکی از مهم ترین مبحث هایی که در شروع کار بایستی توجه کنید این است که آیا سیستم شما به درستی بوت میشود؟

اگر خیر از کجا میتوان ایراد را تشخیص داد؟ پس از مطرح شدن این سوال مهندسین به دنبال راهکاری برای تشخیص سریع ایراد در هنگام بوت شدن سیستم بودند و در نهایت با طراحی یک متد بسیار ساده و البته راهگشا این مشکل را حل کردند.

حتما در هنگام بوت شدن سیستم به صدای بوق در وهله اول برخورد کرده اید در واقع این صدا به شما میگوید که سیستم شما هنگام بوت دارای ایراد است یا خیر.

بعضی از ایراد های موجود در سخت افزار را میتوان با نحوه‌ی بوق زدن بایوس سیستم تشخیص داد. در اصل هر بوق بیانگر یک نوع اخطار برای یک نوع خاص از ایراد در سخت افزار شما میباشد.

این ایراد ممکن است از خرابی سخت افزار شما بوده یا اینکه این سخت افزار به درستی در روی مادربرد اسمبل نشده است یا حتی ممکن است ایراد از قطعه بوده که هم خوانی با سرعت و نوع مادربرد شما ندارد.

در این مقاله برای شما مهم ترین الگوهای نواخته شده توسط بوق بایوس را آماده کرده‌ایم. این بوق ها برای بایوس های نوع AMI بوده و حدلامکان مهم ترین آنها چکیده شده است. (اگر الگوی نواخت بوق در لیست زیر نبود به دفترچه مادربرد خود مراجعه کنید.)

تک بوق ـ شکست در تازه سازی: حافظه را دوباره تنظیم کنید یا عوض کنید.

  • ۲ بوق پشت سرهم ـ خطا در تعادل: حافظه را دوباره تنظیم کنید یا عوض کنید. مادربرد را بررسی کنید.
  • ۳ بوق پشت سرهم ـ خطای حافظه: حافظه شما شناخته نمیشود با خافظه سالم جایگزین کنید احتمال خرابی یا درست اسمبل نشدن است.
  • ۴ بوق پشت سرهم ـ‌ خطای زمانگر: مادربرد را بررسی و عیب یابی کنید.
  • ۵ بوق پشت سر هم ـ خطای پردازنده: پردازنده سیستم خود را چک کنید.
  • ۶ بوق پشت سر هم ـ خطا در کنترلر کیبرد: کیبورد خود را بررسی کنید.
  • ۷ بوق پشت سرهم ـ خطا در مود مجازی: پردازنده را بررسی کنید و مادر برد را عیب یابی کنید.
  • ۸ بوق پشت سر هم ـ خطا در حافظه نمایشی: کارت گرافیک را بررسی کنید و سالم بودن و اسمبل درست اطمینان حاصل کنید.
  • ۹ بوق پشت سرهم ـ‌ خطا در مجموعه چک در ROM BIOS: رام بایوس را تعویض کنید و سالم بودن و اسمبل درست اطمینان حاصل کنید.
  • ۱۰ بوق پشت سرهم ـ ‌خطا در ثبات CMOS: مادر برد را بررسی کنید.
  • ۱۱ بوق پشت سرهم ـ خطا در کش L2: کش L2 را عیب یابی کنید.
  • بیست بوق پشت سر هم( بوق ممتد) : خطا در حافظه رم یا کارت گرافیکاز همخوانی سرعت مادربرد و رم اطمینان حاصل کنید. نوع تکنولوژی ساخت رم از قبیل DDR بایستی همخوانی داشته باشند

در صورت سالم بودن حافظه رم کارت گرافیک را مانند حافظه رم بررسی کنید.

لازم به ذکر است در صورتی که سیستم را خودتان اسمبل کرده‌اید و تمامی قطعات نو است ابتدا مادر برد و نحوه درست اسمبل شدن قطعات را بررسی کنید.

در صورت ایراد در پردازنده از خمیر سیلیکون استفاده کنید و مطمعن شوید سیستم خنک کننده به درستی کار کند. در صورت ایراد در خنک کاری پردازنده ممکن است کل سیستم شما منجر به آتش سوزی شود بنابراین دقت کافی داشته باشید.

در نهایت اگر سیستم شما به درستی کار میکند و بعد از مدتی (مانند چند سال) ایراد نشان داد ابتدا سیستم را گردگیری کنید سپس اگر ایراد رفع نشد نسبت به تعویض قطعه اقدام کنید.

بیشتر بخوانید: چگونه متخصص کامپیوتر خود باشیم؟

روح اله مهدوی

کارشناس ارشد کامپیوتر گرایش نرم افزار #IUST. علاقه مند به دنیای تکنولوژی و خودرو.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا