آموزشسیستم عامللینوکسویندوز

21 دلیل برای اینکه لینوکس بهتر است یا ویندوز

21 دلیل برای اینکه لینوکس بهتر است یا ویندوز

لینوکس بهتر است یا ویندوز؟ از آنجا که هر دو سیستم عامل چند منظوره بوده و قادر به انجام کارهای زیادی هستند بنابراین اگر از شما سوال شود که لینوکس بهتر است یا ویندوز؟ احتمالا یک بحث پایان ناپذیر شروع شود. سیستم عامل ویندوز یک سیستم عامل دسکتاپی می باشد و در این زمینه در میان مردم محبوبیت زیادی دارد.

لینوکس یا ویندوز! کدام یک بهترین سیستم عامل است؟

لینوکس دارای هزاران فاکتور مهم است که میتواند ثابت کند که بهتر از سیستم عامل ویندوز است. در ادامه نشان میدهیم که لینوکس یک هسته است، و با تلفیق بسیاری از نرم افزارها و محیط های دستکاپی، توزیع را ایجاد می کند.

امروزه صدها توزیع لینوکس به وجود آمده است که هر کدام در جای خود قادر به رقابت با سیستم عامل های دیگر از جمله ویندوز هستند. در ادامه این مقاله، برخی از نکات مهمی که هنگام انتخاب بهترین سیستم عامل لازم است را مطرح می کنیم.

پایه و اساس سیستم عامل (لینوکس و ویندوز)

لینوکس یک ویژگی مشخص دارد که منحصر به هیچ شرکت خاصی نیست. هسته لینوکس پایه سیستم عامل به حساب می آید، و توسط بسیاری از افراد داوطلب در سراسر جهان پشتیبانی می شود. اکثر مردم توزیع های لینوکس را به عنوان سیستم عامل لینوکس می شناسند به گونه ای که بیش از 100ها توزیع لینوکس به وجود آمده است و هر کدام دارای ویژگی های خاصی می باشند به عنوان مثال میتوان به توزیع های رومیزی، نرم افزاری، سخت افزاری و… اشاره کرد.

حالا اگر بخواهیم درباره سیستم عامل ویندوز حرف بزنیم، تنها یک شرکت وجود دارد که تولید کننده و پشتیبان ویندوز است. این شرکت مایکروسافت نام دارد که تمام توسعه و نگهداری سیستم عامل ویندوز را انجام می دهد؛ هسته، محیط دسکتاپ و بسیاری از نرم افزارهای ویندوزی و… با این حال شما باید آنچه را که به شما می دهند، بپذیرید که آیا مفید است یا خیر

ثبات سیستم عامل (لینوکس و ویندوز)

Linux or Windows System Stability - 21 دلیل برای اینکه لینوکس بهتر است یا ویندوز

سیستم عامل ویندوز خیلی سبک نبوده و بسیار آسیب پذیر است به گونه ای که اگر سیستم شما به اندازه کافی حفظ نشود، ممکن است آن را از دست بدهید. در مقابل سیستم لینوکس بسیار سریعتر است و نیازی به منابع سیستمی زیادی ندارد و این ویژگی باعث می شود که لینوکس بتواند بر روی سخت افزارهای قدیمی اجرا شود.

پشتیبانی سخت افزاری (لینوکس و ویندوز)

سیستم عامل ویندوز برای اجرای مطلوب نیاز به پیکربندی بالا دارد. اما اگر یک دسکتاپ یا لپ تاپ قدیمی با سخت افزار پایین تر داشته باشید، میتوانید با نصب یک توزیع سبک لینوکسی مانند Lubuntu یا Peppermint OS  به راحتی از آن استفاده کنید.

اما در مورد یک سیستم ویندوز، شما با مسئله عدم سازگاری سخت افزاری، عدم پشتیبانی نرم افزاری و … روبرو خواهید شد. علاوه بر این، در مورد دستگاه های رایانه ای جدید، لینوکس نیز کاملا سازگار است و بالاترین عملکرد را دارد.

کاربر پسند بودن سیستم عامل (لینوکس یا ویندوز)

Linux or Windows Targeted User Group - 21 دلیل برای اینکه لینوکس بهتر است یا ویندوز

سیستم عامل ویندوز به عنوان بهترین سیستم عامل برای کاربران تازه کار معرفی شده است، اما لینوکس هم برای کاربران مبتدی و هم پیشرفته مناسب است. به احتمال زیاد ویندوز کاربر پسندتر باشد زیرا اولین سیستم عاملی بوده است که از دوران کودکی در سیستم خود یا در سیستم های مدرسه و … دیده اید.

بنابراین تغییر سیستم عامل احتمالا برای شما سخت خواهد بود و قطعا افرادی هم وجود دارند که اصلا نام لینوکس را نشنیده اند. با این حال توصیه می کنیم که حتما برای یک بار هم که شده توزیع لینوکسی مانند اوبونتو را نصب کرده و تست کنید.

آزادی نرم افزار (لینوکس و ویندوز)

Linux or Windows F.O.S.S vs. Proprietary - 21 دلیل برای اینکه لینوکس بهتر است یا ویندوز

شعار لینوکس متن باز بودن یا همان آزادی نرم افزاری آن است. در حالی که اکثر نرم افزارهای مورد استفاده در ویندوز و سایر سیستم عامل ها باید با هزینه دریافت شود.

امنیت و حریم خصوصی (لینوکس و ویندوز)

امنیت و حریم خصوصی یکی از عوامل مهم و ضروری برای هر سیستم عامل است به همین دلیل سیستم عاملی که از امنیت زیادی برخوردار است در میان کاربران و متخصصان فناوری اطلاعات محبوبیت زیادی دارد. سیستم عامل لینوکس به طور پیش فرض به کاربران دسترسی ریشه یا امتیازات مدیریتی را نمی دهد به همین دلیل تهدیدات نمی توانند به هسته سیستم لینوکس برسند. اما در ویندوز، نرم افزارهای مخرب و ویروس ها به راحتی به فایل های سیستم دسترسی پیدا می کنند و می توانند در مقیاس بزرگ آسیب برسانند.

هسته لینوکس منبع باز است، بنابراین به دلیل دخالت یک جامعه بزرگ از متخصصان و برنامه نویسان در آن، به طور مرتب خرابی ها را بررسی کرده آن ها را رفع می کنند. علاوه بر این، تعداد ویروس های منتشر شده برای لینوکس بسیار اندک است در حالی که ویندوز به تعداد زیادی ویروس مخرب دارد به همین دلیل است که شما بعد از نصب ویندوز در ابتدا نیاز به یک آنتی ویروس خوب دارید که لازم است برای آن هزینه کنید.

تهدیدات مربوط به ویروس ها و تروجان ها (لینوکس و ویندوز)

Linux or Windows Antivirus and Malware Threat - 21 دلیل برای اینکه لینوکس بهتر است یا ویندوز

سیستم عامل ویندوز بهترین مکان برای تهدیدات ویروسی و بدافزاری است. اما در سیستم عامل لینوس چنین نیست. در ویندوز بعد از انتشار یک آسیب پذیری، فقط شرکت مایکروسافت اقدام به تولید پچ های آن می کند اما در لینوکس جامعه ای بزرگتر از برنامه نویسان و مهندسان اقدام به تولید پچ برای آسیب پذیری ها می کنند که قطعا خیلی زود و دقیق این آسیب پذیری ها رفع می شوند.

سفارشی سازی سیستم عامل (ویندوز و لینوکس)

Linux or Windows Customization - 21 دلیل برای اینکه لینوکس بهتر است یا ویندوز

لینوکس بسیار انعطاف پذیرتر از سیستم عامل ویندوز است. در سیستم ویندوز، همه چیز از پیش پیکربندی شده و به عنوان منبع بسته است. و به سختی شما می توانید با توجه به نیازهای خود تغییر لازم را انجام دهید. سیستم عامل ویندوز برای برقرار کردن ارتباط بین کاربران لینوکس با ویندوز،  ابزار PowerShell را ارائه داد اما این به اندازه کافی برای جذب کاربران کافی نبود.

دسترسی ریشه و امتیازات مدیریتی

لینوکس دسترسی مدیریتی را از طریق رابط خط فرمان فراهم می کند که کاربران می توانند بدون نیاز به انجام اقدامات خاصی کار خود را انجام دهند. با کمک دسترسی ریشه، می توانید هر چیزی را در اکوسیستم لینوکس تغییر دهید اما در سیستم ویندوز همه چیز از پیش تعیین شده توسط مایکروسافت است. شما تقریبا هیچ مجوزی برای انجام کار روی ریشه ندارید.

پلت فرم برنامه نویسی برای توسعه دهندگان

اگر شما یک برنامه نویس هستید یا قصد دارید برنامه نویسی کنید، من به شدت توصیه می کنم که به جای سیستم عامل ویندوز از لینوکس استفاده کنید. تمام ابزارهای توسعه دهندگان ساخته شده، در ابتدا برای محیط لینوکس در نظر گرفته شده است از این رو به صورت کارآمدتر بر روی پلت فرم لینوکس کار می کنند.

نصب، به روز رسانی و ارتقاء سیستم عامل (لینوکس و ویندوز)

نصب و به روز رسانی سیستم عامل لینوکس بسیار راحت می باشد و تمام نرم افزار ها و فایل های به روز رسانی سیستم در مخزن مرکزی گنجانده شده است که باعث می شود امنیت و دسترسی بیشتر به آن برای به روز رسانی سیستم و نرم افزار نیز داشته باشد.

اما در یک سیستم ویندوز، به روزرسانی سیستم و برنامه های شخص ثالث، دشوار و وقت گیرتر است. ویندوز نه تنها به روز رسانی ها را از سایت مایکروسافت دریافت می کند، بلکه هر بروزرسانی نرم افزاری را از پروتکل نرم افزار خاص برنامه در نظر می گیرد.

سلیقه ها و نیازهای مختلف

لینوکس در این زمینه توانایی بیشتری نسبت به سیستم عامل ویندوز دارد. صدها توزیع لینوکس بر اساس نیازها و سلیقه های مختلف ایجاد شده است. اگر شما یک کاربر ویندوزی هستید، لینوکس Zorin OS  یا Linux Mint  را می توانید استفاده کنید که بسیار شبیه به ویندوز است. همچنین برای یک کاربر MacOs می توانید از اوبونتو استفاده کنید. یا حتی می توانید از یک توزیع خاص لینوکس با برخی از محیط های دسکتاپ یا ویژگی های خاص استفاده کنید. به عنوان مثال کالی لینوکس برای انجام کارهای تست نفوذ و هک و امنیت مورد استفاده قرار می گیرد.

بازی های رایانه ای در سیستم عامل (لینوکس و ویندوز)

زمانی بود که لینوکس اصلا به عنوان یک پلت فرم بازی انتخاب خوبی نبود و توسعه دهندگان بازی علاقه مند به توسعه بازی های خود برای این پلت فرم نبودند. اما امروزه بسیاری از محبوب ترین بازی ها برای لینوکس نیز وجود دارند و شما می توانید تمام بازی های لینوکسی یا بازی های Steam  و یا آفلاین و آنلاین را بازی کنید.

قابلیت دسترسی و سازگاری نرم افزار (لینوکس و ویندوز)

لینوکس تمام نرم افزار شخصی، نرم افزار رسانه ای ، سوئیت های کسب و کار، مواد طراحی ، ابزارهای سرور، برنامه های کاربردی بهره وری، برنامه نویسی و نرم افزار توسعه نرم افزار را پوشش می دهد. البته این گزینه برای ویندوز هم صدق می کند.

کارهای گرافیکی در سیستم عامل (ویندوز و لینوکس)

نرم افزار ویرایش عکس در فتوشاپ یکی از عناصر حیاتی است که اجازه نمی دهد که کاربران سیستم عامل دیگری را به جز ویندوز بپذیرند. فتوشاپ لینوکس را پشتیبانی نمی کند اما شما جایگزین خوبی برای Adobe Photoshop در توزیع های لینوکس از جمله GIMP ، Darktable ، Krita دارید.

جایگزین برای مایکروسافت افیس

مانند فتوشاپ، افیس نیز کاربران را برای استفاده از لینوکس تجدید نظر می کند و آن ها را به استفاده از  از سیستم عامل ویندوز حفظ می کند. کارکرد بسیاری از کاربران و سازمان ها به این نوع نرم افزار بهره وری بستگی دارد از این رو در دنیای لینوکس، گزینه های بسیار خوبی برای مجموعه دفتر افیس به وجود آمده است که LibreOffice نام دارد.

ویرایشگر چندرسانه ای

اگر گزینه های بسیاری برای ویرایش فایل های چندرسانه ای در سیستم ویندوز در اختیار دارید، لینوکس همان مقدار انتخاب و گاهی اوقات بیشتر از آن را نیز ارائه می دهد.

پشتیبانی از نرم افزار ویندوز از طریق PlayOnLinux  و wine

همانطور که قبلا گفتم گزینه های زیادی از هر نرم افزار ویندوز، در لینوکس وجود دارد به گونه ای که اگر می خواهید از برخی برنامه های سفارشی ویندوز یا هر برنامه دیگری در لینوکس استفاده کنید، می توانید آن را از طریق PlayOnLinux یا Wineدر لینوکس اجرا کنید.

سیستم مدیریت نرم افزار

سیستم مدیریت نرم افزار یک عنصر ضروری برای هر سیستم عامل است. ثبات سیستم و انعطاف پذیری به مدیریت نرم افزارها بستگی دارد. در سیستم عامل ویندوز، شما باید برای دریافت فایل نصب کننده برنامه خود و نصب این نرم افزار به سایت خاص نرم افزار بروید. این فایل ممکن است آلوده و یا شامل بسیاری از ابزارهای تبلیغاتی، آگهی ها و غیره باشد.

از سوی دیگر، توزیع های لینوکس یک مرکز نرم افزاری متمرکز برای نصب برنامه ها را فراهم می کنند که این نرم افزارها به طور کامل توسط جامعه بررسی شده اند و به سختی می توان ابزار تبلیغاتی، نرم افزارهای مخرب و … را در آنها پیدا کرد. علاوه بر این، راه های زیادی برای نصب نرم افزار در سیستم لینوکس وجود دارد که در صورت کار نکردن یک روش، شما میتوانید از روش دیگر استفاده کنید.

سرور لینوکس یا ویندوز سرور

اگر شما در مورد امنیت سرور، ثبات، آزادی انتخاب ها، سازگاری سخت افزار و هزینه مقرون به صرفه فکر می کنید، سرور لینوکس به هر نحوی از سرور ویندوز بهتر است. ویندوز یک گزینه محبوب برای کاربردهای دسکتاپ است و لینوکس بهترین گزینه برای سیستم سرور است.

سیستم سرور لینوکس بسیاری از گزینه های سفارشی سازی را با طیف وسیعی از ابزارهای نظارت و تحلیل موثر ارائه می دهد. سرور ویندوز نسبت به نرم افزارهای مخرب و تهدیدات آنلاین آسیب پذیرتر از سرور لینوکس است.

فایل های اجرایی در لینوکس و ویندوز

ویندوز بر روی پسوند فایل تکیه می کنند و نمیتواند هر نوع فایل را اجرا کند اما لینوکس به این فرآیند وابسته نیست و شما می توانید اکثر فایل ها با فرمت های مختلف را در لینوکس اجرا کنید. در لینوکس علاوه بر محیط دسکتاپی شما میتوانید از محیط ترمینال نیز برای اجرای برنامه های خود استفاه کنید.

نتیجه گیری

لینوکس یک راه طولانی است هر چند شاید شما هم جمله های لینوکس کاربر پسند نیست، گزینه های نرم افزاری زیادی را ارائه نمی دهد، نیاز به دانش و تخصص دارد، رابط کاربری زیبا ندارد و … را شنیده باشید اما این جملات توسط افرادی منتشر می شوند که تا کنون از لینوکس استفاده نکرده اند. به صراحت میتوانم بگویم که در حال حاضر لینوکس کاربر پسندتر است و رابط بصری و آسان را برای استفاده فراهم می کند و یک سیستم مدیریت نرم افزاری متمرکز با صدها گزینه مختلف را دار.

آیا این مقاله مقایسه در لینوکس یا سیستم عامل ویندوز را دوست داشتید؟ در صورت لزوم، لطفا به اشتراک گذاشتن آن در رسانه های اجتماعی، به من کمک کنید. و فراموش نکنید که تجربیات توزیع لینوکس خود را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

 

یوسف وفایی

فارغ التحصیل کارشناسی IT، علاقه مند به برنامه نویسی و علم امنیت، عاشق یادگیری حرفه های جدید، کنجکاو برای همه چیز، همچنین همیشه تلاش میکنم تا به هدفم برسم...

‫73 دیدگاه ها

  1. به قول اقای لینوس توروالدز
    مایکروسافت پول در اوردن رو بهتر از سیستم عامل خوب ساختن بلده

  2. سلام برای دانلود لینوکس باید از کجا اقدام کنم، من میخوام سیستمم رو از ویندوز به لینوکس تغییر بدم و تازه کار هم هستم، میخواستم بدونم بهترین سایت برای دانلود لینوکس چیه اگه میشه معرفی کنید تا دانلود کنم و سپس نصب
    با تشکر از سایت خوب شما♥️

    1. سلام،
      پیشنهاد من این است که قبل از نصب لینوکس ابتدا کامل در مورد آن تحقیق کنید.
      لینوکس مانند ویندوز نیست و به تعداد زیادی توزیع دارد که هر کدام برای یک کار ساخته شده اند.
      شما باید بر اساس نیاز خود یکی از توزیع های لینوکس را انتخاب کرده و سپس اقدام به نصب آن کنید.

  3. سلام
    برای برنامه نویسی پایتون در لینوکس چه لپتاپی با قیمت مناسب پیشنهاد میکنید؟
    و اینکه برنامه نویسی در حوزه ماشین لرنینگ و هوش مصنوعی در لینوکس مناسبه؟

    1. سلام وقت بخیر،
      قطعا هر چی هزینه بیشتر کنید چیز بهتری رو میتونید بخرید.
      ولی حداقل رم 8 و پردازنده نسل 10 و به بالا الان توصیه میشه.
      توی قسمت دوم که گفتین مناسبه یا نه؟ سیستم عامل جزوی از کار شماست و چه لینوکس باشه و چه ویندوز شما میتونید کارتون رو انجام بدین.

  4. سلام ، اگر در کنار ویندوز لینوکس رو نصب کنیم(در یک سیستم با مشخصات ضعیف) آیا در محیط لینوکس که در کنار ویندوز است، سرعت کار سیستم بالاتر خواهد بود؟؟

    1. سلام وقت بخیر
      اگه منظورتون از کنار ویندوز همون دوال بوت باشه و شما یک توزیع سبک لینوکس رو نصب کنید، قطعا سرعت کار سیستم بالاتر خواهد رفت.

  5. سلام
    دوستان اصلا بیخودی دارین دعوا میکنین خودمون هم می دونیم که لینوکس همه چیش مفته مفت دیگه نیاز به پی پال و کرک نداره شما می تونین به صورت کاملا رایگان نسخه های رایگان دریافت کنین لینوکس از نظر گیم هم کم نداره خیلی خسته شدید برید با لینوکس گیم بزنید بهتریناش دارن میان لینوکس مثال همین سی اس گو که کاملا بومی لینوکسه
    بهتره هر چی در مورد ویندوز و مک میگین بیاید تو لینوکس تست کنین بعد نظر بدین شعور هم خوب چیزیه

    1. اگه کاربر معمولی هستی که کار با ویندوز راحت تره اگه کیمری که ۹۹ بازی ها فقط ورژن ویندوز دارن اگر گرافیستی که شرکت و ادوبی لینوکس نمیزنه اگه برنامه نویس هستی که محیط دات نت و بقیه محیط ها که بهترین و کامل ترین هستن لینوکس ندارن مگر اینکه بخای سرور راه بندازی که ظاهراً جدید ویندوز سرور پیشرفت کرده و کم از لینوکس نداره فقط میمونه هکر که فقط در اون صورت انتخاب درست براش لینوکسه

  6. سلام وقت بخیر
    با لینوکس موافقم
    اما دیگ خیلی لینوکس رو بزرگ کردید چند ساله از لینوکس استفاده میکنم
    اگ بخواید به سرعت بهتری به نتیجه برسیم صد درصد ویندوز کار راه انداز تره تا ساعت ها و روز ها دنبال یه برنامه برای لینوکس گشتن
    محیط توسعه ویژوال استادیو قوی ترین محیط توسعه برای برنامه نویسان هست
    پس از ۸ سال کار با لینوکس دوباره سمت ویندوز رفتم
    اگر میخواید یک نرم افزار تجاری تولید کنید ویندوز منطقی تر هست
    برنامه نویسی اندروید هم داخل زامارین و اندروید استادیو اکی هستن
    برای کاربران کیفیت کار تحویل داده شده مهم هست نه که ما با چه سیستم عاملی کار کردیم یا ادای خفن ها در بیاریم چهارتا کد تکراری داخل ترمینال اینتر کنیم
    کار فرما کار عالی نیاز داره نه دستور های به ظاهر خفن
    برای سرور هم تا چند سال پیش میگفتم فقط لینوکس با کنترل پنل پلسک بعد هم سی پنل با وب سرور لایت اسپید
    اما در حال حاظر فقط ویندوز سرور عالی تر سریع تر قوی تر .
    تا به امروز تمامی سایت های که توسعه دادیم باphp بوده
    اما با یک تست .net سرعت بی نظیری داره

    بسته به شرایط سیستم عامل رو انتخاب کنید
    این مقاله خیلی لینوکس رو بزرگ کرده
    این نظر رو ثبت کردم‌ نه که لینوکس رو بکوبم اونم گزینه های مثبت منفی زیادی داره
    بهتره مقاله منطقی تر در مورد مقایسه و کاربرد ها ارسال کنیم‌ تا کاربر ها گزینه مناسب رو انتخاب کنن نه فقط برای علاقه شخصی ما به لینوکس یا ویندوز بیان اون سیستم عاملو نصب کنن

    1. متاسفانه شاید شما ۸ سال کار کرده باشید اما به اندازه کاربر ۸ روزه لینوکس هم نمی دانید
      اگه حرف تون بر عکس شه چی ؟ هوم ؟
      نه ویندوز منطقیه نه مک
      هسته لینوکس میدونی کجا استفاده شده ؟ همجا پس در مقابل ویندوز کارایی هم بیشتره درسته ؟؟؟؟
      بنده ۵ ساله کار میکنم ولی اطلاعات خیلی از شما بیشتره
      بازم شرمنده خیلی خشن کوبوندمتون ???

    2. ادا؟
      شما اگه سواد کامل داشتی میفهمیدی کامندلاین فقط ادا بازی نیست.
      فکر کنم شما خودتون خدمات کامپیوتری دارید برای همینه که انقدر مزخرفیات نوشتید راجب لینوکس ضمنا کسی که هشت سال یا ده سال با لینوکس کار کنه نمیتونه دیگه با ویندوز کنار بیاد.
      این مقاله ناعادل بود اما حرف های شماست که نشون میده چقدر با فهم هستید.
      در آخرین مورد بهتون بگم اگه در ویندوز کرک برنامه نویسی کنید و پیشرفت کنه برنامتون از سینتکس های بیس سورستون میتوتن متوجه بشن شما با ویندوز کرک برنامه نوشتید و زمامدار های ویندوز میتونن ازتون غرامت میلیونی بگیرن مثل کاری که با اوپن سوز کردن.یکم مطالعه کنید خواهشا.
      اگه با ویندوز راحتین حداقل راجب چیزی که تا بحال باهاش کار نکردید مزخرفات ننویسید.

  7. هدف من از نصب لینوکس ، آزادی بوده و هست و خواهد بود البته هرچند همچنان میدونم زیر ذره بینم (هرچقدر هم از برنامه های آزاد استفاده کنم) چه با لینوکس چه با ویندوز ولی… مقدار آزادی لینوکس(بسته به توزیعی که دانلود میکنید) بیشتر هست نسبت به ویندوز و امثال برنامه ها و سیستم عامل های کلوزسورس
    (شما هیچ وقت نمیفهمید ایا واقعا با برنامه یا چیزی که دانلود میکنید فقط یک برنامه خواهید داشت یا چیزی فراتر از اون…ممکنه چیز پنهانی هم وجود داشتع باشه که شما نمیتونید ببینید)

  8. می دونی واقعیت چیه لینوکس قرار خدای سیستم عامل شه فقط ۳۰ سال دیگه از همین سال ۲۰۲۳ بگیر تا سال ۲۰۵۳ خواهی دید که بهترین سیستم عامل جهان لینوکس میشه
    آزادی نرم افزار، متن باز بودن و رایگان، امن و هزاران چیز دیگر که فقط لینوکس دارد و هرگز ویندوز از هیچ کدام آنها پشتیبانی نمی کند.

  9. ۱ – مقایسه سیستم عامل رایگان با نمونه های تجاری اشتباه هست.
    بهتره نسخه ای از لینوکس با مک و ویندوز مقایسه بشه که اونم تجاری باشه.
    ۲ – این که میگن لینوکس توسعه دهنده های زیادی داره منظور کرنل لینوکس هست که توسعه دهنده زیاد داره و صدها سیستم عامل از روش ساختن ولی سیستم عامل ابونتو چندتا؟
    ۳ – درمورد امنیت یک سیستم عامل لینوکسی به صورت عادی میتونه نا امن تر از ویندوز باشه در صورتی که پیکره بندی درستی انجام نداده باشید.
    ۴ – نگا نکنید تو ایرانید و هیچ پشتیبانی ندارید! درصورتی که جایی به جز ایران باشید و سیستم عاملتون قانونی و تجاری باشه اونوقت معنی پشتیبانی رو خواهید فهمید!
    ۵ – استفاده از نرم افزارهای شبیه ساز مگر در موارد خاص کار درستی نیست پس فکر اینکه روی لینوکس ویندوز بالا بیارید و فلان برنامه رو اجرا کنید نکنید مگر اینکه آدم الافی باشید وگرنه موقع کار هزارجور مشکل درست میشه که فکرتون از کار اصلی دور میشه.
    من خودم از ویندوز استفاده میکنم البته مک هم خوبه ولی کلا چون پول ندارم همون ویندوز کرک شده استفاده میکنم که دوست ندارم این کارو! یه بار اومدم از اوبونتو استفاده کنم که پشیمونم کرد.
    درکل اگه کارتون پروداکتیو هست و دوست دارید محیطی متفاوت تر از ویندوز تجربه کنید مک هم گزینه ی خوبیه. استفاده از سیستم عامل های لینوکسی اگه کارتون حساسه و بلد نباشید ممکنه به فنا برید!

    1. داداش ی حرفی نزن که هیچ مبنایی نداره وقتی توسعه دهنده ها روی هسته کار میکنن و توسعش میدن برای همه نسخه ها این اتفاق میفته که اتفاقا این جز برتری هاشه.پس برای همه توسعه پیدا میکنه ، تو کدوم نسخه تجاری از لینوکس سراغ داری؟
      کلا حرفات مبنا نداشت ، چرت و پرت بود.زیاد شیفته ویندوزی.ویندوز یک سیستم عاملیه ک بشدت منابع اشغال میکنه و زرت و زرت ویروسی میشه و ارور میده.هیچ گونه تغییراتی نمیشه روش انجام داد و ب هیچ عنوانم امن نیست از بس که روش کرک نصب میشه و هستش ریدمانه.ویندوز حتی تو کنترل دمای سخت افزارم افتضاحه.
      من خودم قبلا خیلی طرف ویندوز بودم ولی الان اصن ازش خوشم نمیاد.

      1. سلام دوست عزیز ببخشید اما میخوام راجب کامنتت نقد داشته باشم – خیلی بده که شما از کلامتی مثل چرت و پرت و زرت و …. استفاده میکنی ، این حس رو به من القا کرد که شما شیفته لینوکس هستی و تندرویی داری توی نظرت ، در صورتی که نظر رضا بسیار نکته های ریزی رو اشاره کرد از قبیل مقایسه ناعادلانه سیستم عامل تجاری با غیر تجاری و همینطور پشتیبانی که این سیستم عامل ها انجام میدن
        صد البته شما به نکاتی از قبیل اشغال کردن منابع توسط ویندوز و همچنین کنترل دمای سخت افزار به شکلی خشن اشاره کردید ولی خب …..
        من درحال طراحی ی شبکه بسیار بزرگ هستم و دنبال مقاله ای برای مقایسه این دو سیستم عامل (مشکلی با تجاری بودن نسخه های لینوکس ندارم ) ملاک هام هم سرویس های DHCP و DNS و نیاز هایی که یه شبکه MAN میتونه داشته باشه هستم – همینطور قابلیت ریموت دسکتاپ از طریق سیستم عامل همون نسخه است –
        همچنین میشد این مقایسه رو در ابعاد ریزتری به شیوایی انجام داد ولی حیف که خیلیا جبهه دارن
        من هم اولین بار ابونتو رو نصب کردم و به دلیل اینکه بلد نبودم کل اطلاعات هاردم رو پاک کردم – شاید لینوکس برای کاربر عادی انتخاب ایده آلی نباشه ، من دنبال رسیدن به این جوابم

        1. درسته. البته بگم که لینوکس خودش اموزش های خاص داره!
          اما ویندوز خیلی ساده هست وبدرد افرادی میخوره که کارشون با سیستم عامل نیست…بدرد میخوره!
          وگرنه اصلا قابل قیاس نیست! و لینوکس در هر صورت بهتره!

      2. دقیقا موافقم. هر طوری حساب کنیم لینوکس بهتره!
        هم نرم افزاری. هم امنیت! هم کاستومایز و دستی سازی…!
        واقعا حرف هاش بدون مبنا هست

  10. اینکه بگیم ویندوز بهتره یا لینوکس یا مک یا …. یکم عجیبه !
    اول ببینید چه کارهایی مد نظرتون هست . بعد ببینید چه سخت افزاری در دسترس دارید . به نثبت شرایط انتخاب کنید .
    مثال شما وقتی یک ایفون تو دستتون هست نصب سیستم عامل ویندوز به تنهای کلی مشکلات به همراه داره .
    درکل پیشنهاد من برای گوشی و تبلت سیستم عامل ios – andorid
    برای لپتاپ و کامپیوتر . windows-linus-mac os

    تجربه من از سه سیستم عامل ویندوز . مک . لینوکس
    ویندوز :
    ویژگی ها : تقریبا راحتی در استفاده . عدم نیاز به دانش خاصی برای فیکس کردن باگها . گرافیکی بودن تنظیمات . نرم افزارهای زیاد . تخصصی تر بودن نرم افزارها . اپتیمم بودن اکثر نرم افزارها با سیستم عامل . پشتیبانی زیاد از گیم و فایل های مدیا

    مشکلات : عدم حریم خصوصی حتی اگر سرتون هم بخارونید همه میدونن . باگهای ساختگی زیاد که اکثرا کار خود ماکروسافت هست . سنگین و لخت بودن سیستم عامل انگار همیشه لاستیک هاش کم باد هست . عدم انتخاب در اکثر موارد و تنظیمات .نصب و اجرای کلی نرم افزار بلا استفاده حتی برخلاف نظر کاربر . اگر با سرعت بالا کارهایتان را انجام بدید به باگها و وقفه های زیادی برمیخورید که درحالت عادی وجود ندارند .

    پیشنهاد : برای گیمرها و افرادی که صرفا به دنبال سیستم عاملی هستند که با کمترین دردسر اجرا بشه و استفاده کنند و هیچ عجله ای برای کارهایشان ندارند .

    لینوکس :
    ویژگیها : سریع بودن . سبک بودن . امنیت خیلی خوب . تقریبا روی هرسخت افزاری که فکر کنید نصب میشه .جابجای سریع و راحت کل سیستم عامل با تمام جزئیات بر روی سخت افزارهای مختلف. دستری فوق الاده به تمامی جزئیات سیستم عامل . تنوع زیاد در انتخات کوچکترین جزئیات . قابل حمل بودن . قابل اعتماد بودن در شرایط بحرانی . سادگی استفاده برای کارهای خیلی معمولی روزمره .
    مشکلات : نیاز به دانش و زمان بیشتر برای رفع مشکلات . نیاز به رفع بعضی مشکلات توسط کاربر . برای انجام بعضی کارها نیاز به نصب چند نرم افزار درکنار هم هست . ایجاد سردرگمی زیاد به علت تنوع زیاد در انتخاب جزئیات . مستعد به بوجود آمدن مشکل . به علت عدم تجمع نیروی پشتیبانی و بودجه شرکتها اول نرم افزارهای خودشون رو اول برای ویندوز و مک اپتیمم میکنند و بعد برای لینوکس . فعلا ساپورت خیلی خوبی در بحث گیم ندارد . نیاز به دانش حداقلی کار با ترمینال و بیشتر تنظیمات اصلی به صورت دستوری و تایپ در ترمینال هستند .نیاز بیشتر به اینترنت .

    پیشنهاد : برای کارهای ساده روزمره . برنامه نویسی . شبکه . تست و رفع مشکلات سخت افزارهای مختلف .افرادی که در کارهای روزمره عجله دارند و یا نساز به حریم خصوصی دارند .

    ios-Mos
    ویژگی : سریع . راحت . امنیت نسبی . داشتن بیشتر ویژگی های لینوکس . یکپارچگی درتمامی قسمتها . عدم نیاز به دانش خاصی برای استفاده . تلفیقی از سادگی و راحتی و زیبایی درکنار هم . امکان نصب نرم افزارهای مشابه ویندوز (مثال فتوشاپ نسخه مک و نسخه ویندوز ) . بکاپ خیلی خوب از تمامی اطلاعات .

    مشکلات : محدودیت شدید در جزئیات . پر هزینه بودن مخصوصا برای کاربردهای تخصصی . اشتراک گذاری کلیه اطلاعات شخصی با شرکت سازنده . سخت و زمانبر بودن تغییرات در سیستم عامل بخاطر محدودتهایی که شرکت سازنده اعمال کرده . کند شدن سیستم عامل بعد از مدتی استفاده به علت سیاست های مصرف گرایی شرکت سازنده . محدودشدن شدید در پلتفرم شرکت سازنده و عدم حق انتخاب یا حق استفاده .

    پیشنهاد: کارهای ساده روزمره . داشتن یک سیستم برای مدت زمان زیاد . نیاز به کمترین تغییرات در سیستم عامل . عدم نیاز به تنظیم جزئیات سیستم عامل .

    1. با توجه به اینکه اشاره کردین ببینید چه کاری مد نظرتون هست لینوکس رو برای کارهای معماری و استفاده از نرم افزاز تری دی مکس و رندر گیری پیشنهاد میدید؟ به من گفتن با لینوکس خیلی سرعت کارم بیشتر میشه اما بعید میدونم این نرم افزار هارو پشتیبانی کنه احتمالا باز باید تحت ویندوز بالا بیاد یا توی همین مقاله هم اشاره شده بود به play on linux
      ممنون میشم اگر مقاله ای میشناسین کد بتونه راهنماییم کنه معرفی کنید

      1. با اینکه دیر است شما باید بلندر یاد بگیرید و بلندر قوی تز از تری دی مکس هست
        البته جایگزینی برای اتوکد ندارد هستن ولی خود اتوکد هم سیستم جالبی نداره ولی مقایسه کنید تری دی مکس و بلندر رو بلندرو چند سرو گردن بالاتره

  11. دوستان عزیز
    بنده خودم سیستم عامل شخصی و کاری‌ام لینوکسه ولی وقتی کسی ازم بپرسه میگم که سیستم عامل یه وسیله است که به حسب شرایط باید انتخاب بشه.
    – برای کسی که خیلی از کامپیوتر سر در نمیاره و کارهای عادی میخواد انجام بده ویندوز بهترین گزینه است.
    – برای کسی که کارهای تخصصی از قبیل برنامه‌نویسی،‌ مدیریت شبکه و سرور، امنیت و هک و… انجام میده قطعا لینوکس بی رقیبه.
    – برای کسی هم که وضع مالیش خوبه من میگم برو مک بخر حالشو ببر.
    پس دیگه دعوا نداره.

  12. با سلام
    ببینید بیایید یخورده عادلانه به این موضوع نگاه کنیم.
    اگر شما برنامه نویس باشید میدونید که مقایسه ویندوز با لینوکس مثل مقایسه زبان برنامه نویسی پایتون با سی پلاس پلاس هست.
    همونطور که پیداست نمیشه گفت که کدومش از دیگری برتره چون هرکدوم تو مبحث خودش تخصص و برتری داره.
    و اینکه لینوکس ، بذارید که حالا اینقدر از خوبیاش گفتید منم از بدیاش بگم براتون؛ باگ های شدید، دیباگینگ کند و زمان بر در طی آپدیت ها داره که من بر اساس تجربه ای که با کالی و اوبونتو دارم این باگ که اسمشم نمیبرم تو هردو مشترک بود.
    اما فکر کنید این باگ ها تو ویندوز باشه با یه فیدبک سریع توسط کاربران، شرکت پشتیبان مجبور هست تو سریع ترین زمان ممکن رفعش کنه و این مورد پسنده و اینکه این باگ توسط کاربران یافته شده و این یعنی مردم هم تو کامل کردن این پلتفرم نقش دارن همونطور که تو لینوکس مردم نقش دارن اما به گونه هایی متفاوت.

    نصب کردن لینوکس فقط نکست نکست نکست نیست! این شایعه ای هست که خیلیا میگن و تو ویدیو هایی که میسازن جوری جلوه میدن انگار همه چی نکست نکست نکست …هست. اما نه! نترسید زیاد هم سخت نیست.

    حالا یه مطلب مفید برای گیمر هایی که پینگ براشون مهمه
    ویندوز که نسخه های (هوم) و (پرو) آپدیت اجباری داره که نگم خودتون میدونید چه افتضاحیه و اما اینترپرایز درسته آپدیت اجباری نداره اما اگه یخورده باهوش باشید متوجه میشید که یسری برنامه ها به صورت عجیب درحال تعامل دیتا هستن !!! البته نترسید به شما نفوذ نشده!
    این پروسه پینگ و سرعت انتقال دیتا رو مختل میکنه و ۲۰ درصد اختلال ایجاد میکنه تو روند بازی امااااا لینوکس بدونه اجازه کاربر یک بایت هم تبادل نمیکنه !!! جالبه خب این ینی پینگ و سرعت پاسخگویی بیشتر.
    مطالب زیاده هرچی بیشتر پیش بریم شاخه ها عجیبو غریب میشه پس همینجا بحثو تموم میکنم تا خرابکاری نکردم ?

  13. سلام
    به نظر من شدیداً (ً!) جانبدارانه صحبت شده بود. مشخصاً در زمینه تنوع و کیفیت نرم افزار ها و همچنین راحتی استفاده ویندوز بهتر از لینوکس (که حس کردم در متن سعی بر این بوده که این دو مورد برابر یا حتی برتری لینوکس به چشم بخوره!!!) و در زمینه سرعت و استفاده بهینه از سخت افزار لینوکس برتر هست.
    برای یک کاربر عادی اعمال تنظیمات و دسترسی به قسمت های مختلف ویندوز بسیار راحت تر و ساده تر از لینوکس هست.
    مطلبی رو که درباره پسوند فایل نوشتید واقعا قابل درک نیست |: ویندوز نرم افزار های زیادی برای باز کردن هزاران پسوند مختلف فایل داره که یه سریش به شکل پیش فرض و یه سریش به شکل جانبی قابل استفاده هست.
    دوباره در قسمتی گفته شده که برای دانلود و نصب نرم افزار ها باید به سایت رفت ولی لینوکس یه فروشگاه متمرکز داره که این موضوع باز هم خیلی عجیبه. ویندوز استور سال هاست که در سیستم عامل ویندوز نرم افزار ها و ابزار های شخصی سازی زیادی رو ارائه میده و این موضوع غیرقابل انکار هست.
    یه جایی از مطلب خوندم که نوشته بودید اجرای برنامه های ویندوز در لینوکس با فلان نرم افزار ها (که عملاً به مقایسه ربطی نداره) یا مثلا جایگزین های فتوشاپ و … در لینوکس. خب اگر مطلب درمورد لینوکس هست که از همون اولش بنویسید نه اینکه بحث مقایسه رو بیارید وسط 😐
    با آرزوی مقالاتی سنجیده تر و حرفه ای تر!

    1. داش راست میگه لینوکس خیلی بهتره ، واقعاً میگم ، یکم زمان می‌بره جا بیفته یا براش پشتیبانی کامل تری بیاد ، اما خداییش خیلی لینوکس از ویندوز بهتره ، اگه تونستی آرچ لینوکس رو نصب کنی اون موقع بیا بگو ویندوز بهتره ، یک ساعت یا بیشتر نصب آرچ لینوکس طول می‌کشه و دانشش رو هم باید داشته باشی چون خداییش تازه میفهمم حرفه ای یعنی چه ، دیگه تا تهشو نمیرم خودت باید بری .
      ویندوز ?‍? ،
      لینوکس? .

  14. با عرض سلام و خسته نباشید.
    ممنون به خاطر مطلبی که تهیه کردید.
    از نظر من دوستان در بخش نظرات و خود نویسنده مطلب؛ از یک زاویه به مقایسه لینوکس و ویندوز پرداخته اند.
    من خودم از سیستم عامل های مختلفی استفاده کردم.
    نمی شود گفت فلان سیستم عامل برتر است و در همه زمینه ها برنده است!
    هر سیستم عاملی برای کاری ساخته شده … مثلا لینوکس در زمینه شبکه و ابزار های تخصصی و امنیت قطعا بهتر از ویندوز عمل می کند ولی در زمینه بازی و کار های اداری و رابط کاربری ویندوز بسیار بهتر از لینوکس عمل کرده است.
    همه سیستم عامل ها در زمینه هایی که تخصص دارند ؛ خوب هستند و مقایسه آن ها اشتباه است …
    در رابطه با موردی که گفته شده: (( برنامه نویسی در لینوکس بهتر است )) به نظر من اشتباه است … در ویندوز – اندروید یا هر سیستم عاملی شما توانایی برنامه نویسی حتی در سطح پیشرفته رو هم دارید.
    به نظر من بهتر بود واقع بینانه به مقایسه نگاه می کردید.

    1. شما توی اندروید یه نرم افزار به زبان اسمبلی بنویسی من اسمم رو عوض میکنم ( اسم کاربری ام رو ? )

      لینوکس از هرر لحاظ عالیه
      به شخصه از ویندوز نفرت دارم

      توضیحات مقاله کاملا واقع بینانه بود.

      کسانی هم که نمی تونن از لینوکس استفاده کنن ، قرار نیست بیان لینوکس رو خراب کنن

      به نظر من لینوکس از هررررر لحاظ از ویندوز بهتره برتره قدرتمند تره

      فقط نمی تونه بازی رو به خوبی اجرا کنه

      اونهم خوشبختانه در حال رفع هستن و به صورت *رایگان* در اختیار مفت خور هایی مثل ما میزارن و ما هم مثل چی میاییم خرابش میکنیم

      شده آقای مایکروسافت احمق ، یه غلطی بکنه و بعدش اونو رایگان در اختیار ما بزاره ؟

      ولی لینوکس رایگانه

      با تشکر ولی باز نظرات دیگران ارجمند و محترمه

    2. کجاش رابط کاربری ویندوز بهتره ، تو ویندوز هر رابط کاربری باشه مجبوری بپسندی ، اما تو لینوکس تو میتونی از بیش از ده ها رابط کاربری انتخاب کنی ، که من به شخصه GNOME رو پیشنهاد می کنم و تازه این رابط کاربری همه چیش بسته به سلیقت قابل تغییر هست ، مثل آیکون های برنامه ها ، شکل دکمه های بستن برنامه ها و مینیمایز و ماکسیمایز ، رنگ ها و شفافیت و افکت های جا به جا کردن صفحه و صدا گذاری رفتن موس رو گزینه و شکل خود موس و … که دیگه زیاده نمی تونم همه رو بگم ، در صورتی که این همه شخصی سازی تو ویندوز محاله و وجود نداره ، پس نیا بگو ویندوز تو فلان خوبه لینوکس تو فلان ، لینوکس تو همه چیز خوبه فقط بازی رو اون هم تازه شاید خوب پشتیبانی نکنه البته داره رفع میشه و اگه تازه دانشش رو داشته باشی اون هم میشه ، هر موقع هم کسی تونست آرچ لینوکس رو با موفقیت نصب کنه بعد بیاد ادعای بهتر بودن ویندوز رو بگه .
      ویندوز ?‍? ،
      لینوکس ? .

  15. ممنونم از مطلب مفیدتون. من دودل بودم که بین ویندوز و لینوکس کدوم رو انتخاب کنم. بنده سالهاست از ویندوز استفاده می کنم ?
    اما با خواندن این مقاله مطمئن شدم باید لینوکس رو استفاده کنم. چون هم می‌خوام برنامه نویسی یاد بگیرم هم ویندوز ۱۱ از سیستم من پشتیبانی نمی کنه و از به روز نبودن سیستم عامل بدم میاد
    ممنون از شما…

  16. لطفا کسایی که اصلا نمی دونن که به مجموعه ورد و پاورپینت و اکسل و پاپلیشر و… میگن آفیس حرف نزنن شما اول اسامی رو حفظ کن بعد نظر بده شما که دو دقیقه از لینوکس استفاده نکردی هم حرف نزن کی گفته لینوکس فروشگاه نداره داره خوبشم داره در ضمن ۹۹.۹ درصد اون برنامه هایی که توی ویندوز شما استفاده میکنید برنامه نویس ها توی لینوکس نوشتن خواهشا برید اول استفادش کنید قدرت رو ببینید و اینکه لینوکس ۸ سال پیش رو با ویندوز ۱۰ پرو مقایسه نکنید بیاید دیپین ۲۰.۳ رو با ویندوز ۱۰ مقایسه کنید در واقع مایکروسافت شما رو کور کرده و داره ازتون سود جویی میکنه خب معلومه که وقتی از ۶ سالگیت با ویندوز کار کنی همین میشه.

  17. کاملا مشخصه که ویندوز از لینوکس بهتره
    تمام کسانی که برنامه می سازند برنامه شون رو برای ویندوز ارائه می دن
    ویندوز فروشگاه اپلیکیشن داره اما لینوکس نداره
    مایکروسافت یک شرکت قدرتمنده و همه ی برنامه هاش عالی اند
    و اینکه میگی فقط مایکروسافت پچ تولید می کنه
    بر روی ویندوز میشه آنتی ویروس نصب کرد و خود آنتی ویروس مایکروسافت هم خیلی خوبه
    مایکروسافت بیش از ۲۰۰۰ بازی برای ویندوز ساخته
    برای لینوکس برنامه های زیاد و معروفی ساخته نشدن و باید از طریق مرورگر وارد سایت اونا شد
    البته بعضی برنامه ها
    ویندوز تودو داره آفیس داره وان درایو داره وان نوت داره ورد داره اج داره ویندوز مدیا پلیر داره پاور پوینت داره اکسل داره که لینوکس هیچ کدوم از این ها رو نداره
    و باید نصب کرد که چند تاشون روی لینوکس نصب نمی شن
    اندروید هم فقط الفبت منتشرش می کنه

    1. من از ویندوز بدم اومده به خاطر همین برنامه ها و سرویس های اضافی و بیخود که فقط فاتحه سرعت سیستم رو میخونه
      نه اج بدرد می خوره نه وان درایو ( ۵ گیگشم ارزونی خودش )
      دیفندرشم که فقط جلوی نصب بازی هارو میگیره ( کار دیگه ای که بلد نیست!!)
      برنامه های زیادی هم مشابه ورد و پاور پوینت و اکسل هستند که روی لینوکس نصب میشن تازه برنامه های ویندوز رو میشه رو لینوکس نصب کنی، ترمینالش کامل تر از کامند پرامپت ویندوز هست، حتی ویندوز مدیاپلیر هم با اینکه همش بروز رسانی میشه همونیه که تو ویندوز xp بود، لینوکس برخلاف ویندوز از سیستم های قدیمی هم پشتیبانی میکنه، سرعت ویندوز برای بازی ها هم بالاتره تازه لینوکس برخلاف ویندوز صدها نسخه ی ساخت صد ها برنامه نویس رو داره ولی ویندوز فقط به مایکروسافت محدوده……………

      چنتا دلیل دیگه میخوای برات بیارم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

      اگر هم از نسخه فعلی لینوکست بدت میاد نسخه های جدیدتر و متفاوت تر و حتی به ویندوز شبیه تر رو استفاده کن نظرت عوض میشه. من بهت لینوکس zorin رو پیشنهاد میکنم ?

    2. اصلا اینطور نیست
      همونایی که برنامه میسازن خیلی هاشون با لینوکس میسازن و طبیعتا نسخه ها رو هم همونجا امتحان می کنن که خودش باعث جلوتر بودن لینوکس از ویندوز میشه
      ویندوز استور توسط مایکروسافت بروز رسانی میشه و توسعه دهنده ها برای ارائه دادن کارشون باید کلی وقت هدر بدن ولی تو لینوکس کل جامعه نرم افزاری به همه ی برنامه ها دسترسی سریع و رایگان دارن – ولی این باعث نمیشه امنیت بیاد پایین چون در لینوکس هر برنامه توسط جامعه بررسی میشه ولی تو ویندوز از هر پنجاه نفر یه نفر خطا رو گزارش میده
      لینوکس هم آنتی ویروس داره و میشه نصب کرد
      تمام و حداقل اکثر اون بازی ها و البته برنامه ها برای مایکروسافت نیست و خیلی از همین بازی ها روی لینوکس هم هستند به علاوه ی بازی های خاص لینوکس و اکثر برنامه های معروف نسخه ی لینوکس هم دارن
      آفیس و مخصوصا ورد حتی تو اندروید هم جایگزین داره تو لینوکس که جای خود دارد وان درایو حتی مشابه ایرانی هم داره وان نوت حتی تو خود ویندوز هم مشابه داره اج و مدیا پلیر و… هم همینطور

  18. بجای اینکه بشینید سر هم دعوا کنید کدوم بهتره یکم فکر کنید کدوم بدردتون میخوره
    لینوکس برای کسایی ک چند سال باهاش کار کردن یا مهندسن یا برنامه نویس تو وقتی کارای عادی انجام میدی نیری وب گردی میری گیم خب برو همون ویندوز نصب کن تو وقتی برنامه نویس نیستی بلد نیستی باهاش کار کنی مثلا امنیت بالا میخوای چیکار ؟ مایکروسافت هم امنیت داره ب اون اندازه ک نزاره برو ببین کارت چیه با کدوم راحتی بعد برو نصب کن الان مثلا لینوکس مال حرفه ای چ ربطی داره یا رو برنامه نویس چ ربطی داره به حرفه ای تر بودن لطف اینقدر اظهار نظر الکی نکنید.

  19. مهمترین مزیت (لینوکس) اینه که پشت زمینه نت آدم رو حروم نمیکنه … ویندوز هی آپدیت اجباری میده آخرش هم هیچی 😐
    (حالا مزیت های بیشماری داره لینوکس که در مطلب بالا توضیح داده شده و خیلی هاش هم پوشش داده نشده… )

    1. خب شما میتونید آپدیت اجباری و به صورت اتوماتیک رو ؛ غیر فعال کنید …
      باید ببینید چه استفاده ای از سیستم عامل دارید. نمیشه گفت فلان سیستم عامل بهترین است.

  20. سلام.خیلی عالی و کامل بود چون منم ار لینوکس استفاده میکنم.
    اما در لینوکس چیری به نام my computer یا this pc وچود نداره.

    می خواستم بدونم چه جایگرینی برای این در نظر گرفته شده؟

    1. سلام وقت بخیر
      my computer توی ویندوز دارایوهای شما رو نشون میده در عوض توی لینوکس درایو ها یا توی دسکتاپ mount میشن یا توی files میتونید اونا رو ببینید.

  21. حاجی من خودم از مریدان لینوکس هستم و الان 5 ساله که فقط تو شرکت با ویندوز سر و کار دارم ولی این مقاله دیگه خیلی کشکی از لینوکس تعریف کرده و ویندوز رو کوبیده.

  22. اولا کاملا یکطرفه
    ثانیا ای کاش کلا ویندوز حذف میشود و جاشو لینوکس میگرفت

  23. سلام
    به نظر شما یه سیستم خوب برای برنامه نویسی چیه؟
    من رم 4 دارم بقیه چیزاش معمولیه
    من رو شبیه ساز لینوکس نصب کردم و 2 گیگ رم رو به اون اختصاص دادم. ولی هروقت واردش میشم کامپیوتر هنگ میکنه
    چون میخوام یه سیستم جدید بگیرم میشه راهنمایی کنید؟

  24. سلام.
    این مقاله فقط درباره لینوکس بود!! و هیچ نقطه قوتی درباره ویندوز نداشت….
    درسته که لینوکس از منابع کمتری استفاده میکنه، ولی دلیل بر این نیست که ویندوز پیکربندی خیلی بالایی بخواد. حد اقل اجرای ویندوز 10 رم 2 به بالاس که لینوکس هم از همین قد استفاده میکنه….
    تنوع نرم افزار های ویندوز خیلی بالاس و لینوکس نرم افزار های کمتری ارائه میکنه…
    راستی من هم از لینوکس استفاده کردم هم ویندوز و هم مک.
    با تشکر

  25. در کل متاسفانه دنیای تکنولوژی به یسری چیز ها عادت کرده که انداختن اونها از ذهن مردم سخته یا جلب اعتمادشون ولی خب مایکروسافت خیلی سعی میکنه خودشو ثابت بازار نگه داره و برای همینم هست که سریای ادوبی فقط روی ویندوز نصب میشه چون میدونه اگر این سریا رو همه سیستم عاملا قابل اجرا بود شاید تو بازار کمرنگ تر میشد به هر حال همه ی سیستم عامل ها خوب و بد هستند.

  26. میخوام درصد تعصب رو به صفر نزدیک کنم(یا چیزایی رو بگم که به لینوکس جذب بشید؟!به هر حال لطفا
    تا اخر بخونین)….ببینید اگه تازه پشت سیستم نشستید اگه کارتون حساب داری هس اگه زیاد پشت سیستم نیستید اگه شغلایی مث کارمند بانک دارید(کارای بانکی و حساب داری ها کلن) اگه دوس دارین نصب کردنا نکست نکست باشه اگه از کرک برنامه ها استفاده میکنین(برنامه هایی که تو لینوکس نیستن چون باید دستی کرکشون کنید یا نمیتونین نصب کنین) اگه با برنامه های مهندسی یا گرافیکی کار میکنید و اگه زیاد حوصله یادگیری و درست کردن مشکلات سیستم یا دیدن ارورهای نارحت کننده رو ندارید هیچ کس از شما توقع نداره که دنیای ویندوز رو رها کنین.(از خوبی های ویندوز گفتم تقریبا با توجه به تجربه شخصی)

    و اما تجربه بنده از لینوکس:متاسفانه اگه بدون راهنمایی بخواین لینوکس نصب کنین حتما هاردتونو پاک میکنین(بالغ بر 99 درصدتون از جمله خودم تو سن 12 سالگی…اخ چقد رو اعصاب بود انگار منو زنده به گور کردن)/سریعتره نسبتا از ویندوز به خصوص برای سیستم ضعیف/برای پروگرامر ها عالیه(مثلا (پایتون چون یه چیزایی بلدم)راحت میتونید حلقه های نااماده رو اجرا کنین در حالی که در ویندوز ارور میگیرین)/دستورات ترمینال رو نباید حفظ کنین هیچ وقت!منطقشونو یاد بگیرین/توی استک اور فلو پنجاه ملیون دولوپر هستن که مشکلتونو حتما جواب میدن/با کالی لینوکس اصلی شروع نکنین/هرچند میشه با واین تمام نرم افزارای ویندوزو نصب کرد برای بازی سراغش نیاین(البته فعلا)/پیشنهاد میکنم با سیستم مینت شروع کنین(سادگی دلیل بر تازه کاری نیس)/از چیزی که هنوز نمیدونین نترسین لینوکس یه صفحه سیاه بی ریخت نیس که فقط باید دستوراتو پشت سر هم تایپ کنید!/این طرز تفکرو کنار بزارین که همه باید از یه توزیع استفاده کنن و همه کامپیوترای لینوکسی باید شبیه هم باشن(مث ویندوز)/ سخته؟یه آموزش بگیرین(تا حالا چنتا برای ویندوزو ورد و اکسل و فتوشاپ گرفتین؟!)/پیشنهاد میکنم حداقل تا سطح مقدماتی پایتون یاد بگیرین(سادگی و کمک به درک دستورات ترمینال)/هیچ کس از اول پرو نیس از جمله خود شما./خوشتون نیومد؟برگردین روی سیستم اولتون(من هنوزم که هنوزه در کنار هم ویندوز و مینت و بک ترک رو دارم البته رو هاردای جدا)

    موفق باشین در گرفتن تک تک تصمیماتتون دوستان

  27. شاید زیادی از لینوکس خوب گفتید(البته من هم شما رو درک میکنم ولی کاربران وقتی میبینن همه جا حرف از اینه شاید یه ترس ناخوداگاه به سراغشون بیاد)
    یه چیز دیگه.من با تمام افرادی که میشناسم از لینوکس استفاده میکنن حرف زدم همشون بلااستثنا(از جمله بنده)گفتن اولین بار هاردشون پاک شده.همین باعث خیلی هاست که نیان سمت لینوکس.البته من پیشنهاد میکنم اول رو مجازی ساز مینت(یه توزیع خوب که من با اون شروع نکردم و شاید بگم بزرگترین اشتباهم تو عرصه کامپیوتر بود که با کالی(که کاملا غیر استاندارده برا کاربر خانگی) شروع کردم)رو نصب کنین
    نکته:سعی نکنین دستوراتو حفظ کنین(یا لااقل بدونین دلیل آرگیومنتا و بقیه داستانو)
    تصمیم با شماست که کدومو انتخاب کنین ولی پیشنهاد میکنم دچار بازی این از اون بهتره نشیید(که هیچ پاایانی نداره)

  28. اینکه همش تعریف از لینوکس بود.
    سیستم عامل رسمی ویندوزه. بالای 80 درصد کاربرا تو دنیا ویندوزی هستن. تو هر اداره و سازمانی برید جلوی هر کارمند یه کامپیوتر هست که ویندوزیه. شما در این مقاله زیاد اغراق آمیز از لینوکس تعریف کردید.

  29. یه چیزی که هست اونم اینه که 2تا نرم افزار discord و team speak کاراییشون یکیه !! اما طرفدارای دیسکورد قابل مقایسه نیست چرا ؟
    چون تیم اسپیک یه برنامه کاملا ساده مبتدی و ماقبل تاریخیه مثل ویندوز ولی دیسکورد یه برنامه کاملا advanced و سخت و پیشرفتس
    و طرفداراشم بیشتره
    متاسفانه توی سیستم عامل این برعکس شده و لینوکس زیبا و پیشرفته طرفدارای کمتری داره

  30. اگر نمیدونید لینوکس رو نصب کنید یا ویندوز رو هردورو نصب کنید

  31. من ابونتوو را به صورت dual-boot در کنار ویندوز 10 نصب کردم، راستش پیدا کردن درایور وای فای و دی وی دی رایتر در ابونتو پدرمو در آورد، اولا سرعت کامپایل کردن برنامه در ابونتو به نظرم بالاتر بود، ثانیا احساس میکنم سرعت نت تو ابونتو بیشتره، البته شاید مشکل از ویندور من باشه، البته با توجه به این که جامعه ابونتو بزرگه، ولی بازم بعضی وقتا باگ هایی دیده میشع، امیدورام کمکی کرده باشم

  32. سلام.به شدت توصیه میکنم برای یک بار هم که شده لینوکس رو امتحان کنید ولی در ابتدا از نسخه‌های روانتر لینوکس مثل mint استفاده کنید.نقطه قوت لینوکس امکانات شخصی سازی اون هست.نقطه ضعفش هم به نظر من پشتیبانی نرم افزاری ضعیف نسبت به ویندوز هست.

  33. سلام
    من هم حدود ۲ ماهه سیستم عامل کالی لینوکس رو بر پایه دبیان نصب کردم .
    تا اونجایی که من فهمیدم لینوکس برای حرفه ای تر ها هست . چون الان همه فقط با ویندوز اشنا هستن . اگر همه با این ۲ تا سیستم عامل به یک اندازه بلد بودن به نظر من اکثرا لینوکس رو می پسندیدن . چون واقعا حرفه ای تر و کار آمد تر از بیشتر زمینه هاست . من 8 ساله دارم ویندوز ۷ رو استفاده میکنم ُ به همین دلیل من با ویندوز راحت ترم
    در یک کلام:
    ویندوز برای تازه کارا و ابتدایی ها و برای کسانی که کار های روزمره انجام میدن بهتره
    و لینوکس برای حرفه ای تر ها و افرادی که چند سال با کامپیوتر کار کرده اند

    فقط ی چیزی رو یادتون نره نصب لینوکس رو اگر بلد نباسد و خود سرانه نصب کنید درایوتون فرمت میشه
    اکثرا به این مشکل بر میخورن از جمله خودم….

    ممنون از سایت خوبتون

  34. اگر توی یوتیوب برای کارهای طراحی و هرچی جست و جو کنید بیش تر از 90% کسانی که توی یوتیوب فیلم گذاشتند مخصوصا حرفه ای هاش سیستم عامل ویندووز رو دارند

  35. اینکه همش تعریف از لینوکس بود و خلاص! میخواستم برم سمت لینوکس اما اینکه فوتوشاپ روش کار نمیکنه بیخیال شدم چون تمام کار من فوتوشاپ و مدلینگه.

    1. سلام حیدر جان
      میتونید از ابزار مشابه فوتوشاپ در لینوکس استفاده کنید. ابزار Gimp

    2. سلام حیدر جان
      شغل من فتوشاپ و مدلینگه
      پیشنهاد میکنم از اینا استفاده کنید
      1 – Darktable
      2 -Gimp
      3 -krita
      ———–
      ولی میتوانید ویندوز از طریق Vmware نصب کنید من فتوشاپ نسخه 2020 روی سیستم عامل مجازی نصب کردم

    3. ببینید الان لینوکس برای برنامه نویسی خوب هستش اما اگر شماا به حرف اول ایشون آقای علی که ده سال لینوکس کار می کنند نگاه کنید متوجه میشید که دلیلش این هست که برنامه نویس هستند بدرد شما نمی خوره و فقط بهترین سیستم عامل نیست بلکه بستگی به کار خودتون داره. متاسفانه به دلیل مقایسه خیلی از کاربران از روی تعصب نمیشه فهمید که لینوکس بهتره یا ویندوز ولی کسانی که می خواهند نصب کنند در صورت برنامه نویس نبودن ویندوز رو انتخاب کنند.

  36. قیاسی که شما انجام دادید، صرفا بر پایه لینوکس بوده یعنی یه جورایی طرفدار لینوکس هستید. کسی که میخواد مقایسه ای رو انجام بده، باید بی طرف باشه

  37. عدم تخصص و آماتور بودن به فراروانی قابل لمسه.
    -شما بیان کردین که لینوکس پشتیبانی سخت افزاری بهتری داره!و کاملا برعکس گفتین برای مثال نصب درایور بک لایت یه لپ تاپ یا حتی ماوس شما باید زمان بیشتری توی لینوکس صرف کنید و آخر هم به نتیجه مطلوب نخواهید رسید بنده بعد از 10 سال کار با سیستم عامل ویندوز و لینوکس به صورت حرفه ای برای بک لایت مجبور شدم یه درایور اختصاصی بنویسم که واقعا اذیت کننده بود.در صورتی که حتی از ویندوز 8 به بعد روی دستگاهم این قضیه به صورت خودکار نصب میشه!
    -در مورد پوسته گرافیکی شما همون باگ های gnome رو بررسی کنید در کار های حرفه ای نه فقط وبگردی و کارهای شوآف و کدهای الکی تایپ کردن متوجه میشید که اپل و مایکروسافت زمان و هزینه رو صرف چیا کردن.شما اول باید بدونین معماریه سیستم و نرم افزار چیه بعدش بیاید بررسی کنید بدون تعصب…
    -درمورد پایداری هم بهتره بازم مطالعه کنید به خصوص در مورد ویندوز 10 که قابلیت تعمیر خودکار در صورت اسیب فایل های سیستمی رو داره که این مورد توی لینوکس وجود نداره و در صورت کرش کردن (که در کار های حرفه ای در برخی از توزیع های لینوکس به فوفور دیده میشه) ممکنه حتی سیستم عامل دیگه بوت نشه و کلی باید توی وgrub کد زد و فایل ترمیم کرد.در ضمن در ویندوز یکی از ابزار های بهیه سازی مثلا کلین آپ هست که فایل های تولید شده توسط سیستم که دیگه استفاده نمیشند رو حذف و بهینه میکنه ولی توی لینوکس شما بعد از چندین ماه متوجه کرش های بی دلیل به خاطر کمبودن فضا پارتیشن های سیستمی که بهش توجه نمیشه میشید.
    -درمورد به روزرسانی در لینوکس و ویندوز هرکدوم مشکلات خودشون رو دارن ولی سیستم توزیع اپدیت در مایکروسافت بسیار قوی تر و استوار از لینوکس هست و به طور کلی توی این مورد قیاس کردن خیلی غیر اصولی هست چون داستان این دو سیستم عامل متفاوت هست و هرکدوم مزایا و معایب خودشون رو دارن.
    در کل خیلی غیر اصولی صحبت شده و متاسفانه مطالب در این حوزه همش از روی تعصب هست چه مک چه ویندوز چه لینوکس بهتره برای هر بررسی با استناد صحبت بشه.و تو ایران همه فکر میکنن کسی که توی محیط سیاه و تاریک و مخوف کار میکنه یا هکره یا برنامه نویسه خبره است مثال همون افرادی که از بک ترک و کالی و … به عنوان سیستم عامل روزانه استفاده میکنن و فکر میکنن با چهار تولز متا اسپلویت و خوندن دو تا مطلب شدن متخصص رمزنگاری و امنیت و هک همشون هم یه بار ناسا رو هک کردن حداقل!!
    انتخاب سیستم عامل لینوکس برای افرادی که حوصله و زمان و علاقه به اپن سورس دارند انتخاب خوبیه ولی شما هیچ وقت نمیتونی بیای خودت یه بوگاتی ویرون درست کنی با قطعات مشابه چون نه شما مهندسی نه میتونی مثل یه تیم خیلی حرفه ای نرم افزار در لینوکس هم همینه کلی ابزار و یه هسته به شما میدن که قابلیت شخصی سازی چندین برابر به نسبت مک و ویندوز داره ولی اینکه شما بتونی چطوری اینارو کنار هم بذاری و یا چه افرادی اینارو کنار هم میذارن مهمه.مثال اندروید تا تو ایران بحث میشه هرکی غیر از اندروید بگه میشه متعصب.شما بهتره روی مهندسی و الگوریتم و معماری نرم افزار بیشتر تحقیق کنید تا متوجه بشید که چرا وقتی سامسونگ یا اپل گوشی میدن بیرون تعداد هسته های گوشی اندروید بیشتره چون اون معماری ios رو نداره البته الان خیلی پیشرفت کرده اندروید به نسبت گذشته.دراخر سیستم عامل زبان برنامه نویسی همشون ابزار هستن برای کارهای مختلف برای هرشخص متفاوت هست گزینه بهتر وجود نداره شاید بهتره بگیم بهینه تر که صد البته سیستم عامل هایی که تجاری شدن بهینگی بیشتری دارن حالا لینوکس باشه مک باشه ویندوز باشه

    1. همه ی حرفاتون قبول…..

      ولی شما میدونستی خود شرکت مایکروسافت از لینوکس استفاده میکنه؟میدونستی ویندوز برای جاسوسی هست؟میدونستی امن ترین سیستم عامل همین لینوکس هست؟میدونستی ویندوز انحصاری هست ولی لینوکس مردیه؟میدونستی پایه اندروید لینوکس هست؟

      پس لطفا,لطفا برو یک مجله بخون بعدش بیا اینجا سخنرانی کن,ممنون

    2. سلام دوست عزیز طوری حرف میزنی انگار تو مایکروسافت کار میکنی خودت برنامه نویس نیستی وگرنه در مورد لینوکس مزخرف نمی گفتی معلومه که رشته تونم کامپیوتر نیستو فقط گیم بازی می کنی به همین خاطر ویندوز دوست داری آدم خوب نیست تخصص نداره نظر نده البته شما مقاله نوشتی نه نطر کارشناسی .

      1. سلام…
        یکم ادب داشته باشین،اخه مگه میشه یک انسان اینقدر عقده ای باشه؟
        چقدر فرهنگتون پایینه شماها!!!
        حیف نونی که میره تو شکمتون…
        بالاخره دوستمون زحمت کشیدن یه مقاله ای تهیه کردن حالا چه درست چه اشتباه دیگه بستگی به تشخیص‌و تحقیق خودتون داره…
        برخی مطالب مفید و با ارزش بود#
        اینکه میاین توهین میکنینو میگین‌از هیچی سرت نمیشه و فلان و بهمان!
        اخه خودتون چی دارین که اینهمه قر میزنین…
        یکم انسان باشین+
        چیزه زیادی نخواستم ها…فقط انسان!

    1. سلام وقت بخیر
      بستگی به کار شما داره!! هر یک از توزیع های لینوکس برای کار خاصی درست شدند.
      اگر اولین باری هست که میخوایین لینوکس رو امتحان کنید، پیشنهاد میکنم از اوبونتو استفاده کنید.

  38. سلام مطلب بسیار ضعیف بود.
    صرفا از دیدگاه یه طرفدار لینوکس به قضییه نگاه شده.
    همین لینوکس که انقد ازش تعریف کردید چند مدت پیش خبری اومد مبنی بر اینکه برای بدست آوردن بالاترین سطح دسترسی فقط کافی بوده که یه کاربر با id بالاتر از حداکثر مقدار int ساخته بشه و معلوم نیست در زمان 0day بودن چقد ازش سو استفاده شده.
    هر سه سیستم عامل ویندوز و مک و لینوکس نقاط قوت و ضعف خودشون رو دارن که تو این مطلب هیچ اشاره ای نشده.

  39. با سلام
    سایت نسبتا بدی ندارید ولی بهتره کمی بزرگ تر به موضوع نگاه کنید و حداقل برای نوشتن مطلب از چند نفر متخصص کمک بگیرید نه صرفا نظرات بی پایه رو بزرگ جلوه بدید.تو زمینه امنیت چقدر تخصص و تست انجام دادین رو چه نسخه و با چه ابزار که انقدر با اطمینان نقد کردید متاسفانه اصلا کارشناسی بیان نکردید و خیلی اماتور نگاه کردید البته تو ایران خیلی این مسئله شایع هست.بهتره کمی رو فریم وورک ها و مهندسی نرم افزار مطالعه کنید بعدش بیاید حالا یه نسخه مرتبط رو از هر لحاظ با مک و ویندوز تو عمل مقایسه کنید…
    بنده خودم 10 سال هست کاربر لینوکس و برنامه نویس هستم و با مک و ویندوز هم کارکردم به طور حرفه ای ولی باز در اخر شما نمیتونید این همه برتری تو لینوکس به نسبت ویندوز ارائه بدی.حتی این همه اموزش برنامه نویسی میبینی که حرفه ای ترین هاشون تو مک هم استفاده میشن پس نمیشه گفت برتری خاصی هست و اون همه مهندس تو مایکروسافت و اپل با اون همه لایه های نرم افزاری و تدبیر یه کار بی خودی دارن انجام میدن.خیلی وقت ها سلیقه است و به عبارتی هر سیستمی مختص کار خودش هست.شما نمیتونی بیای ویژوال استودیو یا core رو بگی به درد نمیخوره به برنامه نویس ابزار قوی میخواد نه این صرفا هرچی که کد بیشتری داشت یا دسترسی بیشتر بهتره.
    خیلی خوب میشه اگه تو هر زمینه به صورت عملی و با استناد با کمک چند متخصص به نام یه مقایسه سالم انجام بدین که کاربران بهتر بتونن انتخاب کنن با تمام واقعیت های عملی نه صرفا مقایسه که کدوم بهتره چون در اخر همه دنبال بهترینن ولی هرکدوم مزایا و معایب خودش رو داره.
    امیدوارم سایتتون ارتقا بهتری داشته باشه و موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا