javaبرنامه نویسی

زبان برنامه نویسی جاوا (مقدمه ی بر زبان از تاریخچه تا اهداف کلی)

بررسی اجمالی جاوا و اهداف آن

زبان برنامه نویسی جاوا

زبان برنامه نویسی جاوا یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی امروزی است . این در حالیه که بحث ها در مورد زبان جاوا داغه و همیشه بحث تاریخ انقضای این زبان به چشم میخوره که تعداد زیادی از توسعه دهندگان معتقداند که زبان جاوا منسوخ شده و آینده ای نداره و به آرامی داره مراحل مرگ خودشو پشت سر میزاره و اما بعضی دیگه هم در مخالفت شدید با این گروه به این اصل معتقداند که زبان جاوا با دنیای تکنولوژی گره خورده و نه تنها منسوخ نمیشه بلکه روز به روز به سمت پویای حرکت میکنه و اصولا جاوا به این راحتی ها بازی رو نمیبازه ، اما به هر حال توی آمار ها و گزارش ها میبینیم که در حال حاضر و در طی چند سال گذشته زبان برنامه نویسی جاوا پیشتاز زبان های برنامه نویسی بوده و تقریبا در تمامی تاپیک های تکنولوژی ازش استفاده شده و خیلی خوب تونسته بازار توسعه رو دستش بگیره . با یه بررسی اجمالی کوچیک میتونیم به راحتی بفهمیم که اصلی ترین رقیب جاوا زبان پایتونه که تو رقابت شدیدی با هم قرار گرفته اند و بسیاری از تازه کار ها با این سوال مواجه میشن که جاوا یا پایتون ؟  این در حالیه که این دو زبان تقریبا کاربرد های متفاوتی دارند اما باز هم جواب به این سوال سخته به راحتی نمیشه به این سوال جواب داد .

تاریخچه زبان برنامه نویسی جاوا

در ابتدا طراحی زبان جاوا به قصد طراحی پلتفرمی برای برقرای ارتباط با تلویزیون ها توسط جیمز گاسلینگ ، مایک شریدان و پاتریک نوتون در سال 1991 آغاز شد. اما خودشون بعد از مدتی فهمیدن که جاوا بسیار پیشرفته تر از  اینه که فقط بخواد در تلویزیون ها استفاده بشه .

در ابتدا تیم سبز (Green Team)  که بخشی کوچکی از مهندسین شرکت سان میکروسیستمز (sun microsystems) بودند پروژه زبان جاوا رو برای اجرا شدن بر روی دیجیتال دیوایس های معمولی از جمله تلویزیون ها و ست آپ باکس ها با نام بلوط (Oak)  استارت زد بعد ها این اسم به (Green)  تغییر پیدا کرد و در نهایت از روی java coffee  اسم این زبان رو java  گذاشتند که به نوعی بهبودی از زبان های برنامه نویسی c++ بود .

سان میکروسیستمز در سال 1996 اولین نسخه از جاوا رو به شکل متن باز و رایگان برای عموم با شعار (‌ یک بار کد بزن همه جا اجرا کن‌) منتشر کرد و با سرعت  وحشتناکی پیشرفت کرد چون ویژگی بسیار زیبای قابل حمل بودن رو تو خودش داشت و شما میتونستید فارغ از اینکه اطلاعی در مورد معماری سیستم ها داشته باشید و  هر مرتبه برای هر سیستم به شکل مجزا کد بزنید به سادگی فقط یک بار کد میزدید و روی هر دستگاه دیجیتالی با هر معماری اجرا میکردید که این خودش یکی از پایه های دنیای اینترنت امروزی رو تشکیل می داد و به راحتی میتونستید برنامه های رو بنویسید که در بستر اینترنت روی هر دستگاهی اجرا بشن و نگران معماری سیستم های مقصد نباشید ، علاوه براون امنیت و بررسی سطح دسترسی شبکه و فایل ها رو روی جاوا میتونستید اعمال کنید و تا حدودی امنیت بیشتر و بهتری رو داشته باشید و از طرفی کامپایلر جاوا توسط آرتور ون هاف نوشته شد بود که به زیبای با زبان جاوا سازگار بود و مشکلات کمی رو داشت ، که همین ویژگی ها باعث پیشرفت هرچه سریعتر جاوا و دنیای وب میشد .

در سال 1998 – 1999 شرکت سان نسخه دوم از این زبان رو انتشار داد که دارای ترکیب ساختاری متنوع تری برای پلتفرم های بیشتری بود به عنوان مثال J2SE مجموعه ای بود برای طراحی برنامه های دسکتاپی ، J2EE مجموعه ای بود برای طراحی برنامه های سازمانی بزرگ و دیگر نسخه های که منتشر شد .

بعد ها کل شرکت سان مایکروسیستمز توسط شکرت اوراکل خریداری شد و زبان جاوا امروزه تحت عنوان شرکت اوراکل منتشر می شود .

اصول زبان برنامه نویسی جاوا 

در طراحی زبان جاوا دنبال 5 هدف اصلی بودند که تا حدود زیادی موفق شدن به این 5 هدف نزدیک بشن :

  1. باید ساده و طراحی شده بر اساس شی گرایی می بود
  2. باید قدرتمند و امن می بود
  3. باید مستقل از معماری خاص و قابل حمل می بود
  4. باید عملکرد بالای می داشت
  5. باید مفسری و پویا می بود از چند نخی پشتیبانی می کرد

ورژن های جاوا تا به امروز

  • JDK 1.0 (January 23, 1996)
  • JDK 1.1 (February 19, 1997)
  • J2SE 1.2 (December 8, 1998)
  • J2SE 1.3 (May 8, 2000)
  • J2SE 1.4 (February 6, 2002)
  • J2SE 5.0 (September 30, 2004)
  • Java SE 6 (December 11, 2006)
  • Java SE 7 (July 28, 2011)
  • Java SE 8 (March 18, 2014)
  • Java SE 9 (September 21, 2017)
  • Java SE 10 (March 20, 2018)
  • Java SE 11 (September 25, 2018)
  • Java SE 12 (March 19, 2019)

امیدوارم از این مقاله استفاده کرده باشید و  در مقاله های بعدی بیشتر بتونیم در مورد زبان های برنامه نویسی مختلف از جمله جاوا صحبت کنیم .

برگرفته شده از جاوا تی پوینت  ، اوراکل و ویکی پدیا

علی رجب زاده

دانشجوی مهندسی نرم افزار ،‌ علاقه مند به تکنولوژی و توسعه دهنده نرم افزار

‫3 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا