معرفی برترین مسابقات برنامه نویسی جهان

معرفی برترین وب سایت های مسابقات برنامه نویسی جهان
هر برنامه نویسی میخواهد یکی از بهترینها باشد. بله درست است! آیا تا به حال به این فکر کردید که چگونه میتوان شخصی را به عنوان بهترین برنامه نویس در نظر گرفت؟ بسیار خوب، فرض کنید شخصی وجود دارد که میخواهد بهترین شخص در مسابقات برنامه نویسی باشد. آیا او میتواند این کار را صرفاً با تمرین کردن انجام دهد؟ قطعاً جواب منفی است، زیرا کاری که این شخص باید انجام دهد اثبات خود به دیگران و پیروزی در مسابقات برنامه نویسی است.
به همین ترتیب اگر شما هم تصمیم دارید به یک برنامه نویس خوب تبدیل شوید، باید با چالشها روبرو شوید و مهارت خود را به نمایش بگذارید. بهترین روش برای انجام این کار شرکت در مسابقات برنامه نویسی است.
مسابقات برنامه نویسی فرصتی را برای شما فراهم میکنند تا مهارتهای خود را تجزیه و تحلیل کنید. میتوانید با دیگر برنامه نویسان در سراسر دنیا نیز به رقابت بپردازید. جدا از این موضوعات، برای افراد برتر در مسابقات برنامه نویسی فرصتهای شغلی عالی و جوایز ارزنده در نظر گرفته میشود.
سیستم عاملها و وب سایت های بسیاری وجود دارند که چالش های برنامه نویسی را به صورت آنلاین برگزار میکنند. در ادامه این مقاله از کالی بویز به معرفی 7 مورد از برترین وب سایت های مسابقات برنامه نویسی جهان میپردازیم.
1. TopCoder
TopCoder یکی از محبوبترین پلتفرمها برای مسابقات برنامه نویسی آنلاین است. هر کسی از هر جای دنیا میتواند برای شرکت در چالشهای این وب سایت به انجمن TopCoder بپیوندد. این انجمن دارای 4 بخش عمده است: طراحی، توسعه، علوم داده و برنامه نویسی رقابتی.
در بخش طراحی کاربران با معماری اطلاعات و طراحی UI/UX/CX سر و کار دارند. در حالی که در بخش توسعه (Development) به چالش رفع باگ، تضمین کیفییت و نمونه اولیه UI میپردازند.
در بخش علوم داده نیز چالشهای مختلفی وجود دارد که با نامهای Data Visualization، Data Science First to Finish، Marathon Match (MM) شناخته میشوند.
برنامه نویسی رقابتی در جامعه TopCoder حول مسابقات تک دور (SRM) است که به صورت هفتگی و در یک زمان مشخص ارائه میشوند. در این مسابقات همه شرکت کنندگان برای حل مسائل به صورت سرعتی به رقابت با یکدیگر میپردازند. در ادامه برخی از مهمترین آمارهای جامعه TopCoder را خواهید دید:
- تعداد مهندسان این انجمن 5 برابر بیشتر از مایکروسافت، فیس بوک و توییتر است.
- حدود 1400 چالش برنامه نویسی در هر 3 ماه انجام میشود.
- این انجمن در بیش از 190 کشور جهان حدود 1.5 میلیون عضو دارد.
- در هر هفته نیز 1800 عضو جدید وارد این انجمن میشوند.
2. HackerRank

HackerRank یک پلتفرم پیشرو برای انجام چالشهای برنامه نویسی رقابتی است که در آن شما باید مشکلات را طبق مشخصات ارائه شده حل کنید.
این پلتفرم به شما پیشنهاد میدهد تا برای حل چالشها از یکی از زبانهای Java، C، Ruby، Python و… استفاده کنید. جدا از این، شرکت کنندگان میتوانند مسئلههایی در حوزههای مختلف مانند یادگیری ماشین، الگوریتمها و هوش مصنوعی را نیز حل کنند. در این وب سایت با حل چالشهای مختلف نمادهایی به شما داده میشود و در پروفایل شما قابل نمایش هستند. در زیر میتوانید چندین مدل از مسابقاتی که در پلتفرم TopCoder انجام میشود را ببینید:
- Hack-101: یک مسابقه الگوریتمی ماهانه است که در آن 5 چالش باید در طی 2 ساعت حل شوند.
- HourRank: کوتاهترین مسابقه که در آن سه یا چهار سوال برنامه نویسی باید در زمان 1 ساعت حل شوند.
- Week of Code: یک مسابقه یک هفتهای الگوریتم که در آن هر روز یک چالش جدید ارائه میشود. همچنین با گذشت هر روز چالشها پیچیدهتر و پیچیدهتر میشوند.
- Ad Infinitum: یک مسابقه 48 ساعته ریاضیات در هر سه ماه یکبار برگزار میشود.
- Real Data/Machine Learning Contests: یک مسابقه یک هفتهای که بر پایه مهارتهای داده در دنیای واقعی تمرکز دارد و در آن نیاز به استفاده از تکنیکهای یادگیری ماشین است.
- Company Contests: مسابقاتی که توسط شرکتها برای استخدام افراد برگزار میشوند.
- World CodeSprint: یک مسابقه 24 ساعته که هفت یا هشت مسئله برای حل دارد.
3. International Collegiate Programming Contest (ICPC)

مسابقات بین المللی برنامه نویسی دانشجویی (ICPC) یکی از مشهورترین رقابتهای برنامه نویسی در دنیا است. این مسابقات به صورت تیمهای سه نفره برگزار میشوند که هر تیم نماینده دانشگاه خود در این مسابقات به حساب میآیند.
ICPC دارای سطوح مختلفی از رقابتها مانند محلهای، منطقهای و جهانی است.
هر ساله به صورت محلی و در هر دانشگاه مسابقاتی برگزار میشود تا تیم نماینده این دانشگاه در مسابقات مشخص شود. در مسابقات منطقهای نیز در بین تیمهای شرکت کننده تیمهایی که مجوز ورود به مرحله جهانی را بدست میآورند مشخص خواهند شد.
تیمهای برنده شده در مسابقات محلی از هر 6 قاره به مسابقه فینال جهانی راه پیدا خواهند کرد. در مسابقه فینال تیمهای سه نفره 5 ساعت فرصت دارند تا حدود 10 مسئله را حل کنند. راه حلها در این مسابقات باید به زبانهای Java، Kotlin، C، CPP، Python نوشته و ارسال شوند. برخی از آمار ارائه شده از این مسابقات را در ادامه خواهیم دید:
- یکی از قدیمیترین مسابقات برنامه نویسی در جهان است.
- خانواده این مسابقات شامل بیش از 50000 دانشجو میشود.
- حدود 3000 دانشگاه از 111 کشور با این مسابقات در ارتباط هستند.
4. CodeChef
CodeChef یک وب سایت رسمی برای برگزاری مسابقات برنامه نویسی است، که چندین سال است مسابقاتی را برای برنامه نویسان مشتاق برای حل مسئله برگزار میکند. این وب سایت در هر ماه یک مسابقه برنامه نویسی اصلی و دو مسابقه فرعی در ابتدا و انتهای ماه برگزار میکند. شما میتوانید راه حلهای خود را در یکی از زبانهای برنامه نویسی ارائه کنید، زیرا این وب سایت از 55 زبان برنامه نویسی پشتیبانی میکند.
جدا از این مسابقات این وب سایت آموزشهایی در زمینه الگوریتمها هم ارائه میدهد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
شما پس از شرکت در هر مسابقه امتیازی دریافت کرده و از طریق رتبه بندی CodeChef به سمت رتبههای برتر حرکت کنید که واقعاً کار جالبی است. این وب سایت مسابقات برنامه نویسی میتوانید در آنها مهارت خود را در کدنویسی به چالش بکشید. برخی از آمار این وب سایت را در ادامه خواهید دید:
- این وب سایت بیش از یک میلیون و دویست و پنجاه هزار برنامه نویس از 12000 موسسه دارد.
- تقریباً بیش از 3200 مسابقه برنامه نویسی با حدود 92 میلیون راهحل وجود دارد.
- جوایز این مسابقات حدود 20000 INR برای جامعه هند و 700 دلار برای جامعه جهانی است.
5. Geeks Coding Challenge (GCC)
GCC یک مسابقه برنامه نویسی 3 روزه است که توسط وب سایت geeksforgeeks (یکی از وب سایتهای پیشرو در حوزه علوم کامپیوتر) برگزار میشود. در این مسابقه میتوانید به صورت آنلاین به رقابت با سایر برنامه نویسان بپردازید. زبانهای استفاده شده در این مسابقه شامل Java، CPP یا Python میشوند. جوایز این مسابقه نیز شامل جوایز نقدی، وسایل جانبی و دورههای آموزشی میشوند.
نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که تعداد افراد شرکت کننده در این مسابقه محدود است و شما باید قبل از پر شدن جاها در این مسابقه ثبت نام کنید. (ثبت نام در این مسابقه کاملاً به صورت رایگان است) این مسابقه شامل 3 دور است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:
- دور اول: در دور اول تمام افراد شرکت کننده در یک مسابقه 90 دقیقهای با یکدیگر رقابت میکنند. از بین این افراد 250 نفر به دور بعد راه پیدا میکنند.
- دور دوم: این مرحله شامل یک مسابقه کد نویسی 120 دقیقهای است. در این مرحله 100 نفر از بین 250 نفر شرکت کننده به مرحله بعد راه پیدا میکنند.
- دور سوم: در این مرحله 100 نفر برنده دور دوم در یک مسابقه 120 دقیقهای با یکدیگر رقابت میکنند.
سخن آخر
موارد گفته شده بخشی از منابع و وب سایتها برای به چالش کشیدن و افزایش مهارتهای برنامه نویسی بودند. قطعاً در دنیا موارد بسیار دیگری نیز وجود دارند مانند: google code jam، facebook hacker cup و… اما موارد گفته شده مهمترین آنها بودند.
شرکت در این مسابقات برای هر کسی مفید است. اگر بتوانید به مرور زمان رتبه خود را در این وب سایتهای برگذار کننده مسابقات افزایش دهید، به راحتی نیز میتوانید در شرکتهای بزرگ تکنولوژی دنیا کار پیدا کنید. این کار نشدنی نیست، اما نیازمند پشتکار و ارادهای قوی است.
امیدوارم این مقاله برای شما خواننده گرامی مفید بوده باشد.
برای مطالعه بیشتر:

سلام خیلی خوب بود مطالب خسته نباشید