سیستم عاملویندوز

نمایه های اینترنت در ویندوز

نمایه های اینترنت در ویندوز

مسلماَ همه شما وقتی در ویندوز 10 برای اولین بار به یک اینترنت WI-FI یا اینترنت کابلی از طریق USB یا LAN متصل می­شوید با تصویر زیر مواجه شده اید. در اینجا قصد داریم درباره نمایه ها یا پروفایل های مختلف شبکه اتصالی هنگام استفاده از اینترنت صحبت کنیم و نقش هرکدام از نمایه ها را موقع استفاده توضیح دهیم.

نمایه های اینترنت در ویندوز
نمایه های اینترنت در ویندوز

سوالی که شاید برای اکثر ما پیش آمده باشد این است که مفهوم حالت های انتخابی خانه و نیمکت در تصویر بالا به چه معناست؟

وقتی ویندوز 10 را برای اولین بار از طریق شبکه بی سیم ، شبکه کابل یا مودم USB تلفن همراه به شبکه جدید وصل می کنید ، از شما سؤال می شود که آیا می خواهید اجازه دهید رایانه شخصی شما توسط سایر رایانه ها و دستگاه هایی که به همین شبکه ارتباطی یا اینترنت متصل هستند قابل کشف و رویت باشد؟ حال انتخاب ما باید چه باشد؟

وقتی برای اولین بار به یک شبکه Wi-Fi وصل می شوید ، بسته به شبکه و کارهایی که می خواهید انجام دهید، می­توانید آن را به صورت عمومی یا خصوصی تنظیم کنید:

شبکه خصوصی (Private)

از این مورد برای شبکه هایی که به آنها اعتماد دارید استفاده کنید، مانند شبکه ای که در خانه یا محل کار شما وجود دارد. هنگامی که یک شبکه به صورت خصوصی تنظیم می شود ، رایانه شخصی شما برای سایر دستگاه های موجود در شبکه قابل کشف است و می توانید از رایانه شخصی خود برای اشتراک فایل و چاپگر استفاده کنید.

شبکه عمومی (Public)

این حالت را برای شبکه هایی جدیدی که به صورت گذرا و خارج از خانه یا محل کار به آنجا وصل هستید، استفاده کنید، مانند شبکه Wi-Fi در کافی شاپ، یا وای فاهای رایگان در امکان عمومی مختلف، رایانه شخصی شما از دیگر دستگاه های موجود در شبکه پنهان می شود، و نمی­توانید از رایانه شخصی خود برای اشتراک فایل و چاپگر استفاده کنید.

توجه داشته باشید بعد از اینکه برای اولین بار به یک شبکه متصل شدید می­توانید در هر زمان نمایه یا Profile شبکه خود را به حالت عمومی یا خصوصی تغییر دهید.

تنظیمات مربوط به نمایه شبکه اتصال داده شده در ویندوز 10

اگر شبکه را به صورت خصوصی تنظیم کنید به طور پیش فرض ، کشف شبکه برای دستگاه های داخل شبکه روشن است و شما می توانید رایانه ها و دستگاه های دیگری را ببینید که بخشی از شبکه هستند. این به رایانه های دیگر از شبکه اجازه می دهد تا به رایانه شما دسترسی پیدا کنند و می توانید یک HomeGroup ایجاد کرده یا به آن بپیوندید.

اگر No را انتخاب کنید ، تمام این ویژگی های قبلی را غیرفعال می کنید و نمایه شبکه را بر روی Public تنظیم می کنید. این نمایه زمانی مناسب است که در مکان های عمومی مانند فرودگاه ها ، کافه ها و کتابخانه ها حضور داشته باشید. در این حالت کشف و اشتراک شبکه خاموش است. رایانه های دیگر از شبکه نمی توانند رایانه شما را ببینند. این تنظیم هنگامی که کامپیوتر شما مستقیماً به اینترنت متصل است (مانند اتصال مستقیم کابل / مودم یا اینترنت موبایل) نیز مفید است.

شبکه دامنه یا Domian

یک پروفایل موقعیت مکانی شبکه سوم به نام شبکه دامین برای مکانهای کاری و سازمانی در دسترس است. فقط یک مدیر شبکه می تواند آن را تنظیم یا تغییر دهد. این نمایه فقط زمانی اعمال می شود که به شبکه در محل کار خود وصل باشید. به جزء نمایه Domain، شما می توانید بعد از اتصال به هر یک از نمایه های عمومی یا خصوصی، بلافاصله تغییر نمایه دهید.

اگر هنگام اتصال به یک شبکه جدید و انتخاب نمایه های اینترنت در ویندوز، یک پروفایل نادرست انتخاب کنید، می­توانید نمایه را همیشه تغییر دهید. اگر موافقت کردید که ویندوز 10 کامپیوترهای دیگر، دستگاه ها و محتوا را در شبکه خود پیدا و قابل رویت (Discover) کند، مشخصات شبکه خصوصی را تنظیم کرده اید که باعث می شود دستگاه ویندوز 10 شما در شبکه قابل کشف و رویت باشد. اگر قبول نکردید که ویندوز 10 شما کامپیوتر شخصی دیگر ، دستگاه ها و محتوا را پیدا کند ، نمایه شبکه عمومی را تنظیم کنید ، که به اشتراک گذاری شبکه اجازه نمی­دهد.

بیشتر بخوانید: تمامی روش های جلوگیری از آپدیت خودکار ویندوز ۱۰

سیدحسن وحیدی

کارشناسی مهندسی تکنولوژی نرم افزار، علاقمند به دنیای شبکه های کامپیوتری،معرفی مسیر و نقشه راه سطوح مختلف از ورود به شبکه تا امنیت ویژه افراد علاقمند و جویای دانش کامپیوتری. به همه کسانی که در این راه قدم بر میدارند و در نشر دانش خود بی دریغ کوشا هستند ارادت و احترام ویژه دارم. دوره های تخصصی سپری شده ,Network+,CCNA,LPIC,CEH,PWK

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا