نحوه نصب و راه اندازی اینترنت استارلینک
استارلینک چیست؟
استارلینک یک سرویس اینترنت ماهواره ای است که توسط شرکت SpaceX، متعلق به ایلان ماسک توسعه یافته است. اینترنت Starlink با ارسال سیگنالهای داده بین هزاران ماهواره در مدار پایین (LEO) و ایستگاههای دروازه در زمین کار میکند. در حال حاضر، 3634 ماهواره استارلینک در مدار پایین زمین (LEO) به دور زمین می چرخند و به بسیاری از مناطق کره زمین اینترنت ارائه می دهند. در این مقاله نحوه نصب و راه اندازی اینترنت استارلینک را بررسی میکنیم.
پیش نیاز های اینترنت استارلینک چیست؟
در وهله اول نیاز به تجهیزات استارلینک دارید که با تهیه آن، میتوان گفت که نصف راه را طی کرده اید. کیت استارلینک شامل تمامی تجهیزات مورد نیاز میشود که عبارتند از یک روتر وای فای، دیش ماهواره، پایه نگهدارنده، کابل برق و کابلی به طول 23 متر برای اتصال دیش به روتر.
پس از تهیه تجهیزات، اولین قدم در نصب و راه اندازی اینترنت استارلینک، دانلود اپلیکیشن موبایل Starlink است. این برنامه به راحتی برای دستگاه های اندروید و iOS در دسترس است و کافی است Starlink را در اپ استور و یا گوگل پلی سرچ کنید. بعد از اینکه تجهیزات استارلینک خود را راه اندازی و اجرا کردید، از این اپلیکیشن برای تنظیمات مختلف و رفع مشکلات احتمالی استفاده خواهید کرد.
اگر نمیخواهید از برنامه استفاده کنید، میتوانید تنظیمات استارلینک خود را از طریق مرورگر نیز کنترل کنید. اگر کامپیوتری دارید که می تواند به شبکه وای فای استارلینک دسترسی داشته باشد، کافی است آدرس 192.168.100.1 را در مرورگر باز کنید.
موانع احتمالی برای اینترنت استارلینک
هنگامی که تجهیزات استارلینک را تحویل گرفتید، گام بعدی شما بررسی موانع در صورت وجود است. موانع باعث کاهش سرعت اینترنت می شود و همچنین ممکن است هنگام استفاده از آن با خطاهایی مواجه شوید.
از جمله ویژگی خوب برنامه starlink، این است که می تواند اطراف محل نصب را برای انسداد اسکن کند و شما را از وجود موانع که مانع از رسیدن سیگنال های ماهواره ها به دیش می شود، آگاه کند. هر چیزی که در مسیر سیگنال های ماهواره قرار گیرد، مانع تلقی می شود (درختان، ساختمان ها و غیره).
برای دیش استارلینک، دید حداقل 100 درجه ای از آسمان لازم است. اگر در نیم کره شمالی کره زمین قرار داشته باشید، دیش کمی به سمت شمال متمایل می شود. با توجه به دستورالعمل های ارائه شده توسط استارلینک، در صورت وجود موانعی بر سر راه، سرعت اتصال شما کاهش می یابد. اگر میخواهید استارلینک به درستی کار کند، باید محل نصبی را پیدا کنید که در آن هیچ مانعی وجود نداشته باشد.
نحوه نصب و راه اندازی اینترنت استارلینک
پس از قرار دادن دش ماهواره در جایگاه مناسب و بدون مانع، با استفاده از کابل 23 متری ارائه شده، روتر را به دیش وصل کنید. کانکتور کابل را به اندازه کافی فشار دهید تا اتصال به خوبی برقرار شود. هنگامی که دوشاخه به درستی در پریز قرار میگیرد، باید صدای کلیک مشخصی بشنوید، مثل کلیک ماوس.
کابل برق را هم به روتر متصل کنید. چراغ LED سفید به معنی این ست که روتر به برق متصل است.
پس از انجام مراحل بالا، هنگامی که روتر را روشن میکنید، دیش شروع به جستجوی ماهواره ها می کند. یکی از قابلیت های جذاب استارلینک این است که برای یافتن بهترین اتصال، به جستجوی ماهواره ها با تغییر زاویه در دیش می پردازد و نیازی به حرکت آن نیست.
اتصال به Starlink
هنگامی که تمام مراحل بالا به درستی انجام شد، باید WiFi را در تلفن یا کامپیوتر خود روشن کنید. شما یک دستگاه WiFi جدید به نام Stinky یا Starlink خواهید دید. به آن وصل شوید.
هنگامی که اتصال شما با موفقیت انجام شد، یک پنجره جدید به طور خودکار برای پیکربندی سیستم باز می شود. اکنون می توانید یک رمز عبور جدید و یک نام جدید وارد کنید. پس از تغییر رمز عبور و ذخیره آن، از WiFi خود خارج خواهید شد. اکنون با استفاده از رمز عبور جدید دوباره وصل شوید.
استفاده از برنامه استارلینک برای مدیریت آن
حال برای مدیریت اینترنت استارلینک خود، میتوانید با استفاده از مشخصات ارائه شده وارد برنامه Starlink شوید. در صفحه اصلی برنامه، داشبورد وضعیت را خواهید دید که همه چیز در مورد استارلینک را به شما نشان می دهد. اگر همین الان دیش را روشن کرده باشید، جستجوی ماهواره را خواهید دید.
در داشبورد برنامه Starlink چندین گزینه وجود دارد که عبارتند از:
- Visibility: این گزینه در صورت وجود موانع، آن ها را به شما نشان می دهد و از شما می خواهد که آن ها را از سر راه بردارید تا شبکه شما تداخل نداشته باشد. اگر در یک منطقه جنگلی زندگی می کنید یا ساختمان های زیادی در نزدیکی دارید، این گزینه بسیار مفید است.
- Statics: این گزینه آماری مانند قدرت شبکه، سابقه استفاده، تأخیر و پهنای باند شبکه را به شما نشان می دهد. اگر Starlink شما کار نمی کند، مشکلاتی را در این صفحه مشاهده خواهید کرد. با این حال، زمانی که Starlink شما به مدت 12 ساعت یا بیشتر روشن باشد، این صفحه نمایش داده می شود.
- Speed: با استفاده از این گزینه می توانید سرعت دانلود و آپلود خود را مستقیماً از برنامه Starlink بررسی کنید. استارلینک ادعا می کند که سرعت دانلود 50 تا 250 مگابیت در ثانیه است.
- Settings: تنظیمات مختلفی در برنامه وجود دارد. تغییر نام و رمز عبور وای فای، راه اندازی مجدد Starlink، فعال سازی قابلیت snow-melt (جهت ذوب برف روی دیش)، تغییر SSID و غیره.
اگر شما تجربه استفاده از اینترنت ماهواره ای استارلینک را دارید، لطفا تجربه خود را در قسمت کامنت ها با ما در میان بگذارید.
بیشتر بخوانید:
- چگونه اینترنت بدون مرز را به اشتراک بگذاریم؟
- نحوه اشتراک اینترنت گوشی با کامپیوتر
- چگونه تحریم های مجازی را دور بزنیم؟
قیمت و نحوه خرید تجهیزات استارلینک رو هم بزارید، ممنون
این تجهیزات در حال حاضر قاچاق هستند و هیچ آماری از قیمت و نحوه خریدشون نیست.