نحوه کم کردن حجم ویدیو (فشرده کردن ویدیوها)
کم کردن حجم ویدیو
ممکن است به دلایلی نیاز داشته باشید که حجم ویدیو های خود را کاهش دهید، در چنین شرایطی باید اندازه ویدیو را از طریق برخی روش ها و یا با استفاده از برخی ابزارها کاهش داد. برای کم کردن حجم ویدیو میتوانید پارامترهای مختلف فایل مانند وضوح ویدیو، نرخ بیت ویدیو، کدک ویدیو و نرخ فریم را تغییر دهید. در ادامه مطلب روش های برتر برای کاهش حجم ویدیو را به شما معرفی می کنیم.
فشرده سازی ویدیو چیست و چگونه انجام می شود؟
فشرده سازی ویدیو به فرآیند کم کردن حجم ویدیو گفته می شود تا فضای کمتری از پخش کننده اشغال کند. ویدیوهای ضبط شده در اکثر دوربین های مدرن و گوشی های هوشمند فضای ذخیره سازی زیادی را اشغال می کنند. بنابراین، برای سهولت اشتراک گذاری آنها و آزادسازی فضای ذخیره سازی، از فشرده سازی ویدیو استفاده می کنیم.
دو نوع فشرده سازی وجود دارد:
- فشرده سازی بدون اتلاف(Lossless compression): فشرده سازی بدون اتلاف جزئیات بیشتری را حفظ می کند و به طور کلی هیچ افت کیفیتی رخ نمی دهد. با این حال، انتظار زیاد کاهش حجم ویدیو را نداشته باشید.
- فشرده سازی با اتلاف(Lossy compression): در این روش با حذف بیت های غیر ضروری حجم فایل کاهش می یابد. اگر می خواهید ویدیو را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید یا برای استفاده به ندرت در نظر گرفته اید، پیشنهاد می شود از این روش استفاده کنید.
کم کردن حجم ویدیو با VLC
قطعا شما هم با برنامه VLC آشنایی کافی را دارید، این برنامه فقط یک برنامه پخش کننده رسانه نیست و می توانید از این برنامه برای رمزگذاری ویدیوهای خود با استفاده از کدک های مختلف استفاده کنید تا حجم ویدیوهای خود را کاهش دهید.
در اینجا نحوه استفاده از VLC به عنوان یک ابزار فشرده سازی را آورده ایم
- VLC را باز کنید، روی منوی Media در بالا کلیک کنید و Convert/Save را انتخاب کنید.
- روی دکمه افزودن کلیک کنید، فایل ویدیویی خود را اضافه کنید و در پایین گزینه Convert/Save را بزنید.
- منوی کشویی Profile چیزی است که به شما امکان می دهد فایل ویدیوی خود را فشرده کنید. روی این منو کلیک کنید، نمایه ای را انتخاب کنید که برای دستگاهی که این ویدیو را در آن پخش می کنید مناسب است، مقصدی برای ذخیره سازی انتخاب کنید و در پایین روی Start کلیک کنید
- اگر میخواهید وضوح ویدیو را تغییر دهید یا میخواهید تنظیمات دیگری را مشخص کنید، میتوانید این کار را با کلیک کردن روی نماد آچار در کنار منوی کشویی پروفایل انجام دهید.
از دیگر نرم افزارهای مناسب که برای کاهش حجم ویدیو مناسب است، HandBrake می باشد که آموزش کامل آن را در این مطلب نحوه کاهش حجم فیلم بدون افت کیفیت بخوانید.
استفاده از برنامه ShotCut
اگرچه به اندازه VLC محبوب نیست، اما شات کات نیز یکی دیگر از گزینه های رایج برای افرادی است که به دنبال کاهش حجم ویدیوها هستند. شات کات که بیشتر به عنوان یک ویرایشگر در نظر گرفته می شود، قابلیت های پیشرفته زیادی را برای ویرایش ویدیوها به شما می دهد. این نرم افزار برای سه سیستم عامل (ویندوز ، مک ، لینوکس) ارائه شده است. در ادامه با نحوه کاهش حجم ویدیو در این نرم افزار آشنا شوید.
ویدیو خود را در این نرم افزار Export کنید. در این پنجره با گزینه های زیادی رو به رو می شوید.
به طور کلی استفاده از H.264 Baseline Profile انتخاب خوبی است. این فرمت احتمالاً حجم ویدیوی شما را بدون افت کیفیت زیاد ، کاهش میدهد. همچنین میتوانید اندازه ویدیو را با تغییر فیلدهای Resolution یا Aspect Ratio تنظیم کنید.
کم کردن حجم ویدیو در مک
روش هایی برای کاهش حجم ویدیو با استفاده از نرم افزارهای داخلی کامپیوتر های مک وجود دارد که شما می توانید حجم ویدیو خود را کاهش دهید. اما نرم افزار بسیار خوبی نیز مانند QuickTime Player برای این کار وجود دارد که می توانید از آن استفاده کنید.
QuickTime Player یک برنامه پخش کننده رسانه است اما می توانید از آن برای ذخیره ویدیوهای خود با وضوح کمتر استفاده کنید. این به شما امکان می دهد یک کپی از ویدیوی خود ایجاد کنید که بسیار کوچکتر از فایل ویدیوی اصلی است. مانند سایر اشکال فشرده سازی، ممکن است در فایل ویدیو خروجی، مقداری از کیفیت افت کند. برای انجام این کار به صورت زیر عمل کنید.
- ویدیوی خود را در QuickTime Player باز کنید.
- روی File در بالا کلیک کنید، Export As را انتخاب کنید و وضوح تصویر را برای ویدیوی خود انتخاب کنید.
- پوشه ای را برای ذخیره ویدیو انتخاب کنید و Save را بزنید.
نحوه کاهش حجم ویدیو در آیفون
برای فشرده سازی ویدیوها در آیفون، نیازی به انتقال آنها به رایانه ندارید. برنامههایی در اپ استور آیفون وجود دارند که به شما امکان میدهند که حجم ویدیوهای خود را مستقیماً در دستگاه آیفون خود کاهش دهید.
Video Compress یکی از آن برنامه هایی است که به شما امکان می دهد حجم ویدیوهای خود را کاهش دهید. به راحتی ویدیوی خود را در برنامه اجرا کنید، گزینه های مناسب را انتخاب کرده و حجم ویدیو خود را کاهش دهید.
- برنامه را اجرا کرده و روی نماد قرمز رنگ در وسط صفحه ضربه بزنید. سپس به برنامه اجازه دهید به محتوای گوشی شما دسترسی داشته باشد.
- روی یکی از ویدیوهای گالری خود که می خواهید حجم آن را کاهش دهید، ضربه بزنید. سپس روی علامت تیک در بالا ضربه بزنید.
- در پایین صفحه، نوار لغزنده را بکشید تا نسبت فشرده سازی ویدیوی خود را مشخص کنید. کشیدن نوار لغزنده به سمت چپ باعث کاهش حجم فایل ویدیو می شود، اما این امر بر کیفیت ویدیو تأثیر می گذارد. تعادل را حفظ کنید و سپس روی نماد در گوشه بالا سمت راست ضربه بزنید.
- اجازه دهید ویدیوتان فشرده شود و سپس روی Save ضربه بزنید تا در برنامه Photos ذخیره شود
کاهش حجم ویدیو در اندروید
دستگاه های اندرویدی نیز چندین برنامه برای فشرده سازی ویدیوها دارند که یکی از این برنامه ها Video Compress است که رایگان است اما با خریدهای درون برنامه ای همراه است.
- برنامه را باز کنید و به آن اجازه دسترسی به فایل های شما را بدهید.
- روی ویدیویی که میخواهید اندازه آن را کاهش دهید ضربه بزنید و فشردهسازی ویدیو را انتخاب کنید.
- صفحه زیر گزینه های مختلف فشرده سازی را نشان می دهد. روی گزینه ای که مدنظر شماست ضربه بزنید و برنامه ، فرآیند فشرده سازی را آغاز می کند.
- اگر میخواهید تنظیمات را برای فرآیند بعدی پیکربندی کنید، از تب Custom در بالا استفاده کنید.
کاهش حجم ویدیو به صورت آنلاین
از آسان ترین روش ها برای کاهش حجم ویدیو ، استفاده از سایت هایی برای انجام این کار است که به صورت آنلاین انجام می شود. شما می توانید با مراجعه به سایت های کاهش حجم ویدیو از جمله media.io نسبت به کاهش حجم ویدیو خود اقدام کنید.
- روند کار بسیار ساده است. ابتدا وارد سایت شوید و بر روی گزینه Choose file کلیک کنید.
- فایل خود را انتخاب کنید.
- منتظر بمانید تا فایل شما آپلود شود.
- پس از پردازش ویدیو، می توانید با کلیک بر روی دکمه دانلود، آن را دانلود کنید.
سخن پایانی
توجه داشته باشید که اگر یک فایل ویدیویی را چندین بار فشرده کنید، ممکن است کیفیت آن کاهش یابد. بنابراین، نسخه اصلی را همیشه همراه خود داشته باشید و فایلی که قبلاً فشرده کرده اید را دوباره فشرده نکنید.
موفق باشید.
همچنین بخوانید: