آموزشویندوز

تنظیم کارخانه کامپیوتر چگونه انجام می شود؟

چگونه کامپیوتر را تنظیم کارخانه کنیم؟

دلایل زیادی وجود دارد که شما بخواهید کامپیوتر خود را ریست فکتوری یا تنظیم کارخانه کنید. یکی از مهم ترین این دلایل این است که امکان دارد شما نیاز به پاک کردن تمام اطلاعات دستگاه خود داشته باشید تا بتوانید آن را بفروشید یا دوباره از آن استفاده کنید.

مایکروسافت گزینه های ساده تری را در سیستم عامل خود به کار برده است. شما به راحتی می توانید ویندوز 10 خود را بطور کارآمد تنظیم کارخانه کنید بدون اینکه تمام فایل های شما حذف شود. یعنی اگر می خواهید فایل های خود را نگه دارید، در هر مرحله می گوید که آیا قصد دارید همه چیز را حذف کنید یا فایل ها را نگه دارید.

تنظیم کارخانه کامپیوتر از داخل ویندوز 10

برای ریست فکتوری کامپیوتر، ابتدا وارد ویندوز شوید و به ابزار بازیابی ویندوز (Reset this PC) دسترسی پیدا کنید. اگر کامپیوتر شما به درستی کار نمی کند یا دسترسی به حساب کاربری خود را از دست داده اید، ما مراحل دیگری را برای شما انجام خواهیم داد. با این وجود، اگر از طریق ویندوز به این ابزار دسترسی دارید، کارهایی که باید انجام دهید به صورت زیر است:

مرحله اول: ابزار بازیابی (Recovery tool) را باز کنید

به چند روش می توانید به این ابزار دسترسی پیدا کنید. سریعترین روش جستجوی عبارت Reset در کادر جستجوی ویندوز 10 است. آن را تایپ کنید و گزینه Reset this PC را انتخاب کنید.

تنظیم کارخانه کامپیوتر چگونه انجام می شود؟
تنظیم کارخانه کامپیوتر چگونه انجام می شود؟

همچنین می توانید در تنظیمات ویندوز این مسیر را دنبال کنید Update & Security > Recovery و سپس Reset this PC را پیدا کنید.

مرحله دوم: ریست فکتوری را شروع کنید

بعد از اینکه Reset this PC را پیدا کردید، زیر آن دکمه ای را مشاهده می کنید که می گوید Get started .

تنظیم کارخانه کامپیوتر چگونه انجام می شود؟
ریست فکتوری کامپیوتر چگونه انجام می شود؟

بر روی آن کلیک کنید، یک پنجره جدید ظاهر می شود و از شما خواسته می شود فایل ها را نگه دارید (Keep my files) یا همه چیز را حذف کنید (Remove everything).

برای ریست فکتوری مناسب، گزینه Remove everything را انتخاب کنید. (این گزینه برای زمانی که قصد دارید هارد دیسک یا کامپیوتر را بفروشید نیز بسیار مفید است)

اما اگر فقط می خواهید کامپیوتر را تازه سازی کنید و فایل ها از بین نروند گزینه Keep my files را انتخاب کنید. (این گزینه بسیار کاربردی است بدون پاک شدن فایل ها می توانید سیستم عامل را به روز اول برگردانید)

تنظیم کارخانه کامپیوتر چگونه انجام می شود؟

اگر شما گزینه Remove everything را انتخاب کردید، ویندوز یک بار دیگر این سوال را از شما می پرسد که می خواهید فقط فایل ها را حذف کنید (Just remove my files)، یا حذف فایل ها به همراه فرمت درایو را انجام دهید (Remove files and clean drive).

گزینه دوم مطمئن تر است، زیرا شانس فرد غریبه را برای بازیابی اطلاعات از کامپیوتر شما کاهش می دهد. اگر قصد فروش دارید باید این گزینه را انتخاب کنید.

نکته اول: اگر کامپیوتر شما دارای چندین درایو است، ویندوز از شما می پرسد که آیا می خواهید همه درایوها (All drives) را پاک کنید یا فقط درایوی که ویندوز روی آن نصب شده است (Only the drive where Windows is installed).

نکته دوم: اطمینان حاصل کنید که کامپیوتر شما به شارژر متصل است، چون اگر کامپیوتر (لپ تاپ) به شارژر متصل نباشد ممکن است عملیات ریست فکتوری انجام نشود. بعد از انتخاب گزینه مورد نظر عملیات تنظیم کارخانه شروع می شود.

تنظیم کارخانه کامپیوتر بدون لاگین کردن

اگر نمی توانید به کامپیوتر وارد شوید، نگران نباشید. ما یک مسیر دیگر برای ریست فکتوری ویندوز 10 بدون وارد شدن به آن سراغ داریم. نتیجه همان روش بالا خواهد بود، اما روش رسیدن به آن کمی متفاوت است.

تنظیم کارخانه کامپیوتر چگونه انجام می شود؟
ریست فکتوری کامپیوتر بدون لاگین کردن

مرحله اول: به ابزار راه اندازی پیشرفته (Advanced startup tool) دسترسی پیدا کنید

دو روش برای دسترسی به این ابزار دارید.

پس از اینکه کامپیوتر را روشن کردید و در صفحه لاگین قرار گرفتید بر روی دکمه Power کلیک کنید(در سمت راست و پایین قرار دارد)، سپس کلید Shift را از روی کیبورد نگه دارید و روی Restart بزنید.
کامپیوتر شما ریبوت می شود و به صفحه Advanced startup tool منتقل می شوید.

با این حال اگر کامپیوتر شما به خوبی بوت نمی شود و به صفحه لاگین منتقل نمی شوید، می توانید روش پایین را انجام دهید.
کلید پاور را بزنید تا کامپیوتر روشن شود، قبل از اینکه کامپیوتر به طور کامل بوت شود دوباره کلید پاور را بگیرید تا کامپیوتر خاموش شود. این کار را سه بار انجام دهید، در راه اندازی بعدی باید شما به ابزار Advanced startup دسترسی پیدا کرده باشید.

مرحله دوم: به قسمت ریست بروید

برای انجام ریست فکتوری کامپیوتر نیاز است تا به این مسیر بروید Troubleshoot > Reset this PC .

مرحله سوم: تنظیم کارخانه را شروع کنید

در شروع دو گزینه مشاهده می کنید: فایل ها را نگه دارید (Keep my files) یا همه چیز را حذف کنید (Remove everything).
اگر گزینه Remove everything را انتخاب کردید ویندوز یک بار دیگر این سوال را از شما می پرسد که می خواهید فقط فایل ها را حذف کنید (Just remove my files)، یا حذف فایل ها به همراه فرمت درایو را انجام دهید (Remove files and clean drive).

نکته: اگر کامپیوتر شما دارای چندین درایو است، ویندوز از شما می پرسد که آیا می خواهید همه درایوها را پاک کنید یا فقط درایوی که ویندوز روی آن نصب شده است.

عملیات ریست فکتوری بسته به سایز هارد دیسک و اطلاعات بین 15 تا 60 دقیقه زمان خواهد برد.

بیشتر بخوانید: حل مشکل کندی ویندوز 10 بعد از اپدیت آن

وحید خاک پور

متولد 76. مبتدی در همه چیز. علاقه مند به یادگیری و به اشتراک گذاشتن تجربه های مفید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا