سیستم عاملویندوز

نحوه تشخیص خطاهای ویندوز در CMD و رفع آنها

نحوه تشخیص خطاهای ویندوز در CMD

ممکن است هنگام کار با سیستم عامل ویندوز با خطاهایی مواجه شوید. این خطا ها ممکن از مربوط به خطای به روز رسانی یا حتی صفحه آبی که مشهور به صفحه مرگ است باشد. ویندوز دارای چندین ابزار کاربردی است که می تواند در این زمینه به شما کمک کند، یکی از آنها Command Prompt است. در این مقاله نحوه تشخیص خطاهای ویندوز در CMD و رفع آنها را بررسی میکنیم.

در ادامه، روش‌های مختلف استفاده از خط فرمان ویندوز (cmd) را برای جستجوی کدهای خطای ویندوز بررسی میکنیم.

1. استفاده از دستور NET HELPMSG

دستور NET HELPMSG به تبدیل کدهای خطا به رشته ها کمک می کند که می توانید از آنها برای یافتن راه حل های مرتبط برای مشکل استفاده کنید. با این حال، این دستور فقط می تواند در مورد کدهای خطای سیستم که مقادیر عددی خاصی هستند به شما کمک کند. این بدان معنی است که شما نمی توانید از آن برای خطاهای BSOD مانند خطای INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE استفاده کنید. علاوه بر این، مقدار عددی کد خطا نیز باید دقیق باشد.

نحوه استفاده از دستور NET HELPMSG برای تشخیص خطاهای ویندوز در CMD به صورت زیر می باشد.

ابتدا لازم است تا محیط خط فرمان را بالا بیاورید که برای این کار کلیدهای Win + R را با هم فشار میدهید تا پنجره Run باز شود. سپس “cmd” را در Run تایپ کرده و کلیدهای Ctrl + Shift + Enter را با هم فشار میدهید تا Command Prompt با دسترسی ادمین اجرا شود.

هنگامی که در پنجره Command Prompt قرار گرفتید، دستور زیر را تایپ کرده و Enter را بزنید تا اجرا شود. <کد خطا> را با مقدار عددی کد جایگزین کنید.

NET HELPMSG <error code>

به عنوان مثال، اگر کد خطای مورد نظر شما 8242 باشد، دستور شما به صورت زیر خواهد بود:

NET HELPMSG 8242​​​

نحوه استفاده از دستور NET HELPMSG برای تشخیص خطاهای ویندوز در CMD

با دیدن جزئیات خطا میتوانید آن را در گوگل سرچ کرده و راه حل خطا را پیدا کنید.

2. استفاده از دستور CertUtil

راه حل دیگر برای جستجوی توضیحات خطا با استفاده از cmd استفاده از دستور CertUtil است. این دستور معمولاً برای مدیریت گواهی‌ها و خدمات گواهی استفاده می‌شود، اما می‌تواند ابزار مفیدی برای یافتن توضیحات کوتاه برای کدهای خطا باشد.

برای استفاده از دستور CertUtil، با استفاده از مراحلی که در بالا توضیح دادیم، Command Prompt را باز کنید.

در پنجره Command Prompt دستور زیر را اجرا کنید. کد خطا را با کد خطایی که با آن مواجه هستید جایگزین کنید:

CertUtil /error <error code>

برای مثال، اگر با خطای به روز رسانی 0x80070002 مواجه شدید، دستور شما به صورت زیر خواهد بود:

CertUtil /error 0x80070002​​​​

استفاده از دستور CertUtil

با پیدا کردن دلیل خطا میتوانید راه حل آن را با جستجو در موتورهای جستجو پیدا کنید.

3. بررسی Event Viewer

هنگامی که در ویندوز با خطا مواجه می شوید، یک فایل log برای خطا در Event Viewer ایجاد می شود. این فایل گزارش شامل جزئیات رویداد، از جمله زمان و تاریخ وقوع، کد خطای مرتبط با آن، و منبع رویداد است.

می توانید با استفاده از Command Prompt به Event Viewer دسترسی داشته باشید تا مقصر خطا را شناسایی کنید و سپس راه حل های مربوطه را برای رفع مشکل ادامه دهید.

چگونه با استفاده از CMD مشکل را حل کنیم؟

هنگامی که مشکل را شناسایی کردید، می توانید از ابزار CMD برای رفع آن نیز استفاده کنید. ویندوز دارای مجموعه ای از ابزارهای عیب یابی است که می توانید از طریق این رابط خط فرمان اجرا کنید تا مشکلات سیستم را یک بار برای همیشه حل کنید.

در اینجا چند روش متداول وجود دارد که می توانید از Command Prompt برای تشخیص و حل مشکلات مختلف سیستم عامل ویندوز خود استفاده کنید.

برخی از مشکلات هستند که ممکن است ناشی از باگ ها در سیستم عامل باشند، مانند هنگ کردن سیستم، مشکلات بوت، از دست دادن داده ها و عملکرد کند سیستم که ساده ترین راه برای رفع چنین مشکلاتی، اجرای ابزارهای SFC و DISM داخلی از طریق خط فرمان است.

اجرای اسکن های SFC و DISM

SFC یا System File Checker با اسکن فایل های سیستم محافظت شده برای بررسی یکپارچگی آنها کار می کند. این فایل ها را با نسخه پایدار ذخیره شده در فروشگاه اجزای ویندوز یا رسانه نصب مقایسه می کند. اگر مشکلی در فایل شناسایی شود، ابزار به طور خودکار فایل را با نسخه سالم‌تر جایگزین می‌کند و گزارشی بر اساس آن ایجاد می‌کند.

اجرای اسکن های SFC و DISM

از سوی دیگر، DISM می تواند برای تعمیر طیف گسترده ای از مشکلات، از جمله فایل های سیستم، درایورهای مشکل دار ویندوز استفاده شود. پس از تکمیل اسکن SFC، می‌توانید فایل گزارش را نیز برای اطلاعات دقیق‌تر بررسی کنید. به سادگی این دستور را اجرا کنید:

findstr /c:"[SR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt

با انجام این کار، یک فایل گزارش به نام sfcdetails.txt در دسکتاپ شما ایجاد می شود که تمام مشکلاتی را که در حین اسکن یافت می شود فهرست می کند.

حذف به روز رسانی های ویندوز

مواقعی وجود دارد که به‌روزرسانی که روی سیستم نصب می‌کنید، منجر به مشکلات مختلفی در سیستم می‌شود.

از آنجایی که ویندوز گزینه حذف به‌روزرسانی‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهد، می‌توانید از Command Prompt برای رسیدن به این هدف استفاده کنید.

پس از اجرای cmd با دسترسی ادمین، دستور زیر را برای مشاهده لیستی از به روز رسانی های نصب شده اجرا کنید:

wmic qfe list brief /format:table

برای حذف هر مورد، دستور زیر را اجرا کنید. <HotFixID> را با شماره شناسه به‌روزرسانی که می‌خواهید حذف نصب کنید، جایگزین کنید.

wusa /uninstall /kb:<HotFixID>

حذف به روز رسانی های ویندوز با cmd

نتیجه گیری

داشتن دانش برخی از ابزارهای ویندوز می تواند هنگام برخورد با مسائل مختلف مرتبط با کامپیوتر مفید باشد. یکی از این ابزارها که می‌تواند به شما در یافتن راه‌حل کمک کند، Command Prompt یا خط فرمان ویندوز است و دانستن نحوه استفاده از آن می‌تواند در زمان شما نیز صرفه جویی کند.

بیشتر بخوانید:

منبع
makeuseof

یوسف وفایی

فارغ التحصیل کارشناسی IT، علاقه مند به برنامه نویسی و علم امنیت، عاشق یادگیری حرفه های جدید، کنجکاو برای همه چیز، همچنین همیشه تلاش میکنم تا به هدفم برسم...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا