شبکه

راه اندازی DHCP Failover در شبکه

راه اندازی DHCP Failover در شبکه

وقتی که ما شبکه یک شرکت را راه اندازی می کنیم و مسئولیت نگهداری از آن را بر عهده می گیریم، یکی از دغدغه های اصلی ما این است که اگر این سرور به هر دلیلی از کار بیافتد شبکه ما دیگر قادر به سرویس دهی نخواهد بود( فرض کنید که سرور ما به هر دلیلی نقص فنی پیدا کند یا بسوزد و درست کردن یا جایگزین کردن آن یک هفته زمان میبرد). طی این یک هفته ما قادر به سرویس دهی در شبکه نخواهیم بود و اگر در جای بزرگی باشیم که شبکه فوق العاده اهمیت دارد و اصلا نباید از کار بیفتد باید چیکار کنیم؟ خراب شدن سرور دست ما نیست پس هر لحظه ممکن است که این مشکل پیش بیاید.

برای رفع این گونه مشکلات و نگرانی ها چیزی وجود دارد به نام High Availability یا به اختصار HA با مفهوم در دسترس بودن شبکه.

در دسترس بودن شبکه با توجه به دلایل گفته شده اهمیت بسیار زیادی دارد و برای سرویس های مختلف می توان پیاده سازی انجام داد که اگر سروری از کار افتاد سرور جایگزین وجود داشته باشد و به سرویس دهی در شبکه ادامه دهد.

سرویس مورد بحث ما در این مطلب DHCP می باشد که دو روش Split scope و Failover DHCP را می توان برای آن پیاده کرد. توجه داشته باشید که برای این سرویس میتوان از Failover Clustering هم استفاده کرد. درضمن توجه داشته باشید که split scope با failover متفاوت هست و هر دو سرور در آن حتما باید فعال باشند و قسمتی از scope مورد نظر ما را اختصاص میدهد که به آن قانون 20-80 هم می گویند. در ویدیوی مربوطه به تنظیمات split scope به صورت اختصاصی می پزدازیم.

در این ویدیوی کوتاه راه اندازی DHCP Failover را توضیح خواهیم داد که درصورتی که سرور اول از کار افتاد چه اتفاقی در کل شبکه رخ می دهد. همینطور مفهوم Load balancing را هم مرور می کنیم.

علی کلانتری

کارشناس شبکه CCNA , CCNP MTCNA, MTCRE, MTCTCE, MTCWE, MTCUME , MTCINE MCSA,VCP 5.5,LPIC-1,CEH

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا