آموزش

کرونا ویروس (CoV) جدید 2019 چیست؟

کرونا ویروس (CoV) جدید 2019 چیست؟

خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که هفتمین رده جدید آن در شهر ووهان چین پیدا شده است. مرکز شروع طغیان آن در اثر حضور یا کار در بازار عمده فروش ماهی و غذاهاي دریایی در ووهان چین بوده است. افرادی که با این ویروس بیمار شده اند کرونا ۲۰۱۹ (COVID-19) می گویند. این ویروس با نام اختصاری cov شناخته می شود که در آن CO اختصار شده کرونا و VI اختصار شده ویروس و D به معنی بیماری (در english) است. این ویروس به خانواده ویروس های قبلی مانند سارس و سایر سرماخوردگی‌های معمولی مانند انفولانزا مرتبط است.

کرونا ویروس (CoV) جدید 2019 چیست؟

علایم ابتلا به این ویروس

علایم شایع این بیماری ویروسی تب، سرفه، تنگی تنفس، علایم گوارش، اسهال است که این علایم در موارد شدید به عفونت ریه(پنومونی)، سندرم تنفسی حاد شدید، نارسایی کلیه دچار می شود. در صورت مشاهده هر کدام از این علائم حتما به پزشک مراجعه کنید و هرگز در مکان های عمومی حضور پیدا نکنید. سعی کنید خود را در یک اتاق قرنطینه کنید و با سایر افراد فاصله یک متری را رعایت کنید. حتما از ماسک استفاده کنید تا از انتشار بیشتر این بیماری جلوگیری کنید.

چه کسانی بیشتر مستعد ابتلا هستند؟

افرادی که بیشتر تحت تاثیر این بیماری قرار میگیرند سالمندان، افراد داراي بیماري زمینه اي مثل دیابت، بیماري هاي قلبی، خانم هاي باردار، کودکان می باشد.

راه های انتقال بیماری کرونا

کرونا بیشتر مانند آنفولانزا یا سرماخوردگی معمولی است و بیشتر از طریق انتشار از راه هوا انتقال می یابد. همچنین یکی از راه هایی که بیشتر باعث انتقال بیماری می شود، تماس نزدیک با انسان مبتلا، دست زدن به وسایل آلوده است. برای پی بردن به کسی که COVID-19 دارد حتما باید آزمایش گرفته شود و این آزمایش ها از طریق کیت های شناسایی این ویروس مشخص می شود.

کیت های شناسایی کرونا ویروس

آیا برای محافظت از خود در برابر کرونا به ماسک نیاز داریم؟

استفاده از ماسک به تنهایی باعث محافظت نمی شود. باید حتما بهداشت دست و بهداشت تنفسی را رعایت کنید. صرفا در موارد زیر استفاده از ماسک توصیه می شود:

  • زمانی که علایم تنفسی (سرفه یا عطسه) دارید
  • از فرد مبتلا به این بیماري مراقبت می کنید
  • مبتلا به این بیماري هستید
  • به دلایلی مجبور به حضور در یک مکان عمومی هستند
  • و …

چه مدت زمانی ویروس بر روی سطوح زنده می ماند؟

هنوز مشخص نمی باشد که ویروس کورونا ویروس چه مدت بر روي سطوح زنده می ماند. اطلاعات فعلی نشان می دهند که براي چند ساعت این ویروس بر روي سطوح زنده می مانند. مواد شستشو دهنده مثل وایتکس می تواند ویروس را از روي سطوح از بین ببرد.

آیا آنتی بیوتیک برای درمان بیماری موثر است؟

خیر آنتی بیوتیک ها بر روي ویروس ها تاثیري ندارند. کوروناویروس جدید یک ویروس است و بنابراین آنتی بیوتیک روي آن اثري ندارد.

آیا دارویی برای پیشگیری یا درمان این بیماری وجود دارد؟

تاکنون واکسن یا داروي ضد ویروس براي درمان این دسته از ویروس ها یافت نشده است. درمان علامتی است. اگر می خواهید خودتان را از بیماري محافظت کنید باید به اصول بهداشت تنفسی و بهداشت دست و عدم تماس نزدیک با فرد بیمار پایبند باشید. به گفته مجامع پزشکی تولید واکسن برای این ویروس بسیار دشوار است و حداقل 12 ماه زمان میبرد تا واکسن آن تولید شود.

راه های پیشگیری از کرونا ویروس چیست؟

به طور مداوم و در هر زمان ممکن اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون کنید. از دست دادن و روبوسی کردن با افراد دارای علایم تنفسی (سرفه، عطسه و…) خودداری کنید. دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید. فاصله حداقل یک متر را از افراد بیمار رعایت کنید. از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید. از رها کردن دستمال کاغذی های مصرف شده در محیط خودداری کنید. از خوردن مواد غذایی نیم پز خودداری کنید. از تماس با حیوانات اهلی و وحشی خودداری کنند.

اقدامات صورت گرفته برای جلو گیری از کرونا

تعطیلی تمامی برنامه های فرهنگی، هنری و سینمایی، تعطیلی بیشتر دانشگاه ها، مدارس، مکان های توریستی(آبگرم ها، رستوران ها و…)، اعمال محدودیت تردد بین شهری برای افراد مشکوک به کرونا، در ورودی شهرها اکیپ ها مستقر خواهند شد و با بررسی درجه حرارت، افرادی که مشکوک هستند را متوقف کنند. افراد مشکوک به کرونا محدودیت عبور و مرور بین شهرها خواهند داشت. اگر هموطن شریفی در مبادی شهرها مشکوک تشخیص داده شود 14 روز قرنطینه خواهد شد.آستان مقدس حضرت معصومه و امام رضا و شاهچراغ و حضرت عبدالعظیم محدودیت ورود به حرم خواهند داشت و افراد میتوانند به شرط ضدعفونی و عدم توقف داخل صحن وارد شوند. در مناطقی که آلودگی کرونا تشخیص داده شده است برای مدت محدودی نماز جمعه برگزار نخواهد شد.

در برخی از کشور های خارجی از ربات ها برای ضد عفونی کردن مکان های عمومی استفاده می شود.

دانلود فایل آموزشی کرونا ویروس 2019

یوسف وفایی

فارغ التحصیل کارشناسی IT، علاقه مند به برنامه نویسی و علم امنیت، عاشق یادگیری حرفه های جدید، کنجکاو برای همه چیز، همچنین همیشه تلاش میکنم تا به هدفم برسم...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا