امنیتسیستم عاملمایکروسافت

5 روش جلوگیری از ویروسی شدن کامپیوتر بدون استفاده از آنتی ویروس

5 روش جلوگیری از ویروسی شدن کامپیوتر ها بدون استفاده از آنتی ویروس

همانطور که می دانید هرچه سیستم ها ارتقا پیدا میکنند و پیشرفته تر میشوند، خطر بیشتری آنها را تهدید میکند. در این مقاله به معرفی 5 روش جلوگیری از ویروسی شدن کامپیوتر البته بدون استفاده از آنتی ویرویس خواهیم پرداخت. نفوذگران به هر طریقی و به انگیزه های مختلف درصدد سرقت اطلاعات کاربران و سازمان ها هستند و همواره باید به این نکته توجه داشت که حادثه یک بار اتفاق می افتد و با توجه به مهم بودن اطلاعات و ارزش آن، عدم توجه به بحث امنیت بسیار خطرآفرین خواهد بود.

چگونه از اطلاعات خود محافظت کنیم؟

باید توجه داشت که استفاده از آنتی ویروس کمک زیادی به حفظ اطلاعات نمیکند، چون ویروس های کامپیوتری به حدی پیشرفته شده اند که نفوذگران میتوانند با ساخت یک امضای دیجیتال جعلی و انجام یک سری تکنیک های مبهم سازی کد در فایل مخرب، کاری کنند درعین حال که ویروس اجرا میشود اما حتی توسط قوی ترین آنتی ویروس ها نیز شناسایی نشوند. دلیل آن هم پیدا نشدن و شناسایی نشدن امضای دیجیتال فایل مخرب در دیتابیس انتی ویروس است که در نتیجه سیستم آلوده می شود.

1. نرم افزارهای خود را از منابع معتبر و رسمی دانلود نمایید

اولین قدم در جلوگیری از ویروسی شدن کامپیوتر، عدم دانلود نرم افزار ها از منابع و سایت های غیررسمی و واسطه است. به این دلیل که بسیاری از نرم افزار ها تجاری هستند و خیلی از کاربران قادر به خرید لایسنس برای رجیستر کردن نرم افزار نخواهند بود. پس دست به دامان کرک نرم افزار می شود. از آن طرف نیز کرک کردن نرم افزار ریسک بزرگی است چون شما نمیدانید فایل کرک توسط چه کسی نوشته شده است و بعد از اجرا معلوم نیست چه تغییراتی را ممکن است روی سیستم به وجود بیاورند.

پس باید نرم افزار ها را از منابع رسمی دانلود کنید و حدالامکان سعی کنید لایسنس ها را خریداری کنید، درغیر این صورت استفاده از نرم افزار های منبع باز یا open source انتخاب عاقلانه تری می باشد.

2. از جعبه شنی یا sandbox استفاده کنید

جلوگیری از ویروسی شدن کامپیوتر
جلوگیری از ویروسی شدن کامپیوتر

در قدم بعدی جلوگیری از ویروسی شدن کامپیوتر، ما به شما پیشنهاد می کنیم از سندباکس یا جعبه ی شنی استفاده کنید. خب جعبه شنی چگونه عمل می کند؟ یک ابزار پرکاربرد برای جلوگیری از فعالیت های مخرب نرم افزار و ورود ویروس به سیستم می باشد. به این طریق که با استفاده از سندباکس یک محیط ایزوله را برای اجرای نرم افزار مهیا میکند و در همان چارچوب و بلاک بندی اطلاعات خود را ذخیره می کند. اگر فایل اجرایی مخرب باشد، به سیستم وارد نخواهد شد و کامپیوتر ما از بدافزارها مصون خواهد ماند.

3. روی هر لینکی کلیک نکنید و فایل مشکوک را اجرا نکنید.

نکته خیلی مهم در جلوگیری از ویروسی شدن کامپیوتر که خیلی کم به آن توجه می شود، این است که بسیاری از کاربران در فضای مجازی ممکن است دنبال هر موضوعی بگردند اما غافل از اینکه در کدام منبع موثق و معتبری به دنبال آن هستند. هر لینک و فایلی ممکن است حاوی بد افزار باشد برای مثال کرک نرم افزار ها و امثال آن یا حتی لینک های پرداخت وجه جعلی (فیشینگ). خب بگذارید یک مثال دیگری برای درک بهتر بزنیم.

بیشتر بخوانید: خطراتی که باز کردن یک لینک شما را تهدید می کند

برای مثال ما به دنبال اسکنر آسیب پذیری کمیاب به اسم core impact هستیم، خب این نرم افزار به هیچ عنوان رایگان نیست و به اشخاص عادی داده نمیشود، جدا از آن قیمت لایسنس آن بسیار بالا است. بیشتر در سازمان ها و مراکز دفاعی و نظامی از آن استفاده می شود، خب ما پس از جستجو در اینترنت خواهیم دید یک سری سایت ها وجود دارند که نسخه کرک شده آن را قرار داده اند! اما تمامی اینها جعلی بوده و استفاده از آن به قیمت به سرقت رفتن اطلاعات شما منتهی می شود. پس توصیه ما به شما احتیاط کردن در باز کردن هر لینکی در فضای مجازی و اجرای هرگونه فایل است.

4. از مرورگر آپدیت شده استفاده کنید

شاید فکر کنید مرورگر چه ارتباطی به جلوگیری از ویروسی شدن کامپیوتر سیستم دارد؟ بله، اما باید بگوییم ما ابتدا می بایست از ابزارهای امن برای جستجو استفاده کنیم. اگر مرورگر ناشناس و مخربی استفاده کنیم ممکن است در حین جستجو یا خرید اینترنتی سشن های ما جعل شود و اطلاعات ما به سرقت رود که از این حمله به عنوان session hijacking یاد می شود. خب همانطور که در مورد اول اشاره کردیم اولین قدم دانلود مرورگر از سایت های رسمی است.

5. ویندوز خود را به طور مرتب آپدیت کنید

خب این بحث بسیار بسیار مهمی است که با رعایت نکردن آن ممکن است با خطرات احتمالی مواجه شوید. همانطور که میدانید ویندوز توسط شرکت مایکروسافت ارائه و پشتیبانی میشود. و با اضافه شدن هرنسخه و هر قابلیتی به ویندوز ممکن است به دلیل سهل انگاری در کدنویسی تحت کرنل ویندوز، یک سری باگ های امنیتی به وجود بیاید. پس بهتر است به طور مرتب ویندوز را آپدیت کنید.

نتیجه گیری

ما سعی کردیم 5 روش پرکاربرد در زمینه جلوگیری از ویروسی شدن کامپیوترها  که در سطح وب وجود دارد را خدمت شما کاربران ارائه دهیم. در این مقاله روش هایی ارائه شد که نیازی به آنتی ویروس ندارد، البته استفاده از آنتی ویروس هم تا حدودی به امنیت کمک می کند اما هیچ وقت صد در صد و قابل اعتماد نخواهد بود.

پیروز باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا